Blestemul lui Arlauskis! "Le doresc celor de la Unirea să ajungă în Liga a V-a!"

25 feb 2011 294 afişări Liga 1
Blestemul lui Arlauskis! "Le doresc celor de la Unirea să ajungă în Liga a V-a!" Blestemul lui Arlauskis! "Le doresc celor de la Unirea să ajungă în Liga a V-a!"

Giedrius Arlauskis e unul dintre străinii care au impresionat înLiga I. Trei sezoane la Urziceni, participare în Liga Campionilor,câştigarea titlului în România şi apoi plecarea pe 2 milioane deeuro la Rubin Kazan, campioana Rusiei. De la mii de kilometri depărtare,goalkeeper-ul şochează dezvăluind faţa nevăzută a succesului lui"Chelsea de Ialomiţa".

Salut, "Miko"! Mai vorbeşti limba română?
Bineînţeles! Dar nu mai vreau să aud de Urziceni. Le doresc celorde la Unirea să ajungă în Liga a V-a!

Fii atent ce spui, că te-am sunat să facem uninterviu!
Stai liniştit. Poţi să scrii tot. Nu mi-e frică de ei. Ce, mi-efrică mie de morţi? M-au păcălit la bani grav. Am jucat ultimeleşase luni gratis pentru ei, nu am primit nicio primă, iar acum suntfricoşi şi nu mai răspund la telefon. Este vorba de aproape 100.000de euro. Când vor retrograda sau când se vor desfiinţa, o să măîmbăt şi le trimit un buchet de flori!

Ai depus memoriu la FIFA?
M-am gândit la asta şi probabil o voi face. Mi-e teamă să nu fieînsă degeaba, dacă se vor desfiinţa, nu mai are cine să-mi deabanii (râde).

Nu-ţi pare pare rău să vezi echipa la care ai făcutperformanţă în situaţia asta?
Nu-mi pare rău deloc, pentru că performanţa n-a făcut-o Bucşaru, cinoi, jucătorii, cu Meme şi Petrescu.

"Bucşaruse crede Becali. Varga e cumva Maradona?"

Dar de ce eşti aşa pornit pe Bucşaru? Toată lumea spunea căe un patron model...
Daaaaa. Supermodel! S-a tot zis că e discret, dar de unde?! El secredea Gigi Becali! Înainte de ultimul meu meci, cel cuUniversitatea Cluj, a intrat cu cinci minute înainte de start învestiar şi mi-a zis: "Tu nu joci, că eşti cu gândul la plecare!Abia l-a convins Levi (Roni Levi, antrenorul de atunci) că deja amfăcut încălzirea şi nu mă mai poate schimba. Voia să-l copieze peBecali. E un pervers. Doar peste Petrescu şi peste Meme nu s-abăgat.

Cu Dan Petrescu în ce relaţii ai rămas?
Despre "Mister" n-am ce să zic de rău. Cât a fost el acolo,lucrurile au mers bine. După ce a plecat el, s-a ales praful.

Crezi că va face faţă şi în prima ligă din Rusia? Ai văzutcă l-a luat şi pe Varga cu el?
Krasnodar cred că va intra în primele zece echipe cu Petrescu înacest sezon şi va fi surpriza plăcută a campionatului. Totuşi, înprima etapă a sezonului, peste trei săptămâni, ne întâlnim în mecidirect şi trebuie să-l bat (râde). Pe Varga... ce dacă l-a luat? Ecumva vreun Maradona? Mai sunt 20 ca el în Rusia!

"Am avutoferte de la Celtic, Hercules şi Arsenal!"

Se tot vorbea înainte să semnezi cu Rubin că ai oferte dinOccident. De ce ai semnat cu Kazan?
După meciurile acelea de pomină din Liga Campionilor puteam mergela Celtic, la Hercules Alicante sau la Arsenal, dar n-am mai avutrăbdare să negociez, pentru că nu ştiam cum să scap mai repede deUrziceni. Oricum, poate dacă mă duceam acolo, eram al cincileaportar şi am ales mai bine să joc. La Rubin am fost titular cuTwente, în Europa League, dar am de demonstrat multe anulacesta.

Te-ai impus şi la naţională?
Ehee (râde). Aici e o altă dramă. La echipa naţională am refuzatultimele trei convocări din cauza antrenorului Raimondas Zutautas,care a vrut să mă transfere el atunci când am plecat de laUrziceni. Eu am refuzat pentru că voia să mă ducă pe nu ştiu undeprin Turcia, iar eu i-am spus că nu vreau, pentru că am deja ofertăde la Rubin Kazan. M-a ameninţat că, dacă nu fac afacerea cu el, numă mai cheamă la naţională şi i-am spus că oricum nu mai vin eu câte el antrenor, aşa că... salut! Ce să faci, fiecare cu interesullui.

Pe scurt, nu prea mai vrei să auzi deRomânia?
Asta nu neapărat. Eu m-am simţit bine la voi, dar păcat că am avutde-a face cu un patron idiot. Ţin legătura cu mai toţi foştii meicolegi de la Urziceni, dar cel mai des vorbesc cu Daniel Tudor. Şiîn România am mai fost, chiar în ianuarie am venit la nunta luiBruno Fernandes.

Ştii că grosul lotului vostru a mers la Steaua, chiar şiMihai Stoica?
Bineînţeles că ştiu. M-am întâlnit şi cu Meme în Turcia, şi cufoştii colegi de la Urziceni. Au făcut bine că au mers la Steaua.Nu contează că ţipă Gigi Becali la ei. Ei îşi văd de treabă.

"Arlauskis nu mai arece memoriu să depună la FIFA. A depus unul deja la LPF şi a fostrespins. Nu l-a păcălit nimeni, ba mai mult, în faţa probelordepuse de noi la dosar nici el, nici impresarul lui nu s-au maiprezentat la proces", Felix Grigore, director generalUnirea

Cincilucruri surprinzătoare la Arlauskis

1. La un meci jucat cu Gloria, la Bistriţa, a făcut baie cu apărece pentru că se stricase centrala termică, spre amuzamentulcolegilor săi. Era la sfârşitul lui noiembrie!
2. Se certa des cu coechipierii săi pentru că nu rămâneau dupăantrenamente să tragă la poartă suplimentar, aceştia grăbindu-secătre vestiare.
3. Cel mai bun prieten al său din lotul Unirii era fundaşul deculoare Bruno Fernandes (foto lângă Arlauskis). La petrecerea dedupă câştigarea campionatului, Arlauskis a primit de la Fernandescadou romanul "Idiotul" de Dostoievski, iar el i-a dăruit în schimbacestuia "Colţ Alb", de Jack London.
4. Din ambiţie pentru a juca meciurile din grupele LigiiCampionilor a ascuns o accidentare la coapsă timp de douăsăptămâni.
5. A venit la Urziceni la pachet cu fratele său, Davidas, care jucafundaş. Unirea a plătit pentru ambii doar 250.000 de euro. Maitârziu au încasat pe portar de la Kazan două milioane de euro.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.