Adriano Cristea

28 oct 2009 12 afişări Comentează şi tu Liga 1
Adriano Cristea Adriano Cristea

Cel poreclit "Prinţul" s-a săturat de Dinamo şi le-acerut şefilor o pauză de două luni, la fel cum a făcut şi starulbrazilian Adriano, pe vremea când juca la Inter

Adrian Cristea şi-a dat seama că îi lipseşte ceva în meseria pecare şi-a ales‑o: concediul de odihnă! Haine scumpe, maşinăfrumoasă 4x4, poreclă la fel, selecţii la naţională, ştampila detalent pusă apăsat de către majoritatea oamenilor de fotbal,atenţia paparazzilor. Lucrurile bune dintr-o carieră mult maiscurtă decât altele. Dar parcă lipseşte ceva! "Prinţul" a realizatcă în fotbal nu există concediu. Doar o săptămână maxim două lafinal de tur sau de retur.

În rest, cantonamente, deplasări, meciuri multe. Şi a trecut lafapte. A cerut concediu în mijlocul campionatului direct de laşefii săi, acţionarii din "Ştefan cel Mare". A fost doar o cerereverbală, imediat după meciul cu Gloria Bistriţa, atunci când a fostluat la rost de către oamenii din lojă pentru evoluţiile sale dinultimul timp. Este vorba de concediu de odihnă! Printre altele,mijlocaşul a spus că este obosit şi şi-a pierdut motivaţia, iar dinaceastă cauză ar vrea două luni de pauză!

I-aspus lui Piţi că nu face faza defensivă
Nu este pentru prima oară când Adrian Cristea oferă explicaţiişocante sau replici care lasă lumea cu gura căscată. De fapt,"Prinţul" este o fire ciudată, iar colegii lui de la Dinamo ştiucel mai bine acest lucru.

Fire retrasă, mijlocaşul nu are foarte mulţi prieteni la echipă,stă de multe ori izolat. În trecut, pe vremea când se afla cuechipa naţională la Euro, "câinele" i-a spus lui Victor Piţurcă sănu îi mai dea sarcini defensive. "Nea Piţi, nu mă pune să mă apărcă nu îmi place", a sunat cerinţa şocantă a tricolorului. La fel,în trecut, Cristea a spus că pentru el fotbalul este doar unhobby.

Supărat şiplafonat
Adrian Cristea vrea cu orice preţ să plece din "Ştefan cel Mare"din mai multe motive.

1. Fotbalistul este principalul client al fanilor din "Groapă".Dacă în ziare este "Prinţul", în vestiar "Hagi" sau "Gică", întribune porecla jucătorului se transformă în "Indolentul". Cristeaeste înjurat la fiecare meci, fanii fiind nemulţumiţi căfotbalistul nu pune osul.

2. Jucătorul este nemulţumit de salariul său, în jur de 100.000de euro, mai ales că mulţi dintre colegii săi care nu au jucat atâtde mult sau nu sunt titulari câştigă mai bine.

3. Fotbalistul spune că s-a plafonat în "Groapă". Este unuldintre cei mai vechi jucători de la echipă şi vrea să schimbeaerul. Transferul la Al-Ahli a picat, iar "Prinţul" a fost nevoitsă continue în "Ştefan cel Mare".

Zengal-a făcut să joace
Considerat un fotbalist cu multe calităţi, Adrian Cristea a oferitmult prea puţin în raport cu talentul său. De departe, cel mai binei-a mers jucătorului în perioada Walter Zenga. Explicaţia?Italianul îl lăsa să facă ce vrea pe teren. Nu îi dădea sarcinidefensive, îl lăsa liber. Astfel, în perioada Zenga, mijlocaşul aînscris cele mai multe goluri la Dinamo, la fel şi la capitolulpase de gol.

Fotbalistulsabatic
Deşi poate părea total surprinzător pentru un fotbalist, gestul luiCristea de a cere concediu în mijlocul campionatului este unulobişnuit în marile corporaţii sau în mediile universitare. Uniiangajaţi din top-management îşi negociază cu şefii lor concediulsabatic, adică şase luni-un an, timp în care se recreează şi nupăstrează legătura decât cu superiorul lor ierarhic. Unii sunt şiplătiţi în această perioadă. De asemenea, unii universitari aleg săpresteze altceva timp de un an, perioadă în care primesc şisalariul inițial.

Borcea: "Toatăsăptămâna la Săftica!"
Fotbaliştii dinamovişti au strâmbat din nas zilele trecute pentrucă stăteau prea mult în cantonamentul de la Săftica, iar CristiBorcea nu a uitat asta. În consecinţă, în această săptămână, dupămeciul cu Gloria Bistriţa, "câinii" aveau programate luni şi marţiantrenamente la stadionul din "Ştefan cel Mare". Câte unul pe zi.Supărat după remiza cu ardelenii, Cristi Borcea a schimbatprogramul echipei, astfel că fotbaliştii au fost trimişi la baza dela marginea Bucureştiului.

Două şedinţe de pregătire ieri, iar seara au primit liber. Doarpentru o noapte, pentru că astăzi jucătorii se vor prezenta din nouîn cantonament, urmând ca programul să fie acelaşi cu menţiunea căelevii lui Ţălnar nu vor mai fi lăsaţi să părăsească baza. Dupămeciul de Cupă cu Oţelul, "câinii" vor fi lăsaţi acasă, dar a douazi dimineaţă urmează din nou calvarul Săftica. Până sâmbătă, atuncicând dinamoviştii decolează spre Iaşi, duminică, imediat după meci,urmând să revină în cantonament. Astfel, toată săptămâna, laordinul preşedintelui, jucătorii se vor pregăti în spatelegardurilor care dau în DN 1. (Dragoş Ene)

Şialţii fac lucruri trăsnite
Adrian Cristea nu este singurul fotbalist care a cerut concediu înplin campionat. Astfel, brazilianul Adriano a făcut acelaşi lucrupe vremea când juca la Inter Milano. Italienii au acceptat, iaratacantul a plecat în ţara sa pentru jumătate de an, apoi s-aprezentat la echipă. La fel şi Pavel Nedved a solicitat o pauză întrecut de la şefii lui Juventus.

"L-am avut pe Cristea opt ani la juniori. L-am văzut înfaţa blocului când bubuia mingea. Şi când era mic, era un ciudat.Retras, nu interacţiona cu colegii. Când ceilalţi copii glumeau, elnu răspundea", Dumitru Romilă, antrenorul lui Cristea dela Copii şi juniori

"Nu mi-a dat niciodată vreun telefon de ziua mea. Nu aîntrebat de mine, nu l-a interesat. De exemplu, Pancu a venit şimi-a adus nişte bani, Cristea nici măcar un telefon",Dumitru Romilă,antrenorul lui Cristea de la Copii şi junior

8 selecții are Cristea la echipanațională

100 de mii de euro este salariul"Prințului" la Dinamo

1 campionat și o Cupă a câştigatAdrian Cristea cu DinamoVersiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.