ASA – Petrolul 1-0. Execuția magică a lui Voiculeț readuce echipa lui Ciobotariu pe primul loc. Mureșenii au un punct peste Steaua

ASA - Petrolul 1-0. Execuția magică a lui Voiculeț readuce echipa lui Ciobotariu pe primul loc. Mureșenii au un punct peste Steaua
  • Publicat:
  • Actualizat:

ASA – Petrolul 1-0 (Voiculeț 86)

  • ASA: Stăncioiu – Feussi, M. Constantin,   Bejan,   Sepsi – Mureșan, Voiculeț – Hora,   Goga (Manolov 82),  Zicu (Bumba 69) – Axente (N’Doye 59)
     
  • Petrolul:   Pecanha – Alcenat, Ipsa, Satli,   Peteleu – Marinescu,   I. Filip – Nepomuceno, Kronaveter, Astafei (Tchite 87) –   N’Koy (Al. Coman 76)

Final de meci la Târgu Mureș. ASA se impune, scor 1-0, după golul superb marcat de Claudiu Voiculeț în minutul 86 și trece, astfel, din nou în fruntea Ligii 1, acumulând 68 de puncte, cu unul mai mult decât Steaua.

Contra Petrolului, echipa lui Liviu Ciobotariu a avut mult de muncă. Prima repriză a fost una echilibrată, în care Zicu și compania au avut mingea, dar nu au reușit să găsească spații în apărarea condusă de Pecanha. Cea mai mare ocazie a primelor 45 de minute le-a aparținut oaspeților, dar N’Koy a reluat lamentabil din centrul careului.

După pauză, tehnicianul gazdelor a fost într-o continuă căutare. A mizat pe N’Doye, nerefăcut complet, pe Manolov și pe Bumba, ocaziile au venit, dar golul s-a lăsat așteptat. Până în minutul 86, când Claudiu Voiculeț a șutat din marginea careului de 16 metri, direct în vinclul porții apărate de brazilianul Pecanha. A fost execuția care a decis meciul și cea care poate decide titlul, căci, cu două etape înaintea finalului, mureșenii sunt liderii Ligii 1.


22:49 Patru minute de prelungire, atâtea s-au arătat de la margine. Patru minute le despart pe gazde de o victorie uriașă.


22:44 GOOOOOOOOOOOOOOL ASA TÂRGU MUREȘ! Voiculeț reușește unul dintre cele mai frumoase goluri ale acestei ediții de campionat. În minutul 86, când echipa sa se afla într-o criză evidentă de idei, decarul gazdelor a prins o torpilă de la 20 de metri lateral stânga, șut care nu s-a oprit decât în vinclul porții lui Pecanha. E 1-0, după o execuție magică, iar ASA revine pe primul loc.


22:33 Situația devine alarmantă pentru ASA. Mai sunt 76 de minute, iar scorul e 0-0. Dacă rămâne așa, Steaua revine pe primul loc în Liga 1, cu un punct peste echipa lui Ciobotariu, care în ultimele minute nu și-a mai creat ocazii la poarta lui Pecanha.


22:27 Bumba intră și el pe teren. Iese Zicu, omul care trebuia să orchestreze atacurile echipei sale, dar care astăzi a avut o evoluție modestă.


22:25 Pecanha, portarul Petrolului care trage de timp încă de la începutul partidei, a văzut, în sfârșit cartonașul galben din partea lui Radu Petrescu.


22:23 E minutul 65, iar fanii mureșenilor se uită din ce în ce mai des la cronometru. Pe teren, ASA are posesia, Petrolul s-a retras și nu mai ridică nicio pretenție ofensivă.


22:19 Minutul și ocazia, cam așa am descrie cel mai bine ceea ce se întâmplă șa Târgu Mureș. E din nou rândul lui Goga, care șutează din careu, dar puțin pe lângă poarta lui Pecanha.


22:16 Așa cum anunțam mai devreme, N’Doye intră pe teren. A ieșit Axente, atacantul inexistent în cele 59 de minute, până la faza de mai devreme, în care a fost foarte aproape să deschidă scorul.


22:13 E rândul lui Axente să rateze o ocazie mare. Atacantul gazdelor a șutat de la 16 metri, cu stângul, la colțul scurt, dar Pecanha s-a întins și a respins în corner. Crește presiunea la poarta brazilianului.


22:12 La al patrulea fault, Goga e în sfârșit avertizat de Radu Petrescu.


22:09 Ocazie mare pentru ASA! Zicu inventează o pasă genială, prin care scoate din joc doi adversari, Feussi pătrunde pe partea dreaptă, centrează, mingea îl depășește pe Pecanha, dar Goga nu e capabil să trimită în poarta rămasă goală. Ciobotariu mută. N’Doye se pregătește să intre pe teren.


22:03 A început repriza secundă. Ciobotariu nu a schimbat la pauză, dar cu siguranță o va face, dacă scorul rămâne același.


21:47 E pauză la Târgu Mureș, după 45 de minute în care ASA nu a arătat ca o echipă care are nevoie disperată de trei puncte vitale în lupta pentru titlu. Elevii lui Ciobotariu nu și-au creat nicio ocazie mare, ba chiar puteau fi conduși, dacă N’Koy era mai atent în minutul 38. Revenim în 15 minute.


21:38 Ocazie imensă pentru Petrolul! Sinescu probabil tânjește acum după Tamuz sau Tchite. Nepomuceno a centrat din partea stângă, mingea a ajuns la N’Koy, liber în șase metri, dar reluarea atacantului ploieștean, cu capul, a fost dezamăgitoare, cu toate că poziția era una foarte bună. Imediat, Kronaveter șutează de la 30 de metri, dar Stăncioiu e atent și reține.


21:29 Au trecut primele 30 de minute ale meciului care se poate dovedi decisiv în lupta pentru titlu. Care sunt concluziile pe care le tragem?

  • Logic, ASA e echipa care are posesia mai mult timp. Deliberat sau nu, Petrolul a făcut un mic pas în spate la mijlocul terenului. Chiar și așa, Goga și mai ales Zicu nu au reușit până acum să găsească pasele care să destabilizeze defensiva adversă.
     
  • Sinescu preferă un joc defensiv. Echipa sa stă bine în teren, Kronaveter coboară mult pentru a-i ajuta pe cei doi mijlocași la închidere, Ioan Filip și Marinescu. La fel fac și cele două extreme, Astafei și Nepomuceno, care vin în ajutorul fundașilor laterali.
     
  • Bejan e în pericol destul de mare. Are un cartonaș galben, ceva mai devreme l-a lovit cu cotul în săritură pe N’Koy, dar Radu Petrescu nu a văzut faultul.

21:21 Radu Petrescu l-a iertat pe Goga, dar nu face același lucru și cu Bejan. Galben pentru fundașul central al oaspeților, decizie care atrage protestele lui Ciobotariu.


21:11 Au trecut primele 10 minute ale meciului, unele în care ASA a fost echipa mai activă. Goga și Hora au șutat de la distanță, dar Pecanha nu a avut emoții în a reține. Același Goga a făcut două faulturi inutile, în jumătate adversă, dar Radu Petrescu nu i-a arătat cartonașul galben.


21:02 A început partida. Goga are prima ocazie, după o pasă excelentă a lui Voiculeț. Pecanha iese, însă, la timp și reușește să-l blocheze pe mijlocașul ofensiv al gazdelor.


20:53 Avem echipele de start, unele cu puține surprze. La gazde N’Doye a rămas pe banca de rezerve, iar Bumba nu și-a mai găsit locul printre titulari. De asemenea, Axente e preferat în locul lui Manolov.

Sinescu aniliază cea mai bună formulă posibilă, cu o singură excepție. Fără Tamuz și Tchite, e nevoit să mizeze în atac pe N’Koy.


20:44 E un meci de vacanță pentru Petrolul, dar asta nu înseamnă că elevii antrenați de Valentin Sinescu nu vor încerca să plece cu punct sau puncte de la Târgu Mureș. Săptămâna dinaintea partidei a fost una tensionată între cele două cluburi. Proaspăt numit pe banca ploieștenilor, Sinescu a declarat atacantul adversarilor de astăzi este Vassaras, șeful CCA. În replică, conducerea lui ASA i-a transmis antrenorului petrolist că astăzi va ști cine e Manolov, vârful anunțat titular.

În acest sezon, cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori. De fiecare dată s-a impus Petrolul, fără să primească gol, 2-0 în campionat și 1-0 în Cupa României.


20:38 De unde plecăm? Steaua 67, ASA 65. E tot ceea ce ne interesează, pentru că Petrolul nu are absolut niciun obiectiv în aceste ultime trei etape. 20 de minute până la meci.


20:23 S-a terminat meciul de la Brașov, unde Steaua a câștigat cu 3-2. Ciobotariu primește și câteva vești bune, totuși. Revin fotbaliștii pe care nu s-a putut baza la Mediaș, de unde a plecat învins. Sepsi și Marius Constantin, suspendați etapa trecută, Voiculeț și golgheterul N’Doye, accidentați în urmă cu o săptămână, vor putea juca în meciul care va începe în aproximativ 35 de minute.


20:15 Greu, dar Steaua se pare că se va impune la Brașov. E 3-2 pentru campioană cu trei minute înaintea finalului, ceea ce înseamnă că echipa antrenată de Costel Gâlcă este, în acest moment, pe primul loc al clasamentului, iar presiunea se mută pe ASA.


20:02 Bună seara! Mai este o oră până la meciul dintre ASA și Petrolul, de la Târgu Mureș, unul la care tensiunea va fi, evident, foarte mare. Momentan, toți ochii sunt îndreptați spre duelul dintre FC Brașov și Steaua, unde scorul este egal, 2-2, în minutul 75. O remiză a Stelei ar însemna un adevărat dezastru pentru echipa lui Gâlcă, dar și o veste cum nu se poate mai bună pentru cea antrenată de Liviu Ciobotariu. Rămâneți, așadar, pentru a urmări împreună desfășurarea meciului de la Târgu Mureș.


Meciul dintre ASA Târgu Mureș și Petrolul Ploiești, contând pentru etapa a 32-a a Ligii 1, se va disputa de la ora 21.00 și va fi transmis în direct pe Look TV și Digi Sport. Tot astăzi, de la ora 18.30, a doua clasată din Liga I, Steaua, va întâlni în deplasare pe FC Brașov.

Liviu Ciobotariu a declarat că elevii săi trebuie să se impună în meciul cu Petrolul, indiferent de rezultatul pe care îl va înregistra Steaua în deplasarea de la Brașov.

„Vom avea un joc foarte important, nu avem foarte multe alternative, decât victoria. Întâlnim o echipă care în acest campionat este neînvinsă în jocurile din deplasare, singura care a câștigat la Târgu-Mureș, chiar dacă a fost joc de Cupă. Suntem pregătiți și conștienți că cele trei puncte sunt foarte importante. Suntem conștienți de faptul că avem trei jocuri în care suntem la mâna noastră. Noi trebuie să câștigăm tot până la final. Nu va fi un joc ușor, Petrolul este o echipă bine organizată cu jucători cu experiență. Noi trebuie să ne concentrăm la ceea ce avem de făcut. Indiferent de rezultatul de la Brașov noi trebuie să câștigăm. Trebuie să ne intereseze jocul și obținerea celor trei puncte”, a spus Ciobotariu.

Fanii ploieștenilor le-au cerut să piardă meciul ca să o încurce pe Steaua. Cu trei etape înainte de final, ASA e lider, cu un punct în plus fața de campioană. Valentin Sinescu, antrenorul prahovenilor, nu concepe așa ceva.

„Suporterii trebuie să înțeleagă că noi suntem niște profesioniști, niște slujitori ai adevărului. Și încercăm să-i bucurăm prin victorii, nu prin înfrângeri. Miza noastră e să ocupăm o poziție fruntață, pentru a acorda clubului un aport financiar suplimentar”, a spus Sinescu.

Echipele probabile:

  • ASA Târgu Mureș: Stăncioiu – Feussi, M. Constantin, Bejan, Sepsi – Mureșan, N’Doye – Bumba, Zicu, Hora – Manolov.
  • Petrolul Ploiești: Pecanha – Alcenat, Ipsa, Satli, Peteleu – Marinescu, I. Filip – Nepomuceno, Kronaveter, Astafei – Tchite.
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen