Antrenorii și căpitanii din Liga 1 au votat echipa sezonului. Cum arată „11-le” ideal al campionatului. Viitorul dă patru jucători în echipă – FCSB, doi. Cum au ales Hagi și Reghecampf și singurul tehnician care l-a văzut pe Contra „antrenorul sezonului”

Antrenorii și căpitanii din Liga 1 au votat echipa sezonului. Cum arată
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Antrenorii și căpitanii care au încheiat campionatul la echipele din Liga 1 au votat cei mai buni 11 de jucători și antrenorul sezonului.
  • Gică Hagi a fost ales tehnicianul anului, în ancheta Look TV, în care FCSB are doar doi jucători, la fel ca Dinamo sau Astra. Viitorul oferă patru titulari.


Antrenorii echipelor de Liga 1 care au terminat pe bancă sezonul abia încheiat, cât și căpitanii din ultimele etape au fost solicitați să voteze formula ideală a campionatului, pentru emisiunea Fotbal Look, de la Look TV. După numărarea voturilor celor 14 tehnicieni și lideri de pe teren, primul „11” al sezonului a reieșit a fi o „afacere” între Viitorul, FCSB, Dinamo, Astra și CS U Craiova.

„11-le” ideal al celor mai importanți oameni din finalul campionatului Ligii 1 arată astfel: Niță (FCSB) – R. Benzar (Viitorul), Săpunaru (Astra), Țîru (Viitorul), St. Filip (Dinamo) – Zlatinski (CSU Craiova), Nedelcu (Viitorul) – Hanca (Dinamo), Budescu (Astra), Coman (Viitorul) – Alibec (Astra/FCSB).

Hagi, tehnicianul sezonului

Aproape în unanimitate de voturi, Gheorghe Hagi, managerul general al FC Viitorul, campioana Ligii 1, a fost ales de omologii săi din prima ligă drept antrenorul sezonului. Doar Ionuț Popa, tehnicianul lui ACS Poli Timișoara, a considerat că antrenorul sezonului este Cosmin Contra.

Niță, Rîmniceanu și abia apoi Silviu Lung

Nici pentru postul de portar n-a fost o bătălie importantă. Florin Niță a fost omul numărul 1, în opinia celor 28 de intervievați, în proporție de 75 la sută. Pe locul doi s-a aflat Victor Râmniceanu, de la Viitorul, portar cu intervenții decisive în ultimele etape adunând 17 la sută din voturi și devansându-l pe Silviu Lung, de la Astra.

Benzar, cel mai votat jucător

Cel mai votat jucător a fost Romario Benzar, fundașul dreapta de la Viitorul primind 21 de voturi din totalul de 28. Dimitrov, de la CSU Craiova, Stan, de la Astra și Tiago Lopez de la CFR, fiind și ei în această listă.

Pentru posturile de fundași centrali, antrenorii și căpitanii echipelor au obtat, în mare parte, pentru Cristian Săpunaru, de la Astra, dar și pentru Bogdan Țîru, de la Viitorul, care i-a devansat cu un vot pe Larie sau Boli.

Steliano Filip a fost preferat când a venit vorba de cel mai bun fundaș stânga al Ligii 1. Fundașul lui Dinamo l-a devansat pe Cristian Ganea, de la Viitorul, în ciuda faptului că ultimul a primit convocarea la națională pentru ultimele jocuri, și nu fotbalistul lui Dinamo.

Zlatinski, peste Pintilii sau Răzvan Marin

Una dintre marile surprize o reprezintă prezența bulgarului Hristo Zlatinski, de la CS U Craiova, în echipa campionatului României. Pentru postul de mijlocaș central, acesta a primit cele mai multe voturi de la antrenorii și căpitanii ediției Ligii 1 ce tocmai s-a încheiat. Dragoș Nedelcu, de la Viitorul, a prins și el echipa, în ciuda faptului că a fost accidentat în finalul sezonului, devansându-l pe Mihai Pintilii. Curios este faptul că Răzvan Marin, care a prins prima parte a sezonului la Viitorul, n-a avut nicio nominalizare, cu toate că este titular în națională. Ciprian Deac a fost și el printre cei nominalizați, cu toate că s-a întors în Liga 1 abia în iarnă.

Coman i-a luat fața golgheterului Llullaku

Sergiu Hanca, una dintre surprizele plăcute ale campionatului a fost și preferatul majorității antrenorilor și căpitanilor pentru postul de extremă dreapta. Peste 80 la sută din voturi s-au îndreptat spre omul lui Dinamo pentru acest post. În spatele atacantului, Constantin Budescu, de la Astra, a fost omul preferat de majoritatea intervievaților. Teixeira a mai fost văzut pe această poziție de mulți, cu toate că astristul a jucat mai mult în flancul stâng în trecuta stagiune.

Pe flancul stâng, titular este Florinel Coman. Campion cu Viitorul, acesta este cel mai tânăr jucător din echipa campionatului care i-a impresionat pe cei mai mulți dintre antrenori și căpitani. Băluță și Llullaku au primit și ei nominalizări pentru posturile din flancuri.

Alibec a câștigat lupta din atac cu Nemec

Poziția de atacant îi aparține lui Denis Alibec, cum era de așteptat. Cu toate că acesta n-a fost golgheterul sezonului, evoluțiile sale de la Astra și FCSB par să fi fost hotărâtoare în obținerea numărului 9 din trecuta stagiune. Adam Nemec, de la Dinamo, Omrani, de la CFR, și Ivan, de la U Craiova, au apărut și ei în echipele ideale ale câtorva antrenori și căpitani.

Hagi nu-l vede pe Nedelcu în echipa sezonului

Antrenorul anului, Gică Hagi, a mizat doar pe trei jucători din formația sa. Interesant este că în defensivă a mizat pe Boli și nu pe Țîru, cum au făcut majoritatea tehnicienilor. În cuplul de mijlocași centrali, Hagi l-ar vedea pe Teixeira, lângă Pintilii, iar în atac ar păstra și el cuplul Budescu – Alibec.

Echipa ideală a lui Hagi: Niță – Benzar, Săpunaru, Boli, Momcilovic – Pintilii, Teixeira – Hanca, Budescu, Fl. Coman – Alibec

Reghe, 6 elevi în primul 11

Echipa perfectă a lui Laurențiu Reghecampf diferă destul de mult față de formația aleasă în general de ceilalți antrenori. Fostul antrenor de la FCSB a făcut alegeri care au părut mai mult sentimentale. În apărare a mers pe Moke, cu toate că acesta a ajuns să i se rezilieze contractul cu FCSB, pe Larie, jucătorul care a semnat cu FCSB și pe Momcilovic, fundașul stânga pe care Reghe s-a bazat. Pintilii și-a găsit și el locul în echipa ideală a lui Reghe, care a mizat pe oltenii Ivan și Băluță pe flancuri și pe foștii săi jucători, Tănase și Alibec, în atac.

Echipa ideală a lui Reghecampf: Niță – Benzar, Larie, Moke, Momcilovic – Pintilii, Nedelcu – Ivan, Fl. Tănase, Băluță – Alibec

Alibec îl vede pe Ivan atacantul sezonului

Căpitanul FCSB-ului, Alibec, a mizat pe doi dinamoviști în echipa ideală. Palic și Hanca au prins echipa atacantului. În rest, acesta și-a nominalizat actuali colegi cum sunt Niță, Momcilovic, Pintilii sau Tănase, dar și pe foști coechipieri de la Astra, prietenii Budescu și Săpunaru. În atac, Alibec a evitat să se nominalizeze și l-a trecut pe Ivan.

Echipa ideală a lui Alibec: Niță – Benzar, Săpunaru, Țîru, Momcilovic – Pintilii, Palic – Hanca, Budescu, Tănase – Ivan

Nemec – Alibec, atacul ideal pentru Contra

Tehnicianul care a revitalizat Dinamo are un singur jucător de la rivala FCSB care și-a făcut loc în cei mai buni 11 jucători. În poartă, Contra îl preferă pe Silviu Lung, în apărare merge pe doi jucători din echipa sa, Nedelcearu și Filip, iar la mijloc ar juca cu patru oameni, pentru a-i face loc în atac și lui Nemec, alături de Alibec.

Echipa ideală a lui Contra: S. Lung – Benzar, Săpunaru, Nedelcearu, St. Filip – Hanca, Nedelcu, Teixeira, Fl. Coman – Nemec, Alibec


Echipa campionatului, votată de antrenorii și căpitanii din Liga 1:

Niță (FCSB) – R. Benzar (Viitorul), Săpunaru (Astra), Țîru (Viitorul), St. Filip (Dinamo) – Zlatinski (CSU Craiova), Nedelcu (Viitorul) – Hanca (Dinamo), Budescu (Astra), Coman (Viitorul) – Alibec (Astra/FCSB)

Rezerve: Râmniceanu (Viitorul) – Boli (Viitorul), Larie (CFR), G. Ganea (Vitorul), Pintilii (FSCB), Teixeira (Astra), Nemec (Dinamo)

Licențiat în jurnalism, Vlad Măcicășan a început să colaboreze cu ProSport încă din anii de facultate. Scrie fără întrerupere pentru ProSport de 17 ani, când a și început cariera de jurnalist sportiv. Jurnalist de presă scrisă și tv, Vlad Măcicășan moderează și emisiuni ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată la întâmplare.
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată la întâmplare. "Ar trebui interzise"
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…