ANALIZĂ‚ | Cinci motive pentru care Dinamo poate termina pe podium în acest sezon

Redactor:
Andrei Pal
ANALIZĂ‚ | Cinci motive pentru care Dinamo poate termina pe podium în acest sezon
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • După ce sezonul trecut termina abia pe locul șapte, Dinamo pare într-o revenire de formă în acest început de an competițional. Pe locul doi în momentul de față, cu 17 puncte și fară să cunoască încă gustul înfrângerii, trupa lui Mircea Rednic pare mai unită și mai determinată ca niciodată să termine sezonul pe un loc mai bun față de anul trecut.

ProSport prezintă cinci motive pentru care Dinamo poate termina acest sezon pe podium în Liga 1:

1. Experiența antrenorului Mircea Rednic

Aducerea „Puriului” la cârma echipei din Ștefan cel Mare pare să fi fost cea mai inspirată decizie luată de conducerea dinamovistă. Tehnicianul în vârstă de 53 de ani a ajutat gruparea dinamovistă prin experineța sa. Acesta a reușit să-și impună punctul de vedere atât în relația cu vestiarul câinilor, cât și în cea cu patronul Ionuț Negoiță. Tot Mircea Rednic a fost pe banca dinamoviștilor și la ultimul titlu al formației din „Groapă”, în 2007.

Rednic a mai antrenat în Liga 1 pe Rapid, FCM Bacău, Universitatea Craiova, FC Vaslui, Astra, Petrolul și CFR Cluj. Pe lângă titlul obținut în 2007 când se afla pe banca alb-roșilor, Rednic mai are o medalie de campion, cu Rapid, în sezonul 2002-2003.

Experiența tehnicianului, originar din Hunedoara , și-a spus cuvântul și in cazul transferurilor. Mircea Rednic  are un „ochi” special pentru atacanți. De-a lungul timpului, „Puriul” a adus în prima ligă din România atacanți precum Jeremy Bokila (la Petrolul) sau Gregory Tade (la CFR Cluj, transferat ulterior la Steaua), care au reușit sezoane bune în Liga 1.

Se pare că și anul acesta Rednic și-a adus atacanți capabili să marcheze goluri importante pentru Dinamo. Primul a fost adus Harlem Gnohere (27 de ani). „Bizonul” marcat deja trei goluri pentru Dinamo, în cele șapte partide jucate. Ultimul gol marcat de Gnohere a fost chiar în meciul cu Pandurii (scor 2-2) când le-a adus dinamoviștilor un punct în prelungirile partidei.

Un alt atacant ajuns sub comanda lui Mircea Rednic în acestă vară este Marcel Essombe, un camerunez în vârstă de 27 de ani, cotat la 400 de mii de euro de către transfermarkt.de. Essombe a jucat doar două meciuri pentru formația din Stefan cel Mare, marcând însă de fiecare dată.

11 goluri  a înscris Dinamo în cele 9 etape scurse până acum

2. Și-a rezolvat problemele din axul central

Dinamo a reușit să-și rezolve problemele din axul central al formației. Aducerea portarului Vytautas Cerniauskas, în vârstă de 26 de ani, cotat la 350.000 de euro de site-ul trasnsfermarkt.de a fost doar prima mutare inspirată a câinilor. Lituanianul pare să fi rezolvat problema dintre buturile dinamoviste. Dinamo are doar patru goluri încasate în primele nouă etape ale sezonului.

Pe lângă portar, în acest sezon câinii au și un cuplu de fundași centrali foarte bine sudat, compus din Miha Mevlja (25 de ani) și tânărul de doar 22 de ani Andrei Marc.

1,2 milioane de euro valorează în total, conform TransferMarkt, cei doi jucători din centrul defensivei alb-roșilor

În linia mediană, Dinamo se bazează pe căpitanul Aljoșa Vojnovic și pe Ionuț Nedelcearu (19 ani)  dar îl mai poate folosi acolo și pe Steliano Filip (21 de ani) care a fost mutat de multe ori din bandă în centrul terenului de către tehnicianul echipei.

Evoluțiile bune din acest început de sezon i-au atras atenția selecționerului Anghel Iordănescu care l-a convocat pe tânărul dinamovist pentru cele două meciuri de calificare la europeanul francez, contra Ungariei (vineri, 4 septembrie, ora 21:45) și contra Greciei (luni, 7 septembrie, ora 21:45 pe Național Arena).

4 goluri a încasat Dinamo în 9 etape, fiind una din cele două echipe cu cea mai bună apărare din campionat, alături de ASA Tg. Mureș

3. Dacă nu ei, atunci cine?

Cu toate că în momentul de față echipa din Ștefan cel Mare traversează un moment foarte bun, trebuie să menționăm și nivelul scăzut din acest sezon al formațiilor cu care se luptă „câinii” pentru un loc pe podium.

Practic, în afară de Astra Giurgiu, echipa aflată pe primul loc dupa nouă etape scurse din tur, care are un lot competitiv și arată o fortă de grup incredibilă și Steaua, care a slăbit după plecările masive de jucători de la sfârșitul ediției trecute cât și din acest start de campionat (12 la număr), restul echipelor nu par a se ridica la nivelul arătat de formația dinamovistă în acest an.

4. Dorința de afirmare a jucătorilor

Dinamo are parte în acest sezon de o întinerire considerabilă a lotului. Rednic are la dispoziție în acest an, jucători tineri, dornici de performanță. Chiar dacă clubul nu poate participa în cupele europene din cauza insolvenței, dinamoviștii vor să arate de ce sunt în stare.

Cu jucători ca Dorin Rotariu, Ionuț Șerban (ambii 20 de ani), Ionuț Nedelcearu (19 ani), Andrei Marc (22), Steliano Filip (21), Tîrcoveanu și Patrick Petre (ambii 18 ani),  Colins Fai și Cosmin Matei (ambii 23 de ani), câinii par să-și crească anul acesta viitoarea generație de campioni. Toți încearcă să-i demonstreze „Puriului” că merită un loc între titulari.

Cosmin Matei a fost pe teren în toate partidele din acest sezon, mijlocașul de 23 de ani a reușit  deja două goluri și două pase decisive în acest început de stagiune. Filip a lipsit o singură dată din „11”-le dinamovist în acest sezon, jucătorul format la LPS Banatul a izbutit și un gol în tricoul dinamovist.

Patrick Petre (18 ani), a salvat un punct important pentru Dinamo, cu golul marcat în deplasarea de la Ovidiu contra echipe lui Hagi, Viitorul Constanța. Andrei Marc a fost folosit de tehnicianul din Ștefan cel Mare în opt partide, fundașul de 22 de ani este titularul din centrul defensivei lui Mircea Rednic, acesta face pereche cu Miha Mevlja (25 de ani).

Nici Dorin Rotariu (20 de ani) nu s-a lăsat mai prejos în debutul acesta de sezon. A îmbrăcat tricoul alb-roșu în șapte partide în care a reușit două goluri și o pasă de gol.

Pe lângă jucătorii tineri, Dinamo și-a adus și câțiva fotbaliști cu experiență, de la care puștii lui Rednic să aibă ce învăța.



Vytautas Cerniauskas (26 de ani), a mai jucat în prima ligă din România, la FC Vaslui, grupare pentru care lituanianul a strâns 67 de meciuri, dintre care 10 în cupele europene. Din totalul de 67 de partide, Cerniauskas nu a primit gol în 29 de meciuri.



Patrice Feussi
(28 de ani), a fost adus de conducerea dinamovistă de la ASA Tg. Mureș. Camerunezul a strâns 9 meciuri pentru „câiniîn acest an. Feussi nu stă prea bine la capitolul relației cu propriul antrenor, el fiind chiar schimbat la pauza meciului cu Steaua, după o ceartă cu Matei.



Aljoșa Vojnovic
(29 de ani) este poate cel mai experimentat nou venit în tabăra alb-roșilor. Ajuns căpitan la Dinamo, după ce de abia fusese transferat de la NK Osijek, formație pentru care a jucat 15 meciuri și a înscris 6 goluri, Vojnovic a strâns deja 8 partide și pentru Dinamo.

Vojnovic a mai jucat la croații de la RNK Split (2012
-2014), pentru care a adunat 71 de partide și 7 goluri.



Alti jucători cu experiența aduși de Rednic la Dinamo sunt
: Marcel Essombe (27 de ani) cu 78 de meciuri și 13 goluri pentru francezii de la Creteil, Antun Palic (27 de ani), Harlem Gnohere (27 de ani), dar și noul transfer de marcă al „câinilor„, Paul Anton.



Chiar dacă are doar 24 de ani, Anton este un jucător cu destulă experiență în Liga 1. Mijlocașul originar din Bistrița, a stâns în perioada 2013-2015, 70 de meciuri și 6 goluri pentru Pandurii Tg. Jiu.

23,5 ani este media de vârstă a elevilor antrenați de Mircea Rednic

5. Susținerea fanilor

Fanii dinamoviști joacă un rol important în viața elevilor lui Mircea Rednic. Aceștia fac o atmosferă incendiară la ficare meci de pe terenul câinilor, greu de suportat pentru orice echipă care vine în Ștefan cel Mare.



Galeria dinamovistă nu-și lasă echipa la greu nici în deplasările din Liga 1, aceștia însoțesc echipa lui Rednic peste tot în țară, într-un număr cât se poate de mare. Pentru meciul considerat în deplasare contra rivalei de o viață, Steaua, dinamoviștii au avut suportul a aproximativ 6000 de fani.



Ultrașii dinamoviști, sunt cunoscuți la noi în țară și nu numai pentru coregrafiile lor speciale afișate în special la derby-uri.




3.460 este media de suporteri ai echipei lui Rednic la meciurile din Liga 1

După nouă etape scurse din turul de campionat, Dinamo se află pe locul doi al clasamentului cu 17 puncte, trei în spatele liderului Astra și la unul în fața echipei lui Gică Hagi, Viitorul Constanța. Dacă își continuă forma bună din startul acestei stagiuni, cu toate probleme de la club,  Dinamo are șanse să-și depășească performanțele din sezonul trecut și chiar dacă nu poate juca în cupele europene din cauza insolvenței, își va face fanii fericiți.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele