INTERVIU | Ionuţ Lupescu: "Sunt sunat de membri FRF, sunt rugat să candidez, dar n-am luat o hotărâre. I-am ascultat pe toţi şi le-am spus că voi reflecta. Acum, fiecare înţelege ce vrea"

22 ian 2018 5075 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
INTERVIU | Ionuţ Lupescu: "Sunt sunat de membri FRF, sunt rugat să candidez, dar n-am luat o hotărâre. I-am ascultat pe toţi şi le-am spus că voi reflecta. Acum, fiecare înţelege ce vrea" Ionuţ Lupescu a mărturisit, pentru ProSport, că se simte dator faţă de fotbalul românesc. FOTO: Mediafax

Ionuţ Lupescu, anunţat duminică drept candidat la şefia FRF în alegerile care vor avea loc pe 18 aprilie, a declarat luni, pentru ProSport, că nu a luat încă o decizie, iar cei care au anunţat acest lucru „au forţat nota“.

Director al Comisiei Tehnice a UEFA, fostul internaţional este văzut, în acest moment, drept cel mai puternic potenţial candidat pentru actualul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu. Lupescu a mărturisit, pentru ProSport, că este sunat de membri ai federaţiei, de conducători de cluburi şi foşti colegi de generaţie care îl roagă să se întoarcă de la Nyon pentru a câştiga alegerile.

Burleanu trăieşte de peste un an cu spaima că Lupescu îi va face concurenţă. Special pentru a-l elimina dintre contracandidaţi, preşedintele FRF a obţinut o modificare a legislaţiei electorale în Adunarea Generală din 27 mai 2017. La acel moment, Burleanu a supus la vot – fără să le spună clar alegătorilor ce urmează să voteze – noi prevederi pentru cei care vor să candideze. Conform noului regulament, candidaţii ar fi trebuit să fi activat minimum doi din ultimii cinci ani în fotbalul intern – iar Ionuţ Lupescu este plecat din 2011 la UEFA.


De peste un an, pe Burleanu îl trec toate apele la gândul că directorul Comisiei Tehnice a UEFA ar putea veni să îl concureze la şefia FRF. FOTO: Mediafax

Numai că aceste modificări n-au fost aprobate de MTS şi n-au mai intrat în vigoare, ele nefiind nici în acest moment înregistrate la Tribunal. Burleanu a rămas astfel cu frica în sân. Dacă Lupescu nu va intra în cursă, la alegerile din 18 aprilie se vor înfrunta Burleanu, marele favorit, şi cel puţin trei contracandidaţi: fostul internaţional Prunea, fostul fotbalist şi preşedinte al AFC Steaua Puşcaş şi fostul arbitru Balaj, acum preşedintele AJF Maramureş. E posibil să mai apară şi alţi candidaţi, cel mai vehiculat nume fiind cel al fostului internaţional Marica.

Tot plutonul care i se opune lui Burleanu are însă, cel puţin la prima vedere, şanse scăzute. Actualul preşedinte foloseşte din plin funcţia pentru a-şi maximiza şansele. A găsit modalităţi să le dea bani multora dintre electori, tipăreşte materiale propagandistice sub acoperirea unor informări din partea FRF, organizează petreceri şi mici vacanţe pentru votanţi sub pretextul unor întâlniri de lucru etc. Şi-a asigurat astfel o masă critică prin care speră să câştige încă din primul tur de scrutin.

ProSport: Ionuţ, este reală informaţia că vei candida la şefia FRF?
Lupescu: Nu, nu e reală. Cred că mai mult mă vor alţii decât...

Da, alţii te vor candidat.
Ştiu că îşi doresc foarte mult, dar nu am un răspuns acum. Din partea mea nu e luată nicio decizie.

Când te vei hotărî?
Nu ştiu... Mai am timp. De fapt, povestea este ceva mai lungă şi mai complicată. Sunt sunat de membri ai FRF, discut cu foştii colegi de la Cardiff... Sunt rugat să candidez. Nu pot să le spun pur şi simplu NU! Eu am lucrat 6 ani în federaţie. Cu bune şi cu rele. Mi-am câştigat pâinea în fotbalul românesc. Nu pot să le întorc tuturor spatele, pur şi simplu.

Există aşteptări, speranţe, în ceea ce te priveşte.
Poate că am făcut treabă bună când am lucrat la FRF... Eu ştiu?

În concluzie…
Mă gândesc. Eu aşa le-am spus, atunci când am discutat. Voi reflecta, mă voi gândi, nu am acum un răspuns.

S-a anunţat că vei candida.
Eu am spus ce-am spus. Acum, fiecare înţelege ce vrea. Poate că unii încearcă să forţeze nota.

Spune-mi dacă înţeleg corect: eşti mai tentat să nu candidezi, în acest moment, decât să candidezi.
Mă gândesc. Am ascultat ce mi-au zis membrii Adunării Generale şi voi lua o decizie.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.