Ilie Poenaru îi răspunde patronului FCSB: „Îl contrazic pe domnul Becali! Eu nu mă joc cu reputația mea și vreau să cred că a glumit cu ce a spus!” | INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Clinceni a remizat aseară cu FCSB, 2-2, iar rezultatul l-a scos din sărite pe patronul FCSB, Gigi Becali. Acesta a lansat mai multe acuze la adresa ilfovenilor, printre care faptul că Academica este în continuare controlată de FCSB, Poenaru a fost crescut de Becali, iar echipa și-a dat viața cu FCSB, pe când cu CFR a mers pe teren.

Contactat de ProSport, antrenorul lui Clinceni, Ilie Poenaru (44 de ani) îi dă replica latifundiarului din Pipera și face lumină în cazul golului nevalidat al celor de la FCSB.

După ce a scos un egal suprinzător cu FCSB (2-2), antrenorul celor de la Clinceni, Ilie Poenaru, îi răspunde patronului FCSB, Gigi Becali. Poenaru respinge spusele lui Becali cum că echipa din Clinceni este în continuare ”satelitul” roș-albaștrilor. Antrenorul consideră că meciul cu CFR de etapa trecută a fost unul dintre cele mai bune făcute de echipa sa și dezvăluie că echipa pe care o conduce are obiectiv locul 5. În cazul îndeplinirii obiectivului, staff-ul și jucătorii vor primi o primă specială din partea conducerii.

Ilie Poenaru îi răspunde patronului FCSB: „Îl contrazic pe domnul Becali! Eu nu mă joc cu reputația mea și vreau să cred că a glumit cu ce a spus!”

ProSport: Domnule Poenaru, ați scos o remiză aseară cu FCSB. Ați bătut și Craiova. În rest, trei înfrângeri pentru Clinceni. Uitându-vă acum în urmă, ați fi putut avea un parcurs mai bun?

Ilie Poenaru: Da, clar! Cu CFR, etapa trecută puteam să facem mai mult. Ne-am dorit foarte mult să luăm puncte din acel meci și cred că asta s-a văzut clar. Dacă în prima repriză nu am arătat foarte bine, a doua repriză am dominat și am presat foarte mult. Ne-a lipsit doar golul. Ne-am propus să scoatem rezultate bune în toate meciurile cu echipele mari ca să punem capăt speculațiilor. Se tot fac acuze, dar noi am pierdut și cu Botoșani sau Sepsi. Sunt momente și momente prin care o echipă trece. Noi ne dorim să câștigăm fiecare meci.

„Ne afectează când se vorbește de munca noastră de un an! Într-o lume sănătoasă nu există așa ceva!”

Vă deranjează specuțiile făcute la adresa echipelor mici din play-off?

E normal să ne afecteze pentru că se vorbește despre munca noastră de un an. A tuturor! De la conducere până la jucători, staff tehnic și a toți ceilalți care fac partea din familia noastră. Pare că munca noastră e în zadar și asta nu mi se pare în regulă. Într-o lume sănătoasă nu trebuie să te gândești la așa ceva. Eu nu văd în Europa astfel de discuții. 

Ok, dar în trecut a existat celebra ”Cooperativă”. Sunt lucruri probate și chiar recunoscute de cei care făceau aranjamente în fotbalul românesc.

Noi am rămas bolnavi de ”scenarită” și nu ne mai facem bine! S-au schimbat multe de când România era în comunism. Cu mulți ani în urmă anumiți conducători făceau astfel de lucruri, dar s-a terminat cu așa ceva. S-au shimbat generații de jucători, antrenori, conducători. 

„Nu suntem echipa lui Gigi Becali!”

Adică dumneavoastră nu vi s-a propus niciodată nimic?

La mine la echipă e imposibil să se întâmple așa ceva! Când am venit aici am primit mână liberă total de la conducere. Mi-au spus să fac ce vreau eu pe plan sportiv și așa a fost. Sincer vă spun, niciodată nu s-a băgat nimeni. Cei din conducere află primul 11 chiar înainte de startul meciului. Nu mai devreme. În cei trei ani de când sunt aici nu mi-a insinuat nimeni niciodată nimic. Să fie clar! Conducătorii clubului Clinceni s-au comportat admirabil. Mi-au promis că nu intervin în ceea ce ține de partea sportivă. Și așa a fost. Eu răspund de rezultate și de tot ceea ce înseamnă echipa. 

Gigi Becali a spus în mai multe publicații astăzi că Academica Clinceni este echipa lui și că sunteți datori la el cu 400.000 de euro. 

În primul rând nu suntem echipa domnului Gigi Becali. Nu știu despre ce vorbește domnia sa. Nu am fost conducător aici și nu știu discuțiile la care face referire. Se referă la liga secundă probabil. Dar după promovare, oamenii care erau legați de dânsul au ieșit din acționariat. Ne-am rupt de ei. Legat de bani nu știu despre ce e vorba și nu e treaba mea. Nu pot comenta. Eu răspund de rezultatele de pe teren. Datoria mea e să pregătesc echipa să câștige fiecare meci. Sunt la început de carieră și tot ce îmi doresc este să performez. Restul discuțiilor despre bani și alte lucruri de acest gen cred că sunt treaba conducerii.

Gigi Becali s-a supărat pe Poenaru pentru că FCSB a fost încurcată de Clinceni
Gigi Becali s-a supărat pe Poenaru pentru că FCSB a fost încurcată de Clinceni

„CFR e alt tip de echipă față de FCSB. De asta am avut ocazii mai puține cu clujenii!”

Legat de joc, Becali a spus că echipa dumneavoastră a mers pe teren cu CFR, iar cu FCSB și-a dat viața. Cum comentați?

Îl contrazic! Cum spuneam mai devreme, cu CFR am jucat bine și doar golul ne-a lipsit. De când am revenit din carantină, înainte de meciul cu Craiova, pe care l-am câștigat, jocul nostru a fost în creștere. La CFR a continuat evoluția bună. Dintr-o lipsă de marcaj a lui Chunchukov am încasat un gol și uite așa s-a terminat meciul. 

Becali acuză stilul de joc diferit din cele două partide.

E normal să fie diferit! CFR e un alt tip de echipă față de FCSB. Clujenii nu oferă spații și sunt o echipă bine  organizată defensiv, de asta nu am avut multe ocazii cu ei. Cu CFR am arătat la fel de bine ca în meciul cu Craiova. Am pus presiune pe Cluj, iar statistica arată că repriza secundă a fost a noastră. Dacă ei nu marcau în minutul 7, eu vă garantez ca terminam jocul egal 0-0. Dacă nu marcau, eu știam ce am de făcut din minutul 50. Eram pregătit să mă închid, să țin de 0-0. Banca de rezerve a fost formată din astfel de jucători care să mă ajute să scot egalul. Dar fiind conduși pe cine să mai bag? Nu am avut jucătorii disponibili pentru așa ceva. Am suferit mult la schimbări în meciul cu CFR. Uitați-vă pe foaia de joc să vedeți câți tineri am avut.

„M-am uitat la meci la trei dimineața! Nu se vede clar dacă FCSB a avut gol valabil!”

Patronul FCSB mai spune că v-a crescut. E adevărat?

Îl respect pe domnul Gigi Becali pentru ce face în fotbalul românesc, dar cred că îi știm cu toții stilul caracteristic. Aș vrea să o iau ca pe o glumă. Sau ca pe niște lucruri spuse la supărare. E total neadevărat, dar repet, o iau ca pe o glumă. Cu toate că pentru mine astfel de declarații sunt extrem de serioase. Eu nu mă joc cu cariera mea. E vorba de reputația de antrenor care e foarte importantă. 

Revenind la meciul de aseară, cu FCSB. Echipa antrenată de Petrea acuză faptul că a avut un gol nevalidat. A fost sau nu a fost gol?

M-am uitat la reluari. Nu se vede foarte clar. Eu unul n-am prins o imagine clară. Chiar m-am uitat la trei dimineața, am revăzut tot meciul. Nu se vede clar. Eu nu vreau să comentez ce a văzut arbitrul. El este suveran și își asumă și deciziile corecte și cele greșite. Cu ce mai încălzește pe cineva acum dacă spun eu că a fost sau nu gol? 

„E foarte greu ce face Tănase la penalty. Bravo lui!”

Portarul Ureche ce v-a zis?

