5 probleme și 5 puncte forte relevate de cantonamentul Stelei!** Ce face Stan cu omul urmărit de Liverpool și Bayern și ce soluții are pentru „găurile” din echipă

5 probleme și 5 puncte forte relevate de cantonamentul Stelei!** Ce face Stan cu omul urmărit de Liverpool și Bayern și ce soluții are pentru
  • Publicat:
  • Actualizat:

ProSport a fost alături de steliști în turneul din Antalya încă de la început. Zi de zi, reporterul a putut observa, analiza și nota ceea ce s-a întâmplat în tabăra celei mai iubite echipe de fotbal din România. Concluziile sunt cele de mai jos.


CUM NI S-A PĂ‚RUT ECHIPA

PUNCTE FORTE

CENTRUL APĂ‚RĂ‚RII
Deși nu este agreată de conducere, varianta Chiricheș-Geraldo a dat cele mai multe satisfacții în meciurile amicale din cantonamentul din Analya. Ambii pasează, nu bubuie mingea, de aici pleacă construcția jocului. În plus, cei doi comunică foarte bine, fie în română, fie în portugheză. Geraldo reușește prin experiența în poziționare să acopere postul colegului său atunci când fostul fotbalist al Pandurilor iese din apărare cu mingea la picior.

ATACUL
Nikolic și Tatu se completează reciproc. Cu ei va ataca Ilie pe Twente, dacă muntenegreanul va fi apt. Datorită forței și a taliei, Nikolic se va lupta cu înalții fundași centrali ai olandezilor și, așa cum a demonstrat-o în amicale, poate devia decisiv pentru Tatu. De asemenea, brazilianul este capabil să scoată adversarii din joc prin dribling, în special în cazul rigizilor fundași ai lui Twente.

SURPRIZA FLORIN COSTEA
„Cioară” este într-o formă fizică net superioară celei arătate în tur, iar atitudinea sa vizavi de colegi s-a schimbat, fotbalistul dând dovadă de altruism în situații în care altădată ar fi încercat rezolvări solitare. Progresul fotbalistului a fost sesizat și de banca tehnică, Ilie Stan fiind în continuare în cautarea unei soluții care să-i permită întroducerea pe teren în același timp a cuplului Florin Costea-Tănase.

ATMOSFERA
Spre deosebire de alte perioade, grupul din acest moment de la Steaua a reușit în timp record integrarea tuturor celor cinci nou veniți la echipă. Chipciu a fost luat sub aripă de Cristi Tănase, Chiricheș și Machado s-a adaptat perfect alături de grupul Geraldo-Brandan-Tatu, în timp ce Dănănae și Pârvulescu au fost ajutați de grupul oltenilor format din frații Costea și Prepeliță. Acest lucru s-a văzut și pe teren, acolo unde s-au depășit rapid problemele legate de comunicare.

RELAȚIA JUCĂ‚TORI-ANTRENORI
Ilie Stan s-a remarcat prin atenția deosebită pe care o oferă fiecărui fotbalist în parte. Veniți după o relație rece cu Roni Levi, jucătorii Stelei au apreciat faptul că noul lor antrenor este mereu în mijlocul grupului la antrenamente și face toate exercițiile fizice cot la cot cu ei.

PUNCTE SLABE

1. POSTUL DE FUNDAȘ DREAPTA
Ilie Stan are dileme pe acest post, care a fost problematic încă de anul trecut. Chiar și acum, când a venit Dănănae. Olteanul nu oferă siguranță, de aceea Martinovic va avea de luptat pentru titularizare tot pe un post pe care s-a reprofilat recent.

2. FĂ‚RĂ‚ MIJLOCAȘ DREAPTA
Ruptura musculară suferită de Chipciu i-a dat complet planurile peste cap lui Ilie Stan. Antrenorul a fost nevoit să improvizeze pe postul de mijlocaș dreapta, acolo unde i-a încercat, pe rând, pe Tibi Bălan, Prepeliță și Rusescu.

3. MISTER ÎN JURUL LUI LATOVLEVICI
Latovlevici nu a evoluat deloc pentru roș-albaștri în cantonamentul din Antalya și, mai nou, s-a ales și cu o accidentare care nu poate fi detectată de medici, pubalgie! Deși la prima vedere jucătorul nu pare afectat de situație, Ilie Stan ar putea fi nevoit să lucreze la creșterea moralului lui Latovlevici.

4. CINE SĂ‚ APERE
Ciprian Tătărușanu a avut evoluții oscilante în partidele amicale din Antalya. Portarul a fost criticat sever chiar de patronul Gigi Becali după înfrângerea cu Mlada Boleslav, însă evoluția sa a fost mai bună în cel mai important meci din această perioadă, cel cu Kuban. Totuși, Stanca a demonstrat, atât timp cât s-a contat pe el, că poate suplini fără probleme postul lui Tătărușanu, iar Ilie Stan are de făcut o alegere grea înaintea dublei cu Twente.

5. GESTIONAREA CAZULUI GARDOȘ
Fundașul despre care se spunea că e urmărit de Liverpool și Bayern München pare să nu aibă nici de această dată loc în echipa de start a Stelei. Cariera lui riscă să intre într-un declin total dacă nu va fi băgat mai mult în seamă, el e încă un jucător cu potențial foarte bun pentru Steaua, care îi poate aduce clubului bani mulți dacă se va transfera afară.


CE IMPRESIE A LĂ‚SAT STAFF-UL

DE APRECIAT

Helmut Dukadam
Președintele de imagine al Stelei a fost alături de echipă pe întreaga durată a cantonamentului. „Eroul de la Sevilla” a participat de pe margine la fiecare antrenament, l-a ajutat pe Ilie Stan cu observații după meciurile amicale și a onorat fiecare cerere de autografe și poze venită din partea fanilor sau a simplilor spectatori. Mai mult, Duckadam a avut multe intervenții în presa scrisă sau la TV atunci când antrenorii Stelei au preferat să nu
vorbească.

Narcis Răducan
Pe lângă problemele legate de organizare, directorul sportiv al roș-albaștrilor a avut și rol de scouter, dar și de reprezentant în relațiile cu oficialii cluburilor care au urmărit Steaua la treabă. Astfel, Narcis și Edi Iordănescu au părăsit cantonamentul pentru două zile și au urmărit pe viu Twente în meciul din campionat cu Groningen, cei doi oferind mai apoi detalii despre olandezi. De asemenea, tot Narcis a fost cel care s-a asigurat că trimișilor lui Twente în Antalya li se pun la dispoziție toate condițiile pentru alcătuirea unui raport conform cu realitatea.

DE NEAPRECIAT

Ilie Stan
Deși nu a interzis accesul presei la antrenamente decât în momentele în care se pregăteau ședințe tehnico-tactice, antrenorul Stelei a refuzat să comunice cu fanii echipei prin intermediul presei. Ilie Stan a păstrat tăcerea și în momentele în care era nevoie poate de o explicație, atunci când echipa a fost învinsă categoric de Chiajna sau în zilele în care Steaua a suferit din pricina accidentărilor repetate din cauze încă nelămurite.


CUM A FOST ORGANIZAREA

BILE ALBE

Cazare în condiții de lux
Steaua a fost printre puținele echipe românești din Antalya care au beneficiat de toate condițiile necesare desfășurării cantonamentului. Astfel, elevii lui Ilie Stan au fost cazați la cele mai luxoase hoteluri din stațiunea Lara, Royal Holiday și Mardan Palace, iar gazdele s-au asigurat ca roș-albaștrilor să nu le lipsească nimic. Ba chiar le-au făcut rețea proprie wirelles, pentru că netul funcționa greoi în condițiile în care toți cei din hotel aveau acces la el gratuit.

Relația presă-echipă
Steaua și-a respectat blazonul și a facilitat interacțiunea mass-media cu fotbaliștii. Alături de Dinamo, clubul roș-albastru a fost singurul care a avut conferințe de presă în mod organizat, în care cel puțin un fotbalist a fost pus la dispoziția jurnaliștilor prezenți în Antalya.

BILĂ‚ NEAGRĂ‚

Au fost furați din nou
Este pentru a doua oară în ultimele șase luni când steliștii se confruntă cu un astfel de episod. Dacă prima dată s-a întâmplat în Austria, acum Martinovic și Iliev au rămas fără laptopuri și telefoane în timp ce erau cazați la Royal Holiday. Episodul a stârnit reacții și de la rivalele roș‑albaștrilor, dinamovistul Cosmin Moți declarând că este posibil ca jucătorii Stelei să se fure între ei.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen