Începe nebunia în Capitală! Liga a IV-a București își va desemna, în următoarele trei săptămâni, campioana. „Dinamo-Badea”, principala favorită la „coroană”. Adversarele din play-off trag semnale de alarmă. „Sunt multe nereguli, extrem de deranjante!” | EXCLUSIV

Începe nebunia în Capitală! Liga a IV-a București își va desemna, în următoarele trei săptămâni, campioana. „Dinamo-Badea”, principala favorită la „coroană”. Adversarele din play-off trag semnale de alarmă. „Sunt multe nereguli, extrem de deranjante!” | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

S-a tras cortina peste un nou sezon regular de Liga a IV-a București. Primele patru clasate, ACS FC Dinamo, Daco-Getica București, CS Progresul București și CSU Știința vor lupta pentru accesul la barajul de promovare în Liga a III-a, pe când restul competitoarelor pot intra deja în vacanță. ProSport vă prezintă toate informațiile necesare înaintea debutului din acest weekend a primei etape de play-off din fotbalul de Capitală. În plus, am stat de vorbă cu oameni ce conduc destinele fruntașelor din București cu privire la modul de abordare a acestei faze competiționale, dar și planurile pentru sezonul viitor.

Dinamo Badea, lider detașat. CSU Știința, surpriza plăcută a sezonului regular

ACS FC Dinamo sau Dinamo Badea, așa cum mai este cunoscută, formație antrenată de Andrei Cristea, a fost, de departe, cea mai bună echipă din Liga a IV-a București. În competiția organizată de Asociația Municipală de Fotbal București (AMFB), alb-roșiii lui Nicolae Badea au obținut 24 de succese, un egal și au fost înfrânți o singură dată în 26 de etape. În acest interval, au marcat 174 de goluri și au primit doar 13. În dreptul punctelor obținute, „câinii” din Liga a IV-a au obținut 73, cu zece mai multe decât Daco-Getica, locul secund.

Totuși, aceste cifre nu-i vor ajuta prea mult pe dinamoviști. Echipa va pleca cu trei puncte în play-off, unul mai mult decât ocupanta locului secund. Mai departe, podiumul este completat de CS Progresul București, care va avea un punct la start, pe când „studenții” de la Știința, surpriza plăcută a acestei stagiuni, vor fi pe zero.

Clasament final al Ligii IV București, sezonul regular

Deși pleacă doar cu un punct avans, CS FC Dinamo pare principala favorită în a deveni campioana capitalei. Alb-roșiii au suferit o singură înfrângere. Aceea, deși a venit tocmai în tur, a fost produsă de Daco-Getica, scor 3-0, în etapa 7, formație ce suflă în ceafă alb-roșiilor. Egalul, de asemenea, a fost obținut cu o altă formație din play-off, CSU Știința, 1-1 pe „Granitul”, în runda 16.

Event pe modelul CS Dinamo?

Pentru al doilea an la rând, campioana din Capitală poate fi o nouă formație cu numele Dinamo. În stagiunea trecută, CS Dinamo a câștigat cupa și campionatul pe București și, la barajul de promovare, a trecut de Venus Independența, „regina” de pe județul Călărași.

Conform AMFB, meciurile se vor juca în următorul program:

  • Etapa 1, 20 mai 2023: 15.30 – loc 1 vs. loc 4 și 18.00 – loc 2 vs. loc 3;
  • Etapa 2, 27 mai 2023: 15.30 – loc 4 vs. loc 3 și 18.00 – loc 1 vs. loc 2;
  • Etapa 3, 3 iunie 2023: 15.30 – loc 2 vs. loc 4 și 18.00 – loc 3 vs. loc 1.

În plus, ca și vecina de la Ministerul de Interne, CS FC Dinamo poate face eventul municipal. Pe 10 iunie, CS Progresul București și echipa lui Andrei Cristea se întâlnesc în finala Cupei României, faza pe București.

Campioana din București va întâlni, pentru un loc în Liga 3, locul 1 din județul Prahova. În acest moment, CSO Tricolorul Breaza este liderul Ligii A Prahova, cu 80 de puncte acumulate în 29 de etape, la nouă lungimi de locul secund, ocupat de CS Câmpina.

Clasamentul curent al Ligii A Prahova, etapa 29

Nu suntem amatori, deși jucăm în Liga 4. Noi suntem o echipă care are salariile la zi, care are prime de joc și la care nimeni nu lucrează. Eu le cer ca anul acesta să fim cel puțin de Liga 3 sau Liga 2. Este un proiect de viitor. Viitorul pe termen scurt mă interesează. Să promovăm și pe urmă, în funcție de dorințele domnului Badea, ne vom așeza la masă și vom discuta de obiectivul următor.”, declara Andrei Cristea, antrenorul de la CS FC Dinamo, în luna martie.

Lorena Balaci, manager sportiv Daco-Getica: „Nu mă lupt doar cu echipele pe teren”

Daco-Getica București, locul secund din Liga a IV-a, este fosta Juventus București, echipă cu baza în Colentina. Fondat în 1992, clubul și-a schimbat denumirea în 2018, iar, în prezent, caută să revină în elită.

Formația din Colentina, cu Daniel Oprița la timonă, a reușit două promovări succesive, din Liga 3 în Liga 2 (2015-2016) și din eșalonul secund în Superligă (2016-2017). Totuși, impactul cu prima divizie a fost dificil.

Bucureștenii s-au întors imediat în „B” după ce tot sezonul, fie că vorbim de regular sau play-out, s-au aflat pe ultima treaptă a clasamentului. Stagiunea 2018-2019 au terminat-o la jumătatea clasamentului în eșalonul secund, însă, din sezonul următor, 2019-2020, echipa s-a retras din Liga 2 după etapa 13.

ProSport a luat legătura cu Lorena Balaci, manager sportiv al formației din sectorul 2.

După ce ne-am retras din Liga 2, în 2019-2020, pe lângă penalitatea financiară, a trebuit s-o luăm de jos, din Liga 5, pe care am câștigat-o, promovând în Liga 4. Obiectivul este de a crește cât mai mulți copii. Noi ne dorim să mergem la Liga 3 și să ne menținem ca o echipă de acest eșalon. Vrem să fie vitrina noastră pentru Centrul de Copii și Juniori. Le-am oferi continuitate pentru cei proveniți din propria pepinieră. Noi folosim undeva la 70% din copiii crescuți în academia noastră. Domnul Ilie Ciuclea și-a dorit acest lucru încă de la început, de acum 30 de ani. Sigur, pe parcurs, în anumite momente, s-au mai schimbat lucrurile. Avem și câțiva „seniori”, jucători undeva la 28-30 de ani, printre care și Alin Predescu, cel care a fost la CSA.”

Deși competiția este, la nivel oficial, una de amatori, Daco-Getica are „un regim de profesioniști. Facem antrenamente zilnice”. În același timp, fosta soție a lui Eugen Trică, mama lui Atanas, jucătorul Stelei, a atras atenția asupra unor factori externi care pot face diferența, în sens negativ.

După 2 ani de Liga 4, constat că nu mă lupt doar cu echipele pe teren. Sunt foarte multe nereguli, extrem de deranjante. Încă ne aflăm într-un Ev mediu inferior. Am prins, de-a lungul acestui timp, jucători care au jucat pe fals, pe legitimațiile altora, chiar împotriva noastră. Pedepsele, din păcate, sunt doar la nivel de acte. De facto, jucătorii joacă nestingheriți. Nimeni nu respectă vreo regulă.”

O eventuală promovare ar putea schimba aceste „practici” la nivel municipal.

La Liga 3 vorbim de Federația Română de Fotbal. Competițiile sub egida FRF sunt curate din acest punct de vedere. Avem grupe de copii și juniori în competițiile organizate de ei și nu m-am întâlnit cu astfel de probleme. Este altceva acolo, este fotbal profesionist.”

CS Progresul are jucător-căpitan-finanțator: „Ne-am strâns din prietenie acest sezon. Mergem să ne jucăm șansa la play-off”

Dintre cele patru combatante, CS Progresul este singura care are, în acest moment, experiența unui play-off la Liga a IV-a. În stagiunea trecută, „progresiștii” au încheiat pe locul 2 această fază a competiției, în spatele celor de la CS Dinamo.

ProSport a luat legătura cu Cezar Stancu, gardianul dintre buturi, cel care este catalogat de colegii săi drept „cel mai implicat în acest proiect”, posibil viitor președinte la club, căpitanul și sufletul echipei.

Ca și anul trecut, și acum avem ceva jucători cu nume sonore în fotbalul românesc: Andrei Tînc, Marius Pena și Laurențiu Buș. Pe lângă ei, lotul este cu experiență, sunt jucători care au mai fost pe la Liga 2, Liga 3. Am făcut un antrenament pe săptămână în acest an. Acum, să vedem, noi mergem să ne jucăm șansa la play-off. Nu există presiune pentru promovare. Dacă e să fie, să fie. Nu am avut un buget fix pentru a face antrenament, pentru a ne pregăti.”

Goalkeeper-ul a discutat despre proiectul pentru sezonul 2023-2024.

Anul viitor chiar dorim să promovăm, suntem în discuții cu un sponsor. Noi am jucat din prietenie acest sezon, pe baza relațiilor din grup. Andrei Rusu, cel care s-a ocupat anul trecut, a trecut mai în umbră, așa că ne-am ocupat noi, jucătorii. El a stat mai liniștit. O să avem o primă simbolică cu Daco-Getica. În cazul în care promovăm, ne-a promis Andrei o primă specială. În ceea ce privește cupa, vrem să câștigăm și să mergem la zonal sezonul viitor, să ne știe și pe noi lumea.”

CS Progresul a încheiat sezonul regular pe poziția a treia și va pleca la drum cu un singur punct. Adversara din prima etapă a play-off-ului va fi Daco-Getica, locul 2.

Studenții Politehnicii, surpriza plăcută a acestei stagiuni: „Vrem să oferim copiilor și studenților posibilitatea de a face performanță concomitent cu obținerea unei educații școlare/academice solide”

Fără doar și poate, CSU Știința București este surpriza plăcută a stagiunii regulare. „Studenții” au încheiat cele 26 de etape pe locul 4, lucru ce le permite să evolueze în play-off și să spere la obținerea medaliilor de aur pe București.

Aceștia, însă, vor pleca cu un handicap de 3 puncte față de lider și doar un parcurs perfect, dublat de jocul rezultatelor, pot duce Știința pe prima treaptă a podiumului.

ProSport a stat de vorbă cu președintele secției de fotbal, Nicolae Tunsoiu, cu privire la parcursul din acest sezon, așteptările de la această fază a competiției și planurile de viitor.

Așteptările acestui play-off sunt ca jucătorii clubului nostru să dobândească experiența meciurilor la acest nivel, să se obișnuiască cu un ambient profesionist și să facă față presiunii competiției. Pe termen mediu spre lung, dorim să facem performanță, să contribuim la creșterea apetitului românilor pentru sport, în general, și pentru performanță, în particular. De asemenea, unul dintre obiectivele principale este să ajungem, în următorii 2-3 ani, în Liga 3.”

Clubul are o istorie bogată, fiind înființat în 1949, desființat în 1989 și reînviat în 2010. În total, are peste 10 sporturi active. În ceea ce privește secția de fotbal, „aceasta s-a format ca o consecință de extindere a ramurilor sportive în cadrul clubului pentru a oferi mai multe variante pentru studenții și copiii atrași de sport. Gândul de la care a pornit secția de fotbal a fost acela de a oferi copiilor și studenților posibilitatea de a face performanță concomitent cu obținerea unei educații școlare/academice solide”.

Primul meci va fi sâmbătă, cu ACS FC Dinamo. În sezonul regular, „studenții” au smuls un punct dinamoviștilor. Deși într-un eșalon inferior, CSU Știința pregătește intens meciurile din competiție cu un lot format, în mare parte, din studenți.

Lotul actual este format în mare parte din studenți, majoritatea de la  Universitatea Politehnica din București, însă avem și jucători cu experiență fotbalistică, tocmai pentru a aduce un plus de experiență și valoare. Avem undeva la 3-4 antrenamente pe săptămână, în funcție de programul competițional.”

Jurnalist sportiv din noiembrie 2021, fotbalul este omniprezent în viața lui Silvian Bădulescu, reporter special al ProSport, încă din copilărie. Una din ultimele generații care a bătut mingea pe maidan, cu visul de a deveni fotbalist în perioada junioratului și experiență la nivelul ligilor ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de preț!
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de preț!
Italienii au reacționat, după ce s-a aflat ce propunere a primit Cristi Chivu de la o cvadruplă câștigătoare UCL
Italienii au reacționat, după ce s-a aflat ce propunere a primit Cristi Chivu de la o cvadruplă câștigătoare UCL
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei.  Ce urmează să se întâmple cu el
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei. Ce urmează să se întâmple cu el
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se menține în formă maximă
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se menține în formă maximă
Medicul Tudor Ciuhodaru, veşti de ultimă oră despre Florin Piersic: Prognosticul la un astfel de pacient este rezervat
Medicul Tudor Ciuhodaru, veşti de ultimă oră despre Florin Piersic: Prognosticul la un astfel de pacient este rezervat
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână:
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă, cum s-a făcut!"
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: Mi-au plăcut aventurile! Când soţul pleca…
Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: Mi-au plăcut aventurile! Când soţul pleca…
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de fapt
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de fapt
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat lege
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat lege
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Povestea Anei Cumpănaș, femeia care l-a trădat pe faimosul mafiot american John Dillinger, subiect de film VIDEO
Povestea Anei Cumpănaș, femeia care l-a trădat pe faimosul mafiot american John Dillinger, subiect de film VIDEO
Spania îl angajează pe Del Bosque pentru a superviza federaţia de fotbal
Spania îl angajează pe Del Bosque pentru a superviza federaţia de fotbal
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și al altor supermarketuri
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și al altor supermarketuri