Becali a anunțat încă DOUĂ‚ transferuri: „Întăresc Steluța, am eu grijă”** Ei sunt jucătorii care pot ajunge în Ghencea

  • Publicat:
  • Actualizat:
Becali a anunțat încă DOUĂ‚ transferuri:

Becali se uită cu jind în curtea CFR-ului, echipă care a reușit să strângă, în ultimele trei sezoane, aproximativ 40 de milioane de euro din participările în cupele europene. Liga Campionilor este obiectivul primordial al lui Reghe, dar pentru a-l îndeplini, roș-albaștrii trebuie neapărat să câștige titlul cu numărul 24.

Actuala stagiune europeană cade în planul secund, patronul anunțându-l deja pe tehnician că vrea ca jucătorii de bază să fie proaspeți în campionat. „Dacă nu face cum zic eu, îl dau afară în trei secunde„, a explicat, senin, Becali, ieri. Mai mult, latifundiarul a anunțat că va efectua în iarnă două transferuri sonore, pentru ca echipa să aibă un suflu proaspăt în retur. „Am eu grijă de Steluța în iarnă, mai luăm doi jucători buni să preîntâmpinăm oboseala care se va instala în retur„, a clamat patronul din Ghencea.

Cum apărarea pare a fi acoperită, la fel și flancurile, mai mult ca sigur Steaua se va orienta către un „număr 10” – problema din ultimele sezoane a echipei din Ghencea – și un atacant de careu (Nikolic, Machado și Mihai Costea întârzie să dea randamentul scontat, Reghe bazându-se, în ofensivă, doar pe Rusescu și Rocha – acesta din urmă nefiind în grațiile patronului).

Becali este conștient de necesitatea unui dirijor și are în plan să aducă în iarnă un fotbalist cu un astfel de profil. Neapărat român, pentru că strategia la Steaua este clară, dar și pentru că un străin cu astfel de calități este și scump și greu de adus. Maxim este în pole-position pentru un transfer, dar roș-albaștrii au și variante de rezervă, în cazul în care această mutare nu se va concretiza.

Ce mijlocași pot veni

Două probleme pentru transferul lui Maxim

Ținta numărul unu a Stelei pentru viitorul apropiat este Maxim. Mijlocașul care scrie istorie cu Pandurii este dorit în Ghencea cu insistență, estimându-se că va ajunge în curtea grupării din Capitală cel târziu în vară. „Nu îl iau acum pe Maxim, mai așteptăm, probabil în iarnă vom discuta iar”, a recunoscut Becali săptămâna trecută, pentru ca la începutul acestei sătpămâni să afirme din nou că acesta este prioritatea numărul unu a Stelei pentru următoarea fereastră de transferuri.

Totuși, această mutare ar putea să îi dea mari bătăi de cap lui Becali. În primul rând, în ciuda relațiilor extrem de bune pe care patronul din Ghencea le are cu Mircea Condescu, acesta s-ar putea să nu agreeze o cedare a mijlocașului, în măsura în care trupa lui Grigoraș va avea șansa istorică să se lupte cel puțin pentru un loc de cupă europeană. De asemenea, un alt impediment în constituie agentul jucătorului, Lucian Marinescu. Acesta vrea să obțină maxim pentru fotbaliștii săi și nu este dispus la compromisuri. Având avantajul că are sub contract jucători de mare valoare, Marinescu negociază la „sânge”, astfel că plafonul salarial de la Steaua ar putea fi un obstacol major în realizarea mutării. Mărturie stau „cazurile” Grozav și Teixeira, fotbaliști doriți cu ardoare în Ghencea, dar care, în cele din urmă nu au mai ajuns. În acest sens, Becali s-a lansat într-un discurs destul de agresiv vizavi de Marinescu, pe care l-a acuzat că a avut pretenții absurde în ceea ce îl privește pe Teixeira.

Perla Pandurilor a fost aproape de un transfer în Ghencea în această vară, dar, atunci, roș-albaștrii au considerat că pretențiile gorjenilor sunt prea mari și au sistat negocierile. Steaua oferea aproximativ 1,5 milioane de euro pentru achiziționarea lui Pintilii și Maxim, doar primul ajungând, în cele din urmă, în Ghencea.

Mie îmi place foarte mult, dar nu îl vreau acum. Este un jucător care mi-a atras atenția. El mi-a demonstrat că e fotbalist când a făcut o fentă și a dat o pasă. Steaua nu are mijlocași de valoarea lui la ora actuală. Noi nu avem jucatori care sa dribleze. În afară de Tănase, nimeni nu driblează. Maxim ăsta are o gleznă fină…„, spunea Becali, în urmă cu câteva săptămâni.

Venirea lui Maxim ar reprezenta al cincilea transfer important realizat de roș-albaștri de la gruparea gorjeană în ultimii ani, după ce Martinovic, Matei, Chiricheș și Pintilii au descins în Ghencea.

Maxim este unul dintre cei mai buni jucători din echipa lui Grigoraș în acest sezon, mijlocașul ofensiv reușind să înscrie de două ori în cinci etape.

1 milion de euro este cota lui Alexandru Maxim, conform transfermarkt.de

Iancu, monitorizat de cluburi mari


Gabriel Iancu, un fotbalist născut în București, care a trecut prin curtea Stelei, dar s-a pierdut în Ghencea. A plecat la Constanța, fiind cooptat la Academia Hagi în 2009, iar acum este unul dintre jucătorii revelație ai fotbalului românesc. Putem asista, așadar, la un nou episod similar cu cel în care actor principal a fost Pintilii, fotbalist care nu a fost ținut în curtea roș-albaștrilor în timpul mandatului lui Hagi, dar care a fost „răscumpărat” apoi pentru 700.000 de euro.

Extrem de talentat, mijlocașul echipei din Constanța a atras privirile scouterilor din Europa, deși are doar 18 ani. Este considerat a fi cel mai bun produs al Academiei de Fotbal a lui Gică Hagi. Prezent constant în loturile României ‘Under’, Iancu a dat piept cu Liga I la o vârstă extrem de fragedă, mai ales dacă ne gândim la trendul din campionatul nostru, în ultimii ani – tehnicienii dau din ce în ce mai rar șanse fotbaliștilor extrem de tineri, indiferent de calitățile lor.

Totuși, fotbalistul Viitorului a arătat că are nervii tari și a bifat cel de-al doilea treilea gol al sezonului în disputa pe care trupa lui Hagi a disputat-o, duminică noaptea, cu Vasluiul. Pe lângă golul înscris, Iancu a mai reușit câteva acțiuni interesante, în care a demonstrat multă clarviziune în joc.

Fotbalistul care l-a impresionat și pe Porumboiu ar putea să fie primul jucător transferat pe bani grei de formația „Regelui”. Rămâne de văzut dacă în Ghencea sau la o formație mai mare, de el interesându-se atât Ajax (la Amsterdam Iancu chiar a participat la un stagiu de pregătire, la invitația lăncierilor), dar și Galatasaray.

M-am trezit mai mult decât mahmur după meciul cu Viitorul. Mă bucur că am văzut însă patru tineri care vor fi nu super fotbaliști, ci crema fotbalului românesc. Notați numele astea: Iancu, Chițu, Lazăr și Alibec„, spunea Adrian Porumboiu după disputa cu Viitorul lui Hagi.

450.000 de euro este cota de piață a lui Gabi Iancu, fiind al treilea cel mai bine cotat jucător din lotul Viitorului.

3
goluri a înscris Iancu în acest sezon de Liga I, fiind unul dintre liderii echipei și la pase precise

Lazăr a fost și el în Ghencea

O altă variantă pe care Steaua o poate lua în calcul este repatrierea lui Alexandru Lazăr. Roș-albaștrii au avut în curte, așadar, până anul trecut, un alt jucător de mare perspectivă, care putea deveni un conducător de joc veritabil, dar nimeni nu a avut ochi nici pentru acesta. Mijlocașul a fost ochit de Hagi, iar Becali nu a depus nici cel mai mic efort pentru a-l păstra pe unul dintre cei mai talentați puști din țară. Acum, la Viitorul, Alex are în sfârșit șansa să demonstreze în Liga I că este fotbalist.

Hagi l-a remarcat de când antrena Steaua

Când avea numai 16 ani, Hagi l-a chemat la echipa mare și le-a spus prietenilor că vede în Alex un urmaș al său. „Regele” le-ar fi zis atunci unor apropiați că acest fotbalist nu trebuie să mai plece din lotul echipei mari. După despărțirea de Steaua, tineri precum Lazăr sau Bicfalvi au cam pierdut contactul cu prima echipă. Chiar dacă este restant la capitolul antrenorat, din punct de vedere al rezultatelor, tehnicianul Hagi are calități fantastice în ceea ce privește descoperirea fotbaliștilor tineri, talentați. La Galata, ‘Regele’ l-a ‘crescut’ pe Arda Turan, la Timișoara i-a format pe Torje și Daminuță, iar la Steaua l-a promovat pe Bicfalvi.

L-a învățat cum să bată loviturile

Eram la formația secundă, iar la unul din antrenamente a venit Gheorghe Hagi să asiste, în perioada când acesta era antrenor la Steaua. Hagi m-a plăcut, iar apoi m-a luat în lotul mare la mai multe partide ale Stelei și chiar m-a introdus în câteva amicale, cu Inter Gaz și cu Focșani. Înainte să plece, am fost inclus în lot pentru un meci cu Bacăul din Cupa României„, deapăna Lazăr, în urmă cu ceva timp, pentru ProSport povestea care i-a marcat începutul de carieră.

Hagi venea deseori la pregătiri și vorbea cu toți jucătorii. De multe ori îmi arăta cum să pasez, cum să gândesc pe teren și mă învăța cum să execut cât mai bine loviturile libere„, a mai completat puștiul, care de-a lungul timpului a purtat pe tricou numai numărul 10.

L-a impresionat și pe Pițurcă

Mijlocașul a fost luat de Pițurcă în 2010, în cantonamentul din Austria, unde a fost unul dintre cei mai buni. A ajutat la construcția fazelor ofensive și a uimit prin tehnicitatea pe care o are. Pițurcă declara atunci că nu ar fi exclus ca acesta să le ia fața lui Răduț sau Păcurar, doi fotbaliști veniți în Ghencea la insistențele lui. Din păcate pentru Lazăr, și destinul lui Piți a fost același, iar tehnicienii care au urmat au preferat să meargă pe variante de ‘siguranță’, preferând jucătorii cu experiență.

500.000
euro este cota de piață a lui Lazăr, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.de; cota sa a crescut exponențial în ultimul sezon, fiind unul dintre cei mai importanți jucători de la Viitorul

În cazul în care Steaua va alege să transfere de la Viitorul, Becali va stabili un nou record negativ, mostră a managementului defectuos din Ghencea: va aduce, cu peste un milion de euro, doi fotbaliști pe care i-a avut în curte și, care, au plecat gratis (Pintilii și Iancu sau Lazăr).

Adrian Cristea, ultima variantă

Becali ar agrea să transfere un jucător de perspectivă, dar nu exclude o variantă pe care o are în plan de ceva timp. Adrian Cristea „a cochetat” în mai multe rânduri cu Steaua, dar de fiecare dată nu s-a ajuns la un compromis. Ultima tentativă a fost în vară, când latifundiarul promitea că se va implica personal în programul de pregătire al jucătorului, dacă acesta va accepta oferta. „Îl voi transforma în jucătorul care treubia să ajungă„, spunea Becali.

Bazându-se pe relațiile extrem de bune pe care le are cu Walter, Becali ar putea face o nouă ofertă în iarnă, mai ales că Mircea Rednic nu îl mai are la suflet pe jucător. „La Szukala nu m-am opus, însă pe Cristea îl vreau în lot, am nevoie de el„, explica Puriul, în vară, de ce s-au blocat tratativele dintre cele două părți.

Între timp, lucrurile s-au schimbat la Ploiești, tehnicianul dându-și seama că Adrian Cristea nu se poate concentra exclusiv pe fotbal. „Este complet demotivat”, a recunoscut, chiar ieri, Rednic.

Ce atacanți pot veni

Curelea, în pole-position

Nu este varianta cea mai bună, dar, cu siguranță, este cea mai la îndemână. Becali a dorit să îl transfere, de asemenea, în vară, însă negocierile cu Șiman s-au sistat din cauza pretențiilor exagerate ale acestuia. Atacantul a ajuns la Vaslui, însă nu a semnat contractul, întorcându-se la Sportul Studențesc.

În condițiile în care Sportul nu mai există practic pe harta primei Ligi, este de așteptat ca patronul din Regie să îi găsească foarte greu o echipă care să fie dispusă să plătească o sumă mare pentru vârf, astfel că varianta Steaua revine în actualitate. Becali probabil va dori să îl împrumute pentru șase luni, pentru ca apoi, în măsura în care acesta ar da randament, să activeze clauza de cumpărare definitivă.

Herea, via Ana Maria

O situație mai degrabă ipotetică, în acest moment, se poate transforma în iarnă într-o adevărată bombă pe piața transferurilor. În condițiile în care „planeta s-ar scufunda” pentru Rapid, aflat în acest moment la multe puncte în spatele liderului, Copos ar putea să accepte o eventuală ofertă din Ghencea, în măsura în care aceasta va fi consistentă.

Golgheterul Rapidului a fost aproape de Ghencea și în 2007, dar Ana Maria l-a îndrumat spre Giulești. Aceeași impresară poate să îl convingă, acum, pe giuleștean să aleagă echipa soțului său.

„Mi-a cerut cinci sute de mii de euro pe el, i-am zis că mai mult de trei sute de mii de euro nu-i dau! Copos mi-a zis să-i dau măcar patru sute. Apoi a venit vorba și de Herea. Am vrut să-l iau pentru că e marcator față de Teixeira, i-am zis că-i dau peste cinci sute de mii de euro”, a explicat Becali, în urmă cu două săptămâni, când Steaua și Rapid se înțeleseseră pentru transferul lui Teixeira.

Știri despre
Pe aceeași temă
Femeia din imagine a aflat că mai are 3 luni de trăit. Ce a urmat depășește orice scenariu de film
Femeia din imagine a aflat că mai are 3 luni de trăit. Ce a urmat depășește orice scenariu de film
Atacul rechinilor. Ce spun biologii marini despre cazul turistei românce ucise în Marea Roşie a Egiptului
Atacul rechinilor. Ce spun biologii marini despre cazul turistei românce ucise în Marea Roşie a Egiptului
David Popovici poate fi admirat la Europenele de Nataţie pentru Juniori. Când începe şi unde se ţine competiţia
David Popovici poate fi admirat la Europenele de Nataţie pentru Juniori. Când începe şi unde se ţine competiţia
Reacție incredibilă a lui Gigi Becali după primul gol al lui Dawa la FCSB: „A dat gol? E bun!”
Reacție incredibilă a lui Gigi Becali după primul gol al lui Dawa la FCSB: „A dat gol? E bun!”
Noi detalii dramatice legate de românca ucisă de rechin în Egipt. Mama Roxanei: „Fusese să facă ultimul curs de înot. Era foarte grijulie, știa că stăm cu grijă și ne suna mereu”
Noi detalii dramatice legate de românca ucisă de rechin în Egipt. Mama Roxanei: „Fusese să facă ultimul curs de înot.…
Obiceiul care îți VA SCHIMBA viața pentru TOTDEAUNA! Imediat după ce tragi APA, nu uita să...
Obiceiul care îți VA SCHIMBA viața pentru TOTDEAUNA! Imediat după ce tragi APA, nu uita să...
Imagini INCENDIARE! Vedeta este dezbrăcată complet, iar fotografiile au fost publicate pe rețelele de socializare
Imagini INCENDIARE! Vedeta este dezbrăcată complet, iar fotografiile au fost publicate pe rețelele de socializare
DOLIU NAȚIONAL l în România. A murit un mare interpret de muzică populară
DOLIU NAȚIONAL l în România. A murit un mare interpret de muzică populară
Roxana, sfâșiată de rechini în Egipt! Cine era, de fapt, femeia de 40 de ani
Roxana, sfâșiată de rechini în Egipt! Cine era, de fapt, femeia de 40 de ani
Cele mai scunde vedete din România. Ce înălțime au Irina Rimes sau Andreea Esca
Cele mai scunde vedete din România. Ce înălțime au Irina Rimes sau Andreea Esca
Anunțul uluitor făcut de BMW. Germanii, exasperați de șoferii care conduc mașinile lor?
Anunțul uluitor făcut de BMW. Germanii, exasperați de șoferii care conduc mașinile lor?
Simone Tempestini s-a apropiat de locul 2 în Campionatul European de Raliuri
Simone Tempestini s-a apropiat de locul 2 în Campionatul European de Raliuri
BANCUL ZILEI: Un tip își spiona vecinul când făcea dragoste cu nevasta: “Îți fac cadou un binoclu”
BANCUL ZILEI: Un tip își spiona vecinul când făcea dragoste cu nevasta: “Îți fac cadou un binoclu”
Factură de aproape 15.000 de
euro la telefonul mobil, după accesarea unui link necunsocut
Factură de aproape 15.000 de euro la telefonul mobil, după accesarea unui link necunsocut
Cadoul șocant primit de fetița unei actrițe care a refuzat avansurile sexuale ale unui mare regizor
Cadoul șocant primit de fetița unei actrițe care a refuzat avansurile sexuale ale unui mare regizor
Avertisment șocant pentru toți românii: ”Închideți gazele și lumina!”. Ce se va întâmpla
Avertisment șocant pentru toți românii: ”Închideți gazele și lumina!”. Ce se va întâmpla
Cel mai vândut SUV din lume. Un model de familie ce poate fi cumpărat și în România
Cel mai vândut SUV din lume. Un model de familie ce poate fi cumpărat și în România
FOTO. Ana Baniciu, imagini interzise cardiacilor în costum de baie!
FOTO. Ana Baniciu, imagini interzise cardiacilor în costum de baie!
FOTO. Vica, în costum de baie animal print! Cum arată la 47 de ani fosta balerină
FOTO. Vica, în costum de baie animal print! Cum arată la 47 de ani fosta balerină