ANALIZĂ‚ | Cine a impresionat, cine l-a dezamăgit pe Rădoi cu Legia. Râpă, cel mai bun stelist, Chipciu și Breeveld – cei mai slabi. Cum s-au descurcat noile achiziții Tudorie, Muniru și Mihalcea

ANALIZĂ‚ | Cine a impresionat, cine l-a dezamăgit pe Rădoi cu Legia. Râpă, cel mai bun stelist, Chipciu și Breeveld - cei mai slabi. Cum s-au descurcat noile achiziții Tudorie, Muniru și Mihalcea
  • Publicat:
  • Actualizat:

Contra Legiei Varșovia, într-un meci amical pe care echipa sa l-a terminat la egalitate, scor 1-1, Mirel Rădoi a avut șansa de a-i vedea pentru a doua oară la lucru pe steliști în cantonamentul din Austria, după înfrârngerea cu Klagenfurt, 4-5.

În fața unui adversar masiv, dar rigid și lipsit de inspirație, Steaua a făcut un meci bun pentru perioada de început a pregătirii, pe care l-a început ezitant, dar pe care l-a terminat în ofensivă, profitând de căderea fizică a polonezilor. Dintre noile achiziții, Tudorie a primit 60 de minute, Vlad Mihalcea, tânărul de doar 16 ani, a intrat pe teren în minutul 66 în locul lui Tănase, în timp ce Muniru a evoluat în ultimele 20 de minute, înlocuindu-l pe Ionuț Neagu.

Una dintre concluziile amicalului cu Legia este că Steaua sub comanda lui Rădoi se desprinde de stilul impus de Costel Gâlcă. Încercarea de posesie prelungită a balonului și jocul de pase promovate de fostul antrenor din Ghencea au fost înlocuite rapid de un pressing avansat, care aduce aminte de perioada în care Laurențiu Reghecampf stătea pe banca tehnică, o disponibilitate mai mare la efort și un joc ofensiv ceva mai direct, dar la fel de ineficient.

ProSport a analizat jocul fotbaliștilor pe care a mizat Rădoi în al doilea amical al cantonamentului din Austria, iar printre remarcați se numără Cornel Râpă, cel mai bun om al Stelei în prima parte, Gabi Tamaș și Cristi Tănase, omul de care depinde în mare măsură jocul ofensiv al roș-albaștrilor. La polul opus, Breeveld și Chipciu au continuat evoluțiile modeste din ultima vreme.

Cojocaru – A avut de muncă din cauza începutului slab de meci al coechipierilor săi. A scăpat de gol în minutul 5, când șutul lui Jodlowiec, la care nu a avut nicio șansă, a izbit bara. La trei minute distanță a reușit să respingă în corner o altă execuție periculoasă de la distanță, a lui Kucharchzyk. La faza golului are o parte din vină, fiind incapabil să reacționeze la o lovitură de cap din apropiere.

Râpă – Probabil cel mai bun om al Stelei în prima parte a meciului, Râpă a demonstrat că se poate lupta cu Papp pentru un loc de titular. Sigur pe fază defensivă, unde adversarul direct nu a apucat să primească multe mingi și nu a produs panică, a jucat bine și în ofensivă, ieșind în evidență prin câteva centrări excelente, care au creat pericol la poarta lui Kuciak.


Râpă (foto, în duel cu Teixeira) a fost pritnre cei mai buni oameni ai lui Rădoi în meciul cu Legia.

Varela – Mult sub evoluțiile din meciurile oficiale, unul dintre cei mai buni jucători ai Stelei în sezonul trecut a făcut câteva gafe în începutul meciului, dar jocul atent al lui Tamaș le-a reparat. Alături de colegul din axul central al defensivei l-a blocat ușor pe Nikolic, singurul atacant al polonezilor.

Tamaș – Nu a avut nicio emoție în a controla linia ofensivă a adversarilor. A rezolvat majoritatea duelurilor aeriene, a făcut față duelurilor în tușă de fiecare dată când a acoperit urcările lui Râpă. Singurul minus ar fi inexactitatea paselor lungi, pe care le-a încercat des, dar care, de cele mai multe ori, nu și-au atins ținta.

Guilherme – Vinovat la gol, când l-a scăpat din marcaj pe adversarul direct, care a și înscris, nu a părut convingător, nici pe faza defensivă, nici pe cea defensivă. Cu mici scăpări în apărare, a depus un efort uriaș, numărându-se, alături de Varela și Breeveld, printre jucătorii care au evoluat tot meciul. În comparație cu Răpâ nu a avut același impact pe faza de atac.

