A debutat în Liga 1 la 16 ani şi visează să joace la Real: "Eu sunt noul Ioniţă"

31 mai 2011 5571 afişări Liga 1
A debutat în Liga 1 la 16 ani şi visează să joace la Real: "Eu sunt noul Ioniţă" A debutat în Liga 1 la 16 ani şi visează să joace la Real: "Eu sunt noul Ioniţă"

Alexandru Ioniţă şi-a notat într-un şotron paşii pe care i-afăcut până acum în fotbal, dar şi pe cei pe care doreşte să-i facă."De trei căsuţe am trecut, am ajuns la 2011", a afirmat puştiul,care speră să-şi îndeplinească şi celelalte dorinţe: în 2015,debutul la naţională, 2018 - transferul la Real, iar sfârşitulcarierei - reîntoarcerea la Rapid

Prelungirile ultimei partide din campionat, cu Braşov (1-0), i-audat şansa unui puşti promovat la prima echipă să intre într-ocategorie selectă de jucători, alături de Florin Răducioiu, IlieBalaci, Nicolae Dobrin şi Cristi Chivu, care au debutat în primaligă înaintea împlinirii vârstei de 17 ani. Alexandru Ioniţă (16ani şi 5 luni) promite să-i eclipseze tizului său, actualmente laFC Köln, rezultatele la Rapid.

Rapid a oferit primul junior din campania "Marchez pentru tine"iniţiată şi promovată de ProSport. Alexandru Ioniţă era în urmă cunouă luni doar cel mai bun produs al grupei de juniori 1994 dinGrant. La scurt timp, a devenit titular incontestabil la Rapid IIşi o prezenţă constantă în lotul primei echipe, pentru care a şidebutat. "Puţină lume ştie că acum patru ani am fost la un pas săfiu dat afară de domnul Sichitiu. M-a văzut la un meci şi mi-a spuscă sunt lent pentru Rapid. Mi-au prins bine criticile, pentru că,la 15 ani am debutat la echipa a doua, în Cupa României", îşiîncepe povestirea jucătorul, care rememorează debutul său înfotbal.

Nu a fostniciodată în discotecă!

"Am ajuns la Rapid la 5 ani, dar am fost la un pas să nu fiuprimit. Eram mic şi nu aveau grupă pentru mine, însă domnul SanduNeagu m-a văzut şi a decis să joc în grupa lui", dezvăluie Ioniţă.Încă minor, mijlocaşul este dus la antrenamente de mama sa. "Dacămă duc singur, traversez pasarela de la Giuleşti, ajung pe Griviţa,iau troleul şi ajung la baza ProRapid!", punctează fotbalistul,care nu a fost niciodată în discotecă. "Prefer pescuitul, este multmai relaxant!".

"La anul,dau gol Stelei!"

Avântul pe care l-a căpătat în ultimele luni l-a determinat pepuştiul de 16 ani să-şi facă planuri de viitor. Sper ca în 2015 săajung la naţională, însă depinde numai de mine", a dorit săprecizeze Alex Ioniţă, care speră ca în 2012 să înscrie împotrivaStelei. "Să fie decisiv, ar fi perfect să luăm cel de-al patruleacampionat cu golul meu".

"Ioniţă este un nume care ascris istorie pentru fotbalul românesc. Promit să continuitradiţia", Alexandru Ioniţă, mijlocaş Rapid

Ioniţă mai are un frate, Paul, carepractică luptele la Dinamo

Alexandru Ioniţă nu a fost convocat de Adrian Văsâi pentru CE alnaţionalelor U17, la care a participat şi România. Asta încondiţiile în care e singurul fotbalist la categoria sa de vârstăcare a debutat în Liga I! "Contează mult că tata nu e fost sportiv,ci şofer pe camion", a declarat Ioniţă. La turneul final, România aavut jucători ca Fabian Himcinschi, Darius Buia şi Andrei Vaştag,copiii unor foşti sportivi.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.