Încă un atac devastator împotriva Generației de Aur a fost lansat chiar în ziua meciului de retragere al echipei lui Gică Hagi și Gică Popescu! Lista „neagră” a absenților, pusă în dezbatere publică: „Bravo, Ganezule, că ai avut curaj! De ce nu ies Mutu și Chivu să vorbească? De ce nu l-au chemat pe Lupu? De ce nu l-au adus și pe Victor Pițurcă? Băi, băieți, n-ați câștigat nimic!”. EXCLUSIV

Încă un atac devastator împotriva Generației de Aur a fost lansat chiar în ziua meciului de retragere al echipei lui Gică Hagi și Gică Popescu! Lista „neagră” a absenților, pusă în dezbatere publică: „Bravo, Ganezule, că ai avut curaj! De ce nu ies Mutu și Chivu să vorbească? De ce nu l-au chemat pe Lupu? De ce nu l-au adus și pe Victor Pițurcă? Băi, băieți, n-ați câștigat nimic!”. EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Alin Stoica este dezamăgit de modul în care Gică Popescu a decis să organizeze evenimentul meciului de retragere al Generației de Aur.

Gică Hagi, Gică Popescu, Dan Petrescu, Dorinel Munteanu, Florin Răducioiu,Ilie Dumitrescu, Marius Lăcătuș, Adrian Ilie, Costel Gâlcă, Bogdan Stelea, Florin Prunea, Anghel Iordănescu pe bancă și restul foștilor fotbaliști invitați din tabăra României pentru acțiunea de pe Național Arena se vor afla pentru ultima oară în fața suporterilor români pe terenul de joc în această componență.

Meciul de retragere al Generației de Aur se va desfășura sâmbătă seară, cu începere de la ora 20:30 împotriva unei selecționate formate din foști fotbaliști internaționali, antrenor pe bancă fiindu-le acestora Jose Mourinho. Însă, Ionel Ganea a fost primul fost mare fotbalist al anilor 2000 care l-a contestat dur pe Gică Popescu, omul care a contribuit foarte mult la organizarea acestui eveniment, pentru faptul că el nu a fost invitat.

Încă un atac devastator împotriva Generației de Aur a fost lansat chiar în ziua meciului de retragere al echipei lui Gică Hagi și Gică Popescu! „Atâta circ pentru ce?”

Însă, după Ionel Ganea, acum Alin Stoica a lansat un atac dur în ProSport împotriva lui Gică Popescu, dar și al modului de organizare al evenimentului de sâmbătă seara.

„Văd că se face atâta circ media pe ideea organizării acestui eveniment. Dar sunt și eu curios să aflu ce oare i-ar spune un tată unui copil de 10-14 ani, cu care s-ar putea duce împreună pe stadion la un astfel de meci, în momentul în care copilul îl întreabă ce a câștigat această generație de i se organizază un astfel de eveniment?

 

Eu știu că Generațiile de Aur sunt cele care câștigă primul loc, adică medalia de aur. Sau cel puțin generațiile respective câștigă vreo medalie pe la vreun campionat european sau mondial. Gică Hagi și Gică Popescu și cei din generația lor nu au câștigat nimic cu România, nu mă refer la meciuri, ci mă refer la vreun loc pe podium pe la vreun turneu final.

Hai să ne uităm la vecinii noștri. Turcia locul 3 la CM, Bulgaria semifinalistă la CM, Grecia câștigătoare de campionat european, iar România? Nimic! Facem acum nuntă și atâta circ pentru cine? Pentru niște fotbaliști care au câștigat niște meciuri?

Doar generația asta a fost în fotbalul românesc? Generația lui Mircea Lucescu, Dobrin, Dinu nu a existat? Generația lui Balaci, Boloni, Cămătaru, Mircea Rednic, Ioan Andone nu a existat? Mă refer la generația din 84. Hai să fim serioși! Voi știți care e cu adevărat generația de aur a fotbalului românesc? Steaua 86. Generația aia a luat Cupa Campionilor și Supercupa Europei. Iar cu asta am spus tot!”, și-a început Alin Stoica discursul.

Alin Stoica îl aplaudă pe „Ganez”: „Tot respectul pentru Ionel Ganea. A fost un mare atacant al României și al naționalei și uitați că a avut curajul să le spună direct multe lucruri!”

În continuare, Alin Stoica a vorbit și despre reacția lui Ionel Ganea față de Gică Popescu și față de invitații de la acest eveniment.

„Foarte bine a procedat «Ganezu‘». Bravo, «Ganezule», că ai avut curaj. Nu ai cum să nu îl chemi și pe el. «Ganezu‘» nu a trecut ca gâsca prin apă pe la națională și e normal să îl doară că nu a fost invitat și el. Ionel Ganea este un om cu personalitate. Are și el 45 de selecții la națională și 19 goluri marcate pentru România. A înscris si golul victoriei din meciul cu Anglia de la EURO 2000, atunci când ne-am calificat în sferturi, iar Gică Hagi era suspendat. Ganea nu e unul care nu a făcut nimic pentru România. Mereu își dădea viața pe teren când juca, iar prin străinătate a jucat prin Anglia și Germania, nu prin campionate de doi lei.

Popescu văd că face ce vrea și acum, așa cum făceau el cu Hagi și pe timpuri la echipa națională. Ei făceau ce voiau și atunci, lasați că știu eu mai multe că am fost și eu pe la națională. Pe nea Piți de ce nu l-au chemat? A, nu au uitat ce i-au făcut lui nea Piți înainte de EURO 2000? Se știe foarte bine cine sunt cei care l-au lucrat pe nea Piți.

Pe Dănuț Lupu de ce nu l-au invitat? Dar, lăsați, că l-au invitat pe Filipescu. A jucat Filipescu prin 94? Pe Adi Mutu și Chivu de ce nu i-au invitat să joace și ei? Dar eu mă așteptam să iasă și Mutu și Chivu să le spună și ei vreo două vorbe ăstora, așa cum a făcut Ionel Ganea.

Băi, fraților, astfel de evenimente trebuie organizate pentru adevăratele noastre generații de aur. Mă refer la cei de la handbal, dar avem cu adevărat generații de aur și la alte sporturi, dar și foști mari sportivi ai acestei țări. Oamenii ăia de la handbal au câștigat patru titluri mondiale. Tot respectul pentru cei din generația domnului Gațu și Dumnezeu să îi ierte pe cei care nu mai sunt printre noi”, a spus Alin Stoica.

„Ce invitați sunt ăștia de acum? Unde ați jucat voi împotriva lui Rivaldo cu România?”

Alin Stoica a spus pentru ProSport că în opinia lui la un astfel de eveniment trebuiau convocați o parte dintre foștii fotbaliști ai Argentinei, Columbiei și Suediei, jucători pe care generația lui Hagi i-a întâlnit în SUA 94.

„M-am uitat și eu pe lista invitaților la acest eveniment, iar unii din echipa străinilor sunt chemați așa de umplutură, deoarece România nici nu i-a avut ca adversari. Unde am jucat noi cu generația asta împotriva lui Rivaldo, Dida sau Saviola ăla?

Dacă voiau să facă ceva cu adevărat frumos de ce nu i-au invitat pe Valderama, Asprilia, Cordoba sau Mondragon de la Columbia? De ce nu i-au invitat pe Diego Simeone, Ortega, Redondo de pe la Argentina? Ravelli, Brolin sau Kenet Andersson de la Suedia? Ăștia trebuiau chemați în opinia mea, chiar dacă poate că unii nu prea mai pot să alerge deloc. Dar, totuși împotriva acestor oameni tu chiar ai jucat.

Adu în România foști jucători pe care tu i-ai întâlnit în SUA 94, nu pe Saviola. Însă, vreți să vă mai spun ceva? Lăsați, că peste un an-doi mai inventează Popescu un motiv ca să mai organizeze ei un astfel de eveniment în România. Pe mine mă doare că nu au fost chemați acum pentru România și alți foști mari fotbaliști ai naționalei noastre. După părerea mea meritau să fie chemați la acest eveniment și alți foști mari jucători și din alte generații, dar asta e viața. Lasați-mă pe mine, că eu nu am jucat mult pe la națională și nu e cazul, dar au fost alții care meritau invitați. Însă, nu te poți pune cu jupânii care se antrenau cum voiau ei pe la națională și făceau ce voiau ei pe acolo. Făceți-le și statui unora care nu au câștigat nimic cu naționala României!”, a încheiat Alin Stoica.

Lotul Generaţiei de Aur prezent la meciul de retragere

  • Portari:  Florin Prunea, Bogdan Stelea, Ştefan Preda
  • Fundași: Gică Popescu, Iulian Filipescu, Miodrag Belodedici, Dan Petrescu, Tibor Selymeş, Gheorghe Mihali, Răzvan Prodan, fiul lui Daniel Prodan, Corneliu Papură
  • Mijlocași: Gică Hagi, Dorinel Munteanu, Constantin Gâlcă, Basarab Panduru, Ioan Ovidiu Sabău, Ovidiu Stângă, Ionuţ Lupescu
  • Atacanți: Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Marius Lăcătuş, Ion Vlădoiu, Viorel Moldovan, Adrian Ilie, Marian Ivan
  • Antrenori: Anghel Iordănescu și Gabi Balint.

Selecționata World Stars

  • Portari: Dida, Frey
  • Fundași: Maicon, Candela, Fernando Couto, Panucci, Juanito Gutiérrez, Paul Bodin, Kobiashvilli şi Miroslav Djukic
  • Mijlocași: Rivaldo, Giovanni, Litmanen, Gokhan Inler,  Karembeu,  Karagounis, Edmilson, Marcos Senna, Zaccardo
  • Atacanți: Nuno Gomes, Stoichkov, Goran Pandev, Javier Saviola
Daniel Vlad / Autor
Daniel e jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent fiind reporter special la ProSport. Din 2003 și până în 2013 a lucrat la ProSport, după care în perioada 2013 - 2019 a activat la Fanatik. Din 2019 a revenit în echipa ProSport, unde evoluează și în prezent. În cei 21 de ani de presă, ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
S-a 'combinat' în Nuba! N-a uitat mișcările senzuale de la 'Surprize, surprize' și a lovit în club
S-a 'combinat' în Nuba! N-a uitat mișcările senzuale de la 'Surprize, surprize' și a lovit în club
A jucat la EURO 2024 și a devenit ținta ironiilor: ”Tricoul abia îi ascunde kilogramele în plus”. Replica fotbalistului
A jucat la EURO 2024 și a devenit ținta ironiilor: ”Tricoul abia îi ascunde kilogramele în plus”. Replica fotbalistului
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Florinel Coman și Darius Olaru, sub lupa ungurilor! Ce susțin maghiarii despre starurile de la FCSB
Florinel Coman și Darius Olaru, sub lupa ungurilor! Ce susțin maghiarii despre starurile de la FCSB
Ce dietă ține Inna, pentru a se menține SEXY! Care sunt alimentele la care a renunțat DEFINITIV
Ce dietă ține Inna, pentru a se menține SEXY! Care sunt alimentele la care a renunțat DEFINITIV
E cutremur în toată România! Nimeni nu se aştepta la asta!
E cutremur în toată România! Nimeni nu se aştepta la asta!
BANCUL ZILEI. - Aseară m-am îmbătat crunt, nici nu mai stiu cum am ajuns acasă cu doua tipe superbe!!!
BANCUL ZILEI. - Aseară m-am îmbătat crunt, nici nu mai stiu cum am ajuns acasă cu doua tipe superbe!!!
Dragoş, un tânăr tătic de 23 de ani, a murit înecat în Lacul Snagov. A lăsat în urmă o fetiţă de doar 2 anişori
Dragoş, un tânăr tătic de 23 de ani, a murit înecat în Lacul Snagov. A lăsat în urmă o fetiţă…
FEMEIA care DEGUSTA mâncarea lui Hitler! Era atât de paranoic încât...
FEMEIA care DEGUSTA mâncarea lui Hitler! Era atât de paranoic încât...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de…
Cuplu-bombă! Fostul a trădat-o cu Ramona Olaru, iar actualul și-a părăsit iubita
Cuplu-bombă! Fostul a trădat-o cu Ramona Olaru, iar actualul și-a părăsit iubita
Permisul de conducere se SCHIMBĂ la 2 ANI. Decizia care se va aplica în toată România
Permisul de conducere se SCHIMBĂ la 2 ANI. Decizia care se va aplica în toată România
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
UEFA EURO 2024, disponibil acum gratuit
UEFA EURO 2024, disponibil acum gratuit
Cea mai terifiantă armă a dacilor. A băgat spaima în romani și i-a forțat să-și modifice echipamentul militar
Cea mai terifiantă armă a dacilor. A băgat spaima în romani și i-a forțat să-și modifice echipamentul militar
Mbappe exclude posibilitatea de a reprezenta Franţa la Jocurile Olimpice
Mbappe exclude posibilitatea de a reprezenta Franţa la Jocurile Olimpice
Dacia a ajuns pe Nürburgring. VIDEO cu modelul autohton în FULL GAZ
Dacia a ajuns pe Nürburgring. VIDEO cu modelul autohton în FULL GAZ
Zece ispite masculine sunt gata să pornească într-o călătorie unică la Insula Iubirii
Zece ispite masculine sunt gata să pornească într-o călătorie unică la Insula Iubirii
×