Astra – CFR Cluj 1-5. Liga a împachetat titlul și l-a urcat în trenul de Cluj. Victorie categorică la Giurgiu. Cum arată clasamentul în acest moment

Astra - CFR Cluj 1-5. Liga a împachetat titlul și l-a urcat în trenul de Cluj. Victorie categorică la Giurgiu. Cum arată clasamentul în acest moment
  • Publicat:
  • Actualizat:

AstraCFR Cluj 1-5 (Llullaku 65 / Omrani 15, Djokovic 59, 72, Bejan 80-aut., Hoban 87)
Arbitru:
Adrian Cojocaru (Galați). Asistent: Mircea Orbuleț (București) și Marius Nicoară (Drobeta Turnu Severin). Rezervă: Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe)

Astra: M.Santos – Dima, Cestor, Bejan, Radunovic – Biceanu (Zoua 63), Moise, Roșu – V. Gheorghe (Llullaku 57), Alibec, Balaure (Begue 75)
Rezerve: Lazar – Erico, Pires, Hambo
Antrenor: Costel Enache

CFR Cluj: Arlauskis – C. Manea, P. Vinicius, K. Boli, Camora – Djokovic, Bordeianu, Culios (Hoban 84) – C. Deac (Țucudean 77), Omrani, Costache (Păun 75)
Rezerve: Fernandez – Peteleu, Mureșan, Cătălin Itu
Antrenor: Dan Petrescu

Clasament

  1. CFR Cluj – 47p.
  2. FCSB – 42p.
  3. Craiova – 36p.
  4. Viitorul – 33p.
  5. Astra – 24p.
  6. Sepsi 20p.

Minutuș 90+2: Fluier final. CFR Cluj se impune cu 5-1 și e 90% campioană. Ardelenii au nevoie ca FCSB să nu câștige sâmbătă la Sepsi sau să obțină cel puțin un punct din meciul cu Craiova, programat duminică.


Minutul 87: GOOOL CFR Cluj! Hoban marchează superb. Intrat de doar trei minute, veteranul a trimis o rachetă de la 30 de metri, în plasa laterală. Întreaga bancă a CFR-ului s-a ridicat și l-a aplaudat pe Hoban.


Minutul 80: GOOOL CFR Cluj! Păun a pătruns în careu, a trimis în piciorul lui Bejan, iar balonul a ricoșat în plasă pentru 4-1. Ardelenii defilează și se îndreaptă spre o victorie cât se poate de clară, lucru pe care campioana en-titre nu prea l-a reușit în acest sezon.


Minutul 72: GOOOL CFR Cluj! Enache e șah-mat. Costache i-a pasat lui Omrani, care l-a scos pe Bejan din joc cu o piruetă superbă. Francezul a păcălit întreaga apărare a Astrei cu o pasă în centru, iar Djokovic a trimis puternic sub transversală, pentru 3-1. Speranțele gazdelor au fost năruite.


Minutul 65: GOOOL Astra! Llullaku înscrie de la 11 metri. Albanezul a catapultat mingea în vinclul porții apărate de Arlauskis. Lituanianul n-a avut nicio șansă. Este al treilea gol încasat de CFR Cluj în acest playoff.


Minutul 64: Penalty! Culio l-a pus la pământ pe Moise în careu, iar Adrian Cojocaru a indicat punctul cu var. Astra are șansa de a reveni în joc.


Minutul 63: A doua schimbare la Giurgiu. Intră Zoua, iese Biceanu.


Minutul 59: GOOOL CFR Cluj! Djokovic înscrie cu o lovitură de cap de la opt metri. Culio a centrat din flancul stâng, Djokovic s-a înălțat, după care a plasat mingea imparabil în plasa laterală. 2-0 pentru CFR Cluj, care se apropie tot mai mult de titlul cu numărul 5.


Minutul 57: Prima schimbare a partidei. Intră Azdren Llullaku, iese Valentin Gheorghe.


Minutul 51: Bară! Omrani a reluat cu capul din șase metri, după o lovitură de colț, dar balonul a izbit transversala. Rămâne 1-0 pentru CFR Cluj, după un start foarte bun de repriză secundă al ardelenilor.


Minutul 50: Ocazie pentru CFR Cluj! Costache a șutat puternic de la 18 metri, la colțul scurt, dar Miguel Santos s-a culcat la timp și a respins peste poartă. E prima ocazie notabilă a reprizei secunde.


Minutul 46: S-a reluat partida. Cei doi antrenori n-au făcut nicio schimbare la pauză.


Minutul 45+1: Pauză la Giurgiu. La acest scor, CFR Cluj mai are nevoie de un singur punct în ultimele două etape, când va înfrunta Craiova (acasă) și FCSB (deplasare), pentru a deveni matematic campioana României pentru al doilea an consecutiv.


Minutul 39: Alibec trasează liniile la Giurgiu. Șeptarul lui Enache l-a lansat pe Balaure în flancul stâng, iar omul dorit în trecut de CFR a încercat să-l surprindă pe Arlauskis cu un șut la colțul scurt. Vinicius a blocat, astfel că Astra va beneficia de o lovitură de colț.


Minutul 33: Jocul s-a calmat. CFR Cluj se află în continuare la cârma partidei, dar Astra a avut câteva incursiuni periculoase în preajma porții apărate de Arlauskis.


Minutul 22: Șansă mare pentru Astra! Biceanu a centrat în centrul careului, Romario Moise a deviat pe spate, iar Arlauskis a ratat intercepția. Mijlocașul Astrei a rămas cu balonul la picior, a încercat să-l depășească pe Arlauskis, dar portarul lituanian l-a urmărit și l-a blocat.


Minutul 20: Ocazie pentru CFR Cluj. Deac a centrat la 15 metri, Costache l-a pierdut pe drum pe Dima, a deviat la colțul lung, dar mingea a trecut la o palmă de bară. Rămâne 1-0 pentru CFR Cluj.


Minutul 15: GOOOL CFR Cluj! Omrani a deschis scorul la capătul unui contraatac perfect. Cestor a greșit o pasă la centrul terenului, Culio i-a trimis lui Costache, iar ex-dinamovistul l-a lansat pe Omrani. Francezul a scăpat singur spre poartă, a intrat în centru din banda dreaptă, după care l-a executat pe Santos cu un șut sănătos la colțul lung. 1-0 pentru CFR Cluj, care în clasamentul virtual își reface diferența de cinci puncte față de FCSB.


Minutul 10: Început promițător la Giurgiu. CFR Cluj a preluat inițiativa încă din primele secunde, iar giurgiuvenii așteaptă să lovească pe contraatac. Alibec a alergat mult în debut, însă n-a reușit să le pună probleme adversarilor. Plouă puternic la malul Dunării, astfel că sperăm să vedem un gazon bun până la finalul partidei.


Minutul 4: Bară! În urma loviturii de colț, mingea a ricoșat la 20 metri, iar Cristi Manea a șutat fără preluare. Torpila fundașului lateral a zguduit bara din stânga lui Miguel Santos, care a fost surprins de execuția lui Manea. Rămâne 0-0.


Minutul 3: Prima lovitură de colț a partidei. Dima a respins pe spate, în afara terenului, la o fază la care fundașul gazdelor putea alege altă soluție. Dima le-a reproșat colegilor că nu i-au strigat să trimită la portar.


Minutul 1: A început meciul dintre Astra și CFR Cluj. Ardelenii au nevoie de patru puncte în ultimele trei etape pentru a cuceri al doilea titlu consecutiv. Giurgiuvenii sunt cu gândul la finala Cupei României, unde vor înfrunta FC Viitorul. Chiar dacă era anunțat drept titular, Erico da Silva a fost înlocuit cu Cestor, în ultima clipă, după ce a suferit o accidentare la încălzire. Plouă puternic la Giurgiu.

Tot ce trebuie să știți despre joc, conform LPF:

CFR Cluj are o singură înfrângere în ultimele 26 de etape, opt egaluri și 17 victorii. Astra a primit 33 de goluri în acest sezon, dintre care zece în playoff. CFR Cluj a încasat numai două goluri în playoff. Astra nu a mai învins CFR Cluj în campionat din 27 aprilie 2014, când s-a impus cu 1-0 pe teren propriu. De atunci, CFR s-a impus de 11 ori în Liga 1 Betano, iar alte patru confruntări s-au încheiat la egalitate.


Adrian Cojocaru conduce meciul din această seară. MEDIAFAX FOTO


20:45 Interes minim la Giurgiu. Conform Sport.ro, doar 980 de bilete s-au vândut până acum. Chiar dacă playoff-ul este prezentat drept un spectacol grandios, e clar că fotbalul românesc suferă enorm la acest capitol.


20:30 Replica ardelenilor. Bogdan Mara anunță că presiune este pe CFR Cluj în acest moment: „E un meci extrem de greu, cu presiune. Jucătorii trebuie să demonstreze din nou că sunt jucători maturi. Dan a avut o anumită strategie de a menaja în Cupă anumiți jucători. Sperăm ca jucătorii să facă un meci bun. Avem mare nevoie de cele trei puncte. Sper să nu suferim până la finalul campionatului și să fim mai relaxați după acest meci.

George este rezervă, s-a antrenat bine în aceste zile și să vedem dacă va fi introdus. Dan știe strategia, important este că George e alături de noi”, a spus Bogdan Mara, la Digi Sport.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


20:20 Gazdele au prefațat jocul. „Noi jucăm fiecare meci pe teren, așa cum am demonstrat-o. A fost deranjant ce am auzit din gura antrenorului Dan Petrescu, dar mă interesează mai puțin. Mă interesează mai puțin cine câștigă campionatul. Mă interesează doar ca echipa mea să joace cât mai bine. Nu simțim nicio presiune. Noi tratăm fiecare meci la fel. Eu îmi doresc să câștig în această seară.

Sper să-l văd supărat pe prietenul meu, Bogdan Mara, după acest meci. Domnul Niculae este aproape de echipă în ultima perioadă. Ne-a anunțat că în acestă săptămână se vor rezolva problemele financiare. Sperăm să demonstrăm și în această seară că merităm să fim în playoff-ul campionatului”, a spus Dani Coman, la Digi Sport.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


20:13 Avem echipele de start! Petrescu mizează pe echipa de bază, dar fără Țucudean, care e rezervă. De partea cealaltă, Costel Enache i-a lăsat pe bancă pe Begue, Llullaku, Cestor și Zoua.


După victoria celor de la FCSB în derby-ul cu Craiova, scor 2-0 prin golurile marcate de Florin Tănase și Dennis Man, campioana CFR Cluj este obligată să câștige pentru a-și păstra avantajul liniștitor de cinci puncte, cu două etape înainte de finalul sezonului regular. Astfel, dacă vor reuși să câștige la Giurgiu, ardelenii trebuie să obțină un singur punct în ultimele două etape rămase, cu U Craiova și FCSB, pentru a-și trece în palmares al doilea titlu de campioană la rând. Totodată, echipa antrenată de Dan Petrescu trebuie să-și ia revanșa față de giurgiuveni pentru eliminarea din Cupa României, scor 5-3.

De partea cealaltă, giurgiuvenii au reușit să câștige o singură partidă în acest play-off, scor 1-0 împotriva lui Sepsi, și au pierdut matematic orice șansă de a mai prinde un loc de Europa League până la finalul acestui sezon:

„Totul e posibil, poate să se termine și egal. Petrescu este destul de experimentat, în sensul că el a trecut prin multe momente decisive și cred că știe cum să pregătească meciul de astăzi în așa fel încât să câștige. Din câte îl cunosc pe Dan Petrescu, știu că nu lasă lucrurile la voia întâmplării și pregătește foarte bine aceste meciuri decisive”, a spus Ionel Ganea, la ProSport LIVE.

CLASAMENT PLAY-OFF:

  • 1. CFR Cluj 44p
  • 2. FCSB 42p
  • 3. U Craiova 36p
  • 4. FC Viitorul 33p
  • 5. Astra 24p
  • 6. Sepsi 20p


 

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen