Arbitrul meciului pe care a pariat Dinu Gheorghe a fost acuzat de Chipciu de legături cu „Vamă”. FC Botoșani, scrisoare de protest la Digi: „Se vedea la TV că Vamă e sigur că ASA va câștiga. E grav dacă are legături cu Rusandu” | VIDEO

Autor: Costin Ștucan Publicat: 24 Mar. 2015, 17:17 Actualizat: 24 Mar. 2015, 19:33 Liga 1

Luni seară, la câteva ore după ce media din România a prezentat imaginile video cu Dinu Gheorghe pariind pe victoria lui ASA Târgu Mureș la Botoșani într-o agenție PublicBet din zona Dorobanți, fostul președinte de la Rapid a apărut la DigiSport, în emisiunea lui Vali Moraru, unde este invitat permanent. Pe final, moderatorul i-a spus: „Domnule Dinu, haideți să lămurim și povestea asta cu pariurile”. Pe un ton calm, Dinu Gheorghe a explicat: „Nu am făcut asta niciodată în viața mea. Nu trebuie să dau explicații nimănui despre ce fac în viața mea. Nu trebuie să dau explicații la poliție de fiecare dată când plec din țară, nu sunt implicat în vreo rețea de prostituție. Ce, n-am voie să intru într-o casă de pariuri?”.

România TV a publicat luni, 23 martie, imagini surprinse de un amator într-o casă de pariuri din Dorobanți. Dinu Gheorghe se află la casă, unde îi cere angajatei să-i plaseze mai multe pariuri. A pariat pe meciul Botoșani-ASA Târgu Mureș mai multe variante, X2, 2 final, etc”, a scris un cititor, pe nume Radu, pe site-ul postului TV. În toate variantele, exista un numitor comun: victoria lui ASA. Pe imagini, Dinu Gheorghe este surprins când pronunță cifra 250, probabil miza pariurilor. În momentul în care a observat că este filmat, fostul președinte de club a anulat biletele. Întrebat despre acest gest de o reporteră ProSport, Dinu Gheorghe a răspuns cu o jignire: „Ești o proastă!”.

„Am jignit pentru că m-a întrebat de trei ori despre asta
Dinu Gheorghe, în studioul DigiSport

Neimplicat în vreun club în acest moment, Dinu Gheorghe rămâne un personaj cu legături importante în fotbalul românesc. Acesta este unul dintre motivele pentru care DigiSport l-a angajat în postura de invitat permanent. Vineri, 20 martie, la câteva ore după ce a fost filmat pe ascuns în casa de pariuri, Dinu Gheorghe a apăru nonșalant  în fața altor camere video, de data asta în studiourile Digi. Pariurile sale pe meciul FC Botoșani – ASA erau necunoscute atunci publicului, însă Dinu Gheorghe n-a avut nicio reținere în a comenta pe tema partidei pe care tocmai încercase să mizeze.  Înainte și în pauza partidei, când scorul era 1-0 pentru oaspeți, invitatul lui Vali Moraru a spus de mai multe ori că „probabil ASA va reuși să câștige”. Inutil de spus, Dinu nu a pomenit nicio secundă despre pariul tocmai anulat din cauza indiscreției unui telespectator RTV.


Jeremy Faugh Porret (FC Botoșani) încearcă să-l dribleze pe Ianis Zicu. Fază din meciul pe care Dinu Gheorghe a pariat pe victoria oaspeților


Dinu Gheorghe despre arbitraj: „N-a fost o gaură în cer!”

La final, după intervențiile oficialilor de la Botoșani, supărați pe arbitraj, Dinu Gheorghe a declarat: „Dacă patronul rămâne la această versiune, fără să găsească conexiuni la arbitraj, la Cluj, la Necluj, au pierdut acasă cu Oțelul, au făcut egal cu Oțelul, au făcut egal la Mediaș cu echipe care sunt jos în clasament, înseamnă că și jocul lor are probleme. Au ratat penalty la meciul cu Petrolul în minutul 93. Aici trebuie să se gândească patronul celor de la Botoșani. Nu să…arbitrajul, poftim, arbitrajul le-a dat cinci la sută Mureșului. N-a fost o gaură în cer asta. Aici cred că dacă rămâne patronul celor de la Botoșani, fără să caute explicații, cred că va putea remedia situația„.

Pe scurt, arbitrul a ajutat-o pe ASA, dar asta nu este o problemă. Oficialii de la Botoșani trebuie să caute explicațiile în altă parte. Aici, lucrurile devin interesante. Arbitrul meciului a fost Lucian Rusandu din Sfântu Gheorghe, același pe care stelistul Alex Chipciu l-a acuzat voalat în august 2014 că este unul dintre oamenii de manevră ai lui Dinu Gheorghe. Supărat după meciul Steaua – Ceahlăul 0-1, mijlocașul a declarat: „Nu vreau să comentez arbitrajul, dar am avut două penalty-uri, ambele la mine, și m-a eliminat. Eu știu cine este acest arbitru, îl cunosc, că doar am jucat și eu la Brașov și știu în ce direcție trage. Sper să nu se mai întâmple așa ceva”.

ProSport a verificat trecutul relației Rusandu – Dinu Gheorghe. Arbitrul nu a fost niciodată delegat la un meci al lui FC Brașov pe vremea când actualul analist Digi era președinte. În schimb, în mandatul lui Dinu Gheorghe la Astra, Rusandu a arbitrat de 5 ori, patru dintre acestea fiind câștigate de echipa mutată de la Ploiești la Giurgiu.

„Nu mă simt vizat în niciun fel de ce a spus Chipciu. E un nebun, cine știe ce e în capul lui! Nu am nicio legătură cu arbitrul Rusandu, nu am schimbat mai mult de zece vorbe cu el în viața mea. Rusandu e genul de arbitru care, dacă îi reproșezi ceva, nu te bagă în seamă. Nu știu ce vrea să spună Chipciu, dacă știe el ceva din perioada petrecută la Brașov, să dezvolte subiectul! Uitați-vă ce rezultate a avut Brașov cu acest arbitru la centru și o să vă dați seama”
Dinu Gheorghe, august 2014

Tragem linie și avem următoarele date: un om încă extrem de influent în fotbalul românesc este văzut pariind pe meciul la care este delegat un arbitru considerat un apropiat de-al său. Anulează biletele în momentul în care sesizează că este urmărit. După câteva ore, se duce la Digi unde spune că el crede că va câștiga echipa pe care tocmai pariase și apoi îi ia apărarea arbitrului care este acuzat că a ajutat aceeași echipă. Curioasă coincidență!

Iftime, finanțator Botoșani: „E o problemă de morală și una profesională, de televiziune”

Ce părere au însă oficialii lui FC Botoșani despre prezența lui Dinu Gheorghe într-o casă de pariuri, cu câteva ore înainte de meciul cu ASA Târgu Mureș? ProSport l-a contactat pe finanțatorul clubului, Valeriu Iftime. Reacția aceastuia a fost una vehementă.  


Valeriu Iftime, finanțatorul lui FC Botoșani, este nemulțumit de faptul că analistul Digi, Dinu Gheorghe, a comentat meciul echipei sale după ce a pariat


Ați văzut povestea cu Dinu Gheorghe?
Am văzut-o. M-a sunat un ziarist din Botoșani și mi-a spus.

Dinu Gheroghe a fost invitat la Digi înainte, la pauza și după meciul Botoșani – ASA și a comentat declarațiile oficialilor clubului dumneavoastră, nemulțumirile legate de arbitraj.
De arbitraj a fost nemulțumit Cornel Șfaițer, dar nu mai contează asta. E clar că arbitrul nu ne-a lăsat să jucăm. Nu a viciat rezultatul, dar nu ne-a lăsat să ne facem jocul. Dacă luăm în calcul subiectul ăsta, este fără îndoială nu doar o problemă de moralitate, ci și profesională, de televiziune. De ce-l invită pe un om care joacă la pariuri, care are niște influențe, vrând-nevrând, în fotbal? Fără îndoială, noi ne gândim să-l acuzăm că poate știa ceva de arbitrajul ăla care a fost părtinitor.

Acum câteva luni, Chipciu a lăsat de înțeles că între Dinu Gheorghe și arbitrul Lucian Rusandu există o relație apropiată…
Dacă e omul lui Dinu Gheorghe, atunci lucrurile sunt legate. Arbitrul ăla a avut o atitudine, a tras de timp cât a putut, a dat tot ce se putea da încât să nu fim lăsați să jucăm. Repet, nu le-a băgat mingea în poartă, dar lovitura din care au marcat golul doi a fost inventată. Ne-am uitat de două ori la faza aia. Faptul că Vamă joacă la pariuri, faptul că se știe cu acest arbitru, are relații cu el – habar nu am dacă e așa sau nu – , faptul că a comentat într-un mod ca și cum știa că urmează să se întâmple lucrurile astea…

După meci, a spus la Digi că Rusandu a dat un cinci la sută gazdelor, însă nu e o gaură în cer. Botoșani are alte lucruri de remediat.
Sigur că avem de rezolvat lucrurile noastre. Povestea este că eu veneam după un taifun la Cluj, unde arbitrul ne-a schingiuit pur și simplu. Ce a făcut Rusandu mi s-a părut un parfum, însă toți cei din stafful tehnic erau teribil de revoltați. Eu i-am calmat cumva. Le-am zis să dăm goluri, cum spune și Dinu Gheorghe, că e greu cu echipe care sunt ajutate în modul ăsta.

După ce l-ați văzut pe Dinu Gheorghe în imaginile din casa de pariuri, ați făcut legătura cu mediul pierdut?
Da, categoric! Chiar dacă nu avem dovezi, la nivel intuitiv, de bun simț, e o chestiune de morală. Un om care comentează la televizor nu are voie să parieze. Mai ales că îl cheamă Dinu Vamă, că îl cheamă Vamă.

Îl cheamă Dinu Gheorghe.
Știu, e porecla lui. Dar de ce i se spune Vamă? A vămuit multe. Eu așa cred. Nu-l acuz, însă e clar că numele îi vine de undeva. În capul meu e că Dinu Gheorghe e Vamă, iar el era atât de sigur în timpul meciului că o să bată ASA.

De unde știți asta?
Se vedea sută la sută. A fost vizibil faptul că el era sigur că Târgu Mureș câștigă. Mie mi-au spus toți, prieteni din țară. Ce are, domn”e, ăsta cu voi? Fără să știm atunci că apare și bombardierul. Când am aflat că a jucat și la pariuri bineînțeles că am făcut legătura. Ă‚sta se distrează cu noi, a pariat pe Târgu Mureș. Dacă are legături cu arbitrul e cu atât mai grav.

Aveți de gând să trimiteți vreo scrisoare către FRF și Ligă?
Niște acțiuni trebuie luate. O scrisoare care să sesizeze lucrurile astea vizibile, care țin de morală, o să facem. Avem nevoie de morală mai mult ca oricând. O să facem o scrisoare și la Digi pentru că analiza la prima vedere arată că un om care a jucat la pariuri comentează în defavoarea noastră vizibil. E un motiv de îndoială.

Dinu Gheorghe, considerat apropiatul arbitrilor

Dinu Gheorghe este cunoscut în fotbalul românesc și pentru că are multe cunoștințe în arbitraj. Printre arbitrii săi preferați sunt Istvan Kovacs, Cristi Balaj, Sebastian Colțescu, Adrian Comănescu și Radu Petrescu, dar și mai mulți asistenți.  În 2008, pe când era președinte la FC Brașov, „Vamă” a fost acuzat de conducerea echipei Gaz Metan Mediaș, după un meci direct, că a avut arbitrul de partea lui. E vorba de Sebastian Colțescu. Acesta le refuzase trei penalty-uri medieșenilor în partida cu FC Brașov și a fost suspendat apoi de CCA până la finalul turului. La fel și asistentul Costin Florescu. „Îmi este greu să cred că nu a fost intenționat, atâta timp cât nu a greșit decât într-o singură direcție. Oamenii care au dovedit că nu au o conduită morală și profesională corectă trebuie excluși. Arbitrii care lucrează la comandă și care continuă să greșească trebuie trimiși acolo unde le este locul. Nu este admisibil ca un asemenea arbitru, care a fost retrogradat anul trecut în lotul B și, ulterior, scos de pe lista FIFA, să mai rămână în fotbalul românesc”, s-a revoltat Corin Cindrea, președintele Gaz Metan.

În 2001, pe când era conducător la Rapid, după un joc la Constanța cu Farul câștigat cu 3-1 de echipa sa, Dinu Gheorghe a fost acuzat că a petrecut, cu o seară înainte de joc, într-un club din stațiunea Mamaia, în care s-a aflat și Cristi Balaj, arbitrul meciului. La câțiva ani după acest episod, Balaj le-a spus apropiaților de ce e asociat cu Dinu: „Se lăuda la diverse persoane că m-ar fi ajutat pe mine pe vremea când era șeful Vămilor”. 

Sursă video: România TV

 

Autor: Costin Ștucan Publicat: 24 Mar. 2015, 17:17 Actualizat: 24 Mar. 2015, 19:33 Liga 1
Pe aceeași temă
Carmen Brumă, cu zona intimă la vedete pe covorul de la un eveniment. Când s-a întors cu spatele, lumea a amuțit
Carmen Brumă, cu zona intimă la vedete pe covorul de la un eveniment. Când s-a întors cu spatele, lumea a amuțit
COMPILAŢIE Femeile fac show! Cele mai nebuneşti sărbătoriri ale golurilor din fotbalul feminin
COMPILAŢIE Femeile fac show! Cele mai nebuneşti sărbătoriri ale golurilor din fotbalul feminin
Marius Pieleanu a facut anuntul BOMBA! Datele sunt EXPLOZIVE! Cine castiga ALEGERILE! Cate voturi ia DANCILA
Marius Pieleanu a facut anuntul BOMBA! Datele sunt EXPLOZIVE! Cine castiga ALEGERILE! Cate voturi ia DANCILA
O poliţistă a intrat într-un club din Alba Iulia. Ce a urmat după aceea e ULUITOR / Scandalul, filmat de camerele de supraveghere | VIDEO
O poliţistă a intrat într-un club din Alba Iulia. Ce a urmat după aceea e ULUITOR / Scandalul, filmat de camerele de ...
Mai tare decat TOT ce-a facut Tamas vreodata! Si-a mintit clubul ca e convocat la nationala si e de NEGASIT de 10 zile! Caz INCREDIBIL in fotbalul european
Mai tare decat TOT ce-a facut Tamas vreodata! Si-a mintit clubul ca e convocat la nationala si e de NEGASIT de 10 zile! Caz ...
BOMBĂ! S-a aflat cine l-a ucis de fapt pe Răzvan Ciobanu! Date exclusive din anchetă
BOMBĂ! S-a aflat cine l-a ucis de fapt pe Răzvan Ciobanu! Date exclusive din anchetă
REGELE SĂRĂCIEI a cumpărat 19 Rolls-Royce-uri pentru cele 15 soții ale sale. BONUS alte 120 de BMW-uri
REGELE SĂRĂCIEI a cumpărat 19 Rolls-Royce-uri pentru cele 15 soții ale sale. BONUS alte 120 de BMW-uri
Cum se conduce corect o maşină cu cutie de viteză automată. Câteva sfaturi utile pentru şoferi
Cum se conduce corect o maşină cu cutie de viteză automată. Câteva sfaturi utile pentru şoferi
Este oficial: După Ungaria, încă o ţară din Europa vrea să RENUNŢE la euro
Este oficial: După Ungaria, încă o ţară din Europa vrea să RENUNŢE la euro
Metoda SEXUALĂ revoluţionară la care nimeni nu poate rezista. Avantajele sunt uriaşe
Metoda SEXUALĂ revoluţionară la care nimeni nu poate rezista. Avantajele sunt uriaşe
ŞOC la FCSB! Răsturnare incredibilă de situaţie în cazul lui Planic. Becali e în culmea fericirii
ŞOC la FCSB! Răsturnare incredibilă de situaţie în cazul lui Planic. Becali e în culmea fericirii
Surpriză uriașă! Cu cine votează Florin Călinescu
Surpriză uriașă! Cu cine votează Florin Călinescu
Jurnalista care a întrebat-o pe Viorica Dăncilă care este aria cercului, forțată să demisioneze de la TVR, pentru presiuni la adresa PSD
Jurnalista care a întrebat-o pe Viorica Dăncilă care este aria cercului, forțată să demisioneze de la TVR, pentru presiuni ...
Jurnalul unui bărbat căsătorit a doua oară şi, din nou, în prag de divorţ
Jurnalul unui bărbat căsătorit a doua oară şi, din nou, în prag de divorţ
A fost anuntat DEZASTRUL pentru Iohannis! PSD jubileaza! E anuntul MOMENTULUI
A fost anuntat DEZASTRUL pentru Iohannis! PSD jubileaza! E anuntul MOMENTULUI
Loredana Groza șochează din nou! S-a pozat cu sânii pe afară! Comentariul public lăsat de Tavi Clonda
Loredana Groza șochează din nou! S-a pozat cu sânii pe afară! Comentariul public lăsat de Tavi Clonda
Modul în care şi-a prins nevasta care îl înşela cu şeful ei i-ar putea aduce unui bărbat 15 ANI de închisoare. Totul a plecat de la o APLICAŢIE oferită de toate smartphone-urile moderne. Avocat: „Merită o medalie!”
Modul în care şi-a prins nevasta care îl înşela cu şeful ei i-ar putea aduce unui bărbat 15 ANI de închisoare. Totul ...
Cutremurător. Iată cine este tânăra de 29 de ani care a murit în blocul din Timişoara unde s-a făcut deratizare
Cutremurător. Iată cine este tânăra de 29 de ani care a murit în blocul din Timişoara unde s-a făcut deratizare
O tânără de 22 de ani a murit în timpul sexului cu un bărbat pe care l-a cunoscut pe Tinder. Ce a făcut tânărul după ce a constatat decesul este înfiorător
O tânără de 22 de ani a murit în timpul sexului cu un bărbat pe care l-a cunoscut pe Tinder. Ce a făcut tânărul după ...
Oana Radu are un nou iubit, la 3 luni de când a murit logodnicul ei! Cine este norocosul
Oana Radu are un nou iubit, la 3 luni de când a murit logodnicul ei! Cine este norocosul
A nascut! Fosta prezentatoare tv a devenit mamica pentru a treia oara. Si-a tinut sarcina ascunsa pana in ultimul moment
A nascut! Fosta prezentatoare tv a devenit mamica pentru a treia oara. Si-a tinut sarcina ascunsa pana in ultimul moment
Elena Ionescu da de pamant cu fostul sot! Artista inca sufera dupa divort. Ce a marturisit despre barbat. 'Dincolo de toate, cred că...'
Elena Ionescu da de pamant cu fostul sot! Artista inca sufera dupa divort. Ce a marturisit despre barbat. 'Dincolo de toate, ...
LAMBORGHINI cu asigurare RCA de VW Golf. Metoda i-a lăsat mască pe polițiști - FOTO
LAMBORGHINI cu asigurare RCA de VW Golf. Metoda i-a lăsat mască pe polițiști - FOTO
FOTO! Popeye, bărbatul care și-a injectat ulei în brațe, a fost operat! Cum arată după ce au fost înlăturați mușchii mutanți!
FOTO! Popeye, bărbatul care și-a injectat ulei în brațe, a fost operat! Cum arată după ce au fost înlăturați mușchii ...
FOTO. Ce transformare! Cum a ajuns să arate Mihaela Tatu, la 5 ani de când a plecat din televiziune! Cândva era în topul vedetelor din România
FOTO. Ce transformare! Cum a ajuns să arate Mihaela Tatu, la 5 ani de când a plecat din televiziune! Cândva era în topul ...
Fata lui Florin Salam a spus TOT! „Eu am simțit că o să se întâmple ceva cu mama mea”
Fata lui Florin Salam a spus TOT! „Eu am simțit că o să se întâmple ceva cu mama mea”
Horoscop zilnic – 22 Noiembrie – Zodia Leu
Horoscop zilnic – 22 Noiembrie – Zodia Leu