Belu ştie de ce a fost dat afară de la Astra: ”90% are legătură cu asta”

1 apr 2019 8307 afişări Liga 1
Belu ştie de ce a fost dat afară de la Astra: ”90% are legătură cu asta”

Claudiu Belu (25 de ani) s-a despărţit de Astra Giurgiu după înfrângerea împotriva celor de la CFR Cluj, scor 1-0 prin golul marcat de Mihai Bordeianu în minutul 60. Fundaşul a vorbit la finalul partidei despre restanţele salariale ale jucătorilor lui Costel Enache, iar conducerea clubului a reacţionat imediat prin intermediul unui comunicat. Belu crede că decizia fostei campioane ţine de faptul că a semnat cu cei de la FCSB începând din vară:

Contractul acestuia cu Astra era valabil până la finalul acestui sezon: "Am mers în program cu echipa, era normal, mai aveam contract cu ei, am încercat să ajut la CFR, din păcate nu s-a putut, a ieşit meciul aşa cum a ieşit şi am dat o declaraţie după meci în numele grupului, o declaraţie corectă, iar a doua zi s-a luat decizia de comun acord să nu mai continuăm împreună. Am zis că avem încă restanţă două luni şi ceva şi, în cazul în care vom face din nou 3 luni, probabil se vor întâmpla din nou aceleaşi decizii ale grupului, cum s-au întâmplat şi înainte de a fi plătiţi o lună.

Nu am venit eu cu ideea sau nu eu am decis eu să nu ne antrenăm, a fost o decizie a grupului. Nu numai eu nu aveam bani, toată lumea nu avea bani şi a fost o decizie luată împreună. Eu am vorbit cu impresarul meu, care luase legătura cu patronul clubului şi au hotărât că e mai bine aşa, decât să ajungem încă vreo două luni de zile la alte probleme. Vă daţi seama că, în proporţie de 90%, are legătură cu faptul că eu am semnat cu FCSB, pentru că, dacă prelungeam cu Astra şi eram în continuare jucătorul lor, probabil nu se ajungea la asemenea discuţii”, a spus Belu la Telekom Sport.

ACS Poli Timişoara, Concordia Chiajna, ASA Târgu Mureş şi Astra Giurgiu sunt echipele la care a mai evoluat Claudiu Belu pe parcursul carierei.

  • Două goluri şi trei pase decisive în 24 de partide sunt cifrele acestuia în acest sezon.
"Clubul Astra Giurgiu doreşte să facă precizări necesare legate de situaţia drepturilor financiare, subiect pe care s-au făcut multe discuţii în necunoştintă de cauză.
 De comun acord conducerea, jucătorii şi antrenorul, au stabilit înainte de începerea play-off-ului,  ca primele aferente sezonului regulat să fie plătite la zi, iar în termen de o lună restanţele salariale. 
 
- Chiar înaintea primului joc din play-off, s-au plătit primele 
 
- Vineri 29 martie înaintea partidei de la Cluj, clubul a plătit suma de 480.000 de euro îndeplinind condiţiile financiare obţinerii licenţei UEFA .
 
-  În total în ultimele 35 de zile clubul nostru a achitat peste un milion de euro aferent obligaţiilor avute, pe care le va respecta, aşa cum a făcut-o de fiecare dată.
 
 În contradicţie cu acestă înţelegere, jucătorul Claudiu Belu a avut un punct de vedere diferit de cel al colegilor şi ţinând cont de situaţia sa contractuală, astăzi cele două părţi, clubul şi jucătorul au decis rezilierea amiabilă a angajamentului care expira la finele actualului sezon.  Acesta are astfel posibilitatea să se pregătească alături de clubul cu care a anunţat deja că are un angajament valabil din  vară. 
 
Cât priveşte celelalte acuzaţii care se aduc în această perioadă, multe dintre ele nefondate, nereale şi chiar rău intenţionate, le considerăm pur şi simplu ... făra sens", se arată în comunicatul emis de giurgiuveni.
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.