Breeveld – Pe hârtie omul care ar trebui să ofere liniștea în fața apărării, mijlocașul central a avut parte de 90 de minute slabe în care a demonstrat din nou că nu e o soluție pentru acel post și că nu se poate ridica la nivelul lui Prepeliță. A recuperat câteva mingi, dar are un mare minus pe faza de construcție, unde implicarea sa este minimă. În minutul 90 a greșit grav și doar intervenția bună a lui Niță a făcut ca eroarea să nu însemne o înfrângere a Stelei.


Breeveld (foto) a continuat cu Legia seria evoluțiilor slabe din sezonul trecut.

Neagu – În minutul 70 a marcat un gol superb, cu o execuție genială de la marginea careului, prin care a făcut uitate greșelile din restul partidei. A început temător, a pierdut multe dintre duelurile cu mult mai puternicii adversari direcți de la mijlocul terenului, iar în primele 45 de minute a fost printre cei mai slabi de pe teren. În repriza secundă s-a implicat mai mult, a atins mai multe mingi, dar, per total, în afara golului superb a avut puține realizări.

Chipciu – Coșmarul lui Alex Chipciu pare că nu se mai termină. La fel ca în finalul sezonului a pierdut multe mingi în dueluri cu fundașii adverși, a risipit câteva faze care se puteau transforma în ocazii mari. Neîncrezător, a luat de puține ori acțiuni pe cont propriu, iar realizările se pot număra pe degetele de la o mână. Un plus, totuși, e efortul uriaș depus și ajutorul pe care i l-a oferit lui Râpă pe faza defensivă.

Stanciu – La fel ca în mandatul lui Gâlcă, Stanciu este omul care are misiunea de a desface apărarea adversă, de a se demarca între linii și de a coordona atacurile. A încercat câteva combinații cu Tănase, a avut inițiativă, dar nu s-a făcut remarcat. A executat slab câteva faze fixe, iar în minutul 60 a părăsit terenul, înlocuit de Iancu.

Tănase – Își asumă responsabilitatea și e unul dintre puținii steliști care încearcă să scoată adversarii din joc prin dribling. Cu Legia a încercat, a fost mult mai activ decât Chipciu, a avut momente în care a fost liderul incontestabil din teren, dar nu și-a trecut în cont multe faze importante în cele 66 de minute petrecute pe teren.


Cristi Tănase (foto) e omul care coordonează atacurile Stelei.

Tudorie – Preferat lui Țucudean și ținut pe teren timp de 60 de minute, tânărul atacant adus de la Oțelul s-a zbătut mult, așa cum era normal, dar nu a avut succes în fața unei apărări bune a polonezilor. Ca un plus, are o detentă foarte bună, care l-a ajutat să câștige câteva dueluri aeriene cu înalții fundași adverși. A avut puține mingi, cea mai folositoare venind de la Râpă, dar execuția sa cu capul a fost modestă.

Au mai jucat:

Niță – Nu a avut multe de făcut în minutele petrecute pe teren, pentru că a evoluat în perioada în care jocul adversarilor a scăzut mult. Are, totuși, meritul de a fi salvat șutul lui Saganowski, din minutul 90.

Papp – Intrat pe teren în minutul 72 nu a avut de lucru pe faza defensivă. Putea marca, dar a șutat multe peste poartă în minutul 73, din poziție perfectă.

Toșca – Nu a jucat mult, intrând în minutul 60 în locul lui Tamaș, dar a arătat personalitate. Spre deosebire de Tamaș, a încercat să pornească atacurile cu pase și combinații rapide.

Muniru – În cele 20 de minute, ghanezul a părut atipic. A primit un cartonaș galben pentru o intrare dură la mijlocul terenului la Saganowski, a greșit câteva pase ușoare și a dat senzația că încă nu se înțelege cu restul coechipierilor.

Iancu – A preluat în partea secundă rolul lui Stanciu, dar nu și-a găsit locul printre fundașii adverși.

Mihalcea – Pentru un copil de 16 ani, Vlad Mihalcea nu arată deloc rău. A primit 25 de minute, timp în care a fost energic, a încercat câteva acțiuni pe cont propriu și și-a asumat executaea unor cornere.

Țucudean – Prin comparație cu Tudorie, deși este un atacant masiv, s-a arătat mult mai mult la joc. Dacă atacantul adus de la Galați a fost căutat de cele mai multe ori cu mingi lungi, Țucudean a preferat să primească baloane pe jos șia încercat să combine rapid cu mijlocașii din spatele lui, dar nu a primit suficiente mingi pentru a deveni cu adevărat periculos.

*Rareș Enceanu a evoluat prea puțin pentru a se putea trage o concluzie.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup