ANALIZĂ‚ | Dinamo a realizat 11 transferuri în iarnă, însă puțini dintre cei aduși de Stanciu au confirmat. Cum s-au descurcat noile achiziții și cine are șanse să mai rămână și din vară în „Groapă”

ANALIZĂ‚ | Dinamo a realizat 11 transferuri în iarnă, însă puțini dintre cei aduși de Stanciu au confirmat. Cum s-au descurcat noile achiziții și cine are șanse să mai rămână și din vară în
  • Publicat:
  • Actualizat:

Deși de la startul returului au trecut doar șase etape, la Dinamo bate tot iar vântul schimbării nu numai pe banca tehnică, dar și la nivelul conducerii. „Câinii” au fost una dintre cele mai active echipe pe piața transferurilor în această iarnă, iar noua conducere, în frunte cu managerul general, Daniel Stanciu, a adus 11 jucători, aproape dublând plafonul salarial cu promisiunea că echipa va obține rezultate pe măsură. „Vom avea două obiective. Primul se referă la primele șase luni, în care trebuie să ieșim din insolvență. Apoi, pe o perioadă de doi ani, ne vom propune formarea unei echipe care să se bată la Europa, dar și la campionat”, spunea Stanciu imediat după venirea în „Groapă”. Între timp, la Dinamo s-a schimbat deja antrenorul, iar surse autorizate spun că patronul e nemulțumit și de noua conducere executivă. Sâmbătă, într-un amical ciudat, echipa pregătită de Stoican a pierdut cu 0-6 în fața ungurilor de la Debrecen. Nimeni dintre șefi n-a îndrăznit să se arate în fața presei după joc, cel trimis la înaintare fiind Patrick Petre, un copil de 16 ani inclus și el în lot.

Daniel Stanciu a venit cu o strategie nouă de transferuri de la Dinamo. Pe lângă faptul că a dorit să aducă și fotbaliști cu experiență pentru a forma un lot puternic, acesta le-a pregătit unora dintre jucători contracte pe șase luni, urmând ca, dacă aceștia confirmă, să fie păstrați la Dinamo.

„Este foarte greu să găsești jucători în condițiile pe care le vrem noi, mai ales iarna. Fotbaliști care să confirme imediat. Dinamo acum e pe 8 (n.r. – locul ocupat înainte de startul returului), dar vrem cât mai sus. Și la Târgu-Mureș am preferat să lucrez cu jucători cu experiență, care să joace la victorie, așa va fi și acum, dar mulți dintre jucători vor semna pe șase luni, pentru că va fi o selecție. Vrem să formăm în timp un lot puternic”,  spunea Stanciu.

Au trecut șase etape din acest retur, iar ProSport a făcut o analiză asupra jucătorilor aduși la Dinamo în această iarnă. În continuare vă prezentăm realizările fiecărui fotbalist adus, situația lui contractuală și șansele pe care le are să rămână și din vară în lotul „câinilor”

11 transferuri a făcut Dinamo în această iarnă

Marius Niculae (33 de ani) – are contract pe șase luni cu drept de prelungire pe încă un an. A avut cinci apariții în acest retur, reușind să înscrie două goluri. A fost adus datorită experienței acumulate în acești ani și pentru faptul că este un fotbalist crescut în curtea echipei Dinamo și le poate insufla celor mai tineri spiritul de jucător al „câinilor”. Șansele ca el să continue și din vară la Dinamo sunt destul de mari, fiind unul dintre jucătorii apreciați de suporteri.

Hatem Elhamed (24 de ani) – este împrumutat până în vară de la FC Ashdod. Israelianul, care poate evolua pe mai multe posturi, a evoluat de cele mai multe ori mijlocaș defensiv, fiind considerat de Flavius Stoican drept cel mai bun jucător străin din Liga 1. Este unul dintre puținii fotbaliști aduși în iarnă care a avut evoluții apreciate, reușind să se impună ca titular, însă o mare problemă în păstrarea sa din vară îl constituie prețul, în jur de un milion de euro, sumă mult prea mare pentru un club ca Dinamo, care în ultimii ani s-a rezumat să aducă doar jucători liberi de contract.

Nicolae Grigore (31 de ani) – fostul căpitan al Rapidului a semnat în iarnă un contract pe un an și jumătate cu Dinamo. Evoluțiile sale au fost oscilante, posibil și din cauza unor accidentări care i-au dat bătăi de cap în ultima vreme. Nu a reușit să se impună ca titular, luptându-se pentru postul său cu Boubacar și Marian Cristescu. Rămâne de văzut dacă va reuși să convingă și dacă va fi păstrat și din vară la Dinamo.

Serginho (29 de ani) – a fost adus după ce și-a încheiat contractul cu cei de la FC Brașov. A fost folosit într-un singur meci ca titular, în rest fiind rezerva lui Steliano Filip, un jucător tânăr în care „câinii” își pun mari speranțe. Nu a avut destule oportunități pentru a demonstra calitățile pe care le are, iar șansele ca el să continue și din vară sunt destul de mici.

Kristijan Naumovski (26 de ani) – a revenit în postura de titular în Ștefan cel Mare, după ce în prima perioadă era mai mult rezerva lui Cristi Bălgrădean. Nu a reușit să ofere încrederea necesară apărării din fața sa, golurile încasate de la mare distanță în partida de la Tg. Mureș, din partea lui Gabi Mureșan, precum și ezitările din partda cu Chiajna, pierdută de „câini” pe teren propriu, scor 0-3, nu au picat tocmai bine pentru goalkeeperul macedonean, care parcă nu poate trece de la statutul de rezervă la cel de titular. Problema portarului rămâne una încă nerezolvată la echipa din Ștefan cel Mare.

Marian Cristescu (30 de ani) – a semnat în iarnă un contract pe un an și jumătate cu Dinamo. Nu a apucat să marcheze vreun gol pentru echipa din Ștefan cel Mare și s-a remarcat mai mult cu unele ratări spectaculoase din fața porții. Mijlocașul este unul dintre jucătorii la care s-ar putea renunța în vară dacă randamentul său nu se va îmbunătății.

Gicu Grozav (24 de ani) – a fost împrumutat pentru șase luni de la Terek Groznîi. După un început mai greu, din cauza perioadei lungi de inactivitate, atacantul a început să-și demonstreze calitățile, reușind să înscrie trei goluri pentru Dinamo în acest retur. Marea problemă pentru „câini” este faptul că acesta va fi foarte greu de păstrat și sezonul viitor deoarece cei de la Terek cer o sumă de 1,5 milioane de euro pentru un transfer definitiv.

Gordan Bunoza (27 de ani) – a fost împrumutat pentru șase luni de la Pescara. Fundașul central bosniac a impresionat în primele apariții în tricoul „câinilor”, el evoluând ca titular în toate partidele oficiale disputate de Dnamo în acest retur. Randamentul său a scăzut în ultimele partide, posibil și din cauză că la aproape fiecare meci a făcut cuplu de fundași centrali cu un alt coechipier, Nedelcearu, Machado, Durimel sau Marc jucând alături de acesta.

Ricardo Machado (26 de ani) – a semnat un contract pe trei ani și jumătate cu Dinamo. De la fostul căpitan al Brașovului se aștepta aducerea unui plus în defensiva fragilă a echipei, însă până în prezent acest lucru nu se vede. Apărarea este punctul nevralgic al echipei lui Stoican, care nu găsește o formulă ideală de fundași centrali care să joace meci de meci. Cel mai probabil portughezul va fi păstrat și din vară, urmând să joace în centrul defensivei „câinilor” alături de Andrei Marc sau Ionuț Nedelcearu, doi jucători tineri în care Dinamo își pune mari speranțe.

Fabien Farnolle (30 de ani) – a impresionat în meciurile de pregătire ale „câinilor” și început ca titular partida cu Pandurii din prima manșă a Cupei Ligii, greșind grav la primul gol al gorjenilor. De atunci francezul nu a mai prins primul 11 al echipei din Ștefan cel Mare, iar șansele ca el să fie păstrat și din vară sunt reduse.

Andrei Marc (21 de ani) – a semnat un contract pe patru ani și jumătate cu Dinamo. A fost ultimul jucător transferat în această iarnă de „câini”, jucătorul pierzând perioada de pregătire alături de echipă. La prima partidă ca titular în tricoul lui Dinamo, fundașul a fost eliminat în partida cu Chiajna, scor 0-3. Este considerat un tânăr de perspectivă, care pe viitor ar putea forma un cuplu de fundași centrali alături de Ionuț Nedelcearu sau Ricardo Machado.

6 este locul ocupat în prezent de Dinamo în Liga 1

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele