Interviu eveniment cu Mircea Rednic. Declarații incendiare despre scandalul cu Anamaria Prodan: ”Uit, dar nu iert! Și te aștept la cotitură!” | EXCLUSIV

Autor: Narcis Pohoata Publicat: 11 Mar. 2020, 09:13 Actualizat: 11 Mar. 2020, 09:17 Fotbal Intern
Interviu eveniment cu Mircea Rednic. Declarații incendiare despre scandalul cu Anamaria Prodan: ”Uit, dar nu iert! Și te aștept la cotitură!” | EXCLUSIV

La aproape 58 de ani, vârstă pe care o va împlini pe 9 aprilie, Mircea Rednic rămâne un nume de referință în fotbalul românesc. Ca fotbalist, actualul tehnician al Politehnicii Iași a cucerit trei titluri, patru Cupe ale României, două Supercupe ale României și o Cupă a Belgiei, cu Standard.

 

Titlul cu Dinamo, cel mai drag

 

Ați luat două titluri ca antrenor, cu Rapid și Dinamo. Care vă este mai drag?

Cel cu Dinamo. Asta nu înseamnă că nu a fost o mare satisfacție titlul cu Rapid, pentru că a fost primul meu campionat. Dar știți foarte bine că eu în sufletul meu sunt dinamovist.

Marele regret al carierei?

Nu regret nimic. Așa a vrut Doamne Doamne. Ar fi păcat să spun că regret ceva, l-aș mânia pe Dumnezeu.

Poate faptul că nu ați antrenat echipa națională?

Dar mai am până la 60 de ani (râde…). Nu e timpul pierdut, mai sunt doi ani. Orice antrenor își dorește asta. Am fost nu doar pe lista scurtă, pe lista lungă, am fost după linie. Dar nu vreau să judec pe nimeni.

Dacă ar veni o ofertă de la echipa națională în timp ce antrenați echipa de club? O luați în calcul?

Măcar să vină oferta și după aceea vedem. Dar nu vreau să vorbesc acuma despre Națională. Poate nu e imposibil, dar sunt șanse mici.

 

Telefon de la Florin Prunea, la miezul nopții

 

De unde conflictul acesta cu Florin Prunea? Sunteți două nume importante din istoria lui Dinamo. Există vreo cale de împăcare?

Conflictul nu a plecat de la Mircea Rednic, ci a plecat de la Florin Prunea. Să ne împăcăm? El a făcut un pas, m-a sunat într-o noapte, era după 12 noaptea, dar nu i-am răspuns. Deja l-am dat în judecată. Și eu, și fiica mea. Și el o să fie obligat să vină cu dovezi. Așa, de povești, de vorbe… toată lumea suntem puternici. El a căzut în capcana unora de acolo, de la Dinamo, care au vrut să arunce cu noroi în mine. Cu toate că ce a făcut eu pentru Dinamo… Și nu vorbesc doar ca antrenor, ci și ca jucător. Nu meritam să se comporte cum s-au comportat. Și mai ales să arunce cu vorbe urâte, care nu au nicio bază. Îmi pare rău că el a căzut în capcana celor de acolo.

 

Balaci, Gabor, Hagi, Andone, Klein

 

Ați jucat cu nume uriașe în carieră. Pe cine ați avut mai aproape de suflet?

Am prins și perioada cu Ilie Balaci, am avut șansa să cresc lângă ei. A venit apoi viitoarea generație de aur lângă noi, la Campionatul Mondial din Italia. În perioada aceea am avut jucători foarte buni, talentați, jucători de valoare care au confirmat. Asta e diferența între generația asta de fier, a mea și generația de aur și cu generațiile astea care au urmat, de briliante, de diamante sau cum îi faceți voi. Cum joacă un meci, deja îi transferați. Eram fotbaliști atunci. Dacă vorbim de calități, noi eram mai bine dotați, pentru că aveam și condiții. Acum nici echipele mari nu au condiții bune, ce să mai vorbim de copii și juniori. Atunci, în fiecare oraș erau condiții, terenuri. Acuma ce terenuri să avem, că imediat se face jumătate de bloc pe un teren. Noi jucam în curtea școlii, pe cartiere, între blocuri. Acuma unde să te duci? Că blocurile sunt la zece metri unul de celălalt.

Cel mai valoros coleg?

Pfuu… Am avut prilejul să joc cu fotbaliști uriași. Clar, Ilie Balaci, Romulus Gabor și Gică Hagi. Dar nu pot să uit de Andone, de Mișa Klein, Dumnezeu să-l odihnească! Au fost foarte mulți jucători uriași cu care am jucat. În primul rând au fost caractere frumoase. Și fotbaliști!

Cel mai bun antrenor pe care l-ați avut în carieră?

De departe Mircea Lucescu. Și am lucrat cu mulți antrenori care au făcut performanță în Belgia, și la nivel de echipă națională, între care și Arie Haan. Dar de departe este Mircea Lucescu.

 

Oferte de 800.000 de euro și de 600.000 de euro înainte de a veni la Poli Iași

 

Sunteți un om bogat? Ați acumulat atât de mult capital până acum?

Am strâns suficient încât familia mea și eu să nu avem nevoie de nimic.

Mai dați prime la Iași?

Sigur! Dar trebuie să știi când să propui o primă. Trebuie să simți momentul. În momente dificile, când echipa avea nevoie am fost alături. Am fost și eu jucător și știu ce înseamnă când se mai pune o primă pe masă. Aici, și prin alte părți, s-au promis prime și s-au dat când au fost bani. La mine, când spun în ziua jocului că aveți o primă din partea mea, o dau. Și o zi în plus liberă. Păi așa joci!

Unde ați câșigat cel mai mult?

Am avut contracte bune peste tot. Cel mai mult am lat în Arabia Saudită. Și acuma am avut două oferte, una de 800.000 de euro și una de 600.000 de euro. Scrise. Înainte să vin la Iași. Dar v-am spus, pentru mine, nu sunt banii o prioritate.

Meci decisiv cu Dinamo pentru menținerea în Liga I. ”De ce vreți să mă pierdeți?”

Facem un exercițiu de imaginație? Poli Iași joacă cu Dinamo meci decisiv pentru menținerea în Liga 1. Ce trăiri aveți?

Dar de ce să ajungem acolo? Eu ce v-am spus, că am trecut prin momente de sănătate mai delicate. De ce vreți să ajungeți în situația ca, Doamne ferește, să mă pierdeți. Hai să vorbim de finala Cupei mai bine.

Pe cine v-ați dori în Cupă?

Nu mi-aș dori FCSB. Dar dacă am zis că nu îmi doresc FCSB, o să fie FCSB. Dar mai avem până să ne gândim la finală. Asta le-am spus și la jucători, să rămânem modești.

 

”L-ar vrea pe Porumboiu patron la Iași. A investit foarte mult și îmi pare rău că după cât a investit nu a reușit să ia măcar o panglică, o toartă de la o cupă”

 

Ați lucrat cu Ionuț Negoiță, cu George Copos, cu Adrian Porumboiu. Pe care vi l-ați dori acum patron la Poli Iași?

Pe Porumboiu! Fără doar și poate. Eu antrenor și Porumboiu patron. M-am înțeles cel mai bine cu el și chiar e un om de fotbal. A investit foarte mult și îmi pare rău că după cât a investit nu a reușit să ia măcar o panglică, o toartă de la o cupă. Merita! El chiar a investit. Erau salarii foarte mari în perioada aceea la Vaslui.

 

Nu merge la FCSB și Anderlecht

Numai cu Gigi Becali nu ați lucrat…

Și nici nu pot să lucrez. Poate dacă era la alt club, da. Am argumente să pot s-l conving să mă lase să-mi fac meseria. Nu există la FCSB! Cum de exemplu în Belgia nu o să antrenez pe Anderlecht. Am antrenat la Standard Liege, dar nicodată nu o să antrenez pe Anderlecht. Nici nu mai sunt tânăr. Dacă eram tânăr mai spuneam, cum zic unii, sunt profesionist. Nu, este exclus ca astea două echipe să le antrenez.

