Ionuț Negoiță îl avertizează pe Iorgulescu: „E o problemă cu cedarea drepturilor TV”

Redactor:
Marius Pitaru
Ionuț Negoiță îl avertizează pe Iorgulescu:
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Patronul din „Ștefan cel Mare” a precizat, într-un interviu pentru ProSport, că șeful LPF, Gino Iorgulescu, trebuie să ofere mai multe explicații în legătură cu acordul pe care l-a semnat cu firma Intel Sky Broadcast, căreia i-a încredințat drepturile TV
  • Omul de afaceri a dezvăluit că a găsit nereguli în actele contabile ale clubului, după ce a cumpărat Dinamo, și că, pe zi ce trece, apar tot mai multe datorii de achitat, de care nu avea cunoștință în momentul preluării echipei
  • Negoiță a stabilit și strategia de transferuri din iarnă: vor pleca doi jucători importanți din lotul lui Stoican, dar vor veni trei

Principalul investitor al „câinilor” le oferă garanții suporterilor că trupa din „Groapă” este pregătită să joace în cupele europene. Inclusiv, din punct de vedere financiar. Negoiță susține că Dinamo nu va avea probleme să obțină licența pentru sezonul următor și îi atacă pe oamenii din „sistem”, despre care spune că au devalizat cluburile și au compromis șansele de performanță ale fotbalului românesc.

Domnule Negoiță, Dinamo se află pe locul 4, obiectivul pe care l-ați stabilit pentru finalul acestui sezon. Sunteți mulțumit?
Suntem pe 4, poate avem șanse și la locul 3, sper să depășim Petrolul. Echipa se comportă bine, mergem pe drumul potrivit. Nu ne dăm înapoi de la nimic.

Flavius Stoican are contract până la vară. Îl veți păstra?
Sigur că da. Sunt mulțumit de munca antrenorului nostru. Vom colabora cu Flavius și din vară încolo.

Dinamo este în reconstrucție. Cât va mai dura acest „șantier”? Când se va bate echipa pentru un trofeu?
Noi ne-am luptat pentru un trofeu și în acest sezon, dar, din păcate, șansele noastre la Cupa României sunt oarecum compromise. Ne-am asumat această reconstrucție și am speranță că din campionatul următor ne vom implica în lupta pentru toate trofeele interne.

Echipele din Liga I se află în plin proces de licențiere. Veți obține dreptul de a evolua în cupele europene, adică puteți achita datoriile și către stat, nu doar către terți?
În acest moment, Dinamo nu are nicio problemă cu licența. Suntem OK din toate punctele de vedere. Putem evolua în cupele europene, dacă vom obține acest drept.

„Sper să colaborăm bine cu Chivu

Ne puteți prezenta în procente cât din datoriile „moștenite” ați acoperit?
Nu stau acum să calculez, dar, pe zi ce trece, apar tot felul de datorii, de care habar nu aveam în momentul preluării clubului. Mulți bani ce trebuie achitați, dar nu mă plâng. Dacă am găsit nereguli? Ce să zic… vă dați seama că în acte am dat și peste neconcordanțe financiaro-contabile.

Dumneavoastră vă este clar ce s-a întâmplat cu drepturile TV din acest sezon? Știți câți bani veți primi?
Domnul Anghelache știe mai bine lucrurile astea, dânsul participă la ședințele de la Ligă. Am primit garanții că vom încasa aceleași sume ca până acum. Oricum, nu mi se pare în regulă modul în care au fost cedate drepturile TV. Este o problemă. Nici măcar licitație nu pot spune că a fost, dar mă rog… Trebuie să mai primim explicații, sper să nu fie probleme cu achitarea banilor.

Cristi Chivu se va implica în firma de impresariat a fraților Becali. Ați vorbit cu el pe marginea acestui subiect?
Da, am avut câteva discuții cu Cristi. Îi doresc succes în noua lui carieră, sper să colaborăm productiv.

Vă veți constitui parte civilă pentru recuperarea prejudiciului din  drepturile TV, dacă Mitică Dragomir va fi găsit vinovat?
Eu nu eram proprietarul lui Dinamo când Dragomir a făcut acea licitație, dar, din ce am înțeles, conducătorii de cluburi au fost de acord cu cedarea acelui comision. Să lăsăm organele să-și facă treaba.

Cu salariul lui Luchin, plătesc șase jucători”

Dar la Dosarul Transferurilor lucrurile sunt clare, iar vinovații au fost condamnați…
Da, iar în privința acestui caz ar fi trebuit să se sesizeze foștii acționari, oamenii prejudiciați. Mă întrebați dacă au existat complici? Eu cred că lucrurile sunt clare, există nereguli și aici. (Se enervează) Vreți să vă spun ceva? Sunt scârbit. Vin tot felul de oameni și spun că Negoiță ba aia, ba ailaltă, ba se plânge, ba se fâstâcește. Nu răspund eu la ce latră toți cățelușii. De ani de zile, cluburile au fost devalizate și s-au furat sute de mii de euro. Oamenii ăștia vechi, din «sistem», cum se spune, au un tupeu fantastic. Voi duce războiul până la capăt, cu toate armele de care dispun. Este inadmisibil ce se întâmplă, toți sunt puși pe mâncat cu două guri. Nu mai spun că și arbitrajele sunt incorecte. Eu nu văd doar bani în fața ochilor, e normalitate ce fac: plătesc salariile jucătorilor la timp și achiționez fotbaliști conform raportului calitate-preț. Când am venit la club, mai erau două săptămâni până la licențiere, iar dacă datoriile nu erau plătite clubul retrograda.

Susțineți că ați primit de la bulgari numai 50.000 de euro pe Luchin și Curtean. Ați fost acuzat că suma este prea mică.
Luchin a plecat liber de contract, pentru că și-a dorit să joace în altă parte, iar pe Curtean am încasat 50.000 de euro din cauză că nimeni nu mi-a dat mai mult pe el. Cu salariul unuia dintre ei plătesc alți șase jucători cu care fac reconstrucția, tineri și talentați. Au mai fost jucători de la Dinamo lăsați să plece liberi de contract: Scutaru, Axente…

„Vom aduce trei jucători pentru trei posturi, iar doi oameni importanți vor pleca, pentru că așa le-am promis”

Veți remania lotul în vară, veți scăpa de jucătorii care n-au confirmat?
Chiar dacă este prea devreme să vorbim despre aceste lucruri, pot preciza, fără să vă dau nume, că există doi jucători în lot cărora le-am promis că le voi da drumul. Le-am explicat că am nevoie de ei la reconstrucția lui Dinamo, m-au înțeles, au rămas pentru acest sezon, dar îmi voi onora promisiunea față de ei, la finalul campionatului. În schimb, vom transfera trei jucători pentru trei posturi.

Ați ales să schimbați imaginea lui Dinamo cu tineri conducători: Dănciulescu, Florin Bratu și Cristi Bobar.
Da, și chiar dacă nu au experiență mare la acest nivel, am preferat să lucrez cu caractere bine intenționate, cu băieți tineri.

88 la sută din acțiuni controlează Ionuț Negoiță la Dinamo, pentru care a plătit 4 milioane de euro

INFO
Cei doi jucători despre care vorbește Negoiță în acest interviu sunt Dragoș Grigore, care va semna, probabil, cu Hellas Verona, și Cristi Bălgrădean. Acesta din urmă a avut o ofertă, anul trecut, de la Standard Liege, dar dinamoviștii s-au opus despărțirii.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen