Banii de la Gigi pentru "U" Cluj, au ajuns la DNA!

7 mai 2008 19 afişări Liga 1
Banii de la Gigi pentru "U" Cluj, au ajuns la DNA! Gigi Becali a încercat „o ultimă lovitură de sabie“. A trimis la Cluj o geantă cu 1,7 milioane de euro pentru a-i motiva pe jucătorii Universității 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/2621030/1/becali-dreapta.jpg
Vicepreşedintele Stelei este bănuit că ar fi vrut să ofere suma celor de la „U“ Cluj, prin intermediul lui Gigel Coman

CFR a câştigat campionatul după ce a învins-o ieri pe „U” Cluj. Pe lângă bucuria CFR-ului, la Cluj s-au derulat evenimente foarte grave.

La finalul meciului care a decis soarta titlului, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a intervenit în forţă şi i-a reţinut pe Teia Sponte, vicepreşedintele Stelei, pe cei doi bodyguarzi care îl însoţeau pe patronul restaurantului Aroma, unde s-a derulat acţiunea, dar şi pe fotbalistul Universităţii Cluj, Gigel Coman.

Au fost reţinuţi patru ore la audieri

Scopul anchetei îl reprezintă o eventuală tentativă de corupere pe care conducerea Stelei o punea la cale prin intermediul lui Gigel Coman, fost jucător al Stelei. Suma găsită la cei reţinuţi, 1,7 milioane de euro, provine chiar de la Gigi Becali, patronul Stelei recunoscând acest lucru. „Banii erau ai mei. Oricum, ei se duseseră acolo să cumpere un teren. Şi dacă vreau, pot să zic că erau acolo să cumpere bomboane”, a declarat latifundiarul. La ieşirea din sediul DNA, în jurul orei 23:15, Gigel Coman a refuzat să comenteze motivul audierii: „Am fost prins într-o problemă şi am fost chemat să dau declaraţii. Mai multe nu pot să spun!”. Teia Sponte a fost şi el eliberat în jurul miezului nopţii.

Destinaţia banilor face obiectul a două scenarii, ambele expuse de Gigi Becali în timpul reprezentaţiei TV de aseară. În primul rând, se presupune că banii erau destinaţi motivării suplimentare a Universităţii Cluj în vederea partidei decisive cu CFR, lucru care este contrar regulamentului. O decizie pe linie sportivă se va putea lua doar atunci când instanţele civile vor da un verdict definitiv şi irevocabil. Cel de-al doilea scenariu, greu de crezut, se referă la faptul că suma respectivă ar fi fost destinată unor jucători de la CFR Cluj pentru a trânti meciul. Până la închiderea acestei ediţii, DNA nu dăduse niciun comunicat oficial.

Cei de la CFR i-au dat în gât pe cei de la Steaua! DNA-ul este complice la aşa ceva. Într-adevăr, Gigi şi-a trimis oameni cu bani pentru ca fotbaliştii de la «U» să joace corect
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.