Juniorii Politehnicii Iaşi, pe urmele tricolorilor mici. Reprezentanţii României, semifinalişti şi medaliaţi cu bronz la Serravalle, în San Marino

18 iul 2019 1442 afişări Fotbal Intern
Juniorii Politehnicii Iaşi, pe urmele tricolorilor mici. Reprezentanţii României, semifinalişti şi medaliaţi cu bronz la Serravalle, în San Marino
GALERIE (6 de imagini) VEZI GALERIA

Echipa de juniori A a Politehnicii Iaşi pregătită de antrenorul Adrian Dobrea a avut parte de o experienţă unică în prima jumătate a lunii iulie. Juniorii echipei din Copou s-au clasat pe locul 3 la puternicul turneu internaţional ”San Marino Cup 2019”, după ce au câştigat finala mică a competiţiei chiar pe stadionul din Serravalle, arenă pe care Naţionala Under 21 a lui Mirel Rădoi impresiona contra Croaţiei în meciul de debut la Campionatul European de tineret din luna iunie.

Echipa ieşeană formată din jucători născuţi 2001-2002 s-a clasat pe primul loc în faza grupelor, cu 10 puncte, după ce a obţinut trei victorii şi o remiză: 3-0 cu Rush Soccer (Statele Unite), 3-0 Bath Arsenal Juniors (Anglia), 2-2 cu Fussball Lehr Zentrum (Germania) şi 3-2 cu All Star Academy (Oman).

În semifinale, elevii lui Adrian Dobrea au cedat cu 0-2 în faţa formaţiei franceze CFA de Bastia, iar în finala mică disputată pe Serravalle Stadium ieşenii au învins din nou cu scorul de 3-0 echipa britanică Bath Arsenal Juniors, intrând în posesia medaliilor de bronz.

În finala mare a turneului, echipa belgiană Belgia Boys FC a trecut de CFA de Bastia cu scorul de 2-1.

Clasament final grupa 2001-2002: 1. Belgia Boys FC (Belgia), 2. CFA de Bastia (Franţa), 3. Politehnica Iaşi (România), 4. Bath Arsenal Juniors (Anglia).

La turneu au participat 100 de echipe de diferite categorii de vârstă, echipa ieşeană fiind repartizată în Grupa E (jucători născuţi 2001-2002), unde au fost înscrise 15 formaţii din România, Statele Unite, Anglia, Franţa, Germania, Oman, Italia, Belgia, Liban şi Bangladesh.

Lotul de jucători pe care l-a avut la dispoziţie antrenorul Adrian Dobrea: Ciofu Denis, Belibrov Eduard, Dumea Lucian, Dimir Ştefan, Târnovanu Ioan, Agape Andrei, Plămadă Fineas, Cotiugă Sebastian, Frunză Andrei, Cociobanu Gabriel, Mihăescu Robert, Moisă Andrei, Grigoriu Iordanis, Gangal Vlad, Purcariu Alexandru, Păvăluc Alexandru, Tănasă Andrei, Cozianu Răzvan şi Ursariu Leonard

Golurile echipei ieşene la acest turneu au fost marcate de Mihăescu Robert, Păvăluc Alexandru, Moisă Andrei, Gangal Vlad şi Târnovanu Ioan.

”A fost un turneu reuşit, o experienţă benefică pentru juniorii noştri. Am avut parte de meciuri tari, cu adversari puternici, din ţări cu tradiţie în fotbal, iar medalia de bronz obţinută reprezintă un rezultat meritoriu pentru noi. Meciurile s-au disputat pe stadioane diferite, în Rimini şi San Marino. Am văzut baze sportive şi terenuri de excepţie, cu o infrastructură foarte bună, cum rar am întâlnit la noi în ţară. Suntem extrem de bucuroşi că am reuşit să încheiem pe podium şi să jucăm finala mică pentru bronz pe Serravalle Stadium, arena pe care echipa naţională a României a învins Croaţia la Campionatul European. Pe acest stadion au avut loc premierea şi cele două finale, iar ceremonia de deschidere, una grandioasă, a avut loc în Centrul Sportiv Italian Nicoletti Stadio Comunale Di Riccione”, a declarat antrenorul juniorilor de la Politehnica Iaşi, Adrian Dobrea.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.