ACS Poli riscă să-şi piardă numele şi să nu primească palmaresul

28 apr 2014 6534 afişări Liga 1
ACS Poli riscă să-şi piardă numele şi să nu primească palmaresul
  • Marian Iancu, preşedintele FC Politehnica, echipă retrasă din competiţii şi aflată în insolvenţă, spune că va da palmaresul formaţiei emblemă a Timişoarei doar în schimbul unei sume de bani
  • Fostul finanţator de la Timişoara a fost deranjat de înscrierea la masa credală a Consiliului Judeţean Timiş
  • ACS Poli, echipa din Liga I, şi ASU Poli, formaţia din Liga a IV-a adoptată de galeria vechii FC Politehnica, vor folosi denumirea şi culorile, din vară, doar în mod abuziv, susţine Iancu
  • Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, insistă că ACS Poli este ”Cea Mai Poli Dintre Toate Poli”

Marian Iancu, preşedintele echipei FC Politehnica Timişoara, formaţie retrasă din competiţii şi aflată în insolvenţă însă nedezafiliată de FRF, a făcut noi declaraţii ce tulbură apele la Timişoara. Conducătorul echipei emblemă a judeţului Timiş a spus în cadrul unei emisiuni televizate că, în urma înscrierii Consiliului Judeţean Timiş la masa credală cu solicitarea de a primi înapoi banii oferiţi pe performanţele din anii trecuţi, palmaresul va fi cedat doar în schimbul unei sume.

Astfel, din vară, nu numai ASU Politehnica, echipa adoptată de suporteri care evoluează în liga a patra, ci şi ACS Poli, din prima ligă, a fost ”ameninţată” oficial că nu va putea să poarte denumirea şi culorile tradiţionale ale celui mai iubit club din Banat.

Fostul finanţator de la Timişoara a vorbit la emisiunea ”În Prelungiri” de la TVR Timişoara şi despre planurile clubului alb-violet intrat în insolvenţă. "Planul de reorganizare atunci când va fi supus aprobării, dacă o să avem majoritatea… e una dintre posibilităţile cele mai valabile. Dacă vom avea palmaresul şi nu va fi cedat la ACS, atunci vom juca la Timişoara. Dacă între timp va ajunge definitiv şi irevocabil la ACS Poli, ori ne vom reorganiza în altă parte, ori vom face un centru puternic de copii şi juniori, nu ştiu acum, dar nu ne vom mai numi Politehnica Timişoara şi nu vom mai juca cu culorile tradiţionale", a declarat, citat de sport9.ro, Marian Iancu.

"Nici ACS Poli, nici ASU Politehnica nu vor mai folosi culorile, decât în mod abuziv"

Referitor la faptul că ACS Poli va trebui să achite până la urmă o sumă pentru a intra cu adevărat în posesia palmaresului, Iancu a precizat că administratorul judiciar al FC Politehnica e cel mandatat să se ocupe de o asemenea tranzacţie. Totul a pornit de la faptul că CJ Timiş, care investeşte la actuala formaţie timişoreană din prima ligă (şi care solicita gratis palmaresul), s-a înscris la masa credală.

"E mandatat administratorul judiciar să negocieze cu cei care sunt interesaţi, nu am participat la acea şedinţă… În caz că nu se va găsi, începând din vara asta nici ACS Poli, nici ASU Politehnica nu vor mai folosi culorile, decât în mod abuziv. Aşa cum ASU Politehnica, AJF Timiş şi FRF sunt într-o instanţă sportivă chemate să răspundă pentru folosirea neregulamentară, aşa se va întâmplat şi cu ACS Poli în vară… Ştiu că e o valoare, dar nu eu stabilesc, eu pot să votez dacă sunt de acord sau nu dacă se ajunge la o finalitate. Eu am vrut să cedez gratis, dar s-a opus unul din creditorii principali, CJ Timiş, ca să spunem pe nume. Au primit notificare, tribunalul de la Lausanne, unde ne-am judecat cu ASU Poli, şi-a declinat competenţa de a ne judeca în prima fază, mergem la FRF şi apoi la ei. Marţi vom depune la FRF… Cine e interesat poate contacta administratorul judiciar", a spus Iancu în cadrul aceleiaşi intervenţii telefonice.

"Din ce am înţeles, au avut probleme cu cei de la Curtea de Conturi, noi am avut un contract bazat pe performanţa sportivă, Curtea de Conturi a considerat că acel contract nu are o bază legală, nu mă pricep… În condiţiile astea ei au venit la masa credală ca să le dăm înapoi toţi acei bani… nu cred că o să câştige, vedem ce spune şi judecătorul sindic. Probabil de aici au avut pretenţia să nu le dăm gratis celor de la ACS. E tipic la ce am păţit acolo în Banat", a mai declarat, citat de sport9.ro, Marian Iancu.

Robu: "CMPDTP = Cea Mai Poli Dintre Toate Poli”

Victoria obţinută de ACS Poli pe terenul Pandurilor, scor 1-0, s-a lăsat cu bucurie şi pe pagina de Facebook a primarului Timişoarei, Nicolae Robu. Edilul-şef a felicitat echipa pregătită acum de Dan Alexa şi insistă că ACS Poli este ”Cea Mai Poli Dintre Toate Poli”.

Deşi Marian Iancu tocmai a spus că din vară sunt şanse mari să nu cedeze palmaresul FC Politehnicii la ACS Poli, Robu o ţine pe varianta lui, fără niciun argument. ”Să ţinem aprinsă flacăra speranţei de rămânere în Liga I şi, dacă reuşim, la anul VOM FI DIN NOU CE-AM FOST ŞI MAI MULT DECÂT ATÂT!!! P.S. CMPDTP = Cea Mai Poli Dintre Toate Poli”, a scris edilul.

Dacă la înfrângeri primarul nu mai comentează prestaţia echipei sale de suflet, nu acelaşi lucru se poate spune după victorii. ”BRAVO POLI ! În sfârşit, o nouă victorie pentru draga noastră Poli, Noua Poli, CMPDTP! Bravo jucatori! Bravo Dan Alexa şi colegii de echipa tehnică! Bravo Ioan Timofte şi colegii de echipa de conducere! Bravo tuturor!”, a postat Robu pe contul său de Facebook.

1 milion de euro a fost suma primită de Poli ca premiere pentru performanţe de la Consiliul Judeţean Timiş numai în anul 2010

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.