Ionuţ Lupescu a anunţat când va începe campania pentru alegerile FRF şi echipa care-i va sta alături. Pe câte voturi se bazează "Kaiserul"

13 feb 2018 11083 afişări Fotbal Intern
Ionuţ Lupescu a anunţat când va începe campania pentru alegerile FRF şi echipa care-i va sta alături. Pe câte voturi se bazează "Kaiserul"

Ionuţ Lupescu vrea să-l detroneze pe Răzvan Burleanu de la conducerea FRF şi la data de 18 aprilie, când sunt alegerile, are mari şanse să câştige postul. "Kaiserul" a renunţat la o funcţie importantă în cadrul UEFA, era directorul Comisiei Tehnice, pentru a candida şi a explicat de ce a luat această decizie.

Într-un interviu pentru Adevărul a vorbit despre implicarea politicului în aceste alegeri sau numărul de voturi pe care se bazează şi a trimis "săgeţi" către actualul preşedinte FRF. Totuşi, se va bucura de votul lui Gică Hagi!

"Am fost jucător, am fost antrenor, am fost director general al Federaţiei Române de Fotbal pentru aproape şase ani, director tehnic al UEFA şase ani, adică la cea mai prestigioasă organizaţie din fotbal. Deci am cunoscut toate treptele atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Am crescut, am învăţat de la cei mai mari şi cred că a venit timpul să aplic şi eu în fotbalul românesc ce am învăţat.

Ştiu că mi-am asumat o responsabilitate foarte mare, dar din discuţiile pe care le-am avut cu cei din lumea fotbalului am înţeles că avem foarte mult de lucru şi e păcat să lăsăm fotbalul românesc să meargă în direcţia asta. Sigur că, în al doilea rând, o să vin cu un program pentru fotbalul românesc şi sper să îi conving pe toţi votanţii".

Lupescu a anunţat că nu se teme de lupta cu Burleanu şi crede că rivalul minte atunci când susţine că toţi cei din Liga a treia vor vota cu el: "Nu prea am ce să comentez despre actualul preşedinte, astea sunt fumigene pentru mine. Am venit pentru că oamenii din Adunerea Generală mi-au cerut să iau această decizie, să schimbăm ceva în fotbalul românesc şi ştiu că voi discuta cu toţi votanţii.

Haideţi să vă spun cum stă treaba. La alegeri vor vota în jur de 260 de oameni. Dacă ar trebui să ne luăm acum după declaraţii, după ce declar eu şi ceilaţi candidaţi, ies peste 350 de votanţi, deci cifrele nu se pupă. Repet, actualul preşedinte aruncă fumigene...suntem în România şi suntem în campanie. Nu va fi o luptă curată, dar sunt de prea mult timp în fotbal, de peste 40 de ani, ca să mai pun la suflet ce se va întâmpla.

Eu mă bucur că sunt susţinut de către cei din Generaţia de Aur.  E foarte important, chiar dacă cei mai mulţi dintre ei nu votează. Totuşi, votează Gică Hagi şi asta contează".

Kaiserul susţine că politicieni nu se vor amesteca în numirea preşedintelui. "Nu cred că politicul se va implica în alegeri. Pe de altă parte, cred că e foarte important ca sportul să vină cu un program astfel încât să convingem Parlamentul de necesitatea sportului, de aşezarea lui printre priorităţi. Până la urmă, statul este cel care poate să investească în infrastructură şi poate să dea legi care să faciliteze investiţiile sponsorilor în copii şi juniori, în fotbal, în tenis, în toate sporturile. Într-o ţară normală, statul este un partener al sportului.

Când începe campania? La sfârşitul lunii. Este timp, o să merg în toată ţara, o să vorbesc cu toată lumea, de la toate organizaţiile. Aşa le voi prezenta şi eu ideile mele, şi voi afla şi mai concret care e situaţia, care sunt problemele şi propunerile lor.

Echipa lui Lupescu: "Nu am niciuna deocamdată, pentru că statutul Federaţiei Române de Fotbal spune că preşedintele numeşte doar secretarul general. Am mai mulţi potenţiali candidaţi pe această poziţie. Desigur, sunt mulţi oameni care au declarat că mă susţin, sunt oameni importanţi care vor să fie alături de mine şi cine vrea să ajute fotbalul românesc este primit cu drag".

 

 

 

Eu mă bucur că ei mă susţin, e foarte important, chiar dacă cei mai mulţi dintre ei nu votează. Totuşi, votează Gică Hagi şi asta contează.

Citeste mai mult: adev.ro/p42rih
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.