Astra - Dinamo 6-1. Aniversare de coşmar pentru Dănciulescu. Pandurii - Rapid 2-0. Matulevicius şi Roman au marcat, Emil Dică a ratat un penalty

6 dec 2014 5608 afişări Liga 1
Astra - Dinamo 6-1. Aniversare de coşmar pentru Dănciulescu. Pandurii - Rapid 2-0. Matulevicius şi Roman au marcat, Emil Dică a ratat un penalty 30 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/13706033/3/start.jpg

Rezultatele etapei a 17-a:

 • Gaz Metan - FC Braşov 2-1 (Llullaku '3, '5 / Constantinescu '87)
 • Viitorul - FC Botoşani 1-2 (Tănase '19 / Hadnagy '9, Batin '80)
 • Ceahlăul - U Cluj 0-6 (Lemnaru '27, '71, Mengolo '45+2, '45+5, '61, Gorea '83-autogol)
 • Pandurii - Rapid 2-0 (Roman '14, Matulevicius '89)
 • Astra - Dinamo 6-1 (Budescu '16, Seto '19, De Amorim '29, Oros '36, Alibec '69, Ben Youssef '74 / Bilinski '71)

22:26 Final de meci, final de coşmar pentru Dânciulescu şi fotbaliştii săi. Haţegan pune capât unei umilinţe greu de îndurat de către suporterii dinamovişti. 6-1 pentru Astra, scor care le va da multă bătaie de cap statisticienilor şi un scor care-l va bântui pe Dănciulescu pentru întreaga carieră. Dacă tot vorbim despre statistică, iat-o şi pe cea a meciului,


22:20 Eraţi curioşi cum arată un antrenor care pierde cu 6-1 al doilea meci al carieri? Aşa.


22:13 Meciul s-a mai calmat în ultimele minute. Astralii dau impresia că au mai redus ritmul şi le permit dinamoviştilor să ţină mai mult mingea. Valentin Lazăr scapă singur cu Lung, dar ratează şansa de a marca al doilea gol al echipei sale.


22:06 GOOOOOOOOOOL ASTRA (BEN YOUSSEF '74). După Oros, marchează şi Ben Youssef, celălalt fundaş central al Astrei. Boubacar îl faultează în careu pe Junior Morais şi Haţegan dictează penalty. Algerianul transformă fără emoţii, iar scorul ajunge la borne inimaginabile chiar şi pentru cel mai optimist suporter giurgiuvean.22:05 GOOOOOOOOOOL DINAMO (BILINSKI '70). Dinamoviştii mai spală puţin din ruşine prin Bilinski. Polonezul profită de o greşeală gravă a lui Silviu Lung Jr,, îl deposedează pe acesta şi trimite mingea în poarta goală. O consolare prea palidă.


22:03 GOOOOOOOOL ASTRA (ALIBEC '69). Pentru că nu era chiar foarte greu, Alibec marchează şi el. De Amorim, probabil cel mai bun om al meciului, dă o pasă genială cu câlcâiul şi îl lasă pe fostul atacant al Interului singur cu portarul. Alibec nu mai ratează.


21:59 E greu de crezut, dar dinamoviştii au avut şi o doză de noroc în această seară. Scorul putea fi mult mai mare, dacă pe teren s-ar fi aflat Bukari sau Fatai. Aşa, Alibec mai ratează o ocazie imensă, după cele două din prima repriză. Îl ia la ţintă pe Marc din poziţie 1 vs. 1. Apărarea lui Dinamo se prezintă la fel ca în prima repriză, execrabil.


 


21:52 Curaj sau nevoie? E abia minutul 58 şi Ionel Dânciulescu face un lucru destul de ciudat: epuizează toate schimbările. La pauză, Bilinski a intrat în locul lui Fai, iar Bărboianu a trecut în partea dreaptă a apărării. În minutul 57, Gavrilă a fost introdus pe teren în locul lui Matei, iar în minutul 58 Şerban l-a înlocuit pe Elton. Între timp, Dinamo joacă ceva mai bine, iar Alexe îl pune la încercare pe Silviu Lung Jr. cu o lovitură de cap.21:45 Dacă vă vine să credeţi, au trecut cinci minute din repriza secundă şi Astra nu a înscris şi nici nu a avut o ocazie foarte  mare de gol. Mai jos, o poză amuzantă cu Oros şi Ben Youssef, fundaşii centrali ai Astrei, care încearcă să reia spre poarta lui Marc o centrare venită de la Budescu.


21:20 A venit şi momentul pe care, probabil, jucătorii şi fanii dinamovişti îl aşteptau de multă vreme: pauza. O primă repriză şocantă, în care jocul bun al giurgiuvenilor, coroborat cu naivitatea defensivă a dinamoviştilor a condus la un neverosimil scor de 4-0 arătat de tabela de marcaj. Statistica primelor 45 de minute vorbeşte de la sinte despre cât de slabi au fost dinamoviştii. Probabil în aceste minute Dânciulescu trăieşte cele mai grele minute din scurta carieră de antrenor.


 


21:16 Nicio fază fără emoţii pentru Marc. Meciul excepţional al giurgiuvenilor continuă. De Amorim s-a distrat cu Fai, a centrat în careu, dar Enache a reluat slab cu capul, dându-i ocazia lui Marc să intervină. La doar două minute, Morais scapă pe partea stângă şi şutează la colţul scurt. Acelaşi Marc intervine.

 


21:10 GOOOOOOOOOOL ASTRA (OROS '36). Prime 35 de minute cum rar am întâlnit în fotbalul românesc. Trupa lui Protasov defilează în faţa unei echipe care pare că nu se găseşte. De data aceasta a venit rândul lui Oros să marcheze, după ce cu doar un minut înainte Alibec a ratat o şansă imensă. Budescu a executat o lovitură liberă de pe partea dreapta şi fostul fundaş al Rapidului a reluat cu capul, pe spate, la colţul lung. Marc, din nou, a rămas fără reacţie. La fel ca Dănciulescu, care nici în cele mai negre vise nu-şi imagina că, în ziua în care împlineşte 38 de ani, poate fi condus cu 4-0 în minutul 36.


21:03 GOOOOOOOOOOOL ASTRA (DE AMORIM '30). Ei bine, s-ar putea să asistăm la una dintre cele mai mari umilinţe ale ultimilor ani pentru Dinamo. Este de abia minutul 30 şi Astra conduce cu 3-0. Fundaşii dinamovişti au respins o centrare a lui Budescu, după o lovitură liberă, iar mingea a ajuns la De Amorim. Brazilianul nu a stat prea mult pe gânduri şi a şutat din prima, cu piciorul stâng. Marc a văzut târziu balonul, iar scorul ia deja proporţii.20:54 GOOOOOOOOOL ASTRA (SETO TAKAYUKI '19). La doar trei minute de la reuşita lui Budescu, gazdele marchează şi al doilea gol. Budescu deviază greşit o minge, care ajunge la Nedelcearu. Singur, tânărul fundaş central al dinamoviştilor degajează balonul, care îl loveşte pe Boubacar şi ajunge la Takayuki. Scăpat singur cu Marc, japonezul îl driblează pe Marc cu un calm specific niponilorşi trimite mingea în poartă pentru 2-0.


20:51 GOOOOOOOOOOL ASTRA (BUDESCU '16). Alibec pătrunde pe partea stângă şi trimite mingea în faţa porţii. Cordoş încearcă să respingă, dar nu face decât să trimită mingea în genunchiul lui Budescu, care aştepta centrarea la colţul lung. Din mijlocaşul Astrei, mingea sare direct în poartă, în ciuda eforturilor lui Marc.


20:43 Minutul şase aduce şi prima ocazie a meciului. Alibec primeşte o centrare foarte bună de la Enche, din partea dreaptă, dar, din doar cinci metri, reia dezamăgitor, mult peste poarta apărată de Marc.


20:38 Gest frumos al gazdelor. La împlinirea a 38 de ani, Ionel Dănciulescu, antrenorul lui Dinamo, a primit din partea oficialilor Astrei un buchet de flori.


20:35 A început meciul de la Giurgiu, în acelaşi peisaj ca majoritatea partidelor din ultima perioadă: ploaie, ceaţă şi frig. Jucătorii cu siguranţă abia aşteaptă finalul turului, pentru că suprafeţele de joc au devenit din ce în ce mai grele, iar frigul le pune probleme.


20:05 De la meciul Pandurii - Rapid trecem la Astra - Dinamo, ultima partidă a zilei si, probabil, cea mai importantă a etapei. Avem echipele de start.

Astra: S. Lung – L. Rus, Oros, Ben Youssef, J. Morais – Laban, Seto – Enache, Budescu, De Amorim – Alibec
Rezerve: Arampatzis, Grandin, M. Cristescu, A. Chiţu, Pliatsikas, Al. Ioniţă
Antrenor: Oleg Protasov

Dinamo: Marc - Fai, Nedelcearu, Cordoş, S. Filip - Boubacar, Elton - Lazăr, Bărboianu, C. Matei - Alexe
Rezerve: Kovacs, Durimel, S. Dobre, I. Şerban, Gavrilă, Patrick Petre, Bilinski
Antrenor: Ionel Dănciulescu


19:43 GOOOOOOOOOOL PANDURII (MATULEVICIUS '89). Unguruşan centrează foarte bine din partea dreaptă, prin spatele fundaşilor giuleşteni, iar mingea îl găseşte în poziţie foarte bună pe Matulevicius. Lituanianul îşi ia revanşa  pentru ocazia ratată ceva mai devreme şi reia simplu, cu latul, învingând-ul pe Mircea Bornescu, care nu a mai avut ce face. Este 2-0, iar Pandurii obţine o victorie importantă.


19:21 Ritmul meciului este foarte bun. Pandurii răspunde pe contraatac, prin Matulevicius, care scapă singur cu portarul. Lituanianul şutează totuş modest, cu latul, chiar pe direcţia pe care se afla Bornescu.


19:19 Cea mai bună fază de atac a giuleştenilor: Pancu a primit o pasă în careu şi l-a lansat excelent pe Martin. Mijlocaşul Rapidului a preluat perpendicular pe poarta lui Gliwa, dar Erico a intervenit în ultimul moment şi i-a suflat mingea exact în momentul şutului. Rapid pune mai multă presiune.19:11 PENALTY RATAT DE EMIL DICĂ (MINUTUL 53). Coman a fost faultat în careu de Erico şi Marius Avram a dictat lovitură de la 11 metri pentru oaspeţi. Dicâ a executat, a şutat în dreapta lui Gliwa, dar polonezul a ghicit colţul şi a reuşit să respingă. Situaţia capătă aspecte dramatice pentru Rapid.19:05 Marian Rada a sesizat, probabil, jocul slab al echipei şi a mutat la pauză. Ciolacu în locul lui Stoica.18:47 Pauză la Târgu Jiu. Pandurii conduce după golul marcat de Mihai Roman în minutul 14. O primă repriză începută foarte bine de gorjeni, care au ratat două ocazii prin Răduţ şi Nistor şi au înscris prin Roman. Totuşi, din minutul 25 ritmul meciului a scăzut, Pandurii mulţumindu-se să aniliheze o echipă a Rapidului care nu a tras nici măcat o dată pe cadrul poţii polonezului Gliwa.


18:31 A trecut o jumătate de oră din meci, iar Rapidul arată ca o echipă care merită din plin locul din clasament. Elevii lui Marian Rada evoluează din nou modest, fără orizont la mijlocul terenului, unde Dică şi Rui Miguel par depăşiţi de Nistor şi Răduţ. Slabi pe faza defensivă, giuleştenii nu au contat deloc în atac, unde au intrat de doar două ori în careul advers, fără să pună în pericol poarta apărată de polonezul Gliwa.


18:16 GOOOOOOOOOL PANDURII (MIHAI ROMAN'14). Atacantul gazdelor deschide scorul după o gafă monumentală a lui Lung. Fundaşul central al Rapidului ratează degajarea în propriul careu, dă pe lângă minge şi-i oferă balonul pe tavă lui Roman. Atacantul convocat de Anghel Iordănescu pentru meciul cu Danemarca a pivotat excelent, cu Iacob în spatele, şi a şutat la colţul lung, fără nicio şansă pentru Bornescu. Este 1-0 pentru Pandurii, iar primele 15 minute nu au adus nimic încurajator pentru elevii antrenaţi de Marian Rada.


18:14 Presiunea gazdelor continuă. Nistor şutează excelent de la 25 de metri, cu piciorul stâng, dar Bornescu respinge peste poartă. Rapidiştii nu găsesc încă vreaun răspuns la jocul ofensiv al gorjenilor.


 


18:10 Mihai Răduţ este, în mod cert, omul primelor 10 minute. După ocazia ratată, mijlocaşul Pandurilor l-a lovit cu cotul în figură pe Emil Dică şi a încasat primul cartonaş galben al partidei.


18:05 N-au trecut nici 50 de secunde de la primul fluier al arbitrului Marius Avram şi Pandurii a avut deja o ocazie mare. Răduţ a preluat în careul Rapidului o pasă primită de la Buleică şi a şutat la colţul lung, puţin pe lângă poarta apărată de Mircea Bornescu.


18:02 A început meciul de la Târgu Jiu, nu înaintea de a se ţine un moment de reculeger în memoria lui Teodor Rădoi, căpitanul gorjenilor între 1978 şi 1983. Terenul se prezintă bine, în ciuda faptului că a avut de îndurat ploaia care a căzut peste Oltenia în ultimele trei zile.


 


17:32 Avem şi echipele de start aliniate de Petre Grigoraş şi Marian Rada. Fără zece jucători, antrenorul Rapidului introduce pe teren, totuşi, o formaţie destul de experimentată.

Echipele de start

Pandurii: Gliwa - Unguruşan, Erico, Elton, Momcilovic - Răduţ, Nistor - Buleică, Shalaj, Predescu - M. Roman
Rezerve: Stanca, Pleaşcă, I. Constantin, P. Anton, Shamsin, Matulevicius
Antrenor: Petre Grigpraş

Rapid: Bornescu - Tînc, D. Lung, Al. Iacob, Mendy - E. Dică, Rui Miguel, M. Stoica - Al. Coman, Pancu, M. Martin
Rezerve: Drăghia, Al. Dan, Fl. Călin, Ciolacu, N. Vasile, Mera, V. Balint
Antrenor: Marian Rada


17:29 Bună ziua! Numele meu este Cristian Voicu şi pentru următoarele ore vă voi ţine la curent cu ce se întâmplă în meciurile dintre Pandurii şi Rapid, respectiv Dinamo şi Astra. Pentru început ne vom îndrepta atenţia către meciul de la Târgu Jiu, unul foarte important pentru ambele formaţii, aflate în subsolul clasamentului Ligii 1, urmând ca de la ora 20:30 să comentâm împreună derby-ul ultimei etape a turului, meciul dintre Astra şi Dinamo.


Situaţia şi aşa foarte grea în care se află Pandurii şi Rapid, echipe care se întâlnesc sâmbătă, de la ora 18:00, în ultima etapă a turului din Liga 1, a fost complicată de victoria repurtată vineri de Gaz Metan Mediaş, 2-1 pe teren propriu cu FC Botoşani, şi de succesul de sâmbătă al Universităţii Cluj pe terenul Ceahlăului, cu incredibil scor de 6-0.

 • Pandurii - Rapid este sâmbătă, de la ora 18:00, în direct la Look TV


După 16 etape dezamăgitoare, Pandurii este pe locul 14, retrogradabil, cu doar 15 puncte. Eliminaţi din Cupa României la mijlocul săptămânii de Universitatea Cluj, elevii lui Petre Grigoraş au nevoie de victorie în faţa Rapidului pentru a nu se îndepărta de locul 12, ocupat de Gaz Metan Mediaş, care a acumulat 18 puncte în acest tur de campionat.

De partea cealaltă, rămas în ultimele săptămâni fără zece jucători ale căror contracte au fost reziliate pentru a face loc altor fotbalişti care ar urma să ajungă la echipă din iarnă, Marian Rada, antrenorul giuleştenilor, are o misiune aproape imposibilă, aceea de a motiva, în ultima etapă a turului, o echipă care nu a mai câştigat în campionat de la mijlocul lunii septembrie (2-1 pe teren propriu pe U Cluj). Rapid ocupă ultimul loc al clasamentului, cu 11 puncte, iar diferenţa dintre giuleşteni şi locul 12 a ajuns deja la şapte puncte, astfel că "lanterna roşie" este obligată să obţină cel puţin un punct astăzi.

Dinamo n-a mai bătut la Astra de patru ani

În ultimul joc al zilei de sâmbătă în Liga 1, Dinamo merge la Astra, acolo unde n-a mai câştigat din 2010. În cele zece meciuri disputate în deplasare, "câinii" au câştigat doar de trei ori.

 • Astra - Dinamo este sâmbătă de la ora 20:30, în direct pe Look TV

Astra este unul dintre coşmarurile lui Dinamo, care a avut mereu misiuni foarte grele pe terenul giurgiuvenilor, foşti ploieşteni. În Liga 1, cele două echipe s-au întâlnit de zece ori, cu Astra echipă gazdă. În aceste meciuri, "câinii" au învins de trei ori, două dintre acestea fiind în primele partide de pe terenul Astrei. 

Ultima victorie obţinută de Dinamo pe terenul Astrei a fost pe 25 iulie 2010. Deşi gazdele au condus atunci aproape tot meciul cu prin golul lui Lukacs din minutul 34, scorul a fost întors pe final. N'Doye a egalat (78) pentru ca Adrian Cristea să aducă victoria în minutele de prelungiri. 

PARTIDELE ASTRA - DINAMO DIN LIGA 1

 • 1998-1999 Astra - Dinamo 0-1
 • 1999-2000 Astra - Dinamo 1-2
 • 2000-2001 Astra - Dinamo 4-3
 • 2001-2002 Astra - Dinamo 1-1
 • 2002-2003 Astra - Dinamo 4-2
 • 2009-2010 Astra - Dinamo 1-1
 • 2010-2011 Astra - Dinamo 1-2
 • 2011-2012 Astra - Dinamo 0-0
 • 2012-2013 Astra - Dinamo 1-0
 • 2013-2014 Astra - Dinamo 2-1 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.