Al 14-lea antrenor din era Becali! Fără vrăjeală: e Cîrţu!

9 mar 2011 76 afişări Liga 1
Al 14-lea antrenor din era Becali! Fără vrăjeală: e Cîrţu! Fără vrăjeală: e Cîrţu!

Evenimentele din ultimele 48 de ore indicau tot mai mult căSorin Cîrţu va bate palma cu Gigi Becali. După trei ore denegocieri intense la palatul din Aleea Alexandru, patronul Stelei aieşit aseară, în jurul orei 21:00, şi a făcut marele anunţ:"Domnul Cîrţu este de astăzi antrenorulStelei".

Soluţia cea mai rapidă de reabilitare a Stelei este, în viziuneapatronului, Sorin Cîrţu. Contactat telefonic de maximă urgenţă dupădemisia lui Marius Lăcătuş, "Sorinaccio" n-a răspuns negativchemării lui Gigi Becali şi şi-a anulat concediul din InsuleleCanare pentru a se prezenta la palat.

"Nu vinela Steaua aşa, la vrăjeală!"

Aseară, după aproape trei ore de negocieri intense, Gigi Becalia ieşit în faţa ziariştilor, prezentându-l oficial pe noul antrenoral Stelei. Ce-i drept, doar pentru o perioadă de trei luni, dupăcum a precizat. Imaginea celor doi amintea de numirea lui MihaiStoichiţă de anul trecut, tot într-o perioadă de criză a clubuluidin Ghencea: "Domnul Cîrţu este de astăzi antrenorulStelei. Avem o înţelegere pe trei luni. Se ştie, dacă echipa joacă,vom continua. Suma nu contează pentru că Sorin nu este omul care săvină să ia banii la vrăjeală. Poate, până de Paşte, vom fi pe locul1", au fost cuvintele lui Becali.

"Trebuiesă recuperez din terenul pierdut!"

Liniştit, detaşat, dar şi un pic amuzat de intervenţiilepatronului, Sorin Cîrţu şi-a anunţat obiectivul la Steaua:reabilitarea jocului. "Este o provocare, încercăm sărecuperăm din terenul pierdut. Nu îmi este frică să antrenezSteaua, având în vedere experienţa mea", a declarat"Sorinaccio". Despre titlu? "Titlul este un obiectiv care,la ora asta, este dificil de realizat. Mai sunt 14 etape, 14examene pe care le putem trece cu brio", a continuatCîrţu, care a mai promis: "Veţi vedea un Cîrţu diferit decel de acum. Voi evita orice fel de polemică cu alţi conducători şijucători".

Odată cu el vine şi Găman

"Sorinaccio" a spus deja care este primul fotbalist pe care şi-ldoreşte. Este vorba despre Valerică Găman. "Găman şiBărboianu sunt doi jucători pe care orice echipă din România arvrea să-i ia. Vom vedea", a mai spus Cîrţu. În altă ordinede idei, Sorin Cîrţu va trebui să se înţeleagă cu Gigi Becaliasupra fotbalistului care va purta banderola de căpitan. În stilulsău caracteristic, Becali l-a avertizat deja pe "Sorinaccio" că îlvrea pe Bicfalvi ca lider al vestiarului: "Căpitanul va ficine va decide vestiarul", a spus Cîrţu, contrazis însărepede de noul său patron: "Nuu, căpitan va fi Bicfalvi, căeu sunt patronul. Dacă vii peste două-trei etape şi îmi zici că aigăsit tu altul mai bun, atunci mai stăm de vorbă".

Şi Dinamomai speră la Valerică

Surse din "Ştefan cel Mare" au dezvăluit ieri că dinamoviştii aupromisiunea lui Valerică Găman pentru o înţelegere până în vară.Fotbalistul a discutat în ultimele săptămâni atât cu Cristi Borcea,cât şi cu Nicolae Badea, cărora le-a transmis că va da curs oferteiîn cazul în care nu se va înţelege cu vreo formaţie dinstrăinătate. Din câte se pare, stoperul se află în negocieri cu oechipă din spaţiul ex-sovietic.

"Nu venim să facem cine ştie ce schimbări. Va veni doar MirceaIrimescu. Din punctul meu de vedere, poate să rămână şi EdiIordănescu", Sorin Cîrţu, antrenor Steaua

"Piţurcă este o alegere bună, cea mai potrivită pentru lavară",Sorin Cîrţu, antrenor Steaua

"Vreau la Steaua, nu vreau la Dinamo. Transferul se decide în searaasta sau mâine (n.r - azi). Contează enorm că o să fie antrenorSorin Cîrţu, el m-a sunat",Valerică Găman,fundaş

14antrenori a schimbat Gigi Becali de când a preluatSteaua

Filmulevenimentelor de ieri

Ora15:00 Mihai Stoica vine la palat la Gigi. A stat devorbă 20 de minute cu patronul, încercând, încă o dată, să-ldetermine să nu-l pună pe Cîrţu antrenor. Nu reuşeşte să-l convingăşi pleacă.

Ora15:15 Lăcătuş se urcă zâmbitor în aeronava pentruParis. "Nu am regrete. MM mi-a fost alături, nu măderanjează ce a spus patronul despre mine. Sunt obişnuit cudeclaraţiile sale. Dacă mă voi întoarce la Steaua? Nu se ştieniciodată", a declarat la plecare.

Ora16:30 Cîrţu a ajuns în România şi a fost aşteptatla aeroport de Teia Sponte.

Ora16:50 Întrebat de jurnalişti dacă îi e teamă săpreia Steaua acum, în aceste momente grele, antrenorul a răspuns:"Am 25 de ani de antrenorat, credeţi că îmi mai este teamă de ceva?Nu mi-e frică de Steaua".

Ora17:10 Cîrţu a ajuns la palatul lui Gigi în maşinalui Teia Sponte. E întâmpinat şi de un invitat-surpriză: GigiNeţoiu.

Ora18:30 Peste o oră de discuţii la palat.

Ora18:32 Sport.ro anunţă că Găman este primul jucătoradus de Cîrţu la Steaua.

Ora19:01 ProSport anunţă în exclusivitate faptul căGigi Becali şi Sorin Cîrţu au bătut palma, ştirea fiind preluată detoate canalele media. Este publicată suma pentru care a fostconvins antrenorul: 50.000 de euro până la finalulcampionatului.

Ora19:11 Mustaţă sugerează la emisiunea Fanatik faptulcă Lăcătuş ar fi fost lucrat din interior. Nu agreează numirea luiCîrţu.

Ora20:15 Gigi l-a prezentat pe Cîrţu în faţaziariştilor

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.