Interogatoriul lui Dorin Șerdean, detalii din sala de judecată. „Obligațiile care se nasc din forma suporterilor de susținere financiară au creat, mai degrabă, o povară pentru club. Singurii bani care au intrat, în ultimii 20 de ani, la Dinamo, fără să constituie împrumuturi, sunt cei 550.000 euro de la Cortacero” | EXCLUSIV

Interogatoriul lui Dorin Șerdean, detalii din sala de judecată. „Obligațiile care se nasc din forma suporterilor de susținere financiară au creat, mai degrabă, o povară pentru club. Singurii bani care au intrat, în ultimii 20 de ani, la Dinamo, fără să constituie împrumuturi, sunt cei 550.000 euro de la Cortacero” | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

ProSport continua să prezinte detalii din sala de judecată de la ultimul termen din procesul intentat de Dorin Șerdean împotriva Asociației Peluza Cătălin Hîldan prin care fostul președinte executiv, actual acționar minoritar al SC Dinamo 1948 SA, a cerut dizolvarea APCH.

La cererea avocatului APCH, judecătorul a dat un nou termen pentru data de 4 martie.

Interogatoriul lui Dorin Șerdean, detalii din sala de judecată. Cum s-a apărat șeful Lotus de asaltul întrebărilor APCH. „Singurii bani care au intrat, în ultimii 20 de ani, la Dinamo, fără să constituie împrumuturi, sunt cei 550.000 euro de la Cortacero”

După ce am publicat depoziția președinteui APCH- Elyass Bucurică, de la Judecătoria Sectorului 2,citat ca martor, revenim cu interogatoriul lui Dorin Șerdean.

Întrebările formulate de avocatul APCH au fost citite de judecător. Președintele de ședință a intervenit în unele momente ale interogatoriului și s-a adresat acționarului dinamovist pentru a clarifica anumite aspecte.

Administratorul Lotus a transmis în fața instanței că singurii bani care au intrat în club în ultimii 20 de ani și nu au reprezentat împrumuturi au fost cei virați de Pablo Cortacero, 550.000 euro, și-i acuză pe fanii acționari că au încărcat cu împrumuturi datoriile clubului care, în momentul în care el a preluat funcția de președinte executiv, după ce Ionuț Negoiță a renunțat la club, erau de 3,8 milioane de euro. 

Judecător: Care este motivul pentru care, anterior deschiderii procesului de insolvență a Dinamo 1948 SA, nu ați contestat activitatea asociației?

Dorin Șerdean: Din documentele oficiale, eu am devenit asociat al Lotus în martie 2022, în același sens am devenit și acționar la SC Dinamo 1948 SA. Acest lucru s-a întâmplat după deschiderea procedurii de insolvență.

Judecător: Recunoașteți că atât anterior deschiderii insolvenței, cât și ulterior, Asociația Peluza Cătălin Hîldan a susținut financiar SC Dinamo 1948 SA fără a urmări obținerea unor sume suplimentare pentru asociație?

Dorin Șerdean: Nu! Susținerea dacă vine așa cum a venit, generează în SC Dinamo 1948 SA, evident, o datorie pe care, cu timpul, societatea trebuie să o onoreze. Nu este o susținere din punct de vedere al veniturilor, încasărilor, este o susținere din punct de vedere al creditelor. Așa a funcționat această susținere.

Judecător: Deci nu recunoașteți că ar exista un sprijin financiar al asociației, vreți să spuneți că este vorba de o activitate de creditare!

Dorin Șerdean: Domnule președinte și banca te ajută să îți cumperi o casă, dar îți dă un credit pe care trebuie să-l dai înapoi, dacă o luăm așa atunci când vorbim de susținere. Dar din obligațiile care se nasc din asta rezultă nu o susținere, mai degrabă vorbim de o povară.

  • În cazul în care fostul președinte al clubului ar avea câștig de cauză și asociația va fi dizolvată, un adevărat efect domino s-ar putea declanșa în acționariatul societății. În ultimii ani, APCH s-a aflat în mijlocul unor tranzacții foarte importante. A preluat acțiuni de la Ionuț Negoiță, a cedat către Red&White, iar în insolvență a devenit principalul creditor al societății, cu creanțe născute din împrumuturi în valoare de peste trei milioane de euro.

Judecător: Spuneți, mai degrabă, că nu este o susținere financiară dezinteresată.

Dorin Șerdean: Corect!

Judecător: Recunoașteți că asociația este principală entitate care încearcă să salveze atât activitatea echipei de fotbal Dinamo București și este cea care depune eforturi pentru a fi evitată intrarea în faliment a SC Dinamo 1948 SA?

Dorin Șerdean: Răspunsul la întrebarea aceasta conține și răspunsul la întrebarea precedentă. În momentul de față, APCH este creditor cu clauză de preferință, la fel și la categoria chirografari, din punct de vedere strict este o susținere, trebuie să o recunosc, dar forma în care se face de fapt, care a creat atâtea probleme de ordin financiar mărind substanțial ceea ce înseamnă creditul SC Dinamo 1948 SA, este una cel puțin discutabilă.

Judecător: Aveți cunoștința de faptul că asociația încurajează suporterii dinamoviști pentru încurajarea sportivă și promovarea clubului Dinamo în toate ramurile sportive, volei, rugby, handbal, atât în țară, cât și în străinătate?

Dorin Șerdean: Da!

Judecător: Recunoașteți că sportivii clubului Dinamo au fost susținuți doar de către membrii asociației și de către grupul suporterilor uniți în programul Doar Dinamo București?

Dorin Șerdean: Nu știu, nu mă pot pronunța. În ceea ce mă privește pe mine mă refer strict la SC Dinamo 1948 SA, echipa de fotbal care este privată și nu are de-a face cu secțiile de la Clubul Sportiv Dinamo: Nu pot să răspund, să precizez despre celelalte ramuri sportive, decât ceea ce se cunoaște din presă, participarea la echipa de handbal, s-a văzut că au participat, că au făcut coregrafii, dar pentru partea care ne interesează, strict de Dinamo 1948 SA, răspunsul este cel pe care l-am exprimat. Nu, nu vă pot preciza cu exactitate, nu știu precis.

Dorin Șerdean despre datoriile lăsate de Ionuț Negoiță. „La 1 august 2020, datoria clubului era de 3,8 milioane euro” 

Judecător: Explicați motivul pentru care acționarul majoritar al Dinamo 1948 SA nu a fost dispus să finanțeze societatea pentru obținerea licenței anuale UEFA 2020-2021, precum și pentru plata debitelor.

Dorin Șerdean: Momentul la care face prima chestiune temporală întrebarea este legată de vara lui 2020, ori în acea perioadă, între iunie și septembrie 2020, acționarul majoritar era Lotus, condusă cel puțin de domnul Ionuț Negoiță, cel care administra, în scripte, era George Drăghia, dar toată lumea știe că Ionuț Negoiță conducea, iar în acest interval au venit în club 550.000 euro prin care s-a obținut licența respectivă pentru a începe campionatul 2020- 2021. Ediție care a început cu o întârziere din cauza Pandemiei. S-a încheiat campionatul intempestiv, mai repede cu trei etape, undeva în jurul datei de 5 august și a reînceput în 19 august 2020. Eu nu eram atunci angajat la Dinamo, eu sunt angajat din 10 septembrie, dar am cunoștință că s-au depus acei bani și să știți că au fost singurii bani care, în ultimii 20 de ani, au intrat în această societate și nu au constituit împrumuturi!

Judecător: Spuneți că în perioada respectivă, acționarul majoritar a finanțat până la urmă?

Dorin Șerdean: 550.000 euro. Acesta este răspunsul, apoi s-a obținut licența pentru acel an, 2020- 2021… .

Judecător: Când a fost achitată această sumă?

Dorin Șerdean: În perioada iunie, circa 20 iunie prima tranșă care a ajuns la Dinamo, 15 iulie, aproximativ, până în 5 septembrie, au venit 550.000 euro. Anul 2020. În acel moment datoria clubului era, la 1 august… era de circa 3,8 milioane de euro, iar la 1 septembrie 2020 era de 4 milioane de euro. Asta e realitatea, de acolo am preluat eu activitatea.

Judecător: Aveți cunoștință dacă acționarul majoritar al Dinamo, în speță Lotus, a fost dispus să finanțeze societatea pentru redresarea în procedura insolvenței?

Dorin Șerdean: În momentul iulie 2021, când s-a intrat în insolvență, Dorin Șerdean nu avea nicio calitate în Lotus. Din luna martie 2022, la circa 9 luni de la intrarea în insolvență, în momentul acela aveam o situație clară de insolvență. Și pot să dezvolt cum se făcea susținerea de către Asociația Peluza Cătălin Hîldan, din vânzări de tricouri, hanorace pe care scria Doar Dinamo București. Și împrumutau bani.

Judecător: Nu ați răspuns la întrebare, se poate răspunde cu da sau nu, au fost alocate, de către acționarul majoritar, sume de bani, finanțări sub orice formă pentru redresarea Dinamo după ce a intrat în procedura insolvenței?

Dorin Șerdean: Nu.

Judecător: Recunoașteți că ați participat la o întâlnire publică alături de membrii asociației și cu reprezentanții programului DDB, ocazie prin care le-ați transmis acestora că centrul de copii și juniori are nevoie de mingi de fotbal și ați solicitat ajutorul asociației în acest sens?

Dorin Șerdean, întrebat de APCH dacă și-a plătit salariile de președinte executiv din banii asociației. „Unul din cele patru salarii restante…”

Dorin Șerdean: Nu. Nu-mi amintesc. M-am întâlnit cu ei în decembrie 2020, împreună cu cei care conduceau, cu Pablo Cortacero.

Judecător: Din sumele împrumutate de asociație către Dinamo, ați dispus plăți? Iar în caz afirmativ, precizați către cine ați dispus aceste plăți!

Dorin Șerdean: Da.

Judecător: Către cine?

Dorin Șerdean: Cheltuielile societății, salariile jucătorilor, facturi.

  • La intervenția avocatului APCH, judecătorul a mai încuviințat o întrebare.

Avocat APCH: Au fost achitate inclusiv salariile domnul Șerdean din aceste sume?

Dorin Șerdean: Am achitat un salariu, într-o zi în care am fost destituit abuziv, așa cum s-a dovedit și în instanță și pentru a dovedi că am plecat cu patru salarii mai puțin, mi-am plătit unul din acele patru salarii restante. Astfel am vrut să dovedesc în instanță că a fost un abuz, o acțiune de forță, de intimidare, inclusiv de ordin fizic împotriva mea și mi-am permis să fac acest lucru. Dar acei bani erau veniți din partea unui contract de cesiune de creanță semnat între Liga Profesionistă de Fotbal, SC Dinamo 1948 SA și Asociația Peluza Cătălin Hîldan. Contract prin care… din ianuarie 2021 este acest contract, LPF a plătit Asociației Peluza Cătălin Hîldan suma de circa 503.000 euro reprezentând o tranșă aferentă drepturile de televiziune ediției de campionat 2020- 2021.

Judecător: Vă întrerup o secundă, instanța a adăugat o întrebare suplimentară care sună așa: Ați beneficiat de salariu din sumele împrumutate de asociație, din câte înțeleg eu, dumnevoastră spuneți că nu au fost banii din împrumuturile asociației, au fost banii din cesiunea de creanță de la LPF?

Dorin Șerdean: În acel moment, da. Pentru că în ianuarie 2021 a fost acel contract de cesiune de creanță în trei în baza căruia Dinamo 1948 SA a cesionat creanța de… o parte din datoriile pe care le avea atunci către Asociația Peluza Cătălin Hîldan și LPF a plătit direct în contul asociației suma de aproximativ 500.000 euro, iar a doua zi, asociația împrumutat, mai departe, clubul Dinamo. Deci de unde sunt banii aceea? Da, din împrumuturi.

Judecător: Ultima întrebare este dacă ați realizat vreodată, în mod direct, investiții financiare pentru Dinamo?

Dorin Șerdean: Investiții financiare… nu.

 

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Zanni a vrut să-i ofere primul ajutor Anei Porgras, dar nu a putut-o căra, pentru că e prea scund. Scene de-a râsu’-plânsu’ la Survivor All Stars
Zanni a vrut să-i ofere primul ajutor Anei Porgras, dar nu a putut-o căra, pentru că e prea scund. Scene…
Imediat după Bayern – Real Madrid, antrenorul a spus ”DA”! Contract până în 2027
Imediat după Bayern – Real Madrid, antrenorul a spus ”DA”! Contract până în 2027
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit tinerețea și frumusețea mea”
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit tinerețea și frumusețea mea”
Medicul Tudor Ciuhodaru, veşti de ultimă oră despre Florin Piersic: Prognosticul la un astfel de pacient este rezervat
Medicul Tudor Ciuhodaru, veşti de ultimă oră despre Florin Piersic: Prognosticul la un astfel de pacient este rezervat
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic:
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Ce a putut spune Ioana despre căsnicia cu Ilie Năstase. A cedat şi a dat cărţile pe faţă. Dezvăluiri fără precedent
Ce a putut spune Ioana despre căsnicia cu Ilie Năstase. A cedat şi a dat cărţile pe faţă. Dezvăluiri fără…
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar putea fi transferat la Viena 😲
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar putea fi transferat la Viena…
REGULILE pentru posesorii auto se schimbă dramatic. VA FI INTERZIS pentru toți șoferii din România
REGULILE pentru posesorii auto se schimbă dramatic. VA FI INTERZIS pentru toți șoferii din România
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Dan Șucu taie în carne vie la Rapid: cel mai dur mesaj de când a intrat în fotbal arată ce urmează la club
Dan Șucu taie în carne vie la Rapid: cel mai dur mesaj de când a intrat în fotbal arată ce…
Spania îl angajează pe Del Bosque pentru a superviza federaţia de fotbal
Spania îl angajează pe Del Bosque pentru a superviza federaţia de fotbal
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și al altor supermarketuri
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și al altor supermarketuri