Analiza lui Babicu': Panti "mai experimentat", Tătăruşanu "mai mobil"

2 apr 2011 4334 afişări Liga 1
Analiza lui Babicu': Panti "mai experimentat", Tătăruşanu "mai mobil" Analiza lui Babicu': Pantilimon "e mai experimentat"! Tătăruşanu "E mai mobil" 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/8122023/2/cas-tata.jpg

Meciul de azi dintre Poli Timişoara şi Steaua oferă un duel lacel mai înalt nivel între portarii echipei naţionale: CostelPantilimon şi Ciprian Tătăruşanu. Ieri, cu o zi înainte de derby,fostul portar Ciprian Munteanu a făcut pentru ProSport o scurtăcaracterizare a celor doi.

"Pantilimon şi Tătăruşanu sunt doi portari tineri, înalţi, cu multecalităţi, care vor sta multă vreme la echipa naţională. Dacă suntîn formă maximă, cei doi pot închide porţile, iar meciul să setermine 0-0", a spus Cristi Munteanu.

Costel Pantilimon

A debutat cu Dinamo

Costel Fane Pantilimon a crescut la Aerostar Bacău, de unde Polil-a cumpărat cu câteva zeci de mii de euro. A ajuns la Timişoara deziua lui, când împlinea 19 ani, şi a avut o ascensiune uluitoare.După o scurtă ucenicie în Divizia B, la Poli II, uriaşul de 2,02metri s-a impus ca titular în poarta alb-violeţilor, iar în toamnalui 2008 a fost convocat în premieră la prima reprezentativă aRomâniei. Pantilimon provine dintr-o familie defavorizată. Ambiipărinţi sunt surdo-muţi, dar tatăl său a fost cel care l-a sfătuitpe "Gulliver" să se facă portar. Vlăjganul care la 14 ani seantrena cu prima echipă a lui Aerostar Bacău a ajuns, la doar 20 deani, să debuteze în Liga I într-un teribil Poli - Dinamo 1-1, iarla 22 de ani a apărat un penalty bătut de vedeta Suarez într-unPoli - Ajax Amsterdam 1-2.

A comis-o tocmai contra Stelei

Ultimul meci Poli - Steaua de la Timişoara s-a jucat în 2009 şi afost câştigat de roş-albaştri cu 1-0 printr-un gol înscris deSurdu. Pantilimon a fost criticat de Marian Iancu după acel jocpentru că a gafat la faza golului, respingând în faţă şutul care aprecedat reuşita steliştilor. O altă fază în care tinereţea l-atrădat pe portarul timişorean a fost aceea în care Ceahlăul aegalat împotriva lui Poli, în sezonul trecut, la Piatra Neamţ.Panti şi-a introdus practic mingea în poartă la acea fază.

L-a vrut Arsenal

Despre Pantilimon s-a scris în mai multe rânduri că este în vizorulclubului Arsenal Londra. Ultima dată a apărut o astfel de discuţieîn luna ianuarie a acestui an. "Dacă vorbim de cariera luiPantilimon, să dea Dumnezeu să se întâmple să plece la Arsenal, darnu se pune problema de aşa ceva acum", spunea atunci Marian Iancu.Portarul Timişoarei şi al naţionalei este cotat la 2,7 milioane deeuro de site-ul transfermarkt.de.


Ciprian Tătăruşanu

A vrut să fie portar de handbal

Buligan, Toacsen şi Apostu au fost în copilărie idolii actualuluiportar al Stelei. În aceste condiţii, în timpul şcolii, pentru oscurtă perioadă, Ciprian Tătăruşanu a practicat handbalul, dar încele din urmă a ales şi a reuşit să se impună în fotbal. A deprinsABC-ul meseriei de portar la Grupul Sportiv Şcolar nr. 2, iar apois-a transferat la Juventus Bucureşti. Acolo, sub comanda lui MarinBarbu, la doar 17 ani, a debutat la seniori contra celor de laElectromagnetica.

Meme şi Rednic l-au refuzat!

Conştient de faptul că posedă o mină de aur în curtea sa, dar şi cănu mai dorea să joace în Liga II-a, la 20 de ani, Marian Rusen,preşedintele Juventusului, a încercat să-l transfere pe Tătăruşanula o echipă de top a României. "Ciprian mă înnebunise de cap că numai poate să apere în Liga a II-a. Era şi normal să-l înţeleg,deoarece avea calităţi senzaţionale şi nu eram nebun să-i oprescascensiunea. L-am propus Stelei şi lui Dinamo, dar cei din Ghenceam-au refuzat, deoarece l-au adus pe Carlos, iar Mircea Rednic aspus că Romanovs este peste Tătăruşanu!"

Steaua a plătit 1,5 milioane de euro pentru el

În aceste condiţii, după ce Tătăruşanu a ajuns în cele din urmă laGloria Bistriţa, iar Steaua l-a refuzat o dată, într-un final cândşi-a dat seama de calităţile tânărului portar, Gigi Becali l-acumpărat pe acesta de la Jean Pădureanu pentru 1.500.000 de euro."Ce să mai fac acum? Asta e! L-am avut o dată în mână să-l cumpărămpe bani puţini, dar l-am refuzat. Oricum, sunt sigur că nu o să-mipară rău că am dat pe el 1.500.000 de euro", a spus la vremearespectivă Becali.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.