Au pierdut pe mâna lui Buchta. Universitatea Cluj – Rapid 1-0. Festival de ratări pentru Daniel Niculae. Castillion a marcat golul decisiv după o greșeală imensă a portarului ceh. Astra – CFR Cluj 0-1

  • Publicat:
  • Actualizat:

U ClujRapid 1-0 (Castillion 57)

U Cuj: Veselovsky – Ciupe, Neag, Skvorc, Bambara – Mengolo, R. Costin (Viveiros 52),    Lungu, Ceppelini (Van der Broek 87) – Gravenberch (Cr. Munteanu 73), Castillion
Rezerve: Dolha, Van der Broek, Lemnaru, Cristocea, Calcan
Antrenor: Adrian Falub

Rapid: Buchta – Sapina, Borda (Al. Dan 40), Cmovs, J. Oriol – Gecov, Garai – Meulens (Kikas 66), Coimbra (Benson 60), E. Oriol – D. Niculae
Rezerve: Drăghia, Pancu, Cerlincă, Ricardo Alves
Antrenor: Cristi Pustai

Astra – CFR Cluj 0-1 (Larie 56)

Astra: Lunj Jr. – Gorupec, Oros,   Găman, J. Morais – Florescu (Al. Ioniță II 64), Seto –   Enache (Chițu 72), Budescu, De Amorim – Fatai (Roșu 46)
Rezerve: Gavrilaș, Kouadja, Rus, Pinto
Antrenor: Dorinel Munteanu

CFR:   Mincă – Jakolis, Carp, Larie, JCamora – Petrucci, Vereș – Thiago Lopez,   Tade (Muniru 81) ,   Jazvic (Chanturia 87) –   Dore
Rezerve: Amadio, Ene, Negruț, Tînc, Al. Păun
Antrenor: Francisc Dican

22:21 Final de meci pe Cluj Arena! Acompaniați de cântecele galeriei, jucătorii clujeni reușesc primul gol și prima victorie a anului 2015, 1-0 contra Rapidului, după un meci în care Daniel Niculae a ratat cât pentru un sezon întreg, iar portarul Buchta a greșit decisiv la golul marcat de Castillion în minutul 57.

În urma victoriei, U Cluj trece peste Rapid în clasament, acumulând 23 de puncte, cu unul mai mult decât echipa antrenată de Cristi Pustai, care coboară astfel pe locul 15.


22:09 Primul cartonaș galben al partidei vine abia în minutul 79 și este văzut de Lungu. Imediat, Garai vede și el unul, pentru proteste.


22:06 Patronul rapidist, Valerii Moraru, nu are mimica unu om fericit. E și normal, pentru că, după un început bun de retur, echipa sa e pe cale să piardă în fața Universității, una dintre candidatele la evitarea retrogradării. Mai sunt 15 minute din meci.


21:59 Am ajuns la ultimele 20 de minute ale meciului. Pustai a făcut și a treia schimbare, Kikas în locul lui Meulens, dar ocaziile nu mai apar la poarta lui Veselovsky. Clujenii sunt capabili să închidă jocul, nu s-au retras în apărare, iar Rapidului îi este greu să construiască faze periculoase. Un detaliu interesant, remarcat și de comentatorul partidei, Istvan Kovacs nu a arătat până acum niciun cartonaș galben, o raritate pentru campionatul românesc.


21:50 Logic, Pustai schimbă imediat după primirea golului. Iese Coimbra și intră Benson. Cel mai probabil va trece de la 4-2-3-1 la 4-4-2, cu Gecov și Garai în centrul liniei de mijloc, Edu Oriol și Meulens pe benzi și două vârfuri, Daniel Niculae și Benson.


21:47 GOOOOOOOOOOOOL U CLUJ (CASTILLION 57) Universitatea deschide scorul după o serie de greșeli incredibilă a defensivei rapidiste, atât de sigură în primele meciuri ale returului. Mai întâi, Joan Oriol a pierdut ușor o minge în fața lui Viveiros, proaspăt introdus pe teren de Falub. Mijlocașul clujean a centrat în careul de șase metri, Buchta a scăpat mingea, iar Castillion a trimis în poarta rămasă goală. Este 1-0 pentru gazde, scor la care echipa antrenată de Cristi Pustai are o misiune foarte grea.


21:39 Din nou Daniel Niculae și din nou o ocazie mare. Rămas singur în centrul careului, atacantul Rapidului încearcă să reia spre poartă, dar Ciupe intervine în ultimul moment și trimite în corner. E a patra ocazie mare pe care Nico o ratează.


21:35 S-a reluat partida, fără schimbări în cele două echipe.


21:19 S-au terminat primele 45 de minute de pe Cluj Arena. Rapid a fost echipa mai bună, a avut cel puțin trei ocazii bune, dar imprecizia lui Daniel Niculae și Garai a făcut ca scorul de pe tabelă să rămână 0-0. Rămânem cu o primă repriză bună, mult mai bună decât ce am văzut mai devreme la Astra – CFR și cu speranța că ultimele 45 de minute se vor ridica la nivelul primelor.


21:17 Ocazie mare pentru Daniel Niculae. Coimbra controlează superb o minge în careul clujenilor, o strecoară către Daniel Nicular, dar, singur cu portarul, atacantul giuleștean trage în Veselovsky. E drept că unghiul nu era cel mai bun, dar vârful Rapidului își trece în cont o nouă ratare.


21:12 Accidentat, spaniolul Borda nu mai poate continua meciul. Iese de pe teren, iar locul său este luat de tânărul Alexandru Dan. Ne vom lămuri în minutele următoare și cum se va schimba sistemul de joc gândit de Pustai. Cel mai probabil francezul Sapina va juca în centrul defensivei, iar flancul drept al apărării va fi acoperit de Dan.


21:06 Frații Oriol combină superb în flancul stâng. Edu centrează în careu, Skvorc respinge până la Gecov, iar cehul întoarce mingea până la Garai. Șutul ibericului, din afara careului, e respins cu greu de Veselovsky.


20:59 Au trecut primele 25 de minute ale meciului, unele în care Rapid a deținut controlul. Giuleștenii au, totuși, probleme în a-și crea ocazii de gol atunci când sunt nevoiți să construiască atacuri poziționale. De cealaltă parte, clujenii demonstrează că seria de nouă meciuri fără gol marcat nu e întâmplătoare. Buchta nu a avut acum nicio emoție.


20:47 Mai țineți minte golul marcat de Meulens în poarta Oțelului cu două etape în urmă? Ei bine, rapidiștii au construit o fază la indigo. Coimbra a pasat pentru Daniel Niculae în centrul careului, atacantul a jucat rolul pivotului, a preluat cu spatele la poartă, dar, spre deosebire de meciul cu gălățenii, când a pasat decisiv pentru colegul său, de data aceasta a ratat de puțin pasa. Bambara s-a revanșat pentru greșeala de mai devreme și a degajat balonul din propriul careu. Oricum, o fază care se vede că e lucrată la antrenamente.


20:41 Daniel Niculae ratează prima ocazie a partidei. Atacantul giuleștean îi fură mingea lui Bambara și șutează din marginea careului, cu piciorul drept, la colțul lung, dar Veselovsky, eroul clujenilor din semifinala Cupei, e atent și respinge în lateral.


20:20 Mai sunt 10 minute până la startul meciului. Haideți să aruncăm o privire peste cele două formule de joc.

Față de echipa care a obținut calificarea în finala Cupei României, prima după 50 de ani, Falub a renunțat la mijlocul terenului la ungurul Kovacs, pe care l-a înlocuit cu Raul Costin. În linia ofensivă, Lemnaru i-a lăsat locul lui Castillion, în timp ce Morar a fost înlocuit cu Mengolo.

Fără Săpunaru, accidentat, Pustai e nevoit să improvizeze în flancul drept al apărării, unde-l va folosi pe francezul Sapina, fundaș central de meserie. În rest, echipa Rapidului e foarte apropiată de cea tip. Același cuplu de mijlocași centrali Gecov-Garai, Meulens, proaspăt venit de la naționala statului Curacao în partea dreaptă, Joao Coimbra în centru, Edu Oriol în stânga și Daniel Niculae ca vârf solitar.


19:59 Avem echipele de start ale meciului de la Cluj, dintre Universitatea și Rapid.

U Cuj: Veselovsky – Ciupe, Neag, Skvorc, Bambara – Mengolo, R. Costin, Lungu, Ceppelini – Gravenberch, Castillion
Rezerve: Dolha, Cr. Munteanu, Van der Broek, Lemnaru, Cristocea, Viveiros, Calcan
Antrenor: Adrian Falub

Rapid: Buchta – Sapina, Borda, Cmovs, J. Oriol – Gecov, Garai – Meulens, Coimbra, E. Oriol – D. Niculae
Rezerve: Drăghia, Al. Dan, Benson, Pancu, Cerlincă, Ricardo Alves, Kikas
Antrenor: Cristi Pustai


19:53 Robert Dumitru fluieră pentru ultima dată. CFR câștigă pe terenul Astrei cu scorul de 1-0, după un gol marcat de Larie în minutul 56. Clujenii obțin astfel prima victorie în 2015 și urcă peste Oțelul în clasament. Totuși, salvarea de la retrogradare rămâne o utopie, în condițiile în care TAS-ul nu-i va acorda cele 24 de puncte.

De partea cealaltă, la primul meci de la încarcerarea lui Ioan Niculae, Astra a arătat rău, a avut puține momente de joc bun, în startul reprizei secunde, dar, per ansamblu, nu a impresionat cu nimic.


19:41 CFR renunță la ultimele pretenții ofensive pe care le mai avea. Dican îl scoate pe Tade și îl introduce pe Muniru. Au mai rămas 10 minute.


19:32 E clar că Dorinel Munteanu nu e mulțumit de scorul de pe tabelă. Antrenorul gazdelor face și ultima schimbare. După ce Iulian Roșu i-a luat locul lui Fatai, iar Alex Ioniță a fost introdus pe teren în locul lui Florescu, vinovat la golul marcat de Larie, Chițu intră și el pe teren. Iese Enache, modest astăzi.


19:19 Golul pare să-i fi întărâtat puțin pe cei 22 de jucători. Dore e faultat tare, iar nervii fotbaliștilor cedează. Robert Dumitru împarte dreptatea: cartonaș galben pentru Enache și Tade.


19:16 GOOOOOOOOOOOOL CFR CLUJ! (LARIE 65) În mod sigur cele mai bune 2 minute ale meciului. De Amorim ia o acțiune pe cont propriu, pe care o finalizează cu un șut la colțul lung, respins de Mincă. La faza imediat următoare, Jazvic reia cu capul, Silviu Lung respinge, iar din cornerul rezultat Larie deschide scorul. Fundașul central al oaspeților reia din centrul careului, de lângă Florescu, cu capul, iar portarul Astrei rămâne fără reacție. Meciul ar trebui să fie mai spectaculos acum.


19:06 S-a reluat meciul de la Giurgiu.


18:49 E pauză la Giurgiu, acolo unde Astra și CFR au terminat la egalitate primele 45 de minute, scor 0-0. O primă repriză dezamăgitoare, așa cum sunt mai toate din Liga 1, în care singura ocazie i-a aparținut lui Tade, în minutul 34. Revenim peste 15 minute cu partea secundă.


18:38 După aproape 35 de minute, avem parte și de prima fază periculoasă a partidei. Carp a ieșit excelent din apărare și l-a lansat pe Tade. Oros a cedat inexplicabil în duelul cu atacantul francez, care a pătruns în careu și a șutat la colțul scurt. Silviu Lung s-a opus și, cu ceva noroc, mingea a ajuns în corner și nu în poarta sa.


18:34 Nu că ar fi ceva surprinzător sau nou. Meciul este unul foarte slab, în care cele două echipe arată rău. CFR, ca în fiecare meci din 2015, incapabilă să arate o idee tactică sau să construiască ceva. Dacă de la clujeni nu aveam totuși prea multe așteptări, dată fiind situația în care se află, jocul Astrei ne dezamăgește. Linia ofensivă e modestă, jocul la mijlocul terenului e departe de cel pe care-l așteaptă Dorinel, iar mingile pentru Fatai pot fi numărate pe degetele de la o mână.


18:15 Elevii lui Dorinel Munteanu încep foarte relaxați partida. La cum îl știm pe neamț, lucrul acesta nu-i va pica prea bine. Clujenii joacă în media în care au făcut-o în ultima vreme. Domină oarecum primele 10 minute ale meciului, dar nu sunt capabili să ajungă în situații clare de a marca.


18:05 Și meciul de la Giurgiu a început după un moment de reculegere în memoria celui care a fost Nicolae Rainea. Nu suntem niște grammar nazi, dar trebuie să remarcăm virgula în plus care s-a strecurat, cumva, pe tabela de marcaj. Probabil din greșeală. A început partida.


17:59 Echipele de start trimise în teren de Francis Dican și Dorinel Munteanu.

Astra: Lunj Jr. – Gorupec, Oros, Găman, J. Morais – Florescu, Seto – Enache, Budescu, De Amorim – Fatai
Rezerve: Gavrilaș, Kouadja, Chițu, Roșu, Rus, Pinto, Al. Ioniță II
Antrenor: Dorinel Munteanu

CFR: Mincă – Jakolis, Carp, Larie, JCamora – Petrucci, Vereș – Thiago Lopez, Tade, Jazvic – Dore
Rezerve: Amadio, Ene, Muniru, Chanturia, Negruț, Tînc, Al. Păun
Antrenor: Francisc Dican


17:53 Bună seara! Este timpul să ne îndreptăm atenția către al doilea meci al zilei de sâmbătă din Liga 1. La Giurgiu, Astra va întâlni pe CFR Cluj. De la ora 20:30, vom merge la Cluj, pentru meciul dintre Universitatea și Rapid.


Ultimele meciuri ale zilei de sâmbătă din Liga 1 sunt unele care implică trei echipe aflate în zona retrogradării și una care se luptă pentru un loc de Europa League.

De la ora 18:00, la Giurgiu, Astra va juca primul meci de la decizia instanței care l-a trimis pe patronul Ioan Niculae în spatele gratiilor pentru următorii doi ani și jumătate. Misiunea giurgiuvenilor pare, totuși, una facilă, deoarece elevii antrenați de Dorinel Munteanu vor întâlni CFR Cluj, formație care la mijlocul săptămânii a ratat calificarea în Cupa României, insucces în urma căruia antrenorul Eugen Trică și-a dat demisia.

Clujenii vor fi conduși de pe banca tehnică de secundul Francisc Dican și vor încerca să obțină prima vicorie a anului. Condamnată la retrogradare de penalizarea de 24 de puncte, CFR nu a marcat niciun gol în anul 2015 și nu a mai câștigat în Liga 1 de la finalul lunii noiembrie, atunci când trecea de CSMS Iași, scor 4-0.

În tur, cu Vasile Miriuță și Daniel Isăilă pe cele două bănci, clujenii au învins, scor 4-1, după un meci controversat, în care oaspeții au avut doi eliminați, Pliatsikas și Ben Youssef.

Echipele probabile:

Astra: Lung jr. – Gorupec, Oros, Găman, Morais – Takayuki, Florescu – Enache, Budescu, De Amorim – Fatai

CFR: Mincă – Jakolis, Larie, Carp, Camora – Muniru, Petrucci – Jazvic, Dore, Chanturia – Tade

De la ora 20:30, pe Cluj Arena, Universitatea, proaspăt calificată în finala Cupei României, unde va întâlni Steaua, va juca împotriva Rapidului, una dintre cele mai bune echipe ale returului de campionat.

Un meci între locul 15 și locul 14, partida este una foarte important în lupta pentru evitarea retrogradării, pentru că echipa care va pierde ar putea ajunge la opt puncte de locul care asigură prezența și în sezonul viitor de Liga 1.

Dacă în Cupă a avut un parcurs excelent, Universitatea nu a mai câștigat în campionat de șase etape. Mai exact, „Șepcile Roșii” n-au învins pe nimeni de pe 6 decembrie, când câștigau caterogic, 6-0 pe terenul Ceahlăului.

Rapid, în schimb, are un început de retur bun, cu 11 puncte acumulate în primele șase meciuri, dar nu se va putea baza la meciul de la Cluj pe Săpunaru, căpitanul giuleștean accidentându-se în meciul cu Astra.

În tur, Rapid s-a impus dramatic, scor 2-1, după un gol decisiv marcat de Florin Călin în prelungirile partidei.

Echipele probabile:

U Cluj: Veselovsky – Ciupe, Skvorc, Neag, Bambara – Kavacs, Lungu – Ceppelini, Gravenberch, Morar – Lemnaru

Rapid: Buchta – Josl, Borda, Cmovs, J. Oriol – Garai, Gecov – Joao Ciombra, Pancu, E. Oriol – D. Niculae

Pe aceeași temă
Îți mai amintești de Nuți, bona Anamariei Prodan? Ce s-a ales de ea, după ce a părăsit familia Reghecampf
Îți mai amintești de Nuți, bona Anamariei Prodan? Ce s-a ales de ea, după ce a părăsit familia Reghecampf
Femeile nu vor avea acces în noua mănăstire construită de Gigi Becali la Vâlcea: „Nu vor fi nici animale de sex feminin”
Femeile nu vor avea acces în noua mănăstire construită de Gigi Becali la Vâlcea: „Nu vor fi nici animale de sex feminin”
Mexic şi Canada ţin sus steagul invincibilităţii în calificările pentru Cupa Mondială
Mexic şi Canada ţin sus steagul invincibilităţii în calificările pentru Cupa Mondială
Universitatea Craiova a dat lovitura! După Mihăilă, clubul a mai transferat un jucător în Serie A
Universitatea Craiova a dat lovitura! După Mihăilă, clubul a mai transferat un jucător în Serie A
Cele mai bune anvelope allseason de pe piață în 2021. Mai merită să schimbi anvelopele de două ori pe an?
Cele mai bune anvelope allseason de pe piață în 2021. Mai merită să schimbi anvelopele de două ori pe an?
Elev decedat, vaccinat cu prima doză și diagnosticat cu COVID
Elev decedat, vaccinat cu prima doză și diagnosticat cu COVID
Anamaria Prodan, divorţ în secret: „N-au ştiut nici copiii că am divorţat”
Anamaria Prodan, divorţ în secret: „N-au ştiut nici copiii că am divorţat”
Mihai visa să ajungă preot, dar a murit spânzurat. Mama îndurerată: „Vecinul a zis că ne omoară pe amândoi”
Mihai visa să ajungă preot, dar a murit spânzurat. Mama îndurerată: „Vecinul a zis că ne omoară pe amândoi”
Antonia are 3 copii, dar arată demențial. Artista a dezvăluit ce secret de alimentație are
Antonia are 3 copii, dar arată demențial. Artista a dezvăluit ce secret de alimentație are
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum a gândit SOLUȚIA FINALĂ pentru a...
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum a gândit SOLUȚIA FINALĂ pentru a...
Și-a dat în judecată soțul care a bătut-o. Motivul agresiunii e tulburător: i-a cerut să...
Și-a dat în judecată soțul care a bătut-o. Motivul agresiunii e tulburător: i-a cerut să...
Ea e amanta lui Reghe, de fapt! Pe ea a lăsat-o gravidă! Avem imaginile
Ea e amanta lui Reghe, de fapt! Pe ea a lăsat-o gravidă! Avem imaginile
Primele fotografii cu Laurențiu Reghecampf și amanta! Antrenorul, mai fericit ca niciodată lângă Corina. EXCLUSIV
Primele fotografii cu Laurențiu Reghecampf și amanta! Antrenorul, mai fericit ca niciodată lângă Corina. EXCLUSIV
Reghecampf, prima poză cu iubita sa, Corina Caciuc Bilcon. Anamaria Prodan va exploda de nervi
Reghecampf, prima poză cu iubita sa, Corina Caciuc Bilcon. Anamaria Prodan va exploda de nervi
Plouă cu bani de la Guvern pentru români: Vezi aici cum poţi câştiga până la 2 milioane de lei fără să faci nimic
Plouă cu bani de la Guvern pentru români: Vezi aici cum poţi câştiga până la 2 milioane de lei fără să faci nimic
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Horoscop săptămâna 18 octombrie - 24 octombrie 2021 pentru zodia Rac
Horoscop săptămâna 18 octombrie - 24 octombrie 2021 pentru zodia Rac
Trei accesorii medicale interesante disponibile la Lidl în curând
Trei accesorii medicale interesante disponibile la Lidl în curând
„Nu avem nicio şansă împotriva Chinei
„Nu avem nicio şansă împotriva Chinei". Un înalt oficial al Pentagonului a demisionat spunând că Beijingul se îndreaptă spre dominaţie globală
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
Scufundarea pontonului de la Tulcea a stârnit ironii în social media. Ce glume au făcut internauţii
Scufundarea pontonului de la Tulcea a stârnit ironii în social media. Ce glume au făcut internauţii
Salarii de 6.000 de euro pentru şoferi
Salarii de 6.000 de euro pentru şoferi
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
EXCLUSIV / Bianca Drăgușanu, reacție exclusivă! Ce spune despre întâlnirea cu Alex Bodi
EXCLUSIV / Bianca Drăgușanu, reacție exclusivă! Ce spune despre întâlnirea cu Alex Bodi
Cea mai frumoasă femeie din România, în stare gravă! Are COVID și a chemat ambulanța
Cea mai frumoasă femeie din România, în stare gravă! Are COVID și a chemat ambulanța
România s-a făcut din nou de rușine: TAB-urile Armatei Române, trase pe dreapta de poliția rutieră germană
România s-a făcut din nou de rușine: TAB-urile Armatei Române, trase pe dreapta de poliția rutieră germană
FOTO. Daniela Gyorfi a împlinit 53 de ani! Cum arată în costum de baie
FOTO. Daniela Gyorfi a împlinit 53 de ani! Cum arată în costum de baie
FOTO. Corina Caragea, imagini provocatoare în costum de baie! Și-a arătat trupul fără cusur
FOTO. Corina Caragea, imagini provocatoare în costum de baie! Și-a arătat trupul fără cusur