Armata l-a învins definitiv pe Becali! Înalta Curte a hotărât că numele Steaua rămâne la Clubul Armatei. EXCLUSIV | Reacţia lui Talpan

4 mai 2018 30500 afişări Liga 1
Armata l-a învins definitiv pe Becali! Înalta Curte a hotărât că numele Steaua rămâne la Clubul Armatei. EXCLUSIV | Reacţia lui Talpan

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a validat vineri, 4 mai 2018, decizia Curţii de Apel, care a stabilit în decembrie 2016 că Gigi Becali nu mai are dreptul să folosească numele Steaua Bucureşti. Avocaţii vicecampioanei nu mai pot contesta sentinţa emisă azi la nicio instanţă de pe teritoriul României.

"Da, e adevărat. Am câştigat definitiv şi la Înalta Curte. Pot să vă spun că marca şi numele Steaua sunt definitiv ale Armatei. Am demonstrat în toate instanţele că acestea au aparţinut şi aparţin CSA Steaua şi Gigi Becali le-a folosit abuziv", s-a mărginit să confirme pentru ProSport  colonelul Florin Talpan, juristul CSA Steaua.
Ulterior, Talpan a ţinut să adauge: „Sunt fericit că am câştigat. Sunt fericit pentru mine, pentru Clubul Sportiv al Armatei Steaua, pe care-l reprezint, şi nu în ultimul rând sunt fericit pentru miile de suporteri care m-au susţinut şi au avut încredere în mine. Sunt mândru că am mai adăugat încă o victorie în palmaresul meu. Sunt mândru pentru tot ce am realizat doar prin muncă şi nopţi nedormite“.

Acesta este al doilea caz în care ICCJ îi dă dreptate lui Talpan în lupta pe care o duce în Justiţie, de peste 4 ani, cu avocaţii lui Becali. Pe 3 decembrie 2014, judecătorii Înaltei Curţi stabileau, definitiv şi irevocabil, că Gigi Becali a folosit abuziv şi cu rea-credinţă marca Steaua. Marca Steaua înregistrată ilegal şi pe ascuns de Becali la Registrul Comerţului a fost anulată.

Pe 7 decembrie 2014, FCSB disputa primul meci de la decizia ÎCCJ care îi lua definitiv marca. CSM Poli Iaşi s-a deplasat în Ghencea pentru un meci din Liga 1 Betano. Stema de pe tricourile formaţiei antrenate de Gâlcă a fost acoperită atunci, iar pe tabela stadionului a apărut un chenar alb, sub care era scris "gazde". Invocând faptul că nu pot să încheie sezonul în cupele europene fără numele Steaua, reprezentanţii lui Becali s-au rugat de conducerea MApN, la vremea respectivă, să îi lase să joace până la finalul campionatului, provizoriu, sub aceeaşi denumire.
Numai că, ulterior, Becali a refuzat să mai schimbe numele şi a redevenit agresiv. Susţinut de Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, şi Gino Iorgulescu, şeful LPF, el a continuat să joace sub denumirea Steaua.

Aşa s-a ajuns ca, în 2015, CSA Steaua, prin colonelul Talpan, să iniţieze un nou proces, prin care se solicita, în instanţă, ca lui Becali să îi fie impusă schimbarea numelui. În decembrie 2016, Curtea de Apel a pronunţat o sentinţă definitivă, interzicându-i latifundiarului să mai uzeze de numele Steaua.
Avocaţii lui Becali au făcut o ultimă încercare disperată la Înalta Curte, acolo unde au contestat calitatea de reprezentant al CSA Steaua pe care o avea, acum doi ani, comandantul clubului, colonelul George Boroi. 
În paralel, cu ajutorul direct al aceloraşi Burleanu şi Iorgulescu, Gigi Becali a amânat punerea în aplicare a sentinţei din decembrie 2016 timp de 6 luni, până la 1 iunie 2017, când numele clubului a fost schimbat oficial, în documente, din SC FC Steaua Bucureşti SA în SC FC FCSB SA. 

Vineri, ICCJ a pus capăt şi ultimelor speranţe ale latifundiarului. "S-a respins ca nefondat recursul intentat de pârâtul Fotbal Club FCSB SA", se arată în soluţia judecătorilor ÎCCJ.

Cu câteva ore înainte de judecată, Becali era sigur că va câştiga procesul: "Câştigăm 100%. De mâine, toată lumea va spune Steaua. S-a terminat cu FCSB. Aşa e legea! Nu mai e Oprea, ca să se bage el, nu mai e nici Coldea, nici Dumbravă. Câştigăm 100% marca", trâmbiţa fostul patron al FCSB pentru DigiSport."

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.