Aglomerația ca filozofie de joc. ACS Poli s-a apărat perfect în fața unei campioane incapabile să spargă defensiva gazdelor

Aglomerația ca filozofie de joc. ACS Poli s-a apărat perfect în fața unei campioane incapabile să spargă defensiva gazdelor
  • Publicat:
  • Actualizat:

Aproape cu fiecare ocazie cu care Laurențiu Reghecampf dă semne că nu își mai încape în haine, Steaua este penalizată. De joc, de karma sau de spiritul modestiei. Momentele de îngâmfare ce au precedat partida cu Dinamo, din Ghencea de la începutul lunii martie, au adus un 1-1. Acum, la câteva zile după ce Reghecampf a menționat în media că este cel mai bun, că a inventat și apa caldă, dar și mersul pe jos, este plesnit din nou de karma. Sigur, acest 0-0 nu este altceva decât o mică ratare a treptei în cutia de viteze din drumul rapid al Stelei spre titlul cu numărul 25, însă bunul simț îl trage de mânecă pe antrenorul actualei campioane. 

Ordine clare: nimeni nu atacă, prioritatea e defensiva!

Partida s-a disputat după niște coordonate pe cât de simple, pe atât de persistente pe durata celor 90 de minute. Dacă Steaua a încercat construcția central prin Sânmărtean sau pe benzi, cu Varela-Popa și Pîrvulescu-Chipciu, gazdele s-au concentrat pe defensivă. Fără să fim păcăliți de ocaziile bune ale lui ACS Poli, putem trage concluzia că obiectivul principal al lui Dan Alexa a fost să nu fie învins. Și-a așezat echipa în funcție de jocul ofensiv al campioanei, l-a anihilat pe Piovaccari prin marcaj om la om. Mera a câștigat aproape toate duelurile aeriene cu italianul în prima repriză și l-a făcut pe Reghecampf să-l scoată pe atacant la pauză. Pe două linii prin care nici glezna fină a căpitanului Sânmărtean nu a trecut, Timișoara s-a limitat în a trimite mingi lungi spre Szekely. Fără să fie de condamnat, întrucât antrenează o echipă care își propune salvarea de la retrogradare, antrenorul Dan Alexa a înțeles din fotbalul ofensiv doar jocul cu mingi luni pe Szekely cel izolat între Gardoș și Szukala, fotbaliști care puși unul peste altul ajung fără probleme la etajul 1 al oricărui bloc. Deci șanse zero.

Iancu și Keșeru au schimbat jocul. Apărarea rezistă…

După pauză și-au făcut apariția pe teren Gabi Iancu și Claudiu Keșeru. Modificările au însemnat și o schimbare a sistemului de joc, fapt care a dus la apariția mai multor ocazii la poarta lui Nuno Claro. Steaua a cerut și un penalty la o fază în care Adi Popa a pasat, însă mingea a fost oprită cu mâna de Șeroni. Contactul a fost evident, însă Marius Avram a considerat că nu a existat intenție. Tătărușanu a avut și el treabă, în două rânduri, momente în care loviturile libere executate de timișoreni i-au dat ocazia să se întindă spre deliciul obiectivelor fotoreporterilor. Apoi, alte două lovituri libere executate bine de Keșeru au adus ocazii uriașe pentru Iancu și Szukala. La nivel de descriere, pentru cei care nu au văzut meciul, pare că s-a jucat pe contre și că partida a fost spectaculoasă. Departe de adevăr! Per total, jocul poate fi sumarizat astfel: o gazdă concentrată aproape exclusiv pe defensivă și o Steaua incapabilă să spargă zidul timișorean. O problemă prea mare nu este pentru Reghecampf. Ce se poate întâmpla? Astra să bată pe FC Brașov și să se apropie la 6 puncte. Nicio problemă, doar el este „omul care a revoluționat fotbalul românesc, cel care a reușit performanțe pe care nimeni nu le-a atins”. Singura parte proastă este că au văzut meciul și cei de la Zenit, Spartak Moscova, Anji, Nurnberg sau Wolfsburg. Cum adică ce legătură are una cu alta? Sunt echipele care se zbat să obțină semnătura lui Reghecampf. Sau, cum titrau site-urile ziarelor de sport într-o epocă apusă: „Guardiola tremură. Reghe Meister vine să revoluționeze și fotbalul german!”.


