Ionuţ Lupescu va candida la alegerile FRF! Dezvăluirile "din interiorul" Generaţiei de Aur: "Cred că e benefic pentru toată lumea!"

21 ian 2018 13476 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
Ionuţ Lupescu va candida la alegerile FRF! Dezvăluirile "din interiorul" Generaţiei de Aur: "Cred că e benefic pentru toată lumea!"

Generaţia de Aur şi-a ales în proporţie de 90% candidatul pentru alegerile FRF din 18 aprilie! Ionuţ Lupescu (48 de ani) este alesul oamenilor care au scris istorie în fotbalul românesc, "Kaizerul" fiind convins după o discuţie de mai multe ore.

După mai multe luni de incertitudine în care s-au rostit numele lui Gică Popescu, Cristi Balaj sau Florin Prunea, gsp.ro anunţă că Generaţia de Aur va merge, în cele din urmă, pe varianta Ionuţ Lupescu: "L-am convins! A fost o întâlnire lungă de câteva ore. S-au pus pe masă toate probleme şi s-au discutat mai multe aspecte despre candidatură. Ionuţ Lupescu a fost convins să candideze, iar în acest moment sunt şanse de 95% să-şi anunţe candidatura! O face zilele viitoare!", notează sursa citată.

Unul dintre oamenii care au luat parte la discuţia care l-a convins pe actualul director tehnic al Comisiei Tehnice de la UEFA a fost Basarab Panduru. Iar fostul mijlocaş a confirmat varianta Lupescu: "Ne-am întâlnit şi cred că e benefic pentru toată lumea. Sunt şanse foarte, foarte mari ca la alegerile din aprilie, pentru şefia FRF, ca Ionuţ Lupescu să fie ales să candideze din partea asociaţiei Generaţia de Aur. Să candideze la şefia FRF. Pentru mine este un lucru important. Repet: sunt şanse foarte mari. Mi se pară că, odată cu această candidatură, fotbalul românesc are mari şanse să fie unul sănătos şi cu credibilitate. Sunt multe lucruri care vor fi benefice pentru fotbalul românesc. Au fost discuţii foarte interesante şi asta este concluzia", a spus Panduru, pentru Telekom Sport.

Dacă Răzvan Burleanu are o imagine de "om al serviciilor", fiind un fost consilier al lui Traian Băsescu şi un protejat al clasei politice care l-a adus "la putere" în 2014, pe filiera Dragnea-Ponta-Dâncu, Ionuţ Lupescu se bucură de o imagine foarte bună dată de performanţele reuşite cu naţionala României, de sutele de meciuri la nivel înalt, dar şi de cei şase ani petrecuţi, în trecut, în administraţia lui Mircea Sandu. Un alt atu al fostului mijlocaş e experienţa pe care a căpătat-o la FIFA, unde e văzut cu ochi foarte buni şi unde se bucură de statutul de director al Comisiei Tehnice.

Consilierul lui Burleanu: "O bucurie extraordinară!"

Primul nume important din FRF care a reacţionat la auzul veştii că Lupescu va fi adversarul lui Burleanu pe 18 aprilie 2018 a fost Andrei Vochin. Fost ziarist, Vochin e conştient că Lupescu e un adversar de temut pentru actualul său şef, dar preferă să vadă partea plină a paharului. Şi nu uită să-l atace pe Florin Prunea: "Până nu-l aud pe el că spune că va candida nu am nicio certitudine. Dacă lucrurile stau asa, pentru mine ar fi o bucurie extraordinară. De ce? Pentru că Ionuţ Lupescu ar putea furniza o dezbatere de idei. Ceilalţi care au anunţat că ar dori să candideze au aruncat numai critici, au pus la zid ce s-a întâmplat în ultimii patru ani fără să spună cum ar vrea să schimbe ceva.

Lupescu ar fi singurul candidat care ar putea duce o dispută de idei. A mai fost la FRF, a stat cinci-şase ani, iar membrii afiliaţi îl ştiu. Pentru mine e suficient că ar veni un om serios care să dezbată idei, nu tot ce s-a vehiculat până acum. De aia îl vreau pe Lupescu, pentru că vine cu idei, nu ca Prunea, care doar jigneşte. Mi-aş dori ca Lupescu să accepte să candideze",
a fost opinia exprimată de Vochin, duminică seară, la Telekom Sport.
 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.