INTERVIU | Mitea: "Fac 33 de ani, m-aş lua la mişto! Dacă Ibrahimovic mi-a zis 'Maradona', înseamnă că aveam valoare". Fostul dinamovist face afaceri imobiliare şi susţine că Liga I îl plictiseşte

13 feb 2018 27428 afişări Fotbal Intern
INTERVIU | Mitea: "Fac 33 de ani, m-aş lua la mişto! Dacă Ibrahimovic mi-a zis 'Maradona', înseamnă că aveam valoare". Fostul dinamovist face afaceri imobiliare şi susţine că Liga I îl plictiseşte
GALERIE (4 de imagini) VEZI GALERIA

Nicolae Mitea, Nicky, aşa cum e cunoscut, era la 18 ani coleg la Ajax cu nume uriaşe, Ibrahimovic, Sneijder sau Van der Vaart. A fost o mare speranţă a fotbalului românesc, un mijlocaş de bandă stânga veritabil, dar după perioada petrecută la olandezi, acolo unde a câştigat trofee, titlul, Cupa şi a evoluat în Liga Campionilor, s-a întors în ţară, la Dinamo, club care-l formase.

Era în 2008 şi de atunci a început declinul. A jucat din ce în ce mai puţin, reuşitele erau tot mai rare şi după ce a mai bifat un transfer la grecii de la Ionikos Nikea a revenit în România. La Petrolul şi apoi Chiajna, unde nu a activat în niciun meci oficial. Ca o ironie a sorţii, ultimul gol al carierei a fost împotriva echipei de suflet, Dinamo. Era 2011. A visat să joace iar, însă telefonul pentru un nou contract nu a mai venit! De fapt s-a “sunat” retragerea, una la 26 de ani, deşi, aşa cum spunea omul care a punctat şi de două ori pentru naţională, credea că va apărea pe teren până la 34. Acum, s-a destăinuit pentru ProSport, şi spune că e împlinit pe toate planurile, că nu-l mai interesează fotbalul, însă contul de facebook îi trădează trăirile de altădată, acolo unde tronează pozele în tricoul alb şi roşu al lui Ajax.

ProSport: Nicki, spune-mi ce mai faci, cu ce te mai ocupi?

Nicolae Mitea: Ce să fac? Sunt cu familia, am o fetiţă acum, Nicolle Ariana.

Ultimele veşti despre tine erau că treci printr-o perioadă foarte grea financiară. Cum e?

M-am obişnuit cu lumea asta rea în care trăim: că am datorii, că am vândut casa. Din această cauză nici nu vreau să mai vorbesc, să apar, să dezmint...

Dar pe plan fotbalistic? Spuneai mai demult că ai putea face faţă în Liga I până la 34 de ani.

Gata! E totul închis pentru mine. Am alte planuri de viitor. Fac 33 de ani, pentru ce să mai joc? Sunt mulţi ani în care nu am evoluat la nivel înalt. De ce să mă apuc acum să joc, doar de dragul de a o face? M-aş lua pe mine la mişto! Nu are rost să fac asta.

Rămâi cu amintirea ultimului gol, chiar împotriva lui Dinamo?

Da. Îmi aduc aminte, când eram la Petrolul. Să ştii însă că cele mai frumoase momente trăite de mine în fotbal sunt cele din străinătate, nu de aici. În ţară, pentru mine e totul nul, sincer îţi spun.

"Dacă te iei după doctorii de aici... Cel mai bun doctor eram eu, nu ei!". Ce spune despre meciurile din Liga I. "Mă plictisesc!"

De ce? Crezi că nu ţi s-au acordat şanse aici? Poate şi din cauza problemelor medicale? S-a spus că aveai o afecţiune a bazinului, a coloanei...

S-a speculat mult. Au fost minciuni. Au fost probleme de ligament, de muşchi, nu bazin sau coloană. Nu are nicio treabă! Dacă te iei după doctorii de aici... Păi, eu aveam întindere şi ei ziceau cu totul altceva. Doctorul cel mai bun eram eu, nu ei! Ce, ajungi în Liga I să faci recuperarea cu un medic? Faci şi tu cu un preparator fizic, cu un specialist, dar nici nu mai îmi arde să vorbesc despre ce a fost...

Atunci care e situaţia ta în prezent?

Sunt bine, slavă Domnului. Fericit, liniştit. Sunt împlinit din toate punctele de vedere.

Deci şi financiar, ţinând cont că nu ai mai jucat deloc?

Mă bazez pe terenuri, sunt în domeniul imobiliar. Am ieşit din lumea fotbalului, doar mai urmăresc meciurile, mă uit la emisiuni. Punct.

Te uiţi şi la cele din Liga I?

Da, dar nu mai sunt ca altădată atât de interesat. Sunt neutru! Poate doar când joacă Dinamo cu Steaua să ţin cu "câinii" şi atât. Oricum, la noi, în ţară, nu prea ai la ce să te uiţi. Ăsta nu mai e fotbal! Pe mine mă plictisesc meciurile astea, nu văd fotbal adevărat cum e în Anglia, Spania, Italia.

"Ce se spune despre mine sau se speculează pun la dos! Ştiu ce am făcut, ce am arătat ca fotbalist. Nu mă intersează ce zic alţii, nu-mi dau ei să mănânc! Dacă vând 10.000 de hectare pe care le am..."

Cu fotbalul am înţeles, nu mai ai legătură. Apropo de domeniul imobiliar, până la urmă ai vândut casa în care locuiai?

Nu. Dar, şi dacă vând, pot să dau zece case că sunt proprietăţile mele şi eu mi le-am cumpărat, nu altcineva. Şi în trecut am vândut trei, şi mai vând încă trei. Care e problema!? Cine nu şi-ar dori să aibă case de sute de mii de euro? Eu am făcut totul prin valoare şi pe picioarele mele, nu pe vorbe. Ce se spune despre mine sau se speculează pun la dos! Ştiu ce am făcut, ce am arătat ca fotbalist. Nu mă intersează ce zic alţii, nu-mi dau ei să mănânc! Dacă vând 10.000 de hectare pe care le am, doar nu le dau pe ale altuia...

Pe final, cu ce ai rămas după o carieră în care fostul tău coleg de la Ajax, Zlatan Ibrahimovic, te compara cu Maradona, aşa cum ai povestit în trecut, atunci când te-ai întors la Dinamo?

Dacă el îmi zicea aşa înseamnă că aveam valoare şi am demonstrat asta. Nu am stat la Ajax doar să îmbrac un tricou. Sunt unii care pleacă trei - patru luni pe afară, se întorc şi zic că sunt fotbalişti. Nu am nimic cu nimeni, dar...

Dar?

Ştii care e bucuria vieţii mele? Familia. Fata are aproape un anişor, o văd cum creşte, mă joc cu ea... Fotbalul a fost, gata! Dumnezeu mi-a dat cât a trebuit, acum nu trăiesc din amintiri.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.