UPDATE 23:24 Imediat după fluierul de final, Laurențiu Reghecampf s-a repezit spre locul în care se afla arbitrul Marius Avram. Antrenorul Stelei și-a alungat elevii din jur, însă a purtat o discuție pe ton ridicat cu centralul. Avram a fost flancat imediat de mai mulți reprezentanți ai forțelor de ordine, aceștia îndepărtându-l din zonă pe Thomas Neubert, cel care gesticula nervos la adresa arbitrului.


UPDATE 23:13 Presiunea la poarta lui Nuno Claro este din ce în ce mai mare. Iancu a ratat de puțin deschiderea scorului, iar Szukala a trimis cu capul puțin peste. Ambele ocazii au venit în urma unor lovituri libere bătute bine de Claudiu Keșeru.


UPDATE 23:03 Steaua cere un penalty în minutul 72, atunci când mingea pasată de Adi Popa îl lovește în mână pe Șeroni. Deși lovirea cu mâna a fost evidentă, arbitrul a considerat că fundașul timișorenilor nu a avut intenție și a lăsat jocul liber.


UPDATE 22:50 Lucian Sânmărtean tocmai a primit cel de-al 9-lea cartonaș galben din acest sezon și va lipsi în partida următoare. Interesant, în etapa a 27-a Steaua va jucat chiar contra lui FC Vaslui, echipa de la care Sânmărtean a fost transferat la începutul acestui an.


UPDATE 22:45 Statutul de favorită certă de care s-a bucurat echipa lui Laurențiu Reghecampf i-a determinat pe mulți pariori din lume să aleagă Steaua la victorie pentru o cotă în jurul a 1.35. Totuși, până acum pariorii au emoții mari, dovadă tweet-ul următor:


UPDATE 22:40 Fază la care au strălucit doi fotbaliști: Morariju a executat excelent o lovitură liberă de la 30 de metri, iar Tătărușanu a respins printr-o intervenție spectaculoasă. Repriza a doua începe promițător.


UPDATE 22:35 Oficialii clubului gazdă anunță o asistență de 25.000 de spectatori, un record absolut pentru timișoreni în acest sezon.


UPDATE 22:28 Statistica prezentată de DigiSport arată că Steaua a avut o posesie de 71% în prima repriză, însă raportul șuturilor a fost de numai 5-4 în favoarea campioanei.


UPDATE 22:20 E pauză, scorul este în continuare 0-0. Prima repriză a fost una foarte slabă pentru campioană, elevii lui Laurențiu Reghecampf fiind incapabili să găsească breșe într-o apărare organizată foarte bine a celor de la ACS Poli. Gazdele contează ofensiv numai prin mingi lungi către Szekely, dar până acum fundașii Stelei și-au făcut treaba ireproșabil. Sperăm în schimbări la pauză, schimbări care să aducă modificarea scorului de pe tabelă.


UPDATE 22:13 Dileme mari pe Twitter. Steaua și Kaizer Chiefs sunt posibilitățile pentru pariuri ale unui utilizator


UPDATE 22:07 Partida este plictisitoare în acest moment. Pe fundal se aud scandările galeriei Stelei, dar și înjurăturile unor spectatori care s-au așezat lângă microfoanele de ambianță ale DigiSport, televiziunea care transmite partida. „Așteptăm ocaziile„, spune după 35 de minute comentatorul George Dobre. Noi, la ProSport, așteptăm fotbalul.


UPDATE 21:53 Benzile liniei defensive sunt punctul slab al Stelei în acest start. Pe acolo se desfășoară acțiunile în viteză ale lui ACS Poli, iar Szekely a ratat deschiderea scorului în urma unei astfel de faze.


UPDATE 21:45 La cum arată partida până în acest moment, intențiile lui Dan Alexa sunt clare: ACS Poli nu trebuie să piardă! Gazdele aglomerează extrem de bine pe faza de apărare și ies din propria jumătate cu mingi luni pe Szekely. Piovaccari are în permanență om la marcaj, Ioan Mera câștigă până acum duelurile aeriene cu italianul.


UPDATE 21:35Trofee, glorie, supremație / La mulți ani, Lăcă, legendă pe vecie” este bannerul pe care fanii Stelei de la Timișoara i l-au dedicat lui Marius Lăcătuș cu ocazia împlinirii vârstei de 50 de ani.


