ACS Poli şi-a pregătit dosarul de licenţiere. Alb-violeţii aşteaptă cu sufletul la gură avizul pentru a mai juca pe "Dan Pătlinişanu". Situaţia datoriilor la ANAF şi ce riscă jucătorii

5 apr 2018 1474 afişări Liga 1
ACS Poli şi-a pregătit dosarul de licenţiere. Alb-violeţii aşteaptă cu sufletul la gură avizul pentru a mai juca pe "Dan Pătlinişanu". Situaţia datoriilor la ANAF şi ce riscă jucătorii

Actuala ediţie a campionatului Ligii 1 se apropie de final, iar cluburile au depus deja dosarele de licenţiere pentru sezonul viitor. ACS Poli mai are de adăugat câteva acte cu închiderea plăţilor pe anul calendaristic 2017, dar şi cel mai important document, avizul pentru a juca tot pe stadionul ”Dan Păltinişanu”. Conducerea clubului timişorean e optimistă.

Cei de la Poli mai au de achitat salariile aferente lunii decembrie pentru o parte din echipă, dar şi prima de menţinere în Liga 1, tot aşa, pentru o parte din fotbalişti. ”Dovada plăţii o putem depune până la 30 aprilie la dosarul de licenţiere. Mai avem de achitat o parte din salariile pe decembrie, vom achita în curând şi luna ianuarie. Prima nu are legătură cu licenţiere, dar toţi cei care au plecat şi-au primit-o. O vom plăti, mai avem de luat şi 40.000 de euro de la LPF pentru Cupa Ligii”, ne-a declarat preşedintele Radu Birlică.

Cea mai mare problemă, stadionul

Cei de la Poli au solicitat un document la Consiliul Judeţean Timiş, proprietarul stadionului ”Dan Păltinişanu”, pentru a evolua şi anul viitor pe cea mai mare arenă din oraş. ”Am solicitat răspunsul pentru săptămâna viitoare. Avem toată deschiderea din partea preşedintelui Călin Dobra. Noi considerăm că stadionul nu este atât de degradat încât să nu se mai poată juca pe el încă doi ani, mai ales că nu există proiecte pentru unul nou în Timişoara. Dacă vor mai fi zone care vor trebui închise, asta este, nicio problemă, sunt 32.000 de locuri”, spune Birlică, cu optimism.

Arena va trebui să treacă în vară de omologarea făcută de LPF. Ca stadion de rezervă, la fel ca sezonul acesta, Poli va avea Cluj Arena, pentru care s-a obţinut deja acordul.

Datoria la ANAF nu reprezintă o piedică nici pentru licenţiere, nici pentru o eventuală finanţare

Poli are o înţelegere cu ANAF, prin care plăteşte 50.000 de euro lunar dintr-o datorie, dar şi impozitele în curs la zi. Reeşalonarea e valabilă pentru încă două sezoane după acesta şi nu e o piedică în obţinerea licenţei.

”Datoria la ANAF nu e nicio problemă. Primarul are dreptate când spune că nu ne poate finanţa până nu se modifică legea şi se înlătură prevederile referitoare la ajutorul de stat. Până atunci, Consiliul Concurenţei nu ne poate da aviz favorabil”, a explicat preşedintele echipei timişorene.

Jucătorii riscă tăierea salariului

Seceta de victorii din luna octombrie a echipei i-a făcut pe conducătorii clubului să se gândească şi la un salariu diminuat pentru echipă.

”Ne gândim dacă să tăiem salariul pe februarie. A fost propunerea mea pentru Consiliul Director. Dar dacă vor fi rezultate, nu se va mai întâmpla. Cel mai important e să îşi revină echipa. Sunt alţi antrenori care au avut 10-12 etape fără victorie”, a mai spus Birlică, cu referire la Ionuţ Popa.

ACS Poli e pe locul 11, cu 15 puncte în ierarhia din play-out. Luni, vor juca în deplasare la Gaz Metan Mediaş.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.