Au luat titlul cu Unirea Urziceni, Bucşaru le-a dat câte o casă, dar acum vor fi daţi afară! "Am primit toţi termen de evacuare!"

4 oct 2017 13119 afişări Liga 1
Au luat titlul cu Unirea Urziceni, Bucşaru le-a dat câte o casă, dar acum vor fi daţi afară! "Am primit toţi termen de evacuare!"
  • Situaţie fără precedent pentru în fotbalul românesc. Foştii jucători ai Unirii Urziceni, care au câştigat titlul cu gruparea ialomiţeană în sezonul 2008-2009, riscă să rămână fără casele primite din partea clubului patronat la acea vreme de omul de afaceri Dumitru Bucşaru, anunţă Agerpres.
  • Fostul jucător Marius Onofraş a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că el şi colegii săi din acea perioadă, printre care se numără Valeriu Bordeanu, Răzvan Pădureţu, Iulian Apostol şi Nicu Epaminonda, au fost păcăliţi de fostul patron, iar acum au primit ordin de evacuare a propriilor case aflate în ansamblul rezidenţial Green City.

"Vor să ne dea afară din case, am primit toţi termen de evacuare. Situaţia este foarte dificilă pentru că am muncit pentru aceste case. Nu e uşor să faci performanţă aşa cum am făcut noi cu o echipă mică la vremea aia. Până la un punct Dumitru Bucşaru a fost OK, dar apoi, când a venit criza, a început să aibă probleme cu firmele. Am avut încredere în el, dar ne-a păcălit. Asta în condiţiile în care noi, jucătorii, i-am adus în conturi şi o sumă mare de bani prin participarea în Liga Campionilor", a afirmat fostul fotbalist. Acesta a precizat că a primit casa ca parte a contractului său cu Unirea Urziceni. "Fiecare jucător şi-a negociat contractul cum a ştiut mai bine. Unii au primit la semnătură casele, alţii ca primă de obiectiv. Eu trebuia să îmi prelungesc contractul şi am cerut o sumă. Bucşaru a zis că e prea mare şi că îmi dă o casă pentru diferenţa de bani. Contractul casei era pe numele meu, dar el se obliga să achite ratele. Numai că el nu a plătit decât 2-3 rate, după care a băgat firma în insolvenţă, iar acum lichidatorul vrea să scoată toate casele de acolo la vânzare pentru a recupera prejudiciul", a afirmat fostul fotbalist.

"Procese au fost de la început pentru aceste case. La un moment dat chiar am câştigat un proces şi ziceam că am scăpat de probleme, însă Bucşaru a schimbat lichidatorul şi imediat am primit notificări în care ni se dădea termen de evacuare. Am auzit că judecătorul care a dat termenele de evacuare a fost coleg cu fiica lui Bucşaru. La fel, noul lichidator am înţeles că are firme împreună cu Bucşaru. Nu ştiu exact, aşa am auzit. E ca o pânză de păianjen totul, sunt oameni puternici. Şi nu suntem doar noi, fotbaliştii, în situaţia asta, ci şi alte familii din complexul Green City", a adăugat Onofraş.

Fost jucător la Politehnica Iaşi, FC Braşov, Unirea Urziceni şi Steaua Bucureşti, Onofraş se pregăteşte de un nou proces. "Acum trebuie să încep un nou proces, aştept să vină nişte acte de la avocat. Pentru că dacă nu deschid proces se pune în aplicare termenul de evacuare. E greu... E adevărat, poate am fost naiv, dar e păcat pentru că am muncit pentru case", a încheiat Onofraş, în prezent team manager la CSM Politehnica Iaşi. Clubul de fotbal Unirea Urziceni a câştigat titlul  în sezonul 2008-2009 avându-l ca antrenor pe Dan Petrescu, iar conducător pe Mihai Stoica. Urziceni este cel mai mic oraş care a participat în grupele Ligii Campionilor din istoria acestei competiţii. În 2010 patronul Dumitru Bucşaru a vândut toţi jucătorii din lot, iar un an mai târziu a desfiinţat echipa de fotbal.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.