UPDATE 21:30Dumneavoastră sunteți căpitani și aveți o mare responsabilitate” a fost mesajul pe care l-a transmis arbitrul Marius Avram către Ovidiu Petre și Lucian Sânmărtean, cei care poartă banderolele în această seară. Începe meciul!


UPDATE 21:10 Lumea ajunge la stadion, în acest moment sunt peste 10.000 de oameni în tribună. Echipele au ieșit la încălzire și au fost primite cu aplauze de spectatori.


UPDATE 20:45 Dan Alexa s-a hotărât asupra echipei de start pe care o va folosi contra Stelei:

ASC Poli: Nuno Claro – Belu, Mera, Șeroni, Morariju – Ov. Petre (cpt.) Boldea, Gorobsov, Poparadu, Trandu – Szekely

Rezerve: Pap – Nohai, Petrovic, Popovici, Roman, Bărbuț, Mansour


UPDATE 20:35 Steaua mai are un motiv pentru care să își dorească obținerea unui rezultat pozitiv la Timișoara. După înfrângerea de azi, 0-1 cu Augsburg, Bayern nu mai continuă lupta în trei pentru un sezon perfect în Europa. Singurele echipe neînvinse în acest moment sunt Steaua și Sparta Praga.


UPDATE 20:20 Steaua a anunțat prin intermediul contului oficial de pe Facebook echipa cu care va începe Laurențiu Reghecampf partida cu ACS Poli.

Tătărușanu – Varela, Szukala, Gardos, Pîrvulescu – Prepeliță, Sânmărtean (cpt) – Popa, Stanciu, Chipciu – Piovaccari.

Rezerve: Niță – Râpă, Latovlevici, Grădinaru, Keșeru, Răduț, Iancu


UPDATE 19:50 Partida cu ACS Poli este importantă pentru Laurențiu Reghecampf și în ceea ce privește strategia pentru partida de etapa viitoare pe care Steaua o va juca contra celor de la FC Vaslui. În acest moment, patru steliști dintre cei pe care Reghe se bazează etapă de etapă sunt la un cartonaș galben distanță de o suspendare. Lukasz Szukala, Lucian Sânmărtean, Adi Popa și Federico Piovaccari vor fi suspendați cu FC Vaslui dacă primesc cartonaș galben în această seară.


UPDATE 18:55 Este de așteptat ca în această seară să avem parte de un stadion „Dan Păltinișanu” foarte populat. Până la orele dimineții se vânduseră aproximativ 10.000 de bilete la meci, iar oficialii clubului gazdă se așteaptă ca cifra să se dubleze până la ora 19:30, atunci când vânzarea biletelor va fi stopată.


UPDATE 18:45 Fanii lui ASU Politehnica au împânzit din nou gardurile de la stadionul „Dan Păltinișanu” cu mesaje anti-ACS Poli. „Poli joacă pe Știința” este mesajul transmis de aceștia, trimitere la locul din centrul Timișoarei acolo unde ASU își dispută partidele de pe teren propriu în liga a IV-a. Aproximativ 350 de fani ai lui ASU Politehnica au fost astăzi la Dudeștii Vechi, acolo unde a jucat echipa lor împotriva celor de la Pobeda, aceștia anunțând că nu intenționează să participe la partida dintre ACS Poli și Steaua.


Mașinăria de fotbal construită de Laurențiu Reghecampf, una neînvinsă în acest sezon din Liga I, întâlnește astăzi, de la ora 21:30, pe ACS Poli Timișoara. Cu un avans de 8 puncte în vârful clasamentului, Steaua poate obține astăzi, printr-o victorie, distanțarea la 11 puncte față de Astra Giurgiu, cel puțin până la meciul de mâine al echipei patronate de Ioan Niculae. Rezultatele directe dintre cele două echipe în acest sezon o dau pe Steaua drept principală favorită, însă absențele din lotul lui Laurențiu Reghecampf și plusul de motivare dat de venirea lui Dan Alexa pe banca tehnică a gazdelor pot contribui decisiv la rezultat.

Moralul dat de venirea lui Alexa vs. parcursul fără greșeală al campioanei

La prima vedere, Steaua pleacă drept favorită certă în meciul de la Timișoara. ACS Poli a reușit abia etapa trecută să obțină o victorie (2-1 cu Viitorul) după o serie de trei partide în care a fost învinsă. Problema timișorenilor este că au pierdut în 2014 două partide împotriva unor contracandidate la evitarea retrogradării: 0-1 cu FC Botoșani și 0-1 cu FC Brașov. Steaua vine după o serie aglomerată în Liga I, cinci partide jucate în luna martie, însă o serie care i-a adus rezultate aproape de perfecțiune. Sincopa 1-1 cu Dinamo a fost urmată de patru victorii: 1-0 cu CFR Cluj, 3-0 cu Gaz Metan, 2-1 cu Săgeata și 4-0 cu FC Botoșani. Reghecampf nu va putea conta în partida de pe „Dan Păltinișanu” pe doi fotbaliști importanți. Mihai Pintilii și Cristi Tănase sunt suspendați, însă soluțiile de pe banca tehnică îi permit antrenorului să treacă ușor peste pierderi.


Surpriza pe „Dan Păltinișanu” are cotă 10.00. Steaua, favorită certă la casele de pariuri

Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori în sezonul 2013/2014, o dată în turul Ligii I și a doua oară în Cupa României. De fiecare dată, Steaua a reușit să treacă ușor de timișoreni. În campionat, pe Național Arena, Steaua a învins cu 3-0 (goluri Piovaccari, Stanciu și Popa), iar în Cupă echipa lui Reghecampf a învins, în Ghencea, cu 2-0 (goluri Georgievski și Piovaccari). Și diseară Steaua pornește ca favorită, așa cum arată și cotele bookmakerilor. O victorie a campioanei este cotată între 1.30 (bet-at-home) și 1.35 (Unibet), în timp ce o surpriză, victoria Timișoarei, are cote între 7.25 (Unibet) și 10.00 (bet365). 


Unul dintre obiectivele noastre este să nu pierdem deloc în acest campionat, asta vrem noi, jucătorii, și sper să reușim. Pentru asta ne trebuie o victorie la Timișoara. Diferența față de Astra este mare, opt puncte, dar matematic se mai poate schimba situația. La Timișoara va fi greu pentru că fiecare echipă vrea să își demonstreze valoarea în meciurile contra Stelei

Lukasz Szukala, fundaș Steaua

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
Acuzații foarte grave la adresa lui Ovidiu Hațegan, a doua zi după Dinamo – Poli Iași
Acuzații foarte grave la adresa lui Ovidiu Hațegan, a doua zi după Dinamo – Poli Iași
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Xabi Alonso le-a refuzat pe Liverpool și Bayern pentru că așteaptă să semneze cu altă echipă
Xabi Alonso le-a refuzat pe Liverpool și Bayern pentru că așteaptă să semneze cu altă echipă
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Livia, fosta soţie a lui Cătălin Bordea, rupe tăcerea după divorţ. A recunoscut tot: „Plătim pentru orice”
Livia, fosta soţie a lui Cătălin Bordea, rupe tăcerea după divorţ. A recunoscut tot: „Plătim pentru orice”
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Cea mai profitabilă investiţie: cine cumpără acţiuni de 5.000 de lei câştigă cel puţin 500 de lei pe an
Cea mai profitabilă investiţie: cine cumpără acţiuni de 5.000 de lei câştigă cel puţin 500 de lei pe an
Omul care a descoperit ADEVĂRUL despre evoluție, cu 100 de ani înaintea lui Darwin
Omul care a descoperit ADEVĂRUL despre evoluție, cu 100 de ani înaintea lui Darwin
Ea este văduva lui Costel Corduneanu! Cu 20 de ani mai tânără, Graţiela Corduneanu are trei copii cu fostul luptător
Ea este văduva lui Costel Corduneanu! Cu 20 de ani mai tânără, Graţiela Corduneanu are trei copii cu fostul luptător
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi din România
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi din România
Cutremur pentru Cioacă! Mama ELODIEI a recunoscut: A procedat bine
Cutremur pentru Cioacă! Mama ELODIEI a recunoscut: A procedat bine
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Hațegan, gafă șocantă pentru Federația Română de Fotbal: reacție promptă după o decizie aberantă
Hațegan, gafă șocantă pentru Federația Română de Fotbal: reacție promptă după o decizie aberantă
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
În ce situații e legal să încalci linia continuă pentru a efectua o depășire. Regula de care mulți nu țin cont
În ce situații e legal să încalci linia continuă pentru a efectua o depășire. Regula de care mulți nu țin…
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă