Interviu eveniment cu Mircea Rednic. Declarații incendiare despre scandalul cu Anamaria Prodan: ”Uit, dar nu iert! Și te aștept la cotitură!” | EXCLUSIV

  • Publicat:
  • Actualizat:
Interviu eveniment cu Mircea Rednic. Declarații incendiare despre scandalul cu Anamaria Prodan: ”Uit, dar nu iert! Și te aștept la cotitură!” | EXCLUSIV

La aproape 58 de ani, vârstă pe care o va împlini pe 9 aprilie, Mircea Rednic rămâne un nume de referință în fotbalul românesc. Ca fotbalist, actualul tehnician al Politehnicii Iași a cucerit trei titluri, patru Cupe ale României, două Supercupe ale României și o Cupă a Belgiei, cu Standard.

 

Titlul cu Dinamo, cel mai drag

 

Ați luat două titluri ca antrenor, cu Rapid și Dinamo. Care vă este mai drag?

Cel cu Dinamo. Asta nu înseamnă că nu a fost o mare satisfacție titlul cu Rapid, pentru că a fost primul meu campionat. Dar știți foarte bine că eu în sufletul meu sunt dinamovist.

Marele regret al carierei?

Nu regret nimic. Așa a vrut Doamne Doamne. Ar fi păcat să spun că regret ceva, l-aș mânia pe Dumnezeu.

Poate faptul că nu ați antrenat echipa națională?

Dar mai am până la 60 de ani (râde…). Nu e timpul pierdut, mai sunt doi ani. Orice antrenor își dorește asta. Am fost nu doar pe lista scurtă, pe lista lungă, am fost după linie. Dar nu vreau să judec pe nimeni.

Dacă ar veni o ofertă de la echipa națională în timp ce antrenați echipa de club? O luați în calcul?

Măcar să vină oferta și după aceea vedem. Dar nu vreau să vorbesc acuma despre Națională. Poate nu e imposibil, dar sunt șanse mici.

 

Telefon de la Florin Prunea, la miezul nopții

 

De unde conflictul acesta cu Florin Prunea? Sunteți două nume importante din istoria lui Dinamo. Există vreo cale de împăcare?

Conflictul nu a plecat de la Mircea Rednic, ci a plecat de la Florin Prunea. Să ne împăcăm? El a făcut un pas, m-a sunat într-o noapte, era după 12 noaptea, dar nu i-am răspuns. Deja l-am dat în judecată. Și eu, și fiica mea. Și el o să fie obligat să vină cu dovezi. Așa, de povești, de vorbe… toată lumea suntem puternici. El a căzut în capcana unora de acolo, de la Dinamo, care au vrut să arunce cu noroi în mine. Cu toate că ce a făcut eu pentru Dinamo… Și nu vorbesc doar ca antrenor, ci și ca jucător. Nu meritam să se comporte cum s-au comportat. Și mai ales să arunce cu vorbe urâte, care nu au nicio bază. Îmi pare rău că el a căzut în capcana celor de acolo.

 

Balaci, Gabor, Hagi, Andone, Klein

 

Ați jucat cu nume uriașe în carieră. Pe cine ați avut mai aproape de suflet?

Am prins și perioada cu Ilie Balaci, am avut șansa să cresc lângă ei. A venit apoi viitoarea generație de aur lângă noi, la Campionatul Mondial din Italia. În perioada aceea am avut jucători foarte buni, talentați, jucători de valoare care au confirmat. Asta e diferența între generația asta de fier, a mea și generația de aur și cu generațiile astea care au urmat, de briliante, de diamante sau cum îi faceți voi. Cum joacă un meci, deja îi transferați. Eram fotbaliști atunci. Dacă vorbim de calități, noi eram mai bine dotați, pentru că aveam și condiții. Acum nici echipele mari nu au condiții bune, ce să mai vorbim de copii și juniori. Atunci, în fiecare oraș erau condiții, terenuri. Acuma ce terenuri să avem, că imediat se face jumătate de bloc pe un teren. Noi jucam în curtea școlii, pe cartiere, între blocuri. Acuma unde să te duci? Că blocurile sunt la zece metri unul de celălalt.

Cel mai valoros coleg?

Pfuu… Am avut prilejul să joc cu fotbaliști uriași. Clar, Ilie Balaci, Romulus Gabor și Gică Hagi. Dar nu pot să uit de Andone, de Mișa Klein, Dumnezeu să-l odihnească! Au fost foarte mulți jucători uriași cu care am jucat. În primul rând au fost caractere frumoase. Și fotbaliști!

Cel mai bun antrenor pe care l-ați avut în carieră?

De departe Mircea Lucescu. Și am lucrat cu mulți antrenori care au făcut performanță în Belgia, și la nivel de echipă națională, între care și Arie Haan. Dar de departe este Mircea Lucescu.

 

Oferte de 800.000 de euro și de 600.000 de euro înainte de a veni la Poli Iași

 

Sunteți un om bogat? Ați acumulat atât de mult capital până acum?

Am strâns suficient încât familia mea și eu să nu avem nevoie de nimic.

Mai dați prime la Iași?

Sigur! Dar trebuie să știi când să propui o primă. Trebuie să simți momentul. În momente dificile, când echipa avea nevoie am fost alături. Am fost și eu jucător și știu ce înseamnă când se mai pune o primă pe masă. Aici, și prin alte părți, s-au promis prime și s-au dat când au fost bani. La mine, când spun în ziua jocului că aveți o primă din partea mea, o dau. Și o zi în plus liberă. Păi așa joci!

Unde ați câșigat cel mai mult?

Am avut contracte bune peste tot. Cel mai mult am lat în Arabia Saudită. Și acuma am avut două oferte, una de 800.000 de euro și una de 600.000 de euro. Scrise. Înainte să vin la Iași. Dar v-am spus, pentru mine, nu sunt banii o prioritate.

Meci decisiv cu Dinamo pentru menținerea în Liga I. ”De ce vreți să mă pierdeți?”

Facem un exercițiu de imaginație? Poli Iași joacă cu Dinamo meci decisiv pentru menținerea în Liga 1. Ce trăiri aveți?

Dar de ce să ajungem acolo? Eu ce v-am spus, că am trecut prin momente de sănătate mai delicate. De ce vreți să ajungeți în situația ca, Doamne ferește, să mă pierdeți. Hai să vorbim de finala Cupei mai bine.

Pe cine v-ați dori în Cupă?

Nu mi-aș dori FCSB. Dar dacă am zis că nu îmi doresc FCSB, o să fie FCSB. Dar mai avem până să ne gândim la finală. Asta le-am spus și la jucători, să rămânem modești.

 

”L-ar vrea pe Porumboiu patron la Iași. A investit foarte mult și îmi pare rău că după cât a investit nu a reușit să ia măcar o panglică, o toartă de la o cupă”

 

Ați lucrat cu Ionuț Negoiță, cu George Copos, cu Adrian Porumboiu. Pe care vi l-ați dori acum patron la Poli Iași?

Pe Porumboiu! Fără doar și poate. Eu antrenor și Porumboiu patron. M-am înțeles cel mai bine cu el și chiar e un om de fotbal. A investit foarte mult și îmi pare rău că după cât a investit nu a reușit să ia măcar o panglică, o toartă de la o cupă. Merita! El chiar a investit. Erau salarii foarte mari în perioada aceea la Vaslui.

 

Nu merge la FCSB și Anderlecht

Numai cu Gigi Becali nu ați lucrat…

Și nici nu pot să lucrez. Poate dacă era la alt club, da. Am argumente să pot s-l conving să mă lase să-mi fac meseria. Nu există la FCSB! Cum de exemplu în Belgia nu o să antrenez pe Anderlecht. Am antrenat la Standard Liege, dar nicodată nu o să antrenez pe Anderlecht. Nici nu mai sunt tânăr. Dacă eram tânăr mai spuneam, cum zic unii, sunt profesionist. Nu, este exclus ca astea două echipe să le antrenez.

 

Uită, dar nu iartă!

În ce relații sunteți cu Anamaria Prodan cu frații Becali?

Până acum puteam să spun că aveam relații de respect, dar în urma declarațiilor pe care le-au făcut despre mine… Și total greșite! Ea (n.r. Anamaria Prodan) avea numărul meu, putea să mă sune să mă întrebe dacă eu am zis ceva rău de ea. Dar a ieșit și a făcut declarațiile pe care nu trebuia să le facă. Și eu i-am spus, poți să zici de mine ce vrei, dar în momentul în care te legi de familia mea, nu accept! Știi cum e vorba aceea: Uit, dar nu iert! Și te aștept la cotitură!

 

”E un om bun Mircea Rednic. Un om bun, iubitor de oameni, de animale”

Cea mai frumoasă amintire de la echipa națională?

Calificarea la EURO 1984. Meciul cu Cehoslovacia, de la Bratislava. Incredibil ce atmosferă a fost acolo.

Spuneți un lucru pe care suporterii nu îl cunosc despre omul Mircea Redic.

De rele s-a vorbit despre Mircea Rednic și se vorbește. Chiar nu înțeleg de ce. Și mă doare câteodată. Dar asta e viața, trebuie să-ți asumi când ești persoană publică. E un om bun Mircea Rednic. Un om bun, iubitor de oameni, de animale. Și tot timpul disponibil. Mircea Rednic face multe lucruri bune.

Dar defectul? Ce vă enervează la omul Mircea Rednic?

Am spus, că nu uit și că nu iert. În situația în care sunt eu, când ai o stabilitate financiară îți permiți câteodată să spui ce simți, să spui adevărul, iar în ziua de azi asta nu prea se acceptă.

Ce pasiuni aveți?

E clar că fotbalul îmi ocupă tot timpul. Fac și eu ca nea Mircea Lucescu, 24 din 24 fotbal. În primul rând familia, în ultima perioadă mă preocupă sănătatea mea. Nu le am eu cu pescuitul, cum merg alții. Dar îmi place să citesc. Vacanțe nu prea am, antrenorii nu au așa ceva. Când avem o vacanță plecăm în Belgia, pentru că ne-am stabilit acolo. Am dublă cetățenie și așteptăm cu drag să ne vedem prietenii din Belgia.

 

Ar fi vrut o cină cu Simona Halep

A fost 8 Martie. Cu ce femeie din sportul românesc v-ar fi plăcut să luați cina?

Cu Simona Halep. O admir și eu, și fiica mea. Top 3 femei din sport? Să mă gândesc la ceva miss-uri… dar nu mai spun, că sunt un om însurat (râde). Trecem peste.

 

”Eu aș fi preferat un antrenor cu experiență la cele două meciuri”

Urmează meciurile echipei naționale. Cu Islanda, apoi cu Ungaria sau Bulgaria.

În primul rând, să trecem de Islanda. Avem șanse! Să vedem cum va gestiona noul antrenor, Mirel Rădoi, grupul. Nu-i ușor. Eu aș fi preferat un antrenor cu experiență la cele două meciuri. Pentru că e un meci practic, nu mai vorbim de ce o să urmeze. Acum depinde de el, de lotul pe care îl va face, de primul unsprezece. Noi ne dorim, ar fi păcat să nu ne calificăm. Tot ne chinuim de atâta timp. Nu va fi ușor, pentru că jucăm în deplasare ,iar Islanda nu mai e echipa de pe vremea mea, când era un antrenament oficial. Dar avem șanse.

Cum ați aborda meciul cu Islanda? Cu jucători cu experiență?

E clar că trebuie mers pe jucătorii care evoluează la echipele de club. Și aș merge pe jucători cu experiență. Chiar dacă sunt de la noi din țară. Astea sunt jocuri în care trebuie să ai în teren oameni cu personalitate, cu experiență în astfel de meciuri. Cu tineretul e un risc. Poți să-l bagi pe unul să facă un meci foarte bun, dar poate fi depășit de atmosferă, de miză, de presiune, de tensiune. Aș merge pe experiență și pe jucători care evoluează la club. Joci cu cei din România dacă nu ai afară. De ce nu? La CFR Cluj sunt o groază care joacă și merită.

De la Poli Iași pe cine vedeți la echipa națională în viitor?

Mie îmi place Ovidiu Horșia. Cu mai multe jocuri în picioare, să mai lucreze, să prindă forță, poate ajunge la echipa națională.

Ați spus că ați fi preluat echipa națională doar pentru cele două meciuri de baraj.

Da, pentru că toți vorbeau că vor proiecte. Eu nu voiam proiecte. Preluam echipa pentru cele două meciuri, și aș fi fost de acord dacă mi se propunea, fără probleme. Dar pentru mine e clar, din moment ce a fost ales Mirel Rădoi, se gândește în perspectivă.

Tineretul?

Un meci dificil cu Danemarca, un antrenor nou, care nu prea cunoaște echipa. Ar fi bine să aibă continuitate. Are un lot bun, are jucători, ar fi bine să ne calificăm și anul acesta. Adi Mutu vede fotbalul bine, a fost un mare jucător, asta contează foarte mult pentru vestiar. E ambițios și îi doresc să reușească. Și el, și Mirel Rădoi.

Știri despre
Pe aceeași temă
Imagini INCENDIARE! Vedeta a fost surprinsă complet dezbrăcată! S-a văzut tot!
Imagini INCENDIARE! Vedeta a fost surprinsă complet dezbrăcată! S-a văzut tot!
Premiul Nobel pentru Fizică a fost acordat oamenilor de ştiinţă Aspect, Clauser şi Zeilinger
Premiul Nobel pentru Fizică a fost acordat oamenilor de ştiinţă Aspect, Clauser şi Zeilinger
Lionel Messi se întoarce la FC Barcelona? Xavi a vorbit despre revenirea momentului în fotbalul mondial
Lionel Messi se întoarce la FC Barcelona? Xavi a vorbit despre revenirea momentului în fotbalul mondial
E cutremur în showbiz! Soţul vedetei a fost reţinut în urmă cu puţin timp
E cutremur în showbiz! Soţul vedetei a fost reţinut în urmă cu puţin timp
PUTIN, pregătit să apese BUTONUL NUCLEAR! Ce nu știu OAMENII de rând despre...
PUTIN, pregătit să apese BUTONUL NUCLEAR! Ce nu știu OAMENII de rând despre...
Swingereală la greu cu celebra Daiana. A cuplat-o cu un neamț pentru 300 de euro + ”M-am trezit cu o limbă pe …”
Swingereală la greu cu celebra Daiana. A cuplat-o cu un neamț pentru 300 de euro + ”M-am trezit cu o…
Volodimir Zelenski VA FI ÎNLOCUIT! Undă de șoc în război. Nimeni nu se aștepta
Volodimir Zelenski VA FI ÎNLOCUIT! Undă de șoc în război. Nimeni nu se aștepta
Rusia primește sprijin după anexarea teritoriilor ucrainene! Cine este de acord cu inițiativa lui Putin
Rusia primește sprijin după anexarea teritoriilor ucrainene! Cine este de acord cu inițiativa lui Putin
Ce greutate e normal să ai în funcție de înălțime și vârstă. Calculează greutatea ideală
Ce greutate e normal să ai în funcție de înălțime și vârstă. Calculează greutatea ideală
A vrut să se dea în leagăn, iar ce a urmat e bizar. Sfidează legile fizicii!
A vrut să se dea în leagăn, iar ce a urmat e bizar. Sfidează legile fizicii!
Parlamentarii UE aprobă reforma încărcătorului unic pentru dispozitivele electronice
Parlamentarii UE aprobă reforma încărcătorului unic pentru dispozitivele electronice
BANCUL ZILEI: Un detectiv îi dă raportul soțului gelos: Și-au dat și chiloții jos apoi
BANCUL ZILEI: Un detectiv îi dă raportul soțului gelos: Și-au dat și chiloții jos apoi
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf
Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf
Cât costă un VW PASSAT de Olanda. KM reali, înainte să apuce samsarii să-i modifice
Cât costă un VW PASSAT de Olanda. KM reali, înainte să apuce samsarii să-i modifice
FOTO. Loredana Groza, apariție de infarct pe plajă. Diva, într-un costum de baie minuscul
FOTO. Loredana Groza, apariție de infarct pe plajă. Diva, într-un costum de baie minuscul
FOTO. Maria Constantin a ridicat gradele în termometre la plajă. Și-a etalat atuurile fizice la mare!
FOTO. Maria Constantin a ridicat gradele în termometre la plajă. Și-a etalat atuurile fizice la mare!