"Am ales numărul 33 pentru că e vârsta lui Iisus". Primele declaraţii date de Iliev după ce a semnat cu CS U Craiova

1 oct 2015 3131 afişări Liga 1
"Am ales numărul 33 pentru că e vârsta lui Iisus". Primele declaraţii date de Iliev după ce a semnat cu CS U Craiova

Bulgarul Valentin Iliev a fost prezentat oficial la CS Universitatea Craiova, unde a anunţat că va purta numărul 33, care are pentru el semnificaţie divină. „Am jucat cu numărul 4 data trecută la Craiova şi cu 14 în cariera mea, dar acum am ales numărul 33 fiindcă este numărul lui Dumnezeu, este vârsta lui Iisus Cristos”, a precizat Iliev, care are mai multe tatuaje cu semnficaţie religioasă.

Fundaşul de 35 de ani are încredere că echipa îşi va îndeplini obiectivele şi este încântat de valoarea noilor săi coechipieri. Cei doi compatrioţi ai săi care evoluează în Bănie, Zlatinski şi Popov au contribuit şi ei la decizia lui Iliev de la reveni la Craiova. „Universitatea Craiova este Universitatea Craiova, un club mare, de tradiţie, care nu trebuie comparat cu Ludogoreţ sau cu orice altă echipă. M-a sunat preşedintele, am vorbit şi cu colegii mei bulgari, care mi-au confirmat că lucrurile merg bine la club, aşa că am venit cu inima deschisă. În acest moment nu sunt sută la sută din punct de vedere al pregătirii, dar avem un preparator fizic foarte bun şi sunt sigur că voi ajunge repede la un potenţial bun. După pauza competiţională voi fi apt. Mă simt bine şi îmi doresc să joc cât mai mult. Este important ca toţi, împreună, să dăm totul pe teren astfel încât echipa să urce în clasament, să ajungă cât mai sus. 

Am văzut la antrenamente că la Universitatea sunt jucători valoroşi şi sper ca împreună să ne îndeplinim obiectivul. Am urmărit şi ultimul meci de campionat, iar Acka şi Popov au arătat că sunt fotbalişti foarte buni. Este bine că avem concurenţă, ne motivează pe toţi. Cine va intra în teren şi cine va sta pe tuşă decide antrenorul. Nu m-am gândit să renunţ mal fotbal, o să joc cât mai pot. Am luat în calcul să continuu la ŢSKA Sofia în Liga a III-a, dar echipa se bazează pe promovarea tinerilor de la academie, pentru că nivelul campionatului nu este unul ridicat” a declarat Iliev, care şi-l doreşte la Craiova şi pe Emil Gargorov, alături de care a evoluat în Bănie în urmă cu 5 ani.

Săndoi: "liev este un fundaş care şi marchează destul de des"

Antrenorul principal Emil Săndoi a declarat despre ultima achiziţie: „L-am apreciat pe Iliev de când a evoluat prima dată la Craiova şi îl felicit că a revenit.  Îmi place numărul pe care l-a ales, 33, fiindcă eu am jucat toată cariera cu numărul 3. Sunt convins că ne va ajuta foarte mult, este un fundaş care marchează. Este un jucător periculos în faţa buturilor adverse şi asta este important pentru noi. Avem mare nevoie de jucători care să înscrie, nu contrează compartimentul din care fac parte. Acum am la dispoziţie 4 fundaşi centrali de valoare: Popov, Acka, Iliev şi Kay”.

Managerul general al Craiovei, Felix Grigore, a spus: „Prin valoarea şi experienţa sa, Iliev ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele. Vine cu inima deschisă, cunoaşte oraşul şi suporterii, de care i-a fost dor. Ne trebuia un fundaş central, fiindcă Izvoranu va lipsi până la iarnă şi Kay a avut ceva probleme. Nu vom mai aduce alt jucător în următoarea perioadă”

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.