Bătaie pe Maxim! Cine a pus prima oară ochii pe el? "M-a uluit! A dat un gol cum n-am văzut în viaţa mea"

22 dec 2012 5986 afişări Liga 1
Bătaie pe Maxim! Cine a pus prima oară ochii pe el? "M-a uluit! A dat un gol cum n-am văzut în viaţa mea" Bătaie pe Maxim! Cine a pus prima oară ochii pe el? "M-auluit! A dat un gol cum n-am văzut în viaţa mea"

Unul dintre jucătorii momentului în Liga I naşte controverse. Alexandru Maxim (22 de ani), mijlocaşul dorit de Steaua, răscoleşte orgoliile celor care i-au influenţat cariera în drumul său de la anonimat la jucător în echipa naţională. ProSport a prezentat zilele trecute un material cu antrenorul clujean Mihai Georgescu, unul dintre tehnicienii nu care Maxim a lucrat în perioada junioratului. "În 2003 am aflat că la Piatra Neamţ este un jucător excepţional. Am luat cartea de telefon, am căutat familia Maxim, am sunat şi am mers la ei acasă. Părinţii tocmai se pregăteau să plece în Italia", a declarat antrenorul de la Şcoala Ardealul. În 2003, acesta era angajat la Şcoala Nicolae Dobrin, de lângă Piteşti, acolo unde l-a adus pe Maxim.

"Ne-a dat patru goluri în finală"

Varianta lui Mihai Georgescu l-a zgândărit pe un alt antrenor cunoscut de juniori, care susţine că el este cel care l-a remarcat prima oară pe Maxim. Piteşteanul Laurenţiu Iordache (61 de ani), cunoscut în fotbal cu porecla "Ţânţarul", povesteşte: "La începutul anilor 2000, am jucat două finale de campionat naţional consecutive cu LPS Piatra Neamţ. Pe prima am câştigat-o cu 3-0, în a doua ne-au învins ei cu 6-4. În ultima finală, patru goluri ne-a dat Maxim. Atunci am pus ochii pe el. M-a uluit. A dat un gol din plonjon, cu capul, de la opt metri cum n-am văzut în viaţa mea. Avea o uşurinţă incredibilă de a scoate adversarul din joc. Când m-am întors de la finală, l-am sunat pe Mihai Georgescu şi i-am spus de Maxim. Eu urma să plec în SUA pentru o perioadă, nu ştiam dacă definitiv sau pentru scurt timp, şi l-am sfătuit pe el să-l ia la Piteşti. Eu l-am pus în legătură şi cu părinţii lui Maxim. Am sunat şi i-am dat telefonul să discute cu ei. Aşa a ajuns Maxim la Piteşti. N-am lucrat cu el, dar băiatul ştie că am avut o contribuţie mare în plecarea lui de la Piatra Neamţ, unde s-ar fi pierdut". Iordache a scos de-a lungul anilor generaţii întregi de juniori medaliaţi la naţionale, ultima dată câştigând anul trecut Cupa Hagi Danone.

"Important e să joace"

Întrebat ce sfat i-ar da lui Maxim vizavi de oferta Stelei, Laurenţiu Iordache a punctat: "N-am vrut iniţial să mă bag, pentru că el este reprezentat de Lucian Marinescu, pe care au l-am antrenat şi despre care ştiu că este bun în ceea ce face. Dar cred că pentru Maxim cel mai important în acest moment este să joace. Steaua este o echipă tentantă, dar are jucători buni pe posturile pe care joacă Alexandru. La Pandurii, chiar dacă mai greşeşte sau prinde o zi proastă el este în teren şi joacă. Asta e important pentru că aşa va creşte. În vara sunt convins că va avea mult mai multe oferte".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.