Interviu cu Dan Alexa. ”Chirurgul” le ia apărarea oficialilor dinamoviști căzuți în dizgrația lui Negoiță: ”E nevoie de Prunea și Dănciulescu! Se face o greșeală cu concedierea lor!” | EXCLUSIV

Interviu cu Dan Alexa. ”Chirurgul” le ia apărarea oficialilor dinamoviști căzuți în dizgrația lui Negoiță: ”E nevoie de Prunea și Dănciulescu! Se face o greșeală cu concedierea lor!” | EXCLUSIV
  • Publicat:

Dan Alexa (40 de ani) este liber de contract după ce a pregătit-o ultima oară pe Astra și spune că nu regretă faptul că nu are angajament! ”Chirurgul” profită de acest lucru și petrece tot timpul liber pe care îl are alături de familia sa.

Tehnicianul neagă faptul că a fost la un pas să îl înlocuiască pe Daniel Pancu la Rapid și le ia apărarea lui Florin Prunea și Ionel Dănciulescu, considerând că cei doi oficiali nu ar trebui concediați de la Dinamo. Printre altele, Dan consideră că Victor Pițurcă s-a pripit când a anunțat că vrea titlul cu Craiova și anunță că prin transferul lui Nistor, oltenii și-au luat unul dintre cei trei cei mai buni mijlocași care activează în acest moment în Liga 1.

PROSPORT: Dane, cum te simți în situația de antrenor liber de contract?

Dan Alexa: Am avut o perioadă liniștită. În ultimii cinci ani nu am mai avut o pauză mai mare de două săptămâni. Am stat mai mult acasă cu copiii mei. Am încercat să umplu golul pe care ți-l lasă meseria asta. M-am bucurat de momentele acestea și încă o fac.

PSP: Ai fost recent la un pas de Rapid. Regreți că nu te-ai întors în Giulești?

6 echipe a antrenat Alexa în carieră: Poli Timișoara, Rapid, Târgu Mureș, Chiajna, Dunărea Călărași și Astra

DA:Nu pot să spun că am fost la un pas de Rapid. Nu am discutat cu nimeni de acolo. Știți bine că Rapid este sufletul meu pentru că am trăit acolo momente frumoase atât ca jucător cât și ca antrenor. Din punctul meu de vedere Rapid are un antrenor de mare perspectivă, Daniel Pancu, așa că nu s-a pus problema să mă duc acolo.

PSP:Crezi ca s-ar fi supărat Pancu pe tine dacă îi luai locul?

DA: N-ar avea de ce pentru că nu a fost nicio discuție. Eu cu Pancu am o relație de respect, e prea mult să spun prietenie, dar e fostul meu coleg și ne respectăm. E un antrenor care atunci în acele momente i-am luat și apărarea pentru că trebuie să i se dea încredere. Este un antrenor la început de drum și cu siguranță dacă face greșeli, învață singur din ele. Este un tehnician care este în targetul echipei, este pe locul trei, foarte ambițios și e rapidist. Iar faptul că a rămas a fost cea mai importantă decizie a clubului. Dacă s-ar supăra că i-aș lua locul e o discuție mult prea deplasată pentru că nu are un temei. Repet, n-am discutat cu Rapid, iar despre antrenorul Pancu am numai cuvinte de laudă.

”Craiova a luat un lider și în teren și în vestiar”

PSP:Ce înseamnă pentru Craiova transferul lui Dan Nistor? Pe ce post îl vezi jucând în echipa Craiovei?

DA: Nistor este în primii trei mijlocași din România. Este genul de jucător care își pune amprenta asupra jocului. La Dinamo a fost de departe cel mai important jucător, un lider. Eu îl văd jucând în spatele vârfului într-un sistem cu doi mijlocași centrali, dar și să fie unul dintre cei doi mijlocași centrali. Îl văd și în 4-1-4-1, și în 4-3-3 să fie inter. E un jucător cu mare capacitate de efort. Craiova a făcut cea mai bună afacere pe care o putea face! Am înțeles că și suma nu este una foarte mare. Pentru Dinamo este clar o pierdere. Am antrenat echipe care au jucat împotriva lui Nistor și principala preocupare era să îl blocăm. Dacă îl blochezi pe Nistor, e mult mai ușor. Cei de la Dinamo și-au făcut calculele lor, nu vreau să comentez, dar Universitatea a făcut una dintre cele mai bune afaceri. A luat un lider atât în teren cât și în vestiar.

PSP:Cum ți se pare situația de la Dinamo? Ce șanse reale crezi că mai au ”câinii” la playoff?

DA: Din păcate la Dinamo văd că problemele sunt tot mai mari. Dacă nu mă însel e al treilea an în care n-au prins play-off-ul. Au șanse foarte mici să-l mai prindă, trebuie să fim realiști, deși mai sunt patru jocuri. Anul acesta a început cu scandalul ”Nistor”, înțeleg că și Prunea și Dănciulescu sunt în dizgrație, ceea ce nu face bine atmosferei din cadrul echipei. Din păcate, la Dinamo viitorul e sobru. Nu aș vrea să comentez foarte multe pentru că sunt din afară și nu cunosc exact ceea ce este acolo, dar ceea ce este cert este că se fac greșeli. Dacă nu s-ar face, Dinamo ar avea altă poziție în clasament.

”Rezolvarea e ca Dinamo să nu mai vândă jucătorii buni!”

PSP:Ți se pare corectă decizia lui Negoiță de a-i concedia pe Prunea și Dănciulescu?

DA: Prunea și cu Dănciulescu sunt dinamoviști, oameni care au făcut ceva pentru clubul ăsta. Prunea mai mult ca jucător, iar Dănciulescu e deja de foarte mulți ani acolo. Ei iubesc Dinamo, eu cred că echipa are nevoie de ei. Sunt doi oameni de fotbal în adevăratul sens al cuvântului! Pe Danciu îl cunosc foarte bine, este un băiat foarte echilibrat și inteligent, genul care poate găsi o soluție în orice situație. Mie îmi pare rău. Dacă mă întrebi din afară, nu e normală concedierea lor, dar repet, Negoiță este patron. El decide, dar cred că se puteau folosi în continuare de experiența, numele și cunoștințele lor în continuare. Prunea și-a dovedit expertiza atât la Iași cât și la Federație, iar Dănciulescu cunoaște foarte bine ce se întâmplă la Dinamo. Danciu dacă e motivat, poate să-ți fie de un real ajutor.

PSP: Care crezi că ar fi rezolvarea pentru ca Dinamo să nu mai rateze play-off-ul?

DA: Rezolvarea ar fi dacă nu s-ar mai vinde jucători importanți. S-au vândut mulți jucători importanți în momente bune ale lor pe sume mici. La prima ofertă au plecat îndiferent de sume. Cred că dacă jucătorii buni nu s-ar fi vândut în ultimii doi ani, DInamo avea alt cuvânt de spus. Ultima dată când au jucat în play-off aveau o echipă care putea câștiga campionatul, dacă nu le dădea Zlatinski gol la Severin.  Trebuiau făcute eforturi să fie menținută acea echipă, sau măcar o parte din jucătorii importanți. Este foarte greu să ai așa o echipă de top când vinzi jucătorii de top. Trebuie găsită o variantă și mă gândesc că financiar este problema ca să fie liniște. Asta este principala problemă. Nici nu apuci să vezi potențialul unei echipe dacă vinzi tot. Păstrat an de an un nucleu de opt sau nouă jucători. 

”Pițurcă s-a grăbit cu declarațiile legate de câștigarea campionatului!”

PSP:Cum vezi plecarea lui Victor Piturca de la Craiova?

DA: Suprinzătoare! Nu mă așteptam! Cred că Pițurcă a greșit când a venit pentru că a evaluat greșit lotul. A spus că va câștiga campionatul. Are dreptate când spune că la universitatea mai trebuie 3-4 jucători importanți. Nu știu care a fost supărarea lui, probabil l-a dezamăgit că jucătorii doriți nu au venit la începutul pregătirii, dar sunt foarte puține echipe care reușesc să aducă jucători chiar de la începutul pregătirii. Aici s-a hazardat Pițurcă. Ca dovadă că Nistor a venit a doua zi. Înțeleg că se vor mai face niște transferuri importante. Pentru Craiova e o pierdere pentru că e unul dintre cei mai experimentați și mai buni antrenori români. Și-a dorit să reușească, dar timpurile de acum nu mai sunt cele care erau odată, nu mai sunt banii care erau odată deși Rotaru pare genul de patron serios care investește. Probleme acestea le-am întâlnit și eu pe la echipele pe care le-am antrenat. Foarte puține echipe mai plătesc transferuri, foarte puține. Nici Steaua care înainte excela la acest capitol. Cred că s-a grăbit pentru că Rotaru își dorește mult câștigarea campionatului.

PSP:Ce echipe crezi ca au cele mai mari sanse la castigarea campionatului? 

DA: CFR are cele mai mari șanse să câștige campionatul! Au un antrenor excepțional, Dan Petrescu, au stabilitate și infuzie de capital după parcursul bun din Europa. Deja CFR-ul parcă a intrat pe pantă favorabilă și greu văd să nu câștige campionatul. Steaua are și ea șanse pentru că a avut un parcurs excepționial în campionat în ultima perioadă, Astra dacă se mai întărește cu trei sau patru jucători o să aibă un cuvânt de spus. Craiova e o variantă, dar plecarea lui Pițurcă a ridicat foarte multe semne de întrebare. TOtuși, echipa din Oltenia a crescut de la an la an și poate fi și ea o candidată la titlu.

”Îmi doresc mult ca Mutu să reușească la naționala de tineret chiar dacă are mulți contestatari! La cum îl cunosc și la ce fotbal știe, are șanse mari. Adi este foarte pasionat și în Emirate a avut rezultate bune”

”Cele mai mari șanse la câștigarea campionatului le are CFR. Au un antrenor excepțional, stabilitate și au făcut o infuzie mare de capital prin parcursul bun din Europa. Steaua are și ea ceva șanse pentru că a avut un parcurs excepțional în ultima perioadă. Astra trebuie să mai ia trei sau patru jucători pentru a avea un cuvânt de spus”

”Faptul că Țucudean a lipstit o vreme îndelungată își va pune amprenta asupra evoluțiilor sale, dar  la cum îl cunosc eu, va compensa prin experiența și execuțiile care l-au consacrat”

Absolvent al Facultății de Comunicare și Relații Publice, din cadrul Universității București, Victor a avut primul job la 19 ani, într-o companie multinațională de outsourcing, subsidiară General Electric. Aici a activat până la 23 de ani. Un an mai târziu a intrat în presa de sport, ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul din aeroport
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie: "Vii și îți iei ce…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ!…
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat cu planurile de înmormântare
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat…
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri!
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele