Îl mai ţineţi minte pe Romică Bunică? Destinul ireal al omului care a declanşat un scandal imens în Liga 1. Cu ce se ocupă la opt ani după golul care l-a făcut pe Becali să turbeze de furie

10 nov 2016 79697 afişări Fotbal Intern
Îl mai ţineţi minte pe Romică Bunică? Destinul ireal al omului care a declanşat un scandal imens în Liga 1. Cu ce se ocupă la opt ani după golul care l-a făcut pe Becali să turbeze de furie

Pe 25 mai 2016, Comisia de Etică şi Disciplină din cadrul FRF lua una dintre cele mai grele decizii din istoria recentă a sportului românesc. Trei antrenori şi 14 jucători de la Gloria Buzău erau practic şterşi de pe faţa fotbalului după ce oficialii FRF au descoperit că făceau parte dintr-o mafie transfrontalieră care făcea blaturi în Liga 2. Printre ei se numărau Ion Viorel, fost fotbalist la Steaua şi Rapid, şi celebrul Romeo Bunică.

La mai puţin de şase luni distanţă din momentul în Comisia de Etică şi Disciplină de la FRF dicta amenzi de peste 200.000 de euro şi nu mai puţin de 174 de luni de suspendare, vieţile celor implicaţi în cel mai mare scandal de blaturi din fotbalul românesc s-au schimbat dramatic şi nu mai au nimic în comun cu fotbalul. Cel puţin aşa spune Viorel Ion, omul ajuns, la fel ca foştii săi elevi, într-o situaţie foarte grea.

Fost candidat pentru postul de primar al Buzăului, Ion Viorel s-a apucat de agricultură şi nu a uitat să le ofere o mână de ajutor şi fotbaliştilor alături de care a fost acuzat că a blătuit meciuri pe vremea când se aflau la Gloria Buzău. Deja fostul antrenor continuă să se considere nevinovat şi spune că intrarea în politică i-a atras suspendarea pentru blaturi: "Îmi pare rău că nu am fost suspendat în urmă cu mai mulţi ani, că aşa nu mai pierdeam banii în fotbal. La ora asta, fotbalul nu mă mai interesează! În total sunt 17 familii afectate de această decizie, sunt terminate. Nu vreau să treacă nimeni prin ce trec oamenii ăştia. Am fost un fraier, că nu am înţeles cu ce se mănâncă politica, că dacă nu candidam la primărie altfel stăteam de vorbă acum. Îmi doresc ca acesţi fotbalişti să poată să-şi continue activitatea sportivă, dar mulţi au decis să se lase. Norocul nostru este că am făcut blaturile alea şi acum avem bani la saltea. Banii pe care i-am luat noi din blaturi să-i aibă ei toată viaţa lor!

Nu mai pot avea încredere în nicio persoană din România. Credeţi că dacă mâine îmi găsesc o echipă, că m-au sunat, care să-mi dea un salariu, o să-i văd? Vă spun că nu. Nu pot să-mi fac un credit la bancă pentru că am datorii cu acel PFA", a spus Ion Viorel, pentru postul de radio Sport Total FM.

De la erou la "omul cu semănătoarea"

Probabil cel mai cunoscut nume de la Gloria Buzău este cel al lui Romeo Bunică. Ajuns între timp la 42 de ani, fostul antrenor secund al lui Ion Viorel a devenit celebru în România în sezonul 2007-2008, când îmbrăca tot tricoul Gloriei Buzău. Atunci, mijlocaşul marca din lovitură liberă în prelungirile meciului dintre Steaua şi Gloria, considerată atunci "sora mai mică" a clubului lui Gigi Becali, iar reuşita sa declanşa un scandal imens, finanţatorul Stelei ordonând ca Bunică să fie trimis în Liga 3, la Râmnicu Sărat, după ce Bunică egala la 1 şi priva gruparea roş-albastră de două puncte importante.

La opt ani distanţă, Bunică face parte din "echipa de lucru" a lui Ion Viorel şi, potrivit spuselor antrenorului, este omul care "ghidează" semănătoarea în noul proiect imaginat de primul antrenor român acuzat că face parte dintr-o mafie internaţională care se ocupă cu trucarea de meciuri: "Am rămas fără maşină, nu am nimic, călătoresc cu taxiul. Dau câte 5 lei. Asta e. Împreună cu prietenul meu bulgar, care m-a ajutat să bag bani la echipă, ne-am apucat de agricultură, ca să trăim! Am luat şi câţiva jucători cu mine. Eu lucrez pe combină, unul e pe tractor, Romeo Bunică e pe semănătoare, că nu ne e frică de muncă", a mai spus Ion Viorel.

 
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.