Le-au făcut CADoU Supercupa

Le-au făcut CADoU Supercupa
  • Publicat:
  • Actualizat:

CFR a cucerit cel de-al patrulea trofeu din istorie, la capătul unui meci care a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a se stabili câștigătoarea. Unirea a ratat primele trei penalty-uri și Cadu, jucătorul care trebuia eliminat în debutul meciului, după ce și-a lovit cu cotul în figură un adversar, a marcat lovitura de departajare decisivă.

Nervi, mulți nervi în Giulești, la Supercupă! Cam astea au fost coordonatele după care s-a desfășurat prima parte a meciului dintre Unirea și CFR.

Dacă fazele de poartă au lipsit cu desăvârșire, jucătorii au punctat la capitolul determinare. Altfel nu s-ar explica faptul că, în primul sfert de oră, centralul partidei a fost nevoit să scoată de nu mai puțin de patru ori cartonașul galben: Paraschiv, Peralta, Bilașsco și Maftei au fost avertizați.

În rest, luptă surdă între două formații care au părut mai preocupate să închidă toate culoarele spre poarta proprie, decât să puncteze la capitolul impresie artistică. Cele două formații s-au anihilat perfect, excelând la capitolul organizare.

Practic singura ocazie a meciului s-a și concretizat în gol. La un corner de pe partea stângă pentru CFR, Cadu s-a înălțat imperial, grație și marcajului aproximativ al lui Bilașco, și a trimis cu capul în poarta lui Grigore.

A doua repriză a început la fel de nervos, cu faulturi și fragmentări dese, însă meciul s-a metamorfozat odată cu golul înscris de Sorin Frunză.

Chiar dacă se părea că CFR-ul controlează partida, o lovitură liberă executată magistral de mijlocașul Urziceniului a schimbat total fața partidei.

Avându-l pe Sorin Frunză în rol de dispecer și pe Raul Rusescu în mare formă, Urziceniul s-a năpustit spre poarta lui Nuno Claro. Au trecut peste 20 de minute până când clujenii au reușit să iasă din propria jumătate și să pună presiune pe poarta adversă. Intrările lui Trică și Dubarbier au dinamizat jocul echipei din Gruia, nu atât prin faptul că aceștia s-ar fi remarcat prin calitatea jocului, cât prin faptul că au înlocuit două mâini moarte: Mara și Peralta.

CFR-ul putea închide meciul în minutul 84, când vedetele Kone și Dubarbier au ieșit pentru prima oară la rampă. Argentinianul a demarat sprintul său ucigător și a trecut ca prin brânză de solida defensivă condusă de Galamaz. Extrema clujeană a centrat excelent pentru ivorian, a cărui reluare, din întoarcere, a lovit bara.

Elevii lui Conceicao au fost ceva mai incisivi pe final, însă nu au reușit să pună capăt meciului în timp regulamentar. De partea cealaltă, dominarea totală din prima parte a reprizei secunde și-a cerut tributul. Campionii s-au rezumat, în ultimul sfert de oră, să se apere exact, încercând să puncteze pe contraatac.

Prima repriză de prelungiri i-a aparținut în totalitate CFR-ului, care a părut a fi mult mai proaspătă. Unirea s-a cantonat în propria jumătate și a respins, rând pe rând, atacurile adverse.

Dacă ultima parte a meciului și prima repriză de prelungiri i-au aparținut formației lui Conceicao, Unirea a reușit să echilibreze partida în ultimele minute și a fost aproape de victorie. Chiar a reușit să înscrie, prin Rusescu, dar golul a fost anulat din cauza unui fault în atac.

Încep penalty-urile! Cei doi tehnicieni au stabilit listele cu jucătorii care vor bate loviturile de departajare. Primii care vor executa sunt fotbaliștii Unirii.

Unirea – CFR

3-4 Cadu înscrie și CFR cucerește Supercupa

3-3 Bordeanu înscrie!

2-3  Dani înscrie!

2-2 Bilașco înscrie!

1-2 Culio ratează!

1-2 Frunză ratează!

1-2 Dubarbier ratează!

1-2Rusescu ratează!

1-2 Alcantara înscrie!

1-1 Pădurețu ratează.

Vezi aici comentariul live-text al meciului

min 120 Meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1! Supercupa se decide la penalty-uri.

min 119 Pădurețu insistă la un balon ce părea pierdut și e aproape să marcheze. Nuno Claro reține.

min 118 Rusescu înscrie, dar arbitrul anulează golul pe motiv de offside.

min 115 Deac primește al doilea galben, după o intrare la Bordeanu și este eliminat.

min 114 Fază senzațională reușită de Unirea, stopată însă în 16 metri de apărarea clujeană. Mingea a circulat pe traseul Apostol – Frunză – Rusescu, dar Cadu a intervenit și a îndepărtat pericolul.

min 112 Pădurețu e sancționat, după ce îl oprește, din spate, pe Deac.

min 111 Panin este depășit de o minge care ajunge la Apostol. Mijlocașul Unirii trimite un șut-centrare, însă mingea nu găsește nici cadrul porții, nici vreun coechipier.

min 109 Minge aruncată în careu, spre Alcantara. Epaminonda Nicu anticipează greșit traiectoria balonului și sare contratimp. Fundașul clujean încearcă să tragă din prima, din unghi, asemenea lui Van Basten în finala din ’88, contra URSS-ului, dar mingea trece mult peste.

min 107 Singurul jucător care ține steagul sus din tabăra Unirii, Rusescu, prinde un șut foarte bun, care trece la o palmă de vinclul porții adverse.

min 106 Începe cea de-a doua repriză de prelungiri.

min 105 Sfârșitul primei reprzie de prelungiri.

min 103 Unirea revine în atac, după o perioadă în care CFR-ul a dominat cvasitotal. Rusescu este la un pas să înscrie, dar apărarea clujeană rezolvă, în cele din urmă, faza.

min 102 Trage Panin, dar mingea trece la aproximativ 5 metri de bara transversală.

min 101 Lovitură liberă periculoasă pentru CFR. Dani este faultat, inutil de un adversar, deși mijlocașul clujean se afla cu spatele la poartă.

min 99 Iese Maftei, accidentat și intră Epaminonda Nicu.

min 98 Kone și Dubarbier încearcă să păcălească apărarea ialomițeană, dar Galamaz se poziționeată excelent și respinge.

min 95 Frunză a putut continua partida și este gata acum de o nouă execuție formidabilă, din lovitură liberă. Preferă să paseze și apărarea clujeană îndepărtează pericolul.

min 94 Dubarbier și Deac combină foarte bine. Mingea rămâne la argentinian, al cărui șut, periculos, trece puțin pe lângă.

min 92 Sorin Frunză s-a accidentat și pare că nu mai poate continua partida.

min 91Start în prima repriză de prelungiri.

min 90+4 Fluier final! Urmează prelungirile.

min 90+3 Dubarbier este faultat de Ricardo la marginea careului. O ultimă șansă ca meciul să se termine în timpul regulamentar. Trică trimite periculos, însă faza se stinge.

min 90+1 Trică încearcă să îl surprindă pe Grigore cu un șut de la 35-40 de metri.

min 90 Cartonaș galben pentru Apostol. Mijlocașul nu înțelege de ce este avertizat, deoarece la faza respectivă el fusese cel faultat.

min 88 Tony trimite o centrare foarte bună spre Kone, însă Maftei se înalță perfect și respinge din fața vârfului de abanos.

min 86 Cele două echipe nu par să mai fie dispuse să se descopere. Ne îndreptăm, după toate probabilitățile, spre prelungiri. Pe acest final, CFR-ul este, totuși, echipa mai incisivă.

min 84 O primă fază în care vedetele CFR-ului Kone și Dubarbier au ieșit la rampă. Argentinianul a demarat sprintul său ucigător și a trecut ca prin brânză de solida defensivă condusă de Galamaz. Extrema clujeană a centrat excelent pentru ivorian, a cărui reluare, din întoarcere, lovește bara.

min 82 Lovitură liberă pentru Unirea. Execută Pădurețu, dar Dani respinge din interiorul careului.

min 81 Kone intră în locul lui diego Ruiz. Unirea face și ea o schimbare: iese Paraschiv, intră Ricardo.

min 78 Pădurețu și Bordeanu combină foarte bine, acesta din urmă găsindu-l foarte bine, în adâncime, pe Rusescu. Nuno Claro iese la timp și ajunge cu o fracțiune de secundă mai devreme decât atacantul Urziceniului.

min 77 Combinație foarte bună între Panin și Culio. Centrarea eroului de la Roma este reținută de Grigore.

min 74 Alcantara trimite periculos, cu capul, după un corner executat de Culio.

min 73 O greșeală a lui Galamaz îl pune într-o situație foarte bună pe Ruiz, al cărui șut trece puțin pe lângă.

min 72 Trică are o intrare foarte urâtă asupra lui Frunză. Deși mijlocașul nu se mai afla în posesia mingii, cel poreclit ‘Jose’ a ținut să îl controleze la tendoane. Mijlocașul clujean vede galben.

min 70 Apostol centrează foarte bine, însă apărarea clujeană respinge în aut. Fază continuă, Bordeanu schimbă partea până la Frunză, a cărui recentrare spre Rusescu e reținută de portar.

min 68 Dublă schimbare la CFR. Intră Trică și Dubarbier și ies Peralta și Mara.

min 64 Sorin Frunză este pe tot terenul. Mijlocașul încearcă o soluție fantezistă, trimițând direct pe poartă, dintr-o poziție din care 999 din 1000 de fotbaliști ar fi centrat. Mingea trece la o palmă de stâlpul porții adverse.

min 62 O nouă fază fixă în apropierea porții CFR-ului. Tony îl faultează pe Rusescu chiar la marginea careului. Centrarea este slabă, balonul e respins de defensiva clujeană, doar până la Bordeanu, însă. Fundașul stânga trimite o torpilă, care trece la ceva distanță de vinclul porții lui Nuno Claro.

min 61 Brandan este înlocuit de Răzvan Pădurețu.

min 60 Unirea defilează în Giulești. Rusescu îl pune în mare dificultate pe goalkeeper-ul clujean, după ce execută excelent o lovitură liberă.

min 58 Centrare foarte bună a lui Culio către Ruiz, însă Apostol se repliază excelent și oprește o fază extrem de periculoasă.

min 54 Culio vede galben după o intervenție nesportivă.

min 53 CFR-ul e groghi. Două faze succesive la poarta lui Nuno Claro, care este salvat de Zeița Fortuna. Mai întâi, autorul golului Unirii, Sorin Frunză, pătrunde în careu, după o pasă excelentă a lui Brandan, dar portarul advers iese și resinge. La faza următoare, Rusescu trage ca din tun, aproape de vinclul porții adverse.

min 51 Trupa lui Dan Petrescu reușește să egaleze, deși clujenii păreau să controleze jocul. Un recul în jocul CFR-ului, care îl scapă nemarcat pe Bordeanu. Șutul acestuia, din prima, în forță, trece la un metru de poarta adversă.

min 49 GOOOL Urziceni! Unirea beneficiază de o lovitură liberă periculoasă, de la 22 de metri de poarta adversă. Execută Frunză senzațional, direct în vinclu, fără nicio șansă pentru Nuno Claro.

min 47 Cea de-a doua repriză debutează la fel de fragmentat ca și prima. Faulturi destul de dure și de cele mai multe ori inutile, de ambele părți.

min 46 Dani acuză o lovitură în față după un contact cu Brandan. Georgian Ionescu fluieră fault, dar nu ia nicio măsură disciplinară.

min 46 Start în mitanul secund. Nicio schimbare la pauză, în cele două garnituri.

min 45 Final de primă repriză. CFR conduce cu 1-0 după o primă repriză cu mulți nervi!

min 44 Deac primește galben după o intervenție criminală în fața lui Maftei. Dan Petrescu nu este de acord cu această decizie, care i se pare prea blândă și este trimis în tribune.

min 41 GOOOL CFR! Centrare perfectă pentru Cadu, din corner. Căpitanul clujenilor se înalță imperial și trimite în poarta lui Grigore.

min 41 Deac încearcă câteva ‘biciclete’ în fața lui Maftei, dar calcă pe balon și îi permite fundașului să acorde corner.

min 40 Bilașco trage ca din tun, foarte departe de poartă, însă.

min 38 Deac ia o acțiune pe cont propriu, după ce Culio a recuperat un balon la centrul terenului. Jucătorul care a fost împrumutat la Galați pătrunde în careu, dar trage mult peste poarta lui Grigore.

min 35 Dani este și el sancționat după ce își ține de tricou un oponent.

min 33 Mara vede galben, după o intervenție urâtă asupra unui adversar.

min 32 Intervenție decisivă a căpitanului Cadu care reușește să soluționeze o fază la care Bilașco scăpase spre poarta clujeană.

min 30 Frunză centează foarte bine către Bilașco. Atacantul lui Dan Petrescu nu reușește să lovească mingea în plin și aceasta ia o traiectorie ciudată.

min 28 Deac nu ajunge la o pasă de 50 de metri trimisă de Tony.

min 27 Nervi mulți în Giulești. Fotbaliștii sunt mai preocupați să își plătească polițe decât să creeze ocazii la poarta adversă.

min 24 Culio trece ca un TGV pe lângă Paraschiv, însă centrarea sa este respinsă în corner de Galamaz.

min 23 Lovitură de cap a lui Rusescu, la o minge aruncată, la întâmplare în careu, de un mijlocaș al Unirii. Mingea nu îi pune nicio problemă lui Nuno Claro.

min 22 Execută Brandan, în forță, dar mingea nu trece de zid.

min 21 Lovitură liberă periculoasă pentru ialomițeni, după un fault din spate al lui Panin asupra lui Apostol.

min 20 Cele două echipe reușesc să se anihileze foarte bine, nicio ocazie mare de gol până în acest moment.

min 18 Diagonală foarte bună a lui Alcantara către Mara, însă fundașii Urziceniului sunt pe fază și resping.

min 17 Corner pentru CFR, la o fază în care apărarea Unirii a fost surprinsă descoperită. Deac reintră, faza rămâne fără rezultat.

min 16 Maftei are o intervenție brutală, cu talpa înainte, pe tibia lui Deac. Fostul rapidist vede galben; rămâne de văzut dacă tânărul jucător al clujenilor va putea continua partida.

min 15 Copie la indigo a fazei precedente, de această dată la poarta lui Nuno Claro. Centrarea este respinsă, cu un plonjon spectaculos, de Nuno Claro.

min 14 Mara beneficiază de o lovitură liberă din marginea careului, lateral stânga. Centrare foarte bună, Fernandes și Grigore nu se înțeleg, dar, în cele din urmă, goalkeeper-ul reține.

min 13 După un început mai bun al elevilor lui Dan Petrescu, cfr-iștii au echilibrat jocul.

min 11 Peralta centrează înșelător spre Diego Ruiz. Grigore iese neinspirat, dar din fericire pentru ialomițeni mingea iese în afara suprafeței de joc înainte ca vârful lui Conceicao să recentreze.

min 10 Bilașco este avertizat cu galben, după ce simulează un penalty.

min 9 Centrare foarte bună a lui Mara pentru Ruiz, însă centralul vede un fault în atac al atacantului clujean și oprește jocul.

min 8 Frunză încearcă un un-doi cu Apostol, însă apărarea din Gruia este pe fază și respinge.

min 6 CFR ripostează. Clujenii obțin un corner și sunt foarte aproape să înscrie, norocos, după un carambol în careul advers.

min 5 Rusescu ia o minge din apropierea centrului terenului. Atacantul campioanei pătrunde spre centru și, după ce își depășește în viteză mai mulți adversari, trage, slab însă.

min 3 Cadu are un gest nesportiv. Căpitanul clujenilor îl lovește în plină figură, cu cotul pe Brandan. Nici centralul și nici asistentul nu sesizează lovitura și portughezul scapă nepedepsit.

min 2 Paraschiv și Peralta primesc galben, la o fază în care s-au contrat. Mijlocașul CFR-ului l-a împins pe fostul stelist, iar acesta a ripostat.

min 1 Ocazie a Unirii încă din primul minut. Rusescu trage din prima, din marginea careului mare, dar Nuno Claro e la post și reține.

min 1 Start în Supercupa României. Tribunele din Giulești sunt aproape goale.

Conceicao și Dan Petrescu vor trimite în teren următorii jucători

CFR Nuno Claro – Tony, Cadu, Alcantara, Panin – Dani – Culio, Peralta -  Deac, Ruiz, Mara
Rezerve: Stăncioiu, Mureșan, Leao, Trică, Dubarbier, Kone, Traore

Unirea Grigore – Maftei, Galamaz, Bruno Fernandes, Bordeanu – Apostol, Parasschiv, Brandan, Frunză – Bilașco, Rusescu
Rezerve: Tudor, Mehmedovic, Pădurețu, Onofraș, Dănălache, Epaminonda Nicu, Ricardo

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie: "Vii și îți iei ce…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul din aeroport
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul…
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele