"Am plâns când am renunţat la Inter, dar nu mai puteam să bag bani într-o gaură neagră"

19 iul 2010 463 afişări Liga 1
"Am plâns când am renunţat la Inter, dar nu mai puteam să bag bani într-o gaură neagră" "Am plâns când am renunţat la Inter, dar nu mai puteam să bag bani într-o gaură neagră"

Inter Curtea de Argeş a lăsat locul în Liga lui Mitică celor dela Pandurii. Benone Lazăr explică de ce a renunţat la echipă: "Numai puteam să bag singur bani într-o gaura neagră", spune fostulpatron al argeşenilor

Reporter: Este adevărat că aţi renunţat la echipăpentru că nu mai aveaţi bani să o susţineţi?
Benone Lazăr: Nu, nu este deloc aşa. Sunt zvonurineadevărate. Pot să demonstrez acest lucru cu bilanţul provizoriupe ultimile şase luni ale grupului nostru de firme.

Reporter: Antrenorul Ionuţ Badea a spus că nu vămai merge afacerea şi din cauza problemelor financiare aţi retrasechipa.
Benone Lazăr: Să fie clar, n-am problemefinanciare. Ionuţ Badea m-a întrebat ce poate spune presei. I-amspus să zică aşa, de probleme financiare, pentru a nu da naştereunor speculaţii de tot felul.

Reporter: V-a forţat DNA-ul să renunţaţi lafotbal?
Benone Lazăr: Nu. Este tot un zvon fără acoperire.Eu n-am fost niciodată chemat, n-am fost niciodată întrebat sauşicanat de cei de la DNA. Mai mult, în ultimii ani, fotbalul s-acurăţat foarte mult. Poate spune cineva că FC Internaţional Curteade Argeş a rămas în Liga I pe nedrept?

Reporter
: Şi atunci de ce aţi dat echipa?
Benone Lazăr: Mergeam într-o direcţie greşită şiam vrut să mă opresc la timp. Eram singur şi nu mă simţeam delocbine. Apoi, conjunctura actuală nu este deloc favorabilă la oricenivel şi mergeam într-o direcţie greşită. Bani aveam, dar să bagisingur, ca într-o gaură neagră, nu puteam. Dacă mai venea cinevalângă mine cu siguranţă nu renunţam.

Reporter:
V-aţi sfătuit cu cineva?
Benone Lazăr: Am discutat cu George Bosânceanu,fost finanţator la Farul Constanţa. M-a sfătuit să mă retrag, aşacum a făcut-o el. «Benone, eu am fost fericit când m-am apucat defotbal, dar am fost şi mai fericit atunci când m-am retras», mi-azis.

Reporter: Când aţi luat această decizie?
Benone Lazăr: În timpul cantonamentului dinAustria.

Reporter: De ce nu aţi dat echipa şi locul în LigaI grupărilor FC Argeş sau Dacia Mioveni?
Benone Lazăr: Proiectul nostru a fost pentruCurtea de Argeş, dar criza economică ne-a blocat proiectul custadionul şi baza sportivă de la Curtea de Argeş. Am vrut săcolaborăm cu FC Argeş şi am discutat cu primarul Tudor Pendiuc.Eram dispus să cedez 50 la sută din acţiunile echipei. Primarul aacceptat colaborarea şi chiar a pomenit de cupele europene. Dardupă câteva săptămâni ni s-a spus că Primăria nu poate săinvestească alături de noi.

Reporter: Aţi căutat şi alţi investitori care săvină alături de dumneavoastră?
Benone Lazăr: Am căutat, dar n-am găsit.

Reporter: Nu vă pare rău că nu mai aveţi echipa pecare aţi făcut-o din nimic?
Benone Lazăr: N-am cuvinte să spun cât regret.Două nopţi n-am dormit. Vineri, la Târgu Jiu, a fost o despărţiredureroasă de băieţi. Am lăcrimat şi eu şi unii jucători. Vineri, laTârgu Jiu, au curs multe lacrimi pe Jiu în jos.

Reporter: O să vă fie dor de fotbal?
Benone Lazăr: Cu siguranţă! Fotbalul este unfenomen social pe care nu-l puteam susţine singur în judeţul Argeş.În plus, îmi ocupa foarte mult timp şi nu mă puteam ocupa întotalitate de afacerile mele.

Reporter: Aţi investit în fotbal din anul 2000până în 2010. Cam ce sumă aţi cheltuit?
Benone Lazăr: N-am cheltuit sume fabuloase.Aproximativ şase milioane de euro, dar nu-mi pare rău. Am avut atâtbucurii, cât şi regrete. O parte din cheltuieli le-am recuperatprin transferuri de jucători şi din drepturile de televizare.

Reporter: Cum aţi caracteriza implicareadumneavoastră în fotbal?
Benone Lazăr: Am format o echipă pe care am luat-ode la zero şi am dus-o pe locul 12 în Liga I. În tot acest timp, aufost trei etape distincte pentru mine.

Reporter: Care sunt aceste etape?
Benone Lazăr: Prima a fost pe stadionul din Ştrandcu echipa în divizia C un an, şi patru în B. A doua etapă, însezonul 2006/2007, când m-am implicat la Dacia Mioveni. Eram membrual Consiliului Director şi am vrut să devin investitor principal,dar după ultima etapă, a aterizat un elicopter pe stadionul dinMioveni şi elicele m-au scos din decor... (n.r. - în elicopter eraomul de afaceri Gigi Neţoiu care a preluat echipa Dacia Miovenicare tocmai promovase în Liga I). Etapa a treia, şi ultima, aînceput în urmă cu trei ani şi am pornit cu echipa din Liga a treiaşi am dus-o în Liga I, pe locul 12.

Reporter: Ce regretaţi cel mai mult în aceastăaventură fotbalistică?
Benone Lazăr: Repriza a doua a meciuluiInternaţional Curtea de Argeş - Dinamo. La pauză am condus cu 1-0,dar am pierdut cu 1-3. Cel mai rău m-a supărat maniera de arbitrala lui Balaj.

Reporter: Vă veţi mai implica în fotbal?
Benone Lazăr: Greu de spus. Este prematur să măpronunţ acum. Vreau să se ştie că, dacă am căzut, am făcut-o de peun armăsar frumos şi nu de pe o gloabă. Echipa mea, InternaţionalCurtea de Argeş, era cea mai curată echipă din fotbalul românesc,în ceea ce priveşte situaţia financiară. Cei de la federaţie spunasta".

Internaţional Curtea de Argeş s-a clasat pe locul 14 în campionatultrecut din Liga I, şi-a reluat pregătirile pentru sezonul2010/2011, a efectuat transferuri, a fost într-un cantonament înAustria, dar cu o săptămână înainte de startul campionatuluiconducerea clubului a anunţat că echipa se va retrage dincampionat. Locul din Liga I a fost cedat clubului Pandurii TârguJiu împreună cu staful tehnic şi lotul de 20 de jucători.

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.