Autorul "miracolului de la Roma" revine în Liga 1: "România, TE IUBESC!"

4 nov 2011 2463 afişări Liga 1
Autorul "miracolului de la Roma" revine în Liga 1: "România, TE IUBESC!" Autorului 'miracolului de la Roma' revine în România! Prima reacţie a lui Trombetta după ce a semnat cu Târgu Mureş

Tehnicianul Maurizio Trombetta s-a întors de ieri în România ca principal la FCM Târgu Mureş şi este al 19-lea antrenor instalat în Liga I în acest sezon.

Prima experienţă a lui Trombetta în România a fost ca secund al lui Andone, în vara anului 2008. Italianul a ocupat apoi postul de principal al echipei din Gruia, reuşind rezultate memorabile în Ligă: 2-1 cu AS Roma şi 0-0 cu Chelsea. A plecat însă din România în ianuarie 2009, iar de atunci a mai pregătit numai formaţia de juniori a Regginei (februarie-martie 2010). A demisionat însă rapid, iar numele lui a fost vehiculat la mai multe cluburi din Liga I, printre care CFR, Steaua, Dinamo şi Timişoara.

Domnule Trombetta, reveniţi după aproape trei ani în România. Cu ce gânduri?

Din momentul în care am fost solicitat, n-am avut timp decât să vin din Italia la Târgu Mureş. Recunosc, am o dorinţă de a reîncepe în Liga I în România. În perioada în care am fost plecat, am urmărit campionatul vostru de la distanţă. Am preluat o echipă care are probleme, dar dacă cei de la club au încredere în mine, trebuie să am şi eu încredere în ei. Sincer, eu mi-am dorit mereu să revin în România, o ţară pe care o iubesc.

Vă mai aduceţi aminte cum aţi plecat de la CFR (n.r. - conducerea a refuzat să-i prelungească contractul)?

Nu contează cum am plecat, ci contează ce rezultate am obţinut acolo.

Nu aveţi un debut uşor, jucaţi luni cu Rapid…
E un meci mai mult decât dificil. Trebuie să văd ce lot am la dispoziţie, să studiez meciurile lor, pentru a şti pe ce jucători mă pot baza. Nu avem voie să pierdem acel meci. Îi respectăm, dar vom face totul pentru a scoate un rezultat bun.

Nici timp să vă cunoaşteţi echipa nu aveţi...
Situaţia este mult diferită faţă de perioada CFR. E adevărat, cunosc foarte puţini jucători, dar voi studia până luni meciurile echipei din acest sezon, pe DVD-uri. Apoi vine o pauză. Trebuie să ne folosim de cele două săptămâni care vor urma partidei cu Rapid pentru a crea o strategie care să ducă la îndeplinirea obiectivului.

6 victorii, 3 remize şi 2 eşecuri a bifat Trombetta pe banca echipei din Gruia în Liga I

4 puncte a scos italianul cu CFR în Liga Campionilor, într-o grupă cu Chelsea, Roma şi Bordeaux

Alţi trei antrenori mutaţi în Liga 1
În această săptămână, alte trei echipe şi-au schimbat antrenorul. Isăilă a renunţat la funcţia de secund la FC Braşov şi a preluat Sportul. Apoi, Marius Şumudică a fost concediat de la Astra după 2-3 în Giuleşti şi a semnat cu FC Braşov. În cele din urmă, Tibor Selymes a revenit la Astra, acolo de unde a fost demis după doar două etape.

19 antrenori în 12 etape!
Liga I e un adevărat malaxor de antrenori. Astra, FC Braşov, CS Mioveni, Sportul, Steaua şi FC Târgu Mureş au schimbat, în total, în primele 12 etape din acest sezon, 19 antrenori, după cum urmează:

Astra: Tibor Selymes (et. 1-2) / Marius Şumudică (et. 3-12) / Tibor Selymes (din et. a 13-a)
Braşov: Daniel Isăilă (et. 1-2) / "Pepe" Murcia (et. 3-5) / Daniel Isăilă (et. 6-12) / Marius Şumudică (din et. a 13-a)
Mioveni: Ionuţ Popa (et. 1-4) / Ilie Stan (et. 5-6) / în et. a 7-a nu a avut antrenor / Constantin Stancu (et. 8-9) / Mihai Stoichiţă (din et. a 10-a)
Sportul: Gheorghe Mulţescu (et. 1-10) / Daniel Timofte (et. 11-12) / Daniel Isăilă (din et. a 13-a)
Steaua: Roni Levi (et. 1-8) / Ilie Stan (din et. a 9-a)
Târgu Mureş: Ovidiu Sabău (et. 1-8) / Tibor Selymes (et. 9-12) / Maurizio Trombetta (din et. a 13-a)

Articol scris de Mihai Vereş


Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.