„Ia punga asta, vezi că sunt 200.000 de dolari în ea, pariază pe victoria noastră”. Pariurile, mai vechea „nebunie” a lui Gigi. Mărturie incredibilă, cum a vrut latifundiarul să pună o sumă imensă pe meciul echipei sale, în Champions League, în deplasare!” Becali apare, la Registrul Comerțului, ca acționar majoritar al Fotbal Club FCSB SA! EXCLUSIV

„Ia punga asta, vezi că sunt 200.000 de dolari în ea, pariază pe victoria noastră”. Pariurile, mai vechea „nebunie” a lui Gigi. Mărturie incredibilă, cum a vrut latifundiarul să pună o sumă imensă pe meciul echipei sale, în Champions League, în deplasare!” Becali apare, la Registrul Comerțului, ca acționar majoritar al Fotbal Club FCSB SA! EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

În 2007, Gigi Becali a avut nebunia de a paria 200.000 dolari pe victoria Stelei, așa cum se numea FCSB atunci, în deplasare, contra Sevillei, chiar în grupele Champions League. Mărturia îi aparține celui pe care afaceristul l-a rugat să plaseze suma pe „2 solist”. La acel moment, latifundiarul din Pipera apărea în actele societății care administrează clubul. În primăvara acestui an, presa a relatat că milionarul i-a cedat acțiunile din cadrul Fotbal Club FCSB SA surorii sale, Domnica Geambazi. ProSport a descoperit că, la Registrul Comerțului, Becali este, în continuare, principalul acționar al societății care administrează clubul, un detaliu ce ar putea să fie hotărâtor în acheta UEFA.

Gigi Becali a ieșit, din nou, în evidență, în urma declarațiilor sale. După ce, înaintea returului cu Nordsjaelland a declarat, în cadrul emisiunii ProSport Live, că a pariat 20.000 euro pe calificarea echipei sale, omul cu deciziile la FCSB  a intrat în atenția reprezentanților Federației Române de Fotbal.

Ce a spus, inițial, Gigi Becali: 

Eu am vorbit cu cineva și mi-a zis că e cotă 7, dacă e calificare, iei de 7 ori mai mult. I-am zis să îmi pună și mie 50.000 de la el. A dat, cutare, nu pot să pun 50.000, că nu primesc, pot să pun maxim 20.000, bine că nu a primit. Și a pus 20.000 și i-am pierdut”- Gigi Becali, 18 august

Astfel, așa cum ProSport a anunțat în exclusivitate, oficialii FRF au sesizat UEFA, sub a cărei egidă se desfășoară competiția în care s-a desfășurat evenimentul pe care a pariat Becali, iar forul urmează să hotărască dacă începe sau nu ancheta împotriva FCSB.

Federația Română de Fotbal a luat act de declarațiile făcute de domnul George Becali. Având în vedere că acestea fac referire la un meci disputat într-o competiție organizată de UEFA, FRF se află în acest moment într-un dialog cu forul de la Nyon. Informații suplimentare vor fi comunicate imediat ce acestea vor fi disponibile”, a reacționat FRF, pentru ProSport.

„Ia punga asta, vezi că sunt 200.000 de dolari în ea, pariază pe victoria noastră”. Pariurile, mai vechea „nebunie” a lui Gigi Becali. Mărturie incredibilă, cum a vrut latifundiarul să pună o sumă imensă pe victoria echipei sale, Champions League, în deplasare!” SPECIAL  

Imediat după ce informația legată de misiva transmisă de FRF către UEFA a fost confirmată oficial, latifundiarul din Pipera a ieșit în public și a retractat ce a spus, cu o săptămână înainte, la ProSport Live.

Eu spun că am câștigat un miliard ieri, la loto. În viață e ceea ce faci, nu ce zici! Nu există așa ceva. Ei dacă n-au ce face… Păi, tu, ca federație, verifică tu prima dată! Că și tu ai calitatea asta. Eu zic ce vreau la televizor, care-i treaba? N-am pariat nimic, a vrut unul să parieze, i-am zis să o facă pe răspunderea mea. Unul de prin Elveția, mi-a spus că vrea să pună, că e cota 7. I-am zis să pună 20.000 de euro, doar nu era mare lucru pentru el. La mintea lui Burleanu, intră și asta. Hai, lasă-mă cu tâmpeniile”, a declarat Gigi Becali la DigiSport.

Gigi Becali este, conform actelor de la Registrul Comerțului, în continuare, acționarul majoritar al Fotbal Club FCSB SA! 

Reacția lui Becali pare tardivă, iar în acest moment, UEFA urmează să desemneze un ofițer de integritate care se va ocupa de anchetă, de strângerea dovezilor care ar putea face obiectul încălcării regulamentelor, așa cum Gsp.ro a punctat, conform Articolului 12- „Integritatea meciurilor și competițiilor și aranjarea meciurilor”, punctul b: Integritatea meciurilor și competițiilor este încălcată, de exemplu, de oricine: care participă direct sau indirect la pariuri sau activități similare legate de meciuri de competiție sau care are un interes financiar direct sau indirect în asemenea Activități”.

Un element foarte interesant, care poate schimba ancheta UEFA, este legat de faptul că Gigi Becali este, în continuare, acționar majoritar al Fotbal Club FCSB SA, societatea care administrează clubul de fotbal care activează în Superliga. În primăvara acestui an, presa a scris, după ce omul de afaceri a spus că este scârbit de ce se întâmplă în lumea fotbalului, că latifundiarul i-a cedat acțiunile surorii sale, Domnica Gembazi. Conform actului obținut de ProSport joi, 24 august 2023, George Becali deține o cotă socială de 99,999%, în timp ce nepotul său, Vasile Geambazi, are 0,003%.

 

Am terminat. Ies din fotbal. Nu mă mai interesează. Am 65 de ani… Nu mai pot. Ce a făcut Feșnic (n.r. arbitrul central de la Rapid – FCSB) a pus capac. Ar trebui să fie numit «Întuneric». Eu ies din fotbal. Din cauza lui ies. Așa ceva nu se poate. O să găsesc o soluție, pentru că fetele nu vor. Au zis: «nu vrem noi, tată». I-am zis ginerelui, mi-au zis fetele: «Lasă-mi bărbatul în pace. N-avem nevoie de nebunia asta, nu avem noi nevoie de Steaua». Să văd, poate o pun pe numele lui sor-mea până să vând” – Gigi Becali, 25 aprilie 2023. 

dar să revenim la istoricul de parior al lui George Becali, care mai punctează astfel de întâmplări legate de obiceiul pe care omul de afaceri pare că-l are pentru a paria chiar pe meciurile formațiilor sale, cu specificația că semnul ales este, de fiecare dată în exemplele date, victoria formației sale. În trecut, Becali a intenționat să parieze tot pe o partidă din cupele europene a roș-albaștrilor. Atunci a fost vorba de o sumă mult mai mare decât cea rulată în semnul calificarii în duelul cu danezii. Vorbim de 200.000 dolari, bani pe care Becali a vrut să-i mizeze pe formația antrenată, în acel moment, de Massimo Pedrazzini.

„După meci, la hotel, m-a întrebat dacă am pariat. Nu! ți-am făcut economie de 200.000 de dolari”. S-a înseninat”

Florian Nedelcu a fost, timp de peste două decenii, translator pentru limba spaniolă al Federației Române de Fotbal, respectiv ofițer de legătură UEFA.

În 2007, Nedelcu a făcut parte din delegația echipei Steaua (denumirea de la acea dată), la Sevilla, pentru partida disputată în grupele Champions League împotriva andaluzilor, meci încheiat cu victoria alb-roșiilor cu 2-1 (2-0 la pauză). În holul hotelului în care era cazată formația, Nedelcu s-a întâlnit cu Gigi Becali. Ce a urmat l-a lăsat fără replica pe translator! Într-un interviu acordat autorului acestui articol și publicat, în decembrie 2020, în PlaySport, fostul oficial de la FRF a povestit întâmplarea:

O nebunie a lui Gigi a fost la Sevilla. A venit cu un avion privat, a intrat în hotel și a întrebat unde e Florin. Eu mă aflam la bar. Florine! Ia punga asta, vezi că sunt 200.000 de dolari în ea, pariază pe victoria noastră”. I-am spus că nu se poate paria o așa sumă, dacă vrea o mie, două, 10 000 dacă acceptă vreo casă de pariuri. M-am dus la recepție, am rugat să pun banii în seif, mi-am văzut de treabă, protocol, conferință, meci. La pauză era 2-0 pentru Sevilla. În primul rând al balconului prezidențial stătea, în stânga, Jose Maria del Nido (n.red. președintele FC Sevilla), în dreapta Gigi, eu pe rândul din spate, între ei, să pot să le traduc. Când s-a terminat prima repriză și era 2-0 pentru Sevilla, Gigi s-a ridicat în picioare și mi-a spus: Florine! Spune-i că mi-e rușine să mai stau lângă el, mă așez în altă parte”. După meci, la hotel, m-a întrebat dacă am pariat. Nu! ți-am făcut economie de 200.000 de dolari”. S-a înseninat. M-am dus la recepție, am luat punga, i-am dat-o și i-a pasat-o vărului său, patiserul. Numără, mă!”. I-am spus să aibă încredere, că nu am umblat la punga lui, dacă mi-a dat 200 de mii, atunci 200 de mii sunt, dacă mi-a dat 189, tot 189 sunt. A numărat, erau toți banii”.

Florin Nedelcu, în geacă albastră, alături de Leo Messi, la scurt timp după amicalul disputat de selecționata Argentinei la București
Florin Nedelcu, în geacă albastră, alături de Leo Messi, la scurt timp după amicalul disputat de selecționata Argentinei la București

Florian Nedelcu a mai mers alături de Steaua și în alte deplasări, însă spune că, atunci, la Sevilla, a fost singurul moment în care Gigi Becali a avut astfel de inițiative legate de pariuri. „Nu, niciodată. A fost nebunia lui, ce o fi visat el, habar nu am ce a fost în capul lui, îți dai seama că era imposibil să pariezi 200.000 de dolari pe un meci, în Spania”.

Gigi a mai pariat și pe meciurile din Champions League. „Am pus că m-a enervat MM”. Atunci a câștigat!

Pe lângă acest episod, Becali a mai oferit, de data asta în 2019, o declarație legată de pariuri. În acest caz, latifundiarul a pariat pe evenimente în care nu era implicată echipa pe care o controlează. La acesl moment a fost prins în vârtejul orgoliului cu Mihai Stoica și, astfel, Gigi a pus la bătaie 25.000 de euro pe două evenimente din cupele europene, partide din Champions League, Ajax vs Juventus (scor 1-1), respectiv Manchester United vs Barcelona 0-1. Conform propriilor declarații, Becali a câștigat. „Când a jucat Ajax cu Juventus, am luat în combinație de două, că bate Barcelona și bate Ajax sau meci egal și am luat 25.000 de euro. Am vrut să pun și acum, dar mi-a spus Mihai (n.r.- Stoica) că îi spulberă Juventus. Eu am încredere în echipa asta. Am pus 10.000 de euro pe 1X, combinat cu siguranță Barcelona câștigă. Am pus că m-a enervat MM, că îi distruge Juventus. Am câștigat 25.000 de euro. Și vorbeam la începutul meciului când domina Juventus, și i-am zis să aștepte, că Juventus m-a obosit. Și m-a sunat după pauză și mi-a spus: „Băi, Gigi, nu mai înțeleg nimic`”, a spus Gigi Becali, la DigiSport, în 2019.

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de finală?!
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de finală?!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume…
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea…
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
Se stabilește chiar mâine, 30 aprilie. Decizia care este obligatorie în România
Se stabilește chiar mâine, 30 aprilie. Decizia care este obligatorie în România
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…