 

Uită, dar nu iartă!

În ce relații sunteți cu Anamaria Prodan cu frații Becali?

Până acum puteam să spun că aveam relații de respect, dar în urma declarațiilor pe care le-au făcut despre mine… Și total greșite! Ea (n.r. Anamaria Prodan) avea numărul meu, putea să mă sune să mă întrebe dacă eu am zis ceva rău de ea. Dar a ieșit și a făcut declarațiile pe care nu trebuia să le facă. Și eu i-am spus, poți să zici de mine ce vrei, dar în momentul în care te legi de familia mea, nu accept! Știi cum e vorba aceea: Uit, dar nu iert! Și te aștept la cotitură!

 

”E un om bun Mircea Rednic. Un om bun, iubitor de oameni, de animale”

Cea mai frumoasă amintire de la echipa națională?

Calificarea la EURO 1984. Meciul cu Cehoslovacia, de la Bratislava. Incredibil ce atmosferă a fost acolo.

Spuneți un lucru pe care suporterii nu îl cunosc despre omul Mircea Redic.

De rele s-a vorbit despre Mircea Rednic și se vorbește. Chiar nu înțeleg de ce. Și mă doare câteodată. Dar asta e viața, trebuie să-ți asumi când ești persoană publică. E un om bun Mircea Rednic. Un om bun, iubitor de oameni, de animale. Și tot timpul disponibil. Mircea Rednic face multe lucruri bune.

Dar defectul? Ce vă enervează la omul Mircea Rednic?

Am spus, că nu uit și că nu iert. În situația în care sunt eu, când ai o stabilitate financiară îți permiți câteodată să spui ce simți, să spui adevărul, iar în ziua de azi asta nu prea se acceptă.

Ce pasiuni aveți?

E clar că fotbalul îmi ocupă tot timpul. Fac și eu ca nea Mircea Lucescu, 24 din 24 fotbal. În primul rând familia, în ultima perioadă mă preocupă sănătatea mea. Nu le am eu cu pescuitul, cum merg alții. Dar îmi place să citesc. Vacanțe nu prea am, antrenorii nu au așa ceva. Când avem o vacanță plecăm în Belgia, pentru că ne-am stabilit acolo. Am dublă cetățenie și așteptăm cu drag să ne vedem prietenii din Belgia.

 

Ar fi vrut o cină cu Simona Halep

A fost 8 Martie. Cu ce femeie din sportul românesc v-ar fi plăcut să luați cina?

Cu Simona Halep. O admir și eu, și fiica mea. Top 3 femei din sport? Să mă gândesc la ceva miss-uri… dar nu mai spun, că sunt un om însurat (râde). Trecem peste.

 

”Eu aș fi preferat un antrenor cu experiență la cele două meciuri”

Urmează meciurile echipei naționale. Cu Islanda, apoi cu Ungaria sau Bulgaria.

În primul rând, să trecem de Islanda. Avem șanse! Să vedem cum va gestiona noul antrenor, Mirel Rădoi, grupul. Nu-i ușor. Eu aș fi preferat un antrenor cu experiență la cele două meciuri. Pentru că e un meci practic, nu mai vorbim de ce o să urmeze. Acum depinde de el, de lotul pe care îl va face, de primul unsprezece. Noi ne dorim, ar fi păcat să nu ne calificăm. Tot ne chinuim de atâta timp. Nu va fi ușor, pentru că jucăm în deplasare ,iar Islanda nu mai e echipa de pe vremea mea, când era un antrenament oficial. Dar avem șanse.

Cum ați aborda meciul cu Islanda? Cu jucători cu experiență?

E clar că trebuie mers pe jucătorii care evoluează la echipele de club. Și aș merge pe jucători cu experiență. Chiar dacă sunt de la noi din țară. Astea sunt jocuri în care trebuie să ai în teren oameni cu personalitate, cu experiență în astfel de meciuri. Cu tineretul e un risc. Poți să-l bagi pe unul să facă un meci foarte bun, dar poate fi depășit de atmosferă, de miză, de presiune, de tensiune. Aș merge pe experiență și pe jucători care evoluează la club. Joci cu cei din România dacă nu ai afară. De ce nu? La CFR Cluj sunt o groază care joacă și merită.

De la Poli Iași pe cine vedeți la echipa națională în viitor?

Mie îmi place Ovidiu Horșia. Cu mai multe jocuri în picioare, să mai lucreze, să prindă forță, poate ajunge la echipa națională.

Ați spus că ați fi preluat echipa națională doar pentru cele două meciuri de baraj.

Da, pentru că toți vorbeau că vor proiecte. Eu nu voiam proiecte. Preluam echipa pentru cele două meciuri, și aș fi fost de acord dacă mi se propunea, fără probleme. Dar pentru mine e clar, din moment ce a fost ales Mirel Rădoi, se gândește în perspectivă.

Tineretul?

Un meci dificil cu Danemarca, un antrenor nou, care nu prea cunoaște echipa. Ar fi bine să aibă continuitate. Are un lot bun, are jucători, ar fi bine să ne calificăm și anul acesta. Adi Mutu vede fotbalul bine, a fost un mare jucător, asta contează foarte mult pentru vestiar. E ambițios și îi doresc să reușească. Și el, și Mirel Rădoi.

Autor: Narcis Pohoata Publicat: 11 Mar. 2020, 09:13 Actualizat: 11 Mar. 2020, 09:17 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
BREAKING! Cântăreț cunoscut, ridicat de mascați din casă! Adriana Bahmuțeanu acuză intervenția în forță: ”E un abuz!”
BREAKING! Cântăreț cunoscut, ridicat de mascați din casă! Adriana Bahmuțeanu acuză intervenția în forță: ”E un abuz!”
Crima mafiotă de la Bacău: luptător K1, membru al Legiunii Străine, ridicat la Paris în cazul hackerului împuşcat în cap
Crima mafiotă de la Bacău: luptător K1, membru al Legiunii Străine, ridicat la Paris în cazul hackerului împuşcat în cap
O actriţă porno lansează provocarea anului. Ce PREMIU primeşte cel care găseşte leacul pentru COVID!
O actriţă porno lansează provocarea anului. Ce PREMIU primeşte cel care găseşte leacul pentru COVID!
Becali a TURBAT de nervi cand a aflat ca FCSB poate fi EXCLUSA din campionat din cauza COVID: „Du-te, ba, d-aici! Nu pot sa cred ca gandesc cu fundul!”
Becali a TURBAT de nervi cand a aflat ca FCSB poate fi EXCLUSA din campionat din cauza COVID: „Du-te, ba, d-aici! Nu pot ...
Topul celor mai orgasmice poziţii sexuale
Topul celor mai orgasmice poziţii sexuale
HOT: Fiica lui Adrian Enache are corp de amazoană și jură că nu s-a tunat: Sunt din neam de brazilience!
HOT: Fiica lui Adrian Enache are corp de amazoană și jură că nu s-a tunat: Sunt din neam de brazilience!
Telenovelă cu un francez şi un model de videochat din
România. Cum a fost ţepuit bărbatul însurat de studenta româncă
Telenovelă cu un francez şi un model de videochat din România. Cum a fost ţepuit bărbatul însurat de studenta româncă
Medicii chinezi au rămas perplecși: Coronavirusul poate fi transmis și așa
Medicii chinezi au rămas perplecși: Coronavirusul poate fi transmis și așa
Cupluri din întreaga lume s-au CRONOMETRAT în timp ce făceau sex. Rezultatul lor indică durata medie a unui act sexual. La voi cât ţine? - FOTO
Cupluri din întreaga lume s-au CRONOMETRAT în timp ce făceau sex. Rezultatul lor indică durata medie a unui act sexual. ...
Fara numar de la Leo! 1 mliard de lei la semnatura! Ce trebuie sa faca Vulpita pentru bani😲
Fara numar de la Leo! 1 mliard de lei la semnatura! Ce trebuie sa faca Vulpita pentru bani😲
Lovitură cruntă pentru cei care au CENTRALE termice de apartament: E o golănie! Anunțul făcut de ministrul Economiei
Lovitură cruntă pentru cei care au CENTRALE termice de apartament: E o golănie! Anunțul făcut de ministrul Economiei
Anda Călin a născut! Bucurie uriașă pentru Liviu Vârciu. Surpriză totală la maternitate
Anda Călin a născut! Bucurie uriașă pentru Liviu Vârciu. Surpriză totală la maternitate
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri despre dependenţa faţă de chinezi
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri ...
5 poziţii sexuale pentru orgasm garantat
5 poziţii sexuale pentru orgasm garantat
TOP 15 mașini de care să FUGI. Adevărate pericole financiare după doar 2 ani de la achiziție
TOP 15 mașini de care să FUGI. Adevărate pericole financiare după doar 2 ani de la achiziție
Veste proastă din Rusia. Va putea ajunge în România în câteva minute
Veste proastă din Rusia. Va putea ajunge în România în câteva minute
Un asistent SMURD a fost trimis întâmplător să salveze viaţa propriului fiu. „Fiecare lacrimă însemna că este în viaţă”
Un asistent SMURD a fost trimis întâmplător să salveze viaţa propriului fiu. „Fiecare lacrimă însemna că este în viaţă”
EXCLUSIV. Cum fură angajații TAROM din cateringul companiei! “GENTI BURDUSITE”
EXCLUSIV. Cum fură angajații TAROM din cateringul companiei! “GENTI BURDUSITE”
Prințul Charles are inima frântă! Cu cine l-a înlocuit prințul Harry dupa plecarea din Marea Britanie
Prințul Charles are inima frântă! Cu cine l-a înlocuit prințul Harry dupa plecarea din Marea Britanie
Regina telenovelelor a împlinit 43 de ani, dar arata in continuare spectaculos! Ce s-a intamplat cu frumoasa actrita dupa ce s-a retras din showbiz
Regina telenovelelor a împlinit 43 de ani, dar arata in continuare spectaculos! Ce s-a intamplat cu frumoasa actrita dupa ...
Descoperire alarmantă. Tot ce ştiam despre coronavirus s-a schimbat
Descoperire alarmantă. Tot ce ştiam despre coronavirus s-a schimbat
SUPEREXCLUSIVITATE. Margherita, show cu paparazzii Spynews! I-a înjurat și i-a agresat! Avem imaginile!
SUPEREXCLUSIVITATE. Margherita, show cu paparazzii Spynews! I-a înjurat și i-a agresat! Avem imaginile!
BREAKING. Facturile de telefonie mobilă sau fixă SE DUBLEAZĂ
BREAKING. Facturile de telefonie mobilă sau fixă SE DUBLEAZĂ
Explozia TikTok
Explozia TikTok
Tot ce nu știai despre uleiul de motor. Ce înseamnă, de fapt, codurile pentru ulei: 5W30, 5w40 sau 10w60
Tot ce nu știai despre uleiul de motor. Ce înseamnă, de fapt, codurile pentru ulei: 5W30, 5w40 sau 10w60
Care este, de fapt, adevărata relație dintre Teo Trandafir și Bursucu. Prezentatorul TV vorbește deschis despre colega sa
Care este, de fapt, adevărata relație dintre Teo Trandafir și Bursucu. Prezentatorul TV vorbește deschis despre colega ...
Ce s-a întâmplat, de fapt, între Margherita de la Clejani și părinții ei, după accidentul rutier și după ce a fost prinsă drogată
Ce s-a întâmplat, de fapt, între Margherita de la Clejani și părinții ei, după accidentul rutier și după ce a fost ...