Chiar am vorbit cu el pe tema asta. Mi-a zis că a stat pe linia porții, dar că în plonjon nu poate să urmărească și mingea și linia porții. A avut reacție să împingă mingea afară. E foarte greu de spus ce a fost acolo. Știți bine că eu am recunoscut mereu și când a fost în defavoarea lui Clinceni. La Tănase a fost penalty, i-a luat piciorul. Am recunoscut. Și când am câștigat, am spus direct dacă nu mi-a plăcut jocul echipei noastre. 

Cum vi s-a părut stilul lui Tănase de a executa penalty-ul?

Inițial am crezut că Ureche a stat pe linia porții când a apărat execuția lui Tănase, dar după am văzut reluările și recunosc că Ureche a ieșit de pe linia porții. Cât despre Tănase, să știți că e foarte greu ce face el. E atent la portar, așteaptă și face acele mișcări din corp pentru a dezechilibra portarul. E unul dintre cei mai buni fotbaliști din România, nu degeaba marchează atâtea goluri. Andrei Ureche l-a văzut pe Tase la analiză și știa cum bate și ce face. Tocmai de asta a stat mai mult și a apărat în primă fază. A doua oară, Tănase a schimbat colțul, iar Andrei a plecat puțin mai devreme. Bravo lui Tănase, ce să zic? Dacă este regulamentar, eu nu am ce să îi reproșez.

Tănase (în roșu) a marcat în partida cu Clinceni de la punctul cu var
Tănase (în roșu) a marcat în partida cu Clinceni de la punctul cu var

„Obiectivul nostru e locul cinci! Avem și o primă din partea conducerii pentru asta!”

Ce urmează pentru dumneavoastră și pentru Clinceni?

Nu vreau să vorbesc acum despre situația mea. Ne dorim să ne refacem cât mai repede după acest meci pentru că am acumulat multă oboseală. Vreau să jucăm bine cu Botoșani și să câștigăm. 

Vă gândiți la locul cinci?

Da, este un obiectiv pentru noi. Vrem acest loc pentru banii oferiți. Avem și o primă de la conducere dacă ne clasăm la finalul play-off-ului pe locul cinci. Dar să știți că și în situația în care nu ne atingem obiectivul, ieșim cu fruntea sus din play-off. În anii anteriori, echipele mici care au intrat in play-off nu au adunat mai mult de două puncte. Noi ne-am propus să scoatem puncte cu echipe echipă cu care jucăm. Ca să nu mai comenteze nimeni că accederea noastră în play-off a fost o întâmplare. Deja începuseră toți să spună asta după primele meciuri pierdute. E ambiția noastră să facem o figură frumoasă. Să fim realiști, nu putea Clinceni să se bată la campionat, dar ce am făcut noi până acum e o performanță istorică. Am scos maximum din ce se putea scoate. 

Pe aceeași temă
Prima declarație a Prodancei după ce Reghe a anunțat că divorțează: "AM..." Reacția ei e greu de înțeles
Prima declarație a Prodancei după ce Reghe a anunțat că divorțează: "AM..." Reacția ei e greu de înțeles
Tinerii inseparabili din Ucraina, care au petrecut peste 120 de zile încătuşaţi, s-au despărţit
Tinerii inseparabili din Ucraina, care au petrecut peste 120 de zile încătuşaţi, s-au despărţit
Gestul lui Ronaldo a fost ironizat după meciul de pe Naţional Arena. Ce a făcut Andriy Yarmolenko
Gestul lui Ronaldo a fost ironizat după meciul de pe Naţional Arena. Ce a făcut Andriy Yarmolenko
Chivu, pas urias in cariera! Unde va antrena in noul sezon
Chivu, pas urias in cariera! Unde va antrena in noul sezon
Alimente diuretice care combat retenția de apă și te ajută să slăbești
Alimente diuretice care combat retenția de apă și te ajută să slăbești
Surpriză mare în audiențele TV din România. Ce s-a întâmplat cu emisiunea La Măruță de la Pro TV, în ziua în care prezentatorul a lipsit
Surpriză mare în audiențele TV din România. Ce s-a întâmplat cu emisiunea La Măruță de la Pro TV, în ziua în care prezentatorul a lipsit
Şocul serii! Fostul preşedinte a murit în urmă cu puţin timp
Şocul serii! Fostul preşedinte a murit în urmă cu puţin timp
Surse: Incident între Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Antrenorul a anunţat la 112 că îi este teamă să nu îşi facă singură rău
Surse: Incident între Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Antrenorul a anunţat la 112 că îi este teamă să nu îşi facă singură rău
Un ciclon lovește România din plin. Avertizare de ultim moment de la ANM:  Zonele afectate de vijeli
Un ciclon lovește România din plin. Avertizare de ultim moment de la ANM: Zonele afectate de vijeli
AVERTISMENT lansat de președintele Micrososft: Există deja sistemul „O persoană, un dosar”
AVERTISMENT lansat de președintele Micrososft: Există deja sistemul „O persoană, un dosar”
Zlatan Ibrahimovic le-a arătat jurnaliştilor iPhone-ul lui său. Surpriza pe care au avut-o
Zlatan Ibrahimovic le-a arătat jurnaliştilor iPhone-ul lui său. Surpriza pe care au avut-o
Prodanca și Reghe DIVORȚEAZĂ! Care e motivul despărțirii, după 15 ani de căsnicie
Prodanca și Reghe DIVORȚEAZĂ! Care e motivul despărțirii, după 15 ani de căsnicie
Ce meserie are, de fapt, Ramona Olaru! Nu ţi-ai fi imaginat-o niciodată aşa pe sexy vecina de la Neatza
Ce meserie are, de fapt, Ramona Olaru! Nu ţi-ai fi imaginat-o niciodată aşa pe sexy vecina de la Neatza
S-a anunțat deja NOUA PANDEMIE! Cum se manifestă virusul care amenință toată Planeta
S-a anunțat deja NOUA PANDEMIE! Cum se manifestă virusul care amenință toată Planeta
Faliment de răsunet în România. Bătălia este aprigă
Faliment de răsunet în România. Bătălia este aprigă
Are 22 de ani și va moșteni imperiul Apple. Cum arată Eve Jobs, fiica lui Steve Jobs
Are 22 de ani și va moșteni imperiul Apple. Cum arată Eve Jobs, fiica lui Steve Jobs
Cum se fură combustibil la benzinăriile din România. Mii de litri valorificați de angajați
Cum se fură combustibil la benzinăriile din România. Mii de litri valorificați de angajați
Motivul ascuns pentru care nu vrei să pierzi un smartphone neprotejat cu parolă și amprentă
Motivul ascuns pentru care nu vrei să pierzi un smartphone neprotejat cu parolă și amprentă
NEWS ALERT. Ploile nu se opresc. ANM a emis un Cod portocaliu de ploi abundente în 12 judeţe din ţară şi Cod galben în mare parte din ţară
NEWS ALERT. Ploile nu se opresc. ANM a emis un Cod portocaliu de ploi abundente în 12 judeţe din ţară şi Cod galben în mare parte din ţară
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Fanii lui Dinamo Kiev au întrecut orice măsură! Banner-ul afişat împotriva lui Mircea Lucescu chiar pe Arena Naţională
Fanii lui Dinamo Kiev au întrecut orice măsură! Banner-ul afişat împotriva lui Mircea Lucescu chiar pe Arena Naţională
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar avea curajul, la vârsta ei
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar avea curajul, la vârsta ei
Andreea Mantea a mărturisit că a fost bătută de tatăl fiului ei, Cristi Mitrea: ”Câte am îndurat, chiar și cu el în pântec”
Andreea Mantea a mărturisit că a fost bătută de tatăl fiului ei, Cristi Mitrea: ”Câte am îndurat, chiar și cu el în pântec”
Start la plajă! S-a dat proba costumelor de baie și avem cele mai HOT imagini
Start la plajă! S-a dat proba costumelor de baie și avem cele mai HOT imagini
Top 6 mașini premium la mâna a doua pe care merită să dai 7.000 de euro
Top 6 mașini premium la mâna a doua pe care merită să dai 7.000 de euro
FOTO. Otniela, fosta vedetă de la PRO TV, apariție incendiară pe plajă! Și-a arătat complet corpul în costum de baie
FOTO. Otniela, fosta vedetă de la PRO TV, apariție incendiară pe plajă! Și-a arătat complet corpul în costum de baie
FOTO. Imagini incendiare cu Ana Baniciu! Cum arată în costum de baie fata celebrului cântăreț Mircea Baniciu
FOTO. Imagini incendiare cu Ana Baniciu! Cum arată în costum de baie fata celebrului cântăreț Mircea Baniciu