"Băsescu a ajutat ca Steaua să nu retrogradeze! Nu pot să spun acum mai multe că nu s-a prescris". Cum a fost salvată echipa

17 ian 2019 20171 afişări Liga 1
"Băsescu a ajutat ca Steaua să nu retrogradeze! Nu pot să spun acum mai multe că nu s-a prescris". Cum a fost salvată echipa

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost cel care a salvat trupa roş-albastră de la retrogradare. Gigi Becali a povestit cum s-a implicat cel mai puternic om din ţară şi suma pe care a câştigat-o în anul în care echipa putea intra în faliment.

În 2013. Gigi Becali era condamnat la închisoare, în timp ce Traian Băsescu îşi ducea mandatul de preşedinte al ţării. Omul de afaceri susţine că fostul preşedinte a ajutat, cumva, FCSB"Cele mai mari emoţii le-am trăit atunci, când am intrat în puşcărie, când aveam procesul la UEFA pentru retrogradare. Caz de corupţie! Băsecu a ajutat ca Steaua să nu fie retrogradată. Băsescu a intervenit, dar ce a făcut nu pot să spun acum... nu s-a prescris... Dacă vrea, poate să spună Mircea Sandu mai multe. Băsescu l-a chemat pe Mircea Sandu, dar mai multe nu vă pot spune. Şi cu Livia Stanciu, şi cu motivarea, cu tot", a declarat Becali la Digi Sport. 

Finanţatorul a detaliat: "Când am intrat în puşcărie plângeam la rugăciune, pentru că nu voiam să se bucure vrăşmaşii mei, adică să nu dispară Steaua. Când am aflat că am fost achitaţi de UEFA am plâns de bucurie, pentru că altfel pierdeam tot".

Becali a anunţat că retrogradarea înseamnă falimentul, dar în conturi i-au intrat bani foarte mulţi şi echipa a fost salvată: "Ce ar fi însemnat? La revedere cu Steaua! Dacă retrogradam, nu mai îmi păsa de nimic. Dar, în anul acela, 2013, imediat a fost achitată Steaua, am intrat în Liga Campionilor, aproape 30 de milioane, l-am vândut pe Chiricheş, 9,5 milioane de euro, l-am vândut pe Rusescu, două milioane, am ajuns la 42 de milioane de euro, l-am vândut pe Gardoş, tot în perioada aia, şi aşa am câştigat aproximativ 50 de milioane de euro.

Plus că dimineaţa când m-am trezit am auzit că am primit despăgubiri în valoare de 110 milioane de euro de la ANRP. Mi-a dat Dumnezeu 160 de milioane numai din asta. Eu eram în temniţă, dar îi dispreţuiam pe duşmani".

Gigi Becali a dezvăluit şi cine deţine pachetul majoritar de acţiuni al FCSB: "De trei zile s-a întâmplat asta"

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.