Becali, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare! Patronul Stelei s-a predat

Redactor:
Bitescu Wili
  • Publicat:
  • Actualizat:

Gigi Becali a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul schimburilor de terenuri cu MApN, însă patronul Stelei va executa pedeapsa primită în dosarul privind sechestrarea de persoane (3 ani).

UPDATE 23:44 Gigi Becali a ajuns la Penitenciarul Rahova.

UPDATE 23:29 Gigi Becali, Victor Babiuc și Dumitru Cioflină, care au fost aduși luni seară la arestul Poliției Capitalei, vor fi transferați, tot luni seară, la Penitenciarul de Maximă Siguranță București – Rahova, potrivit Poliției Capitalei.

„În această seară au fost puse în aplicare mandatele de executare a pedepsei cu închisoarea emise pe numele a trei persoane. Acestea se află în custodia Poliției Capitalei, urmând a fi transferate tot în cursul acestei seri, la Penitenciarul de Maximă Siguranță București – Rahova”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Poliția Capitalei. Gigi Becali, Victor Babiuc și Dumitru Cioflină au fost aduși luni seară la arestul Poliției Capitalei de polițiștii care au pus în aplicare mandatele de executare a pedepsei în cazul celor trei, emise de instanță în urma condamnărilor definitive hotărâte în dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN. Babiuc și Cioflină au fost aduși primii la arest, după ce au fost luați de polițiști de acasă.

UPDATE 23:01 Gigi Becali ar putea rămâne în arestul Poliției Capitalei pentru 21 de zile, perioadă în care i se va stabili regimul de încarcerare.

UPDATE 22:05 Gigi Becali a ajuns la Direcția Cercetări Penale. Mai întâi, Becali s-a predat Poliției Ilfov și a fost adus sub escortă la Poliția Capitalei.

UPDATE 21:33 Cristi Borcea și managerul Stelei au ajuns la Direcția Cercetări Penale. Gigi Becali încă nu a ajuns.

Am reușit să vorbesc cu Gigi Becali. E o execuție. Atât timp cât 8 judecători de același rang, cinci te achită și trei te condamnă, e frustrant. E o tragedie. Cei care iau astfel de decizii ar trebui să se gândească că distrug viețile unor oameni. E păcat că se întâmplă asta într-o țară membră a comunității europene.„, a spus managerul din Ghencea.

UPDATE 20:30  Giovani Becali a anunțat că vărul său nu se mai află în reședința din Pipera și urmează să se prezinte la penitenciarul Ilfov. Conform fostului agent de jucători, Gigi Becali ar fi părăsit locația pe o ușă laterală.

INFO 21:18 Mandatele de executare a pedepsei au ajuns la Poliție

„Gigi nu mai este, a plecat la penitenciarul Ilfov. Înăuntru nu mai e nimeni, doar femeile și neamurile. Nu am vorbit nimic cu el, a venit, a pupat fetele, mândru, decent, demn, respectă decizia și cu asta basta. Important e ce a transmis copiilor, nevestei și neamurilor, să meargă în fiecare zi la biserică. Asta a transmis fetelor, mamei lui și nevestei„, a spus Ioan Becali, citat de MEDIAFAX.

20:16 – În aproximativ 20 de minute, antrenorul Laurențiu Reghecampf va sosi și el pentru a discuta cu Gigi Becali, la casa acestuia din Pipera.

UPDATE 20:00La reședința lui Gigi Becali, din Pipera, au sosit și angajații acestuia de la Steaua, Valeriu Argăseală și unul dintre manageri.

UPDATE 19:30 Gigi Becali tocmai a ajuns la locuința sa din Pipera. Aici este așteptat de familie și mai mulți apropiați, printre care și verii săi, Victor și Giovani Becali, sau Cristi Borcea și soția sa, Alina.

Patronul Stelei va petrece câteva ore alături de familia sa, după care se va pune la dispoziția autorităților.

În aceste momente, în fața locuinței sale s-au strâns toți vecinii acestuia și mai mulți susținători, iar forțele de ordine fac mari eforturi să mențină ordinea și să fluidizeze traficul din zonă.

INFO 20:00 Gigi Becali, care a primit trei ani cu executare, va petrece după gratii cel puțin doi ani, în timp ce fostul ministru Victor Babiuc și generalul Dumitru Cioflină, condamnați luni de ICCJ la câte doi ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri, vor sta în detenție cel mult opt luni, informează Mediafax.

Potrivit Codului Penal, condamnații bărbați trecuți de vârsta de 60 de ani pot fi eliberați condiționat după executarea unei treimi din durata pedepsei, în cazul în care au primit o pedeapsă de cel mult 10 ani.

Astfel, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc (75 de ani) și fostul șef al Statului Major General Dumitru Cioflină (70 de ani) vor face efectiv maximum opt luni de închisoare, din cei doi ani la care i-au condamnat judecătorii instanței supreme, în dosarul schimburilor de terenuri MApN-Becali.

Gigi Becali, în vârstă de aproape 55 de ani, care a fost condamnat la trei ani de închisoare în același dosar, va sta după gratii cel puțin doi ani. Potrivit legii, condamnații care execută pedepse ce nu depășesc 10 ani de închisoare pot beneficia de eliberarea condiționată după ce execută cel puțin două treimi din pedeapsă.

CITEȘTE ȘI

Prima reacție a lui Becali după ce a fost condamnat: „Nu vreau circ, rog organele abilitate să aștepte să mă prezint singur! Diseară mă duc și mă predau”

Ce se întâmplă cu Steaua? Schimbările care pot avea loc după arestarea lui Becali

Scenariu incredibil lansat de un om de casă al lui Becali: „Mă gândesc să nu facă o prostie. Sper să fie în viață după asta”

UPDATE  Potrivit deciziei luate astăzi de completul de cinci judecători al instanței supreme, Gigi Becali a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată și continuată, anunță Mediafax.

În cazul finanțatorului echipei Steaua București – condamnat anterior la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul privind sechestrarea de persoane -, instanța a revocat suspendarea executării acestei pedepse. Judecătorii au reindividualizat pedepsele de câte trei ani de închisoare primite de Becali în acel dosar și le-au contopit cu pedeapsa de doi ani de închisoare pentru fapta din dosarul privind schimbul de terenuri.

După recontopirea pedepselor, au arătat judecătorii, Gigi Becali urmează să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de trei ani de închisoare cu executare, din care instanța a dispus să fie scăzută perioada 2 aprilie – 17 aprilie 2009, în care omul de afaceri a fost reținut și arestat preventiv pentru faptele din dosarul sechestrării de persoane.

Tot în dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc și fostul șef al Statului Major General Dumitru Cioflină au fost condamnați la câte doi ani de închisoare cu executare.

În cazul fiicei fostului ministru al Apărării, Ioan Babiuc, instanța a dispus menținerea achitării decise de cei trei judecători ai instanței de fond.

Prin aceeași decizie, judecătorii instanței supreme au dispus interzicerea unor drepturi civile, timp de cinci după executarea pedepselor, în cazul lui Becali, Babiuc și Cioflină, Astfel, aceștia nu vor avea voie să aleagă și să fie aleși în autoritățile publice sau în funcții publice, să ocupe o funcție implicând exercițiul autorității de stat și nici să ocupe o funcție sau să exercite o profesie ori să desfășoare o activitate de natura aceleia de care s-au folosit pentru săvârșirea infracțiunii.

Instanța a mai dispus ca Gigi Becali, Victor Babiuc și Dumitru Cioflină să plătească în solidar 421.280 de dolari sau echivalentul în lei, plus dobândă calculată începând din 5 octombrie 1998, către statul român.


 

INFO Info aproape toți vecinii lui Gigi Becali s-au strâns în fața locuinței acestuia din Pipera. Mai mulți agenți de poliție și-au făcut apariția la această locație și încearcă să fluidizeze traficul.

INFO Patronul Stelei a plecat de la Parlament spre locuința sa în jurul orei 19:00.

 

INFO Gigi Becali a anunțat că se va pune la dispoziția autorităților în cursul acestei seri. „Să nu vină mascații, nu vreau circ”. Patronul Stelei își va vizita familia, după care va se va prezenta în arest.

INFO Cristi Borcea a ajuns la reședința lui Gigi Becali din Pipera. Tot aici a ajuns la scurt timp și soția fostului conducător de la Dinamo, Alina Vidican.


â–ºÎn momentul aflării deciziei, Gigi Becali se afla în direct la o televiziune de știri, iar reacția sa a fost una elocventă. Patronul Stelei nu a mai scos niciun cuvânt, s-a ridicat în picioare și și-a scos casca din ureche, după care a părăsit încăperea.

Plecați, nu mai am chef acum…„, le-a transmis Becali jurnaliștilor prezenți.


 


UPDATE Magistrații au anunțat o condamnare la trei ani de închisoare pentru Gigi Becali în Dosarul schimburilor de terenuri cu MApN.

Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanța supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc și fostul șef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare, informează Mediafax.

Gigi Becali nu mai are nicio cale de atac la această decizie.


 


Gigi Becali va afla astăzi verdictul în „Dosarul Terenurilor MApN”. În primă instanță el a fost achitat pentru infracțiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată și continuată.

 Procurorii DNA au cerut condamnarea la pedepse cu închisoarea a lui George Becali și a celorlalți inculpați, în vreme ce apărătorii acestora au arătat că, în raport de probele anchetatorilor și de situația juridică a celor două terenuri vizate, se impune achitarea clienților lor pentru acuzațiile aduse de anchetatorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

George Becali, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc, fiica acestuia, Ioana, și Dumitru Cioflină au fost achitați, în 24 mai 2012, de instanța supremă în dosarul schimbului de terenuri dintre Becali și Ministerul Apărării Naționale, decizia fiind atacată cu recurs de către procurori.

Astfel, George Becali a fost achitat pentru infracțiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată și continuată, Victor Babiuc și fiica lui, Ioana, pentru luare de mită și, respectiv, complicitate la luare de mită, iar Dumitru Cioflină pentru abuz în serviciu. Decizia a fost atacată cu recurs la completul de cinci judecători al instanței supreme, care va da o sentință definitivă în acest dosar.

Pe aceeași temă
Gina Pistol și-a luat fetița și A PLECAT din casa lui Smiley!
Gina Pistol și-a luat fetița și A PLECAT din casa lui Smiley!
Gastronomia sexuală din Evul Mediu. Cum era preparată pâinea de făcut amor
Gastronomia sexuală din Evul Mediu. Cum era preparată pâinea de făcut amor
Uciderea deputatului conservator David Amess, calificată drept act terorist
Uciderea deputatului conservator David Amess, calificată drept act terorist
Sergio Ramos, sabotat de coechipieri!? Ce jucători i-au cerut lui Al-Khelaifi să scape de spaniol
Sergio Ramos, sabotat de coechipieri!? Ce jucători i-au cerut lui Al-Khelaifi să scape de spaniol
Mașină care i-a lăsat MASCĂ pe inspectorii de la RAR
Mașină care i-a lăsat MASCĂ pe inspectorii de la RAR
Elev decedat, vaccinat cu prima doză și diagnosticat cu COVID
Elev decedat, vaccinat cu prima doză și diagnosticat cu COVID
Cutremur în showbiz! Iubita lui Reghecampf, dezvăluiri de ultimă oră
Cutremur în showbiz! Iubita lui Reghecampf, dezvăluiri de ultimă oră
Certificatul verde, OBLIGATORIU pentru orice activitate, în România!  Cine a făcut anunțul!
Certificatul verde, OBLIGATORIU pentru orice activitate, în România! Cine a făcut anunțul!
Antonia are 3 copii, dar arată demențial. Artista a dezvăluit ce secret de alimentație are
Antonia are 3 copii, dar arată demențial. Artista a dezvăluit ce secret de alimentație are
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum a gândit SOLUȚIA FINALĂ pentru a...
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum a gândit SOLUȚIA FINALĂ pentru a...
Și-a dat în judecată soțul care a bătut-o. Motivul agresiunii e tulburător: i-a cerut să...
Și-a dat în judecată soțul care a bătut-o. Motivul agresiunii e tulburător: i-a cerut să...
Ce meserie are iubita lui Laurențiu Reghecampf? Corina a studiat la Cambridge!
Ce meserie are iubita lui Laurențiu Reghecampf? Corina a studiat la Cambridge!
Liviu Vârciu, scandal cu invitații la botezul fiului său. A ieșit în pierdere și le bate obrazul, cum i-a amenințat
Liviu Vârciu, scandal cu invitații la botezul fiului său. A ieșit în pierdere și le bate obrazul, cum i-a amenințat
Aceste pensii vor fi eliminate! Se vor desființa imediat. E oficial
Aceste pensii vor fi eliminate! Se vor desființa imediat. E oficial
Plouă cu bani de la Guvern pentru români: Vezi aici cum poţi câştiga până la 2 milioane de lei fără să faci nimic
Plouă cu bani de la Guvern pentru români: Vezi aici cum poţi câştiga până la 2 milioane de lei fără să faci nimic
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Loteria vaccinării. Numărul de ordine câștigător al marelui premiu în valoare de 100.000 de lei
Loteria vaccinării. Numărul de ordine câștigător al marelui premiu în valoare de 100.000 de lei
Trei accesorii medicale interesante disponibile la Lidl în curând
Trei accesorii medicale interesante disponibile la Lidl în curând
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
Cum arată casa care se vinde la margine de Cluj cu aproape 2,5 milioane de euro  VIDEO
Cum arată casa care se vinde la margine de Cluj cu aproape 2,5 milioane de euro  VIDEO
Veşti proaste pentru şoferi. Se schimbă radical Codul Rutier. Ce vor păţi cei care fac asta
Veşti proaste pentru şoferi. Se schimbă radical Codul Rutier. Ce vor păţi cei care fac asta
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
EXCLUSIV / Bianca Drăgușanu, reacție exclusivă! Ce spune despre întâlnirea cu Alex Bodi
EXCLUSIV / Bianca Drăgușanu, reacție exclusivă! Ce spune despre întâlnirea cu Alex Bodi
Cea mai frumoasă femeie din România, în stare gravă! Are COVID și a chemat ambulanța
Cea mai frumoasă femeie din România, în stare gravă! Are COVID și a chemat ambulanța
Cât este de ușor de modificat kilometrajul unei mașini moderne? Testat pe mașini produse după 2019
Cât este de ușor de modificat kilometrajul unei mașini moderne? Testat pe mașini produse după 2019
FOTO. Daniela Gyorfi a împlinit 53 de ani! Cum arată în costum de baie
FOTO. Daniela Gyorfi a împlinit 53 de ani! Cum arată în costum de baie
FOTO. Corina Caragea, imagini provocatoare în costum de baie! Și-a arătat trupul fără cusur
FOTO. Corina Caragea, imagini provocatoare în costum de baie! Și-a arătat trupul fără cusur