Înfrângere definitivă pentru Mircea Sandu! A pierdut procesul cu FRF privind renta viageră! Reacţia "Naşului": "Asta e! Pierzi, câştigi, negustor te numeşti"

20 mar 2019 5265 afişări Fotbal Intern
Înfrângere definitivă pentru Mircea Sandu! A pierdut procesul cu FRF privind renta viageră! Reacţia "Naşului": "Asta e! Pierzi, câştigi, negustor te numeşti"

Mircea Sandu, fostul preşedinte FRF, a pierdut procesul cu actuala conducere de la "Casa Fotbalului" privind renta sa viageră. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ieri respingerea recursului ex-conducătorului federaţiei, contractul între cele două părţi fiind redactat chiar în ziua în care Răzvan Burleanu a triumfat în primul său mandat, 5 martie 2014.

"Da? Nu sunt în localitate. O să mă anunţe avocatul. Nu am vorbit încă. Asta e! Pierzi, câştigi, negustor te numeşti", a fost reacţia lui Mircea Sandu pentru ProSport.

Clauzele stipulate la 5 martie 2014 nu au fost respectate şi părţile au ajuns la tribunal. În 2017, FRF a câştigat procesul, iar "Naşu" a fost obligat să restituie sumele încasate până atunci, 114.736,46 lei, plus cheltuielile de judecată. Sandu a atacat hotărârea şi de ieri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dat câştig de cauză definitiv celor de la FRF. "Este o victorie definitivă a Federeaţiei Române de Fotbal. Este un dosar început în 2014 şi s-a luptat mult pentru a fi scos la lumină caracterul imoral şi premeditarea obţinerii drepturilor viagere. Am solicitat să se constate nulitatea contractului de rentă viagera, care aducea mari beneficii lui Mircea Sandu şi aparatului său de lucru", a spus pentru Telekom Sport, Roxana Diaconu, avocata care a reprezentat federaţia.

"Respinge recursul declarat de pârâtul Sandu Mircea împotriva încheierii din 14 noiembrie 2018 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia a II-a Civilă, în dosarul nr. 35165/3/2014/a1. Definitivă", se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de pe data de 19 martie 2019.

Ce conţinea contractul lui Mircea Sandu privind renta viageră:

  • Rentă viageră în valoare de 50.000 de euro anual
  • Drept de administrare al etajului 2 al unei clădiri a FRF;
  • Orice intervenţie chirurgicală sau recuperare medicală plătită de FRF;
  • O limuzină de la FRF şi benzina decontată indiferent de numărul de kilometri parcurşi;
  • Telefon;
  • Personal angajat cu salarii în limita a 5.000 de lei lunar;
  • Deplasări la meciurile echipei naţionale cu decontarea cazării la hotel de cinci stele şi diurnă de 500 de euro pe zi;
  • Transport aerian la clasa business

     

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.