Încearcă Burleanu să-i dea "lovitura" lui Iorgulescu? "Se încearcă desfiinţarea şi punerea la colţ a LPF". Dezvăluiri în direct la TV şi un atac la adresa preşedintelui FRF: "Manageriază incredibil de prost!"

24 iun 2018 3105 afişări Fotbal Intern
Încearcă Burleanu să-i dea "lovitura" lui Iorgulescu? "Se încearcă desfiinţarea şi punerea la colţ a LPF". Dezvăluiri în direct la TV şi un atac la adresa preşedintelui FRF: "Manageriază incredibil de prost!"

Florin Prunea (49 de ani) crede că ideea din spatele ultimului proiect lansat de Răzvan Burleanu - înfiinţarea unei Comisii a Fotbalului Profesionist din România - este de a limita atribuţiile Ligii Profesioniste de Fotbal. Fostul portar al Generaţiei de Aur l-a felicitat pe Gino Iorgulescu pentru refuzul de a intra în jocul propus de Burleanu şi l-a criticat pe preşedintele FRF pentru modul în care se ocupă de organizarea Ligii 2.

Vineri, Răzvan Burleanu a anunţat că, dintre cei 13 membri propuşi, doar Gino Iorgulescu a refuzat să facă parte din noua Comisie, Gică Hagi dându-şi acceptul. Pentru Prunea, mişcarea şefului de la LPF e una logică, marele contestatar al lui Burleanu susţinând că planul preşedintelui FRF este de a submina autoritatea Ligii Profesioniste de Fotbal: "Văd că acum încearcă, uşor-uşor, să ia din atribuţiile LPF şi îl felicit pe preşedintele Gino Iorgulescu că nu acceptă să facă parte din acea celebră comisie de fotbal profesionist. Păi, LPF pentru ce mai este? Se încearcă desfiinţarea LPF şi punerea LPF la colţ! Eu îl felicit pe Gino că nu acceptă să facă parte dintr-o comisie care nu-şi are rostul. LPF este organizată, cluburile discută în cadrul LPF problemele legate de Liga 1. E bine că preşedintele Ligii nu permite amestecul Federaţiei în cadrul Ligii, pentru că aia ar mai lipsi, să-i lase să se întindă şi acolo...", a spus Prunea, la Digi Sport, înainte să lanseze un nou atac la adresa lui Burleanu: "Ultimul cuvânt în ceea ce priveşte Liga 1 ar trebui să-l aibă Adunarea Generală a LPF, conform statutului. Preşedintele Federaţiei trebuie să-şi vadă de Liga 2, care aţi văzut că este una cu foarte mari probleme, unde în ultimii doi ani nu a retrogradat nimeni. Nici pe vremea lui Ceauşescu nu era aşa ceva. Liga 2 e o competiţie manageriată, din punctul meu de vedere, incredibil de prost".

Înfiinţarea noii Comisii a fost anunţată de Răzvan Burleanu, vineri, când preşedintele FRF a vorbit despre obiectivele proiectului:

“Singura persoană care nu a dorit să facă parte din Comisia pentru fotbal profesionist este domnul Gino Iorgulescu. Gheorghe Hagi face parte din comisie, desigur, e unul dintre patronii care au performat. Ne dorim ca timpul să îi permită să fie prezent. Oricum, nu ne vom întâlni în fiecare săptămână. Avem o regândire a fotbalului de performanţă şi l-am împărţit în fotbal profesionist şi fotbal amator. Şi am întărit aceste două perspective prin două comisii. Acestea se vor reuni de două ori pe an şi vor lua decizii privind subiecte strategice de dezvoltare a fotbalului din România pe care le vor propune mai departe Comitetului Executiv al FRF”, a transmis Burleanu.

Răzvan Burleanu (preşedintele FRF), Valeriu Iftime (FC Botoşani), Mihai Rotaru (Club Sportiv U Craiova), Gheorghe Hagi (FC Viitorul), Marian Băgăcean (CFR Cluj), Radu Ienovan (Ripensia Timişoara), Mircea Şai (RCS-RDS), Constantin Mocanu (Pro TV), Ovidiu Ghiman (Telekom), Adrian Tomşa (Clever Media), Cristian Iliescu (BDO), Rodion Cămătaru (fost internaţional român) şi Emilian Hulubei (AFAN) sunt cei 13 membri ai Comisiei.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.