A deraiat şi CFR-ul. Campioana n-a putut să-şi mărească avansul faţă de FCSB. 1-1 cu Hermnannstadt, cu Căbuz erou în poarta sibienilor

2 feb 2019 3626 afişări Liga 1
A deraiat şi CFR-ul. Campioana n-a putut să-şi mărească avansul faţă de FCSB. 1-1 cu Hermnannstadt, cu Căbuz erou în poarta sibienilor DAN HORIA TAUTAN / MEDIAFAX FOTO

Ziua primei partide din 2019 a început fericit pentru CFR. Egalul FCSB-ului i-a făcut pe clujeni să se simtă ca la startul unei curse de Formula 1, când principalul urmăritor, aflat şi aşa la 6 metri în spate a făcut pană la pornire. Astfel, clujenii trebuiau doar să-şi tureze motoarele cu Hermnannstadt şi să fugă la 8 lungimi în faţă. Doar că seara nu avea să fie uşoară împotriva echipei lui Miriuţă, fostul antrenor din Gruia. Clujenii n-au dus lipsă de ocazii. Dandea şi Căbuz i-au refuzat golul lui Djokovic din startul partidei (7). Apoi acelaşi portar Căbuz i-a parat şutul plasat al lui Omrani (16), cu 9 minute înainte ca spaniolul Company să scoată de pe linia porţii (25). Scăpaţi de seria de ocazii ale CFR-ului, jucătorii lui Miriuţă au detonat “bomba” în Gruia. Deac a intrat întârziat la Tătar, iar acelaşi fundaş stânga a trimis superb, din lovitură liberă, direct în vinclu (29). Miriuţă exulta, iar clujenilor nu le vedea să creadă că pot refuza cadoul trimis de Alexa, de la Călăraşi.

Reduta lui Căbuz şi Dandea

CFR a avut reacţie imediată. Ţucudean a prins o foarfecă de senzaţie de la 16 metri, dar Căbuz a scos de sub bară (31), iar apoi duelul dintre cei doi s-a repetat, cu acelaşi deznodământ (32). Vinicius şi Omrani au ratat şi ei şi s-a intrat cu 0-1 la vestiare.

Clujenii erau apăsaţi de cifre la pauză. Aveau 45 de minute, în care trebuiau să marcheze de două ori pentru a ajunge la 8 puncte de FCSB. Repriza începea promiţător. Popovici l-a faultat pe Deac în careu şi CFR putea egala în minutul 51. Căbuz a scos uimitor însă şutul lui Ţucudean şi apoi l-a blocat şi pe Deac, pe urmărire. Cu un Căbuz magistral în poartă, clujenilor le părea imposibil să marcheze. Şi nici norocul nu era cu elevii lui Conceicao. Asta s-a văzut la următoarea fază periculoasă a campioanei. Camora a tras în bară, iar apoi Dandea a mai scos o minge de pe linia porţii (63).

CFR, 16 ocazii şi un gol

Coşmarul ratărilor s-a încheiat pentru clujeni abia în minutul 77. Ţucudean a înscris după o pasă subtilă a lui Omrani şi CFR avea aproape 15 minute să câştige şi să-şi mărească avantajul faţă de FCSB. Omrani a ratat însă din 4 metri (79), iar capul lui Ţucudean s-a dus la doi centimetri de bară. În final n-a mai venit golul aşteptat de clujeni şi primele candidate la titlu încep la fel anul 2019, iar diferenţa de 6 puncte se păstrează.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.