Ardelenii fac ”bişniţă” cu fanii olteni! Hermannstadt se teme de invazia craiovenilor la Piteşti şi le oferă bilete la un preţ de cinci ori mai mare decât cel pentru fanii sibieni: ”Este discriminare”

13 feb 2019 3723 afişări Liga 1
Ardelenii fac ”bişniţă” cu fanii olteni! Hermannstadt se teme de invazia craiovenilor la Piteşti şi le oferă bilete la un preţ de cinci ori mai mare decât cel pentru fanii sibieni: ”Este discriminare”

Oficialii celor de la FC Hermannstadt se tem ca echipa proprie să nu se simtă ca în deplasare la meciul de la Piteşti cu Universitatea Craiova şi au stabilit ca biletele pentru suporterii oaspeţi, la meciul direct, programat sâmbătă, de la ora 14:00, să fie de cinci ori mai scumpe decât cele pentru fanii sibieni!

Ardelenii anticipează probabil că va fi un raport în tribune precum cel de la finala Cupei României, de anul trecut, când oltenii au venit în număr de peste 25.000 pe Arena Naţională, astfel încât încearcă să stopeze invazia olteană.

Sibiul va puna la dispoziţia suporterilor oaspeţi 1.700 de bilete la peluza cu tabela de pe arena „Nicolae Dobrin” la preţul de 50 de lei, în timp ce galeria sibiană, care va sta la cealaltă peluză, are la dispoziţie bilete la preţul de 10 lei. „Sibienii pot achiziţiona bilete la preţul de 10 lei doar joi şi vineri, în intervalul orar 12.00 - 17.00, de la casa de bilete de la Stadionul Municipal Sibiu. Vă aşteptăm!”, se precizează pe pagina de facebook a FC Hermannstadt.

Oficialii din Bănie au rămas stupefiaţi când au auzit raportul de preţ dintre cele două peluze. „Nouă ne-au spus cei de la Sibiu că este intrare generală 50 de lei, dacă ei le vând suporterilor proprii la 10 lei, atunci este discriminare”, spune managerul executiv al Craiovei, Ovidiu Costeşin.  

Tribuna a II-a va fi închisă la acest meci, iar la tribuna I, teoretic cea rezervată suporterilor neutri, în speţă piteştenilor, preţul este tot de 50 de lei. Aşadar, cei de la Hermannstadt răsplătesc ospitalitatea argeşenilor impunându-le microbiştilor locali tot un preţ prohibitiv la tichete.

Cordon de maşini între Craiova şi Piteşti

Universitatea Craiova are cea mai mare medie de spectatori la meciurile de pe teren propriu în acest sezon, în jur de 14.000 de fani. De asemenea, formaţia din Bănie este oarecum obişnuită cu arena „Nicolae Dobrin”, unde şi-a disputat o parte din meciurile considerate acasă, în sezonul 2016-2017. Totodată, craiovenii sunt mai aproape la locul partidei, între Bănie şi Piteşti fiind 120 de kilometri, iar din Trivale şi până la Sibiu sunt 155 de kilometri.

Fanii Craiovei intenţionează să nu se deplaseze cu autocare sau cu trenul spre Piteşti, ei hotărând să formeze sâmbătă dimineaţa cea mai mare coloană de maşini între cele două oraşe. Problema oltenilor va fi Balşul, orăşelul care reprezintă un adevărat coşmar pentru şoferi, din cauza blocajelor permanente. 

120 de kilometri sunt de la Craiova la Piteşti

4 meciuri a jucat „U” Craiova la Piteşti în 2017, considerate pe teren propriu

25.000 de craioveni au fost pe Arena Naţională la finala Cupei României cu Hermannstadt

44.000 de spectatori au fost la meciurile din etapa precedentă, 28.000 dintre aceştia fiind prezenţi pe „Ion Oblemenco”, la derby-ul Craiova - CFR

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.