Becali: "Să ne dea Armata banii produşi cu marca!" Reacţia imediată a Ministrului Apărăriii: "Valorificarea mărcii nu se face pentru că aşa doreşte CSA, ci pentru că asta spune legea"

25 mai 2016 6319 afişări Liga 1
Becali: "Să ne dea Armata banii produşi cu marca!" Reacţia imediată a Ministrului Apărăriii: "Valorificarea mărcii nu se face pentru că aşa doreşte CSA, ci pentru că asta spune legea"

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, susţine că instituţia nu are interese ascunse şi că încearcă să aplice legea şi să caute soluţii, având în vedere că valorificarea mărcii “Steaua” este o obligaţie legală. Mihnea Motoc le transmite suporterilor stelişti că nu există niciun motiv să creadă că la nivelul MApN nu se caută soluţii pentru a rezolva problema de la Steaua.

“Istoria acestei relaţii are atât de mulţi ani şi e acoperită de atâtea acte şi documente încât a ne imagina că în câteva luni putem să o reglăm pe de-a întregul ţine de supraomenesc. Ceea ce încercăm acum e să ne uităm cât mai puţin în trecut şi cât mai mult spre viitor. ”, spune Mihnea Motoc într-o postare pe Facebook.

El a arătat că în prezent se lucrează pentru “modernizarea stadionului , valorificarea terenurilor aferente pentru antrenamente, creearea condiţiilor pentru licenţiere”. “Niciunul dintre aceste obiective nu poate fi atins fără promovarea de acte normative şi parcurgerea procedure administrative compelxe, care sunt în prezent în plină desfăşurare. Valorificarea marcii “Steaua” nu se face pentru ca aşa doreşte Clubul Sportiv al Armatei ori ministerul, o persoană sau alta, ci pentru că aici vorbim de o obligaţie legală. Dimpotrivă, a nu lua aceste măsuri îi expune pe cei cu atribuţii rigorilor legii, ceea ce nimeni nu doreşte să îşi asume.”, adaugă ministrul.

Mihnea Motoc a precizat că ia în calcul ca în perioada următoare să organizeze o întâlnire între reprezentanţii suporterilor şi persoane avizate din minister.

Reacţia demnitarului vine după ce George Becali, finanţatorul Stelei, a vorbit din nou despre situaţia mărcii Steaua, după ce oficialii Clubului Sportiv au anunţat că prejudiciul produs în perioada în care echipa patronată de Becali a purtat sigla fără acordul Armatei este de 36.826.310 de euro.

Clubul Sportiv a mai precizat faptul că taxa de licenţă pentru fotbal a fost stabilită la valoarea de 3.694.220 euro pe an, fără TVA. În consecinţă, George Becali va trebui să plătească această sumă pentru a mai putea folosi sigla Stelei, înregistrată de oficialii CSA la OSIM. De partea cealaltă, Becali a câştigat, în instanţă, dreptul de a folosi pe siglă numele "Steaua Bucureşti", decizia nefiind definitivă.

"Ei au înregistrat-o (n. red - marca "Steaua Bucureşti") în 2013. Noi când o foloseam, ei nu o aveau înregistrate la OSIM. Au fost modificări. Am renunţat la aceea cu săbii (n. red - sigla veche a Stelei) şi am făcut-o pe asta. O marcă, dacă nu o reactivezi, se desfiinţează. Nu pot cere banii aceştia, îi spun prejudiciu. La fotbal, când foloseşti o siglă, îi dai un prestigiu. Să ne dea Armata banii produşi cu marca, din tricouri şi celălalte produse. Au sigla de doi ani, au produs ei bani cu ea? La fotbal, la mine pe piept, produc nişte bani cu ea... Aşa e logica. Vrem, în România, să facem ilogica, invenţia, prostia. Clubul Sportiv al Armatei nu a produs profit 4 milioane de euro în niciun an. Dacă vorbeşti de transparenţă, arată cum ai ajuns acolo, cum ai făcut evaluarea. Dacă oamenii puternici care conduc destinele statului nu se implică să salveze situaţia, se întâmplă...insolvenţă, faliment şi Divizia B. Cum să inventezi tu prejudiciul, lăsa în paragină stadionul...tot", a spus George Becali la DigiSport.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.