Adio, Liga 1! Rapid – Pandurii 0-3 și giuleștenii retrogradează cu o înfrângere dură în fața propriilor fani

Adio, Liga 1! Rapid - Pandurii 0-3 și giuleștenii retrogradează cu o înfrângere dură în fața propriilor fani
  • Publicat:
  • Actualizat:

Rapid – Pandurii 0-3

Echipele de start:

  • RAPID: Buchta – Săpunaru, Sapina, Cmovs, J. Oriol – Gecov (Josl 71), Garai – Kikas (Cerlincă 46), Rui Miguel (Coimbra 79), E. Oriol – Niculae
  • PANDURII: Stanca – Ungurușan, Șandru, Vasiljevic, Grecu (Răduț 67) – Mrzljak, Pintilii (Erico 23) – Buleică, Nistor, Shalaj – Roman (Shamsin 78)

Final de meci, final de aventură pentru Rapid în Liga 1! Giuleștenii au fost învinși cu 3-0 pe teren propriu de Pandurii într-un meci în care retrogradarea era decisă. În ciuda faptului că elevii lui Cristiano Bergodi au fost susținuți 90 de minute de scandările suporterilor, valoarea echipei din Tg. Jiu a fost mai mare, iar asta s-a văzut în momentele decisive. Mai precisă la construcție, Pandurii a gestionat foarte bine tactic acest joc și, după câteva ratări importante ale lui Daniel Niculae, a reușit să deschidă scorul. Mrzljak a profitat de o bâlbă mare în defensivă a lui Cristi Săpunaru, a scăpat singur cu Buchta și l-a executat pe portarul giuleștenilor. După pauză, Pandurii a continuat să domine, iar după o șansă foarte mare a lui Mihai Roman s-a născut cornerul din care a apărut golul doi. Shalaj a executat cu efect la colțul scurt cornerul, mingea l-a izbit pe Cmovs, iar din fundaș s-a dus în poartă.

Rapidul își ia un rămas bun trist în fața fanilor. Echipa va juca de la anul în liga secundă, acolo unde va avea o companie puternică, alături de alte echipe de tradiție care au picat din Liga 1. În mod normal, mulți dintre străinii cu salarii mari vor pleca de la echipă, iar Valerii Moraru are dificila misiune de a construi în timp record o echipă care să promoveze imediat, așa cum își doresc suporterii.


18:45 GOOOOOL Pandurii! Se face 3-0 în al treilea minut de prelungire după ce Mihai Răduț înscrie dintr-un penalty obținut de Shamsin.


18:42 Meciul a intrat în acel moment în care toată lumea parcă așteaptă ultimul fluier din sezonul 2014/2015. Rapid are încercări timide de a înscrie golul de onoare, Pandurii încearcă pe contraatac, dar nimeni nu are prea mult succes.


18:30 Ieșirea lui Gecov a modificat sistemul de joc la Rapid, astfel că în acest moment cuplul de atacanți este format din Daniel Niculae și Cristian Săpunaru.


18:25 Gecov a fost schimbat în minutul 71 și a fost aclamat de întregul stadion. Fanii îl iubesc pe cel care le-a adus una dintre cele mai apreciate victorii din acest sezon: 1-0 în Ghencea, cu Steaua.


18:13 GOOOOOOOOL Pandurii! Cmovs înscrie în proprie poartă după un corner executat la colțul scurt de Shalaj.


18:08 În ciuda faptului că echipa lor este deja retrogradată și în ciuda faptului că Pandurii are 1-0 în Giulești, suporterii Rapidului cântă de parcă echipa urmează să primească titlul de campioană. Din păcate, interesele meschine ale cluburilor care au vrut mai mulți bani din drepturile TV au făcut ca fotbalul românesc să se despartă temporar și de echipe precum Rapid.


17:58 Repriza a doua a debutat cu o schimbare la Rapid. Andrei Cerlincă, puștiul adus în Giulești de la Rapid CFR Suceava, a intrat în locul lui Kikas.


17:40 GOOOOOOL Pandurii! Gorjenii dau lovitura exact în finalul primei reprize, pe un fond de dominare a Rapidului. Săpunaru tratează superficial o fază în defensivă, Mrzljak profită și scapă singur spre poarta lui Buchta. 1-0 pentru Pandurii, scor la pauză!


17:35 Rapidul își trece în cont o altă șansă mare, tot prin Daniel Niculae. Fără să fie cel mai agil atacant, Niculae reușește să se debaraseze ușor de marcaj. Tot din poziție centrală, din afara careului, atacantul a șutat tot în dreapta lui Stanca, însă portarul a reușit să respingă.


17:28 Grecu egalează situația și la ocazii mari. O centrare greșită a luat o traiectorie ciudată și a lovit transversala porții lui Buchta. Meciul e mai alert decât ne-am fi așteptat de la un joc fără nicio miză.


17:26 Daniel Niculae are prima mare ocazie a giuleștenilor în acest meci. Atacantul Rapidului driblează elegant un fundaș al Pandurilor, trage spre poartă însă mingea lovește bara dreaptă a porții lui Răzvan Stanca.


17:25 La meci au venit și mai mulți membri ai familiei Iordănescu pentru a-l susține pe Edi Iordănescu, antrenorul Pandurilor. În imagini apar, pe lângă selecționerul României, fratele și sora antrenorului gorjenilor.


17:20 Daniel Pancu, unul dintre cei mai iubiți fotbaliști din istoria Rapidului, și-a anunțat retragerea motiv pentru care galeria i-a dedicat o serie de mesaje.


17:11 Și pentru că tot își înjură patronul, poate că fanii se vor oferi să plătească din buzunarul propriu amenzile pe care LPF sigur le va da după ce au întrerupt meciul aruncând pe teren cu torțe.


17:03 Nemulțumirea galeriei Rapidului este concentrată în acest moment pe „războiul” cu finanțatorul Valerii Moraru. Cine poate răspunde însă și la întrebarea „unde era acum Rapidul dacă Moraru nu se implica financiar?”


17:01 Buchta a făcut o mică eroare în startul meciului, prilej pentru suporteri să își aducă aminte de gafele recente ale portarului.


16:54  A început meciul! Ca de fiecare dată, fanii Rapidului fac o atmosferă de spectacol. Și au și de ce, e ultima întâlnire a lor cu fotbalul din Liga 1 pentru cel puțin un an. 


16:44 Ștefan Beldie scria de curând pe blogul personal că Rapid este clubul cu cea mai valoroasă echipă care retrogradează. Paradoxal, deși a picat în liga a doua, Rapidul are în continuare fotbaliști de echipă națională.


16:40 Bună ziua! Sunt Cristian Scutariu și vom comenta împreună meciul în care rapidiștii își vor lua rămas bun de la Liga 1 în fața suporterilor. La stadion va fi colegul Cristi Voicu, cel care ne ajută cu informații proaspete.


La capătul unui sezon anevoios, în care a retrogradat, după o luptă continuă de urmărire, Rapid joacă miercuri, de la ora 16:45, pe Giulești, ultimul meci al sezonului, contra Pandurilor.

Retrogradați matematic etapa trecută, când au pierdut pe terenul CFR-ului, scor 1-2, elevii antrenați de Cristiano Bergodi nu au nicio motivație în partida cu Pandurii, echipă salvată de la retrogradare în etapa 33. În cazul unei victorii, giuleștenii ar putea, totuși, trece în clasament peste FC Brașov, dacă ardelenii nu înving Gaz Metan Mediaș. Prea puțin pentru o echipă care din sezonul următor se va întoarce în Liga 2.

Contra gorjenilor, Săpunaru și compania vor avea ocazia de a se despărți cu un succes de propriii fani, unii care au fost alături de echipă în cele mai grele momente, atât în tur, cât și în retur. Fără Pancu, legenda Grantului care, dacă nu ar fi văzut cartonașul roșu în Gruia, ar fi putut transforma duelul cu formația lui Edi Iordănescu în unul special, ultima sa reprezentație pe Giulești, suporterii îi vor putea vedea pentru ultima dată pe jucătorii care din vară vor părăsi echipa finanțată de Valerii Moraru.

De partea cealaltă, Pandurii au ca obiectiv în Giulești păstrarea locului al nouălea pe care-l ocupă în acest moment, cu 42 de puncte, la egalitate cu CSMS Iași și Viitorul. Moldovenii joacă în această etapă pe teren propriu contra Stelei, în timp ce echipa lui Hagi merge vineri la Botoșani.

Echipe probabile

Rapid: Bornescu – Săpunaru, Sapina, Cmovs, J. Oriol – Gecov, Garay – Kikas, Rui Miguel, E. Oriol – D. Niculae

Pandurii: Stanca – Ungurușan, Șandru, Vasiljevic, Grecu – Mrzljak, Pintilii – Răduț, Nistor, Shalaj – M. Roman